جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

 رسانه‌ها؛ ادامه گسیل نیرو و تجهیزات غربی ها به اوکراین و…

۱۴۰۰/۱۱/۱۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: دستور بایدن به اعزام 3 هزار نظامی آمریکایی به اروپای شرقی، احتمال سفر مکرون به روسیه همزمان با آماده کردن طرح اعزام نیروهای فرانسوی به رومانی، ابراز نگرانی کرملین از اعزام نظامیان آمریکایی به شرق اروپا، دیدار و گفتگوی بوریس جانسون و زلنسکی در کی یف، گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره اوکراین و تضمین‌های امنیتی، انتشار بخش‌هایی از پاسخ آمریکا و ناتو به پیشنهادات امنیتی روسیه، سفر صدراعظم آلمان و رئیس جمهور ترکیه به اوکراین، واکنش رژیم صهیونیستی به بحران اوکراین، سفر ناگهانی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به بحرین، طرح اسرائیل برای استفاده از سامانه ضد هوایی لیزری، حمله موشکی به پایگاه نظامی ترکیه در شمال عراق،  افتتاح پروژه راه آهن چین – لائوس در راستای  ابتکار کمربند و جاده و اظهارات ترامپ درباره عقب نشینی آمریکا ازافغانستان  از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

آناتولی  ترکیه:  پنتاگون از اعزام 3 هزار سرباز به اروپای شرقی به ترتیب 1000 نفر به رومانی، 2 هزار نفر به لهستان و آلمان خبر داد.پنتاگون اعلام کرد نیروهایی که قرار است به اروپا اعزام شوند، به صورت موقت وظیفه انجام خواهند داد و در درگیری‌های احتمالی در اوکراین شرکت نخواهند کرد.

خبرگزاری فارس: دستور «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا برای اعزام چند هزار نیروی نظامی به شرق اروپا، با واکنش تند روسیه همراه شد.سخنگوی کرملین با بیان اینکه آمریکا به تنش‌زایی در اروپا ادامه می‌دهد، گفت اعزام نیروی نظامی بیشتر به شرق اروپا اثبات دلیل نگرانی مسکو است.«دیمیتری پسکوف»  توضیح داد: «ایالات متحده در واقع به ایجاد تنش در اروپا ادامه می‌دهد. این [انتقال نیروهای آمریکایی به اروپا] بهترین مدرک است که ما، روسیه، دلیل آشکاری برای نگرانی داریم».

یورونیوز: امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد که در چند ساعت آینده با جو بایدن، همتای آمریکایی خود درباره بحران اوکراین گفت‌وگو خواهد کرد و سفر به مسکو برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک را رد نمی‌کند. رئیس جمهوری فرانسه در حاشیه نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا که در شمال فرانسه برپا شد گفت: من بسیار نگران وضعیت منطقه هستم. وی افزود: اولویت من درباره اوکراین و گفت‌وگو با روسیه، تنش‌زدایی و یافتن راه‌حل سیاسی برای خروج از بحران است. وی تاکید کرد که اگر اروپایی‌ها ظرفیت دفاع از خود و ایجاد راه‌حل مشترک با همسایگان خود از جمله روس‌ها را نداشته باشند، هیچ نظم امنیتی و ثبات برای ما اروپایی‌ها وجود نخواهد داشت.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): فرانسه برای اطمینان بخشی بیشتر به کشور دریای سیاه در میان تنش‌ها با روسیه امروز (پنج‌شنبه) قصد دارد برنامه‌های اعزام نیرو به رومانی را به عنوان بخشی از ماموریت آتی ناتو بازتعریف کند.رومانی پس از جمع آوری ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در نزدیکی مرزهای اوکراین، به دنبال رفع نگرانی های امنیتی خود است. این نگرانی ها را احتمال وقوع درگیری هایی ایجاد کرده که می تواند به رومانی نیز سرایت کند که ۶۰۰ کیلومتر (۳۷۰ مایل) مرز با اوکراین دارد.ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه امروز در بخارست با ۹ وزیر از شرق اروپا و کشورهای بالتیک از جمله لهستان، جمهوری چک و استونی برای بحث در مورد بحران اوکراین گفتگو خواهد کرد.

ان. اچ.کی ژاپن: نخست وزیر بریتانیا روز سه شنبه گفت که نیروهای روسیه در مرز با اوکراین یک «خطر آشکار و بالفعل» هستند. او در کی یف با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد.جانسون به زلنسکی گفت که حمله روسیه به اوکراین یک فاجعه سیاسی، انسانی و نظامی برای روسیه و جهان خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم: رئیس‌جمهور روسیه و نخست‌وزیر انگلیس در تماسی تلفنی درباره بحران داخلی اوکراین و همچنین تضمین‌های امنیتی مد نظر روسیه بحث و تبادل نظر کردند. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس دیروز چهارشنبه به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کردند. سرویس رسانه‌ای کاخ کرملین طی بیانیه‌ای در خصوص گفتگوی تلفنی پوتین و جانسون اعلام کرد: «در این تماس تلفنی بحث عدم تمایل ناتو به ارائه پاسخ مناسب به نگرانی‌های امنیتی منطقی روسیه و اینکه ناتو پشت سیاست موسوم به درهای باز که با اصل بنیادی تقسیم‌ناپذیری امنیت در تضاد است، پنهان شده است، [از سوی پوتین] مطرح شد.»

خبرگزاری ایلنا: ‌آمریکا و ناتو به روسیه اعلام کردند که سلاح هسته‌ای به شرق اروپا نخواهند فرستاد. روزنامه اسپانیایی «ال‌پائیس » نوشت: ایالات متحده و ناتو به روسیه اعلام کردند که از استقرار تسلیحات هسته‌ای در شرق اروپا خودداری خواهند کرد. ناتو نیز در مقابل، از روسیه خواسته است تا آزمایش تسلیحات ضدماهواره خود را متوقف کند. به گزارش این روزنامه، ایالات متحده آماده است تا سندی را در رابطه با موضوعات امنیتی مشترک با روسیه به امضاء برساند.

خبرگزاری مهر:  صدراعظم آلمان از سفر قریب الوقوع خود به مسکو به منظور رایزنی با رئیس جمهور روسیه پیرامون بحران اوکراین خبر داد.«اولاف شولتز» در گفتگو با شبکه تلویزیونی «زد دی اف» گفت: هفتم ماه فوریه جاری به ایالات متحده سفر خواهم کرد و پس از آن برای انجام مذاکرات درباره بحران اوکراین به مسکو می روم.صدراعظم آلمان در عین حال زمان سفرش به مسکو را اعلام نکرد و به این گفته اکتفا کرد که زمان این سفر مشخص شده و به زودی انجام خواهد شد.

تی .آر.تی ترکیه: رئیس جمهور ترکیه فردا به دعوت همتای اوکراینی خود به این کشور سفر خواهد کرد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه فردا پنجشنبه، سوم فوریه به دعوت ولادمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود به این کشور سفر خواهد کرد. براساس اطلاعیه دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه، طی سفر اردوغان به اوکراین، دهمین نشست شورای عالی راهبردی ترکیه و اوکراین برگزار خواهد شد.پیش‌بینی می‌شود طی سفر اردوغان به اوکراین چندین سند و توافق همکاری میان مقامات دو کشور به امضا برسد.

خبرگزاری ایرنا: یائیر لاپید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت که بحران اوکراین- روسیه برای دور کردن حواس ها از مذاکرات وین است.لاپید به پایگاه خبری آکسیوس گفت تل آویو نگران است که بحران روسیه- اوکراین برای دور کردن حواس ها از مذاکرات وین با ایران باشد.وی اضافه کرد: ما دوست داشتیم آمریکا برای جلوگیری از وقوع چیزهای خطرناک توجه نزدیک تری به این مساله داشته باشد. به گفته وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، اسرائیل فکر نمی کند به این زودی یک تقابل خشونت آمیز بین روسیه و اوکراین رخ دهد.

العالم فارسی: رسانه‌های بحرینی دیدار مقام‌های این کشور با «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در منامه را تایید کردند.خبرگزاری رسمی بحرین (بنا) گزارش داد «عبدالله بن حسن النعیمی» وزیر دفاع بحرین از هیأت اسرائیلی که وارد منامه شد، میزبانی کرده و سپس با گانتز دیدار داشت.بعدازظهر چهارشنبه بود که رسانه‌های عبری از ورود وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به بحرین در سفری از پیش اعلام‌نشده خبر دادند. منابع عبری‌زبان پیش‌بینی کردند که گانتز در این سفر یک توافق همکاری امنیتی با بحرین امضاء کند و با مقامات ارشد این کشور دیدار داشته باشد.

دویچه وله: اسرائیل قصد دارد در کنار سامانه موسوم به گنبد آهنین از یک سامانه لیزری علیه حمله‌های هوایی نیز استفاده کند. سامانه دفاعی گنبد آهنین هزینه آن بسیار بالاست. از حدود یک دهه پیش سامانه ضد هوایی گنبد آهنین بار اصلی تامین امنیت اسرائیل را بر دوش داشته و به گفته نظامیان اسرائیلی این سامانه در هماهنگی با سیستم‌های دفاعی دیگر بسیار موفقیت‌آمیز عمل کرده است.با وجود کارآیی زیاد سامانه دفاع هوایی اسرائیل استفاده از آن بسیار پرهزینه است. هر شلیک این سامانه، از جمله به این علت که در هر اقدام دفاعی به طور طبیعی سامانه‌های گوناگونی فعال می‌شوند، ده‌ها هزار دلار هزینه دارد.

اسپوتنیک روسیه: پایگاه نظامی ترکیه در شمال عراق مورد حمله موشکی قرار گرفت. منابع خبری محلی بامداد پنجشنبه از شلیک‌شدن چندین راکت به سمت پایگاه “زلیکان” محل استقرار نظامیان ترکیه‌ای در شمال عراق خبر دادند.این رسانه عراقی توضیح داد حداقل ۱۲ فروند راکت به پایگاه زلیکان در شمال عراق اصابت کرده است.

رادیو چین: مقامات حمل و نقل استان «یون نان» چین در جنوب غربی این کشور اعلام کردند، راه آهن چین-لائوس از زمان افتتاح آن در دسامبر 2021، بیش از یک میلیون مسافر و 500 هزار تُن کالا را جابجا کرده است.بر اساس اعلام شرکت گروه کونمینگ خط آهن چین، باری که از طریق راه آهن چین-لائوس، بارهایی که توسط این خط آهن منتقل شده شامل 100 هزار تُن کالاهای برون‌مرزی نیز می‌شود.خط آهن چین-لائوس کونمینگ در استان یون نان را به وینتیان پایتخت پایتخت لائوس متصل می‌کند. این نخستین خط آهن خارجی که به مشترکا توسط دو کشور ساخته و به بهره برداری رسیده است.این خط آهن 1035 کیلومتری، یک پروژه درخشان از همکاری با کیفیت در ابتکار کمربند و جاده است که از سوم دسامبر 2021 (12 آذر) عملیاتی شد.

خبرگزاری صدا و سیما: رئیس جمهور پیشین آمریکا در گفتگو با پایگاه اینترنتی نیوزمکس گفت: عقب نشینی از افغانستان، وحشتناک بود. وی افزود: طالبان با تجهیزات ما رژه می‌روند و می‌گویند آمریکا کشوری احمق است. دونالدترامپ گفت:عقب نشینی از افغانستان آسیب زیادی به وجهه آمریکا وارد کرد.رئیس جمهور سابق آمریکا گفت : می‌توانستیم با حفظ آبرو و احترام خود و همراه با تجهیزات و هیچ تلفاتی از افغانستان عقب نشینی کنیم اما آنچه که روی داد و جهان مشاهده کرد وحشتناک بود. وی درباره بحران میان روسیه و اوکراین گفت :به نظر می‌رسد که روس ها می خواهند کاری انجام دهند. اگر من بر سر کار بودیم این موضوع هرگز روی نمی‌داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *