جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛ جنگ روسیه و اوکراین عامل تضعیف اقتصاد جهانی و…

۱۴۰۱/۰۸/۲۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: جنگ روسیه و اوکراین محور بیانیه پایانی نشست گروه ۲۰ در اندونزی، تاکید شی جین پینگ بر مقابله مشترک با چالشهای عصر کنونی، تکذیب سقوط موشک‌های روسی در خاک لهستان، برگزاری نشست اضطراری ناتو، واکنش  زلنسکی به پرتاب موشک به خاک ناتو، واکنش رسانه آمریکایی به  موشک سقوط کرده در لهستان، هشدار روسیه درخصوص آغاز جنگ جهانی  جدید، سفر رئیس سیا به کی‌یف و دیدار با زلنسکی، طرح صلح پیشنهادی زلنسکی به روسیه، هشدار مدودف درباره مسدود کردن دارایی های خارجی روسیه، چین هراسی نخست وزیر انگلیس، درخواست تحریم جمهوری آذربایجان از سوی سنای فرانسه، تلاش علی‌اف برای افزایش صادرات گاز جمهوری آذربایجان به اروپا، تحرکات مشکوک سفیران عربستان و آمریکا در حضرموت یمن  با هدف سرقت منابع نفتی و اعلام نامزدی ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

الکوثرفارسی: سران حاضر در اجلاس رهبران کشورهای گروه ۲۰ در اندونزی در پایان این نشست دو روزه در بیانیه‌ای اعلام کردند که جنگ روسیه و اوکراین اقتصاد جهانی را تضعیف می‌کند. در بیانیه پایانی اجلاس رهبران کشورهای گروه ۲۰ با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین آمده است: اکثریت کشورهای عضو قاطعانه جنگ در اوکراین را محکوم می‌کنند. سران جی‌۲۰ تاکید کردند که جنگ روسیه و اوکراین اقتصاد جهانی را تضعیف  و مختل می‌کند.در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: استفاده از سلاح هسته‌ای و یا تهدید به استفاده از آن اقدامی غیر قابل قبول است. به خاطر صلح و ثبات باید به قوانین بین‌المللی پایبند بود و این پایبندی شامل دفاع از تمام اهداف و اصول مندرج در منشور سازمان ملل متحد، رعایت قوانین بین‌المللی مربوط به اقدامات بشردوستانه و حقوق بشری، از جمله حفاظت از غیرنظامیان و زیرساخت‌ها در درگیری‌های مسلحانه است.

رادیو چین:  شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین  در هفدهمین نشست سران گروه بیست در جزیره بالی اندونزی حضور یافت و نطقی را تحت عنوان «مقابله مشترک با چالشهای عصر کنونی و ساختن آینده ای زیبایی برای همه» ایراد کرد. رئیس جمهور «شی» در ابتدای سخنرانی خود گفت: جهان امروز با تغییراتی مواجه است که در سده اخیر مشابه آن مشاهده نشده و تداوم همه گیری کووید-19، تشدید آسیب پذیری اقتصاد جهانی، افزایش تنش های ژئوپلیتیکی، عدم مدیریت مناسب بر جهان، و بحران های غذایی و انرژی از جمله چالش های هستند که بشر با آنها روبروست؛به این سبب، کشورها باید به اهمیت مفهوم جامعه بشری با سرنوشت مشترک پی ببرند و صلح، توسعه، همکاری برد-برد را ترویج کنند تا وحدت جایگزین تفرقه، همکاری جایگزین تقابل، و فراگیری جایگزین انحصارطلبی شود.

خبرگزاری صدا و سیما: وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: شایعه پراکنی درباره اصابت موشک‌های روسیه به خاک لهستان، اقدام تحریک آمیز عامدانه با هدف تشدید تنش‌ها است. وزارت دفاع روسیه تاکید کرد: نیرو‌های ما هیچ حمله‌ای به مناطق مرزی اوکراین و لهستان انجام نداده اند. تصاویری که از لاشه موشک‌ها منتشر شده با ویژگی‌های تسلیحات روسیه همخوانی ندارد. رسانه‌های لهستان اعلام کردند که ۲ فروند موشک سرگردان به شهرک “برزیودوف” در استان “لوبلنسکی” در شرق لهستان و در مرز با اوکراین سقوط کرده است و به دنبال آن ۲ نفر کشته شدند.

خبرگزاری ایلنا: در پی انتشار گزارش‌ها درباره اصابت موشک‌ روسی به خاک لهستان، سفرای ناتو امروز -چهارشنبه- برای بررسی این حمله، نشست اضطراری برگزار می‌کنند. این نشست به درخواست لهستان برگزار می‌شود. نشست اضطراری ناتو بر اساس ماده ۴ معاهده این سازمان برگزار می‌شود که در چارچوب آن،  هر زمانی که تمامیت ارضی، استقلال سیاسی یا امنیت هر یک از اعضا مورد تهدید قرار بگیرد، اعضای این پیمان نشست مشورتی برگزار خواهند کرد.

آناتولی  ترکیه:  رئیس جمهور اوکراین گفت که اصابت موشک‌های روسیه به خاک لهستان و خاک ناتو در اصل حمله روسیه با امنیت مشترک است. ولودیمیر زلنسکی در یک پست ویدئویی در حساب تلگرامی خود اعلام کرد که موشک‌های روسیه امروز به خاک لهستان اصابت کرده است. پرتاب موشک به خاک ناتو در اصل حمله روسیه با امنیت مشترک است. وی گفت: تروریسم به مرزهای ملی ما محدود نمی‌شود. موشک‌های روسیه به لهستان اصابت کرد. اوکراین، چند بار تاکید کرد که اقدامات تروریستی به کشور ما محدود نخواهد شد. هر لحظه ممکن است که تروریسم روسیه فراتر از کشور ما نیز برود. زلنسکی گفت: هرچه روسیه مدت بیشتری احساس عدم مجازات کند، موشک‌های مسکو تهدید بیشتری برای همه خواهند بود.

اسپوتنیک روسیه:  آسوشیتدپرس می گوید موشکهایی که در خاک لهستان شب گذشته سقوط کردند، از سوی اوکراینی ها و برای هدف گرفتن موشک های روسی بوده اند. به گفته مقامات آمریکایی، موشکی که روز قبل در لهستان سقوط کرد، توسط نیروهای اوکراینی شلیک شده است. این خبرگزاری می گوید:” داده‌های اولیه نشان می‌دهد موشکی که به خاک لهستان اصابت کرد، توسط نیروهای اوکراینی و جهت هدف گرفتن موشک های روسی که در حال پرواز بوده اند شلیک شده بودند”.

خبرگزاری مهر :  «دیمیتری مدودف»، معاون رئیس شورای امنیت روسیه و رئیس‌جمهور سابق این کشور در واکنش به حمله موشکی به لهستان گفت غرب هر چه بیشتر به جنگ جهانی نزدیک‌تر می‌شود. مدودف با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: حادثه «حمله موشکی» ادعایی اوکراین به روستای لهستان تنها یک چیز را ثابت می‌کند؛ اینکه جنگ ترکیبی علیه روسیه در جریان است. غرب به جنگ جهانی نزدیک‌تر شده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): روزنامه واشنگتن‌پست از سفر رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به اوکراین و دیدار با ولودیمیر زلنسکی در روز سه‌شنبه خبر داد. در گزارش روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام آمریکایی آمده است که  ویلیام برنز، رئیس سیا در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین ملاقات کرده و بار دیگر بر تعهد واشنگتن به کمک‌رسانی به این کشور جنگ‌زده تاکید کرده است.

تی .آر.تی ترکیه: رئیس جمهور اوکراین از طریق ویدیوـ کنفرانس در اجلاس سران جی ـ 20 شرکت کرد. ولودیمیر زلنسکی ضمن شرکت در اجلاس رهبران کشورهای گروه جی ـ 20 در جزیره بالی اندونزی از طریق ویدیوـ کنفرانس طرح کشور متبوعش برای برقراری صلح با روسیه را مطرح کرد. زلنسکی اعلام کرد: اگر روسیه ادعا می‌کند که خواهان پایان بخشیدن به جنگ با اوکراین است، باید این خواست خود را با اقداماتش ثابت کند. زلنسکی ضمن اشاره به اینکه از اوکراین نباید انتظار داشت تا از حق حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال خود امتیازی بدهد اعلام کرد: ما اصول و قوانین را محترم شمرده و به تعهدات خود عمل می‌کنیم.

ایران پرس: دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت فدراسیون روسیه روز سه‌شنبه گفت: اگر دارایی های خارجی روسیه مصادره شود، مسکو باید اموال شرکت های کشورهای غیردوست را مصادره کند. مجمع عمومی سازمان ملل در نشست فوق العاده، قطعنامه ایجاد مکانیسم بین المللی برای جبران خسارات ناشی از جنگ روسیه در اوکراین را تصویب کرد. در رای گیری برای این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل، 94 کشور رای موافق، 13 کشور مخالف و 74 کشور رای ممتنع دادند. مجمع عمومی سازمان ملل متحد با صدور این قطعنامه، خواستار پاسخگویی روسیه به خاطر حمله به اوکراین شد و قطعنامه‌ای را تصویب کرد که موجب آن  پرداخت غرامت به اوکراین از سوی روسیه به رسمیت شناخته می شود.

خبرگزاری فارس: نخست‌وزیر انگلیس چین را «بزرگ‌ترین تهدید دولتی» خواند. نخست‌وزیر انگلیس با اتخاذ مواضع خصمانه علیه چین، پکن را «چالش نظام‌مند» علیه لندن خوانده و از تسلیح تایوان در صورت حمله چین به این جزیره حمایت کرد. «ریشی سوناک مدعی شد، چین چالشی نظام‌مند را متوجه ارزش‌ها و منافع کشورش کرده و نمایانگر «بزرگترین تهدید دولتی علیه امنیت اقتصادی» کشورش است. ریشی سوناک برای شرکت در اجلاس «گروه 20» به همراه رهبران دیگر اقتصادهای بزرگ جهان از جمله «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین، به شهر «بالی» در اندونزی سفر کرده است.

خبرگزاری ایرنا: سنای فرانسه با حمایت از ارمنستان، تحریم جمهوری آذربایجان را خواستار شد. مجلس سنای فرانسه با تصویب متنی ضمن حمایت از ارمنستان از دولت خواست تا با شرکای اروپایی‌اش «قوی‌ترین پاسخ‌ها» از جمله تحریم گازی را علیه جمهوری آذربایجان در نظر بگیرد. در این متن از دولت خواسته شده است پاسخی محکم به اقدام جمهوری آذربایجان از جمله تحریم واردات گاز را بررسی کند و همچنین خروج فوری نیروهای آذربایجان را از خاک ارمنستان خواستار شد.پیش‌نویس این طرح غیرالزام آور عصر دیروز (سه‌شنبه) با ۲۹۵ رای موافق در برابر تنها یک مخالف و ۳۶ رای ممتنع به تصویب رسید و در آن آزادی و بازگرداندن تمامی اسرای جنگی ارمنستان نیز مطالبه شد.

یورونیوز: الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان روز سه‌شنبه بار دیگر بر تعهد کشورش مبنی بر دو برابر کردن صادرات گاز جمهوری آذربایجان به اروپا تأکید کرد.علی‌اف در نخستین سفر خود به آلبانی گفت که قصد دارد با دو برابر کردن صادرات گاز جمهوری آذربایجان به اروپا تا سال ۲۰۲۷ به امنیت انرژی این قاره کمک کند. خط لوله «ترانس آدریاتیک» که گاز طبیعی آذربایجان را به اروپا منتقل می‌کند از آلبانی می‌گذرد.

العالم فارسی: مجلس یمن از “تحرکات مشکوک” سفیران عربستان و آمریکا در استان حضرموت در جنوب شرقی یمن خبر داد و درباره تداوم سرقت منابع نفتی و گازی این کشور به متجاوزان هشدار داد. هیات رئیسه پارلمان یمن با هشدار در باره “تحرکات مشکوک” سفیران آمریکا و عربستان در استان حضرموت و تداوم سرقت منابع نفتی و گازی این کشور از سوی متجاوزان، ناراحتی آمریکا از تصمیم دولت نجات ملی یمن برای جلوگیری از سرقت و قاچاق نفت از بنادر نفتی مناطق شرقی این کشور را تقیبح کرد.

خبرگزاری تسنیم: دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 را اعلام کرد.ترامپ سه‌شنبه شب در ویلای شخصی خود در فلوریدا اعلام کرد که برای انتخابات 2024 وارد رقابت خواهد شد. وی در این باره گفت: برای اینکه آمریکا را دوباره به عظمت و شکوه برسانیم، نامزدی خود برای ریاست جمهوری آمریکا را اعلام می‌کنم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *