جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کارشناس نظامی: تانک های آمریکایی آبرامز فقط با عملکرد پهپادها از میدان نبرد خارج نشدند

رسانه ها می نویسند انهدام تانک های آمریکایی آبرامز در اوکراین توسط ارتش روسیه، ائتلاف آتلانتیک شمالی را آسیب پذیر کرده است. دیمیتری دروزدنکو، کارشناس نظامی روس، نظر خود را در مورد این موضوع در اسپوتنیک در میان گذاشت.

دانشجویان حامی فلسطین در پاکستان اجازه سخنرانی به سفیر آلمان ندادند + فیلم

اسلام‌آباد – ایرنا – شرکت کنندگان در یک کنفرانس بین المللی در شهر «لاهور» پاکستان از جمله فعالان دانشجویی با مشاهده سفیر آلمان در این کشور، شعارهایی در حمایت از غزه و آزادی فلسطین سرداده و با محکومیت حمایت‌های برلین از اسرائیل، اجازه سخنرانی به این دیپلمات آلمانی را ندادند.

تانک مجهز به هوش مصنوعی؛ آلمان و فرانسه قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد یورویی امضا کردند

وزرای دفاع فرانسه و آلمان روز جمعه ۲۶ آوریل (۷ اردیبهشت) برای تصویب توافقنامه طرح تولید تانک مشترک جدید به نام «سامانه اصلی رزم زمینی» یا ام‌جی‌سی‌اس، در پاریس با یکدیگر دیدار کردند. این توافق رسمی نقطه آغاز فاز اول از طرح تولید یک خودروی زرهی است که «تانک آینده» نامیده می‌شود و ارزش آن به میلیارد‌ها یورو می‌رسد.

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

Loading

رسانه‌ها؛ ادامه جنگ افروزی آمریکا در اوکراین و…

۱۴۰۱/۰۱/۲۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: کمک نظامی ۷۵۰ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین،تاکید پوتین بر تحقق تمامی اهداف عملیات نظامی در اوکراین، واکنش زلنسکی به سخنرانی پوتین، روایت ارتش اوکراین از تلفات نظامیان روسیه، تغییر رویکرد  رئیس‌جمهور آلمان به روسیه، ابراز تأسف دولت آلمان از رد درخواست سفر اشتاین‌مایر به اوکراین، ورود چهار کشتی دولتی چین به آبهای قلمرو ژاپن، رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی، ابراز نگرانی آمریکا از قدرت‌نمایی چین و روسیه در حوزه فضایی، تورم در آمریکا به بالاترین میزان در٤٠ سال، واکنش تند چین به اقدامات تحریمی آمریکا ضد روسیه ،چین و ایران، ادامه رسوایی «پارتی‌گیت» در بریتانیا، درگیری مرزی تاجیکستان و قرقیزستان، مذاکرات نظامی عربستان و آمریکا، سفر هیات بلندپایه امنیتی ترکیه به مصر برای عادی‌سازی روابط و موج جدید اسلام ستیزی در هند از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا:  دو مقام آمریکایی اعلام کردند که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قصد دارد امروز چهارشنبه بسته نظامی دیگری به ارزش ۷۵۰ میلیون دلار به اوکراین اختصاص دهد.این بسته با استفاده از اختیارات اجرایی رئیس جمهور آمریکا به صورت مستقیم در اختیار اوکراین قرار خواهد گرفت. مقامات آمریکایی همچنین اعلام کرده‌اند که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز چهارشنبه با روسای ۸ شرکت بزرگ اسلحه‌سازی این کشور دیدار می‌کند تا با آن‌ها برای تامین نیازهای تسلیحاتی اوکراین مشورت کند. این مقامات افزودند، تامین نیازهای نظامی اوکراین و همچنین آماده‌سازی برای یک جنگ طولانی‌تر در این کشور از موضوعات مورد بحث این دیدار خواهد بود. آمریکا از ابتدای آغاز به کار دولت جو بایدن تاکنون بیش از ۲.۴ میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین صادر کرده است.

آناتولی  ترکیه:  رئیس جمهور روسیه گفت که کشورش به تمامی اهداف خود در حمله نظامی به اوکراین خواهد رسید.ولادیمیر پوتین در سخنرانی خود به مناسبت «روز فضانوردان» درباره جنگ کشورش علیه اوکراین گفت: تردیدی نداریم که در عملیات ویژه نظامی در اوکراین به اهداف خود دست خواهیم یافت.پوتین که طی بازدید از یک پایگاه هوایی در منطقه آمور به هموار الکساندر لوکاشونکو همتای بلاروسی خود سخنرانی می‌کرد، تصریح کرد: خودمان را منزوی نخواهیم کرد. در جهان مدرن، قطع کامل روابط خارجی یک کشور و منزوی کردن آن ممکن نیست. درحال فعالیت و رایزنی با شرکای خود هستیم.وی با ادعای کمک روسیه به جمهوری‌های خودخوانده در شرق اوکراین، گفت که تامین امنیت روسیه دلیل حمله نظامی به اوکراین بوده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس‌جمهوری اوکراین امروز (چهارشنبه) تاکید مسکو مبنی بر اینکه جنگ علیه کشورش خوب پیش می‌رود، مورد تمسخر قرار داد و از ولادیمیر پوتین پرسید که چگونه می‌توانست طرحی را تایید کند که در آن تعداد زیادی از روس‌ها کشته شوند.ولودیمیر زلنسکی در پیامی ویدیویی گفت: در روسیه بار دیگر گفته می‌شود که این به اصطلاح “عملیات ویژه” آنها طبق برنامه پیش می‌رود. اما صادقانه بگویم که هیچکس در جهان درک نمی‌کند که چطور چنین طرحی اصلا ممکن است اتفاق بیفتد و حاصل شود. چطور ممکن است طرحی که شامل مرگ ده‌ها هزار تن از سربازان خودشان در اندکی بیش از یک ماه جنگ است، صورت بگیرد؟

خبرگزاری مهر : ستادکل ارتش اوکراین امروز در بیانیه ای ادعا کرد که تاکنون ۱۹ هزار و ۶۰۰ سرباز روسیه کشته شده و ۷۳۲ عراده تانک ارتش این کشور منهدم شده است! ستادکل ارتش اوکراین روز سه شنبه طی بیانیه‌ای ادعا کرد که در بازه زمانی ۲۴ فوریه تا ۱۲ آوریل، ۱۹ هزار و ۶۰۰ سرباز روسیه کشته و ۱۵۷ فروند جنگنده، ۱۴۰ فروند بالگرد و ۷۳۲ عراده تانک ارتش این کشور منهدم شده است!

العالم فارسی: رئیس جمهور آلمان روز سه شنبه در گفت‌و‌گو با یکی از نشریات این کشور گفته که رویکردش نسبت به روسیه را عوض کرده است.«فرانک والتر اشتاین‌مایر» رئیس جمهور آلمان در گفت‌و‌گو با هفته نامه «اشپیگل» در پاسخ به این سوال که چرا به دنبال روابط نزدیک با روسیه است گفت: ؟«درباره کدام نزدیکی حرف می‌زنید؟ من از سال 2017 به مسکو نرفته‌ام و با پوتین یا لاوروف صحبت نکرده‌ام. من بعد از اقدام روسیه در الحاق کریمه و شاید هم قبل‌تر از آن رویکردم را نسبت به روسیه تغییر دادم.»ساعتی قبل‌تر گزارش شد رئیس جمهور آلمان به اوکراین به دلیل مخالفت کی‌یف با ورود او به این کشور لغو شده است.

دویچه وله: دولت اوکراین درخواست سفر رئیس‌جمهوری آلمان به کی‌یف و ملاقات با همتای اوکراینی او را رد کرد. فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهوری آلمان در حاشیه سفر خود به ورشو، پایتخت لهستان از رد درخواست سفر خود به کی‌یف از سوی مقامات اوکراین ابراز تأسف کرد. او گفت، به همراه آندری دودا، رئیس‌جمهوری لهستان و همتایان خود از استونی، لتونی و لیتوانی قرار گذاشته بودند برای “ابراز همبستگی اروپا با اوکراین” به کی‌یف سفر کنند.رئیس‌جمهوری آلمان افزود: «من آماده این سفر بودم، اما باید درمی‌یافتم که این سفر مطلوب کی‌‌یف نیست».

ان. اچ.کی ژاپن: چهار کشتی دولتی چین از آبهای نزدیک جزایر سنکاکو در دریای چین شرقی، که قلمرو ژاپن است، عبور کردند.مقامات گارد ساحلی ژاپن می گویند این کشتی ها یکی پس از دیگری وارد آب های نزدیک جزیره کوباشیما شده و چند ساعتی در آنجا ماندند.این ششمین بار در سال جاری است که کشتی های دولتی چین در حال ورود به آب های قلمرو ژاپن در سواحل جزایر سنکاکو مشاهده می شوند.ژاپن کنترل این جزایر را در دست دارد. دولت ژاپن این موضع را حفظ می کند این جزایر بخشی جدایی ناپذیر از خاک این کشور هستند. چین و تایوان نیز مدعی آنها هستند.

خبرگزاری فارس: ناو هواپیمابر «یواس اس آبراهام لینکلن» آمریکا قصد دارد در دریای چین شرقی مستقر شده و با نیروی دریایی کره جنوبی تمرین انجام دهد.ناو هواپیمابر اتمی «یواس اس آبراهام لینکلن» آمریکا  که در حال حاضر در دریای چین شرقی قرار دارد، قصد دارد در ۱۵ آوریل (جمعه ۲۶ فروردین) با نیروی دریایی کره جنوبی رزمایش انجام دهد. به نوشته وبگاه «هانی کره» ورود این کشتی آمریکایی به دریای چین شرقی بعد از گذشت چهار سال صورت می‌گیرد. چهار سال قبل  زمانی که کره شمالی یک موشک بالستیک قاره پیما شلیک کرد و تنش‌های نظامی در شبه جزیره کره بالا گرفت، این ناو در منطقه مستقر شد.گزارش‌ها حاکی از آن است که کره جنوبی و آمریکا در حال بررسی ارسال پیام هشداردهنده به کره شمالی از این ناو هواپیمابر هستند.

خبرگزاری صدا و سیما: براساس اعلام نهاد اطلاعاتی آمریکا، چین و روسیه در پی مخدوش ساختن رهبری آمریکا در حوزه فضایی هستند. نهاد اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد، شواهدی وجود دارد که اثبات می‌کند نیت روسیه و چین این است که رهبری آمریکا و هم پیمانانش را در حوزه فضا مخدوش سازند، به باور ما این دو کشور توانایی آن را دارند تا در حوزه فضایی به برتری‌هایی دست یابند، اقدامات رقابتی در حوزه فضا از سال ۲۰۱۹ به طرز قابل توجهی بیشتر شده است.

رادیو چین: تورم در آمریکا به بالاترین میزان در۴٠ سال گذشته رسید. وزارت کار ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که نرخ تورم در این کشور در یک سال گذشته ۸.۵ درصد افزایش یافت که این بالاترین افزایش تورم در امریکا در ۴۰ سال گذشته است.در یک سال گذشته هزینه غذا، سوخت، مسکن و سایر نیازهای ضروری در آمریکا بر مصرف کنندگان آمریکایی فشار آورده و افزایش درآمدها را خنثی کرده است.گزارش دولت آمریکا همچنین نشان می دهد  که تورم  در ماه های  فوریه تا مارس ۱.۲ درصد افزایش یافته است در حالی که این تورم در ماه های ژانویه تا فوریه ۰.۸ درصد افزایش داشته است.

ایران پرس: سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به اقدامات تحریمی و دست درازی آمریکا به دارایی‌های سایر کشورها از جمله ایران و روسیه، واشنگتن را «راهزن اقتصادی شماره یک» در جهان توصیف کرد. وی با اشاره به سیاست‌های پولی و دست‌درازی‌های آمریکا نوشت: برداشتن کلاه جهان با تسهیل کمی (QE) عظیم، مسدود کردن ذخایر تبادل ارزی (فارکس) ایران، تصرف دارایی‌های افغانستان، مسدود کردن ۳۰۰ میلیارد دلار از ذخایر طلا و تبادلات ارزی روسیه و دارایی‌های خارجی نهادها و افراد این کشور. مطمئناً این‌ها برای تبدیل شدن ایالات متحده به راهزن اقتصادی شماره یک در جهان کافی است.

یورونیوز: دفتر بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد که او و ریشی سوناک، رئیس خزانه‌داری دولت به دلیل برگزاری مهمانی در ادارات دولتی و در نتیجه نقض مقررات کرونا به دست پلیس جریمه می‌شوند. این خبر دیروز پس از آن منتشر شد که پلیس متروپولیتن لندن اعلام کرد در حال صدور ۳۰ ​​برگه جریمه دیگر در پیوند با رسوایی مهمانی‌های دولتی یا «پارتی‌گیت» است. در این ماجرا که خشم بسیاری از مردم بریتانیا را برانگیخته، پای ده‌ها سیاستمدار و مقام دولتی به دلیل وجود ادعاهایی علیه آنها مبنی بر نقض قرنطینه و محدودیت‌های کرونایی در میان است.

اسپوتنیک روسیه: تاجیکستان ارتش خود را در نزدیکی مرز قرقیزستان به صورت آماده باش در اورده است. مرکز مطبوعاتی سرویس مرزی قرقیزستان در بیانیه ای اعلام نمود که تاجیکستان نیروهای مسلح خود را به مرزهای ما کشانده است. مرکز مطبوعاتی سرویس مرزی قرقیزستان گزارش داد تاجیکستان نیروهای مسلح خود را به سمت مرز با قرقیزستان می کشد، جایی که پیشتر درگیری بین مرزبانان دو کشور رخ داد.از دیروز، وضعیت در بخش قرقیزستان و تاجیکستان از مرز دولتی متشنج توصیف شده است.

خبرگزاری تسنیم: رئیس ستاد کل ارتش عربستان و فرمانده نیروی دریایی فرماندهی مرکزی آمریکا درباره همکاری‌های نظامی میان دو کشور رایزنی کردند. سپهبد «فیاض بن حامد الرویلی» رئیس ستاد کل ارتش عربستان روز سه شنبه  با «چارلز کوپر» فرمانده نیروی دریایی مرکزی آمریکا گفت‌وگو کرد.پایگاه الخلیج الجدید نوشت: در این دیدار تعدادی از موضوعات مورد علاقه و همکاری مشترک نیروهای دریایی عربستان و آمریکا به اصطلاح برای «تضمین امنیت و ثبات منطقه» مورد بررسی قرار گرفت. ارزش قراردادهای تسلیحاتی امضا شده میان ریاض و واشنگتن از مارس 2015 نزدیک به 28.4 میلیارد دلار هستند که 20 قرارداد آنها به ارزش 1.2 میلیارد دلار در دوره ریاست جمهوری «جو بایدن» در سال 2021 امضا شده‌اند.

خبرگزاری ایلنا:  یک هیات بلندپایه امنیتی ترکیه در آینده نزدیک در راستای عادی‌سازی روابط این کشور با مصر به قاهره سفر می‌کند.این سفر طی هفته‌های آینده انجام می‌شود و فراهم کردن مقدمات آن هم‌اکنون آغاز شده است.رایزنی درباره پرونده اخوان‌المسلمین و خروج نیروهای بیگانه از لیبی، از محورهای اصلی این سفر خواهد بود. دو مقام ترکیه‌ای گفتند که آنکارا تصمیم گرفته با تعیین یک سفیر جدید در قاهره به خلاء دیپلماتیک ۹ ساله‌اش در این کشور پایان دهد.

الکوثرفارسی: با شروع موج جدید اسلام ستیزی و تعرض هندوها به مسلمانان این کشور، روز گذشته در مراسم بزرگداشت “تولد خدای رام” هندوها با ورود به مسجدی در ایالت بیهار، پرچم زعفرانی که نماد هندوییسم است را به اهتزاز درآوردند. ویدئویی پخش شده از این حادثه در شبکه های اجتماعی مردانی را نشان می‌دهد که با شادی در حال شعار دادن هستند و و شخصی را که درحال قراردادن پرچم روی گلدسته‌های بیرونی مسجد است، تشویق می‌کنند.یکشنبه گذشته “یاتی نارسینگان” راهب هندو با انتشار بیانیه‌ای خواستار حملات مسلحانه هندوها به خانه‌های مسلمانان شده بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *