جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛ آماده باش جنگی ارتش چین و…

۱۴۰۰/۰۹/۰۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: آماده باش جنگی ارتش چین به نیروها در مرز تایوان، هشدار ناتو به مسکو درخصوص حمله روسیه به اوکراین، اصلی‌ترین تهدید علیه امنیت ملی بریتانیا به روایت  فرمانده ارتش انگلیس، آزمایش سامانه ضد ماهواره‌ای روسیه به نام "نودول"، تلاش روسیه برای ایجاد توافق میان ایران و عربستان، توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای تعیین مرزها، سفر  پوتین به هند و مکرون  به منطقه خلیج فارس، نامه جانسون به مکرون درباره پناهجویان، مذاکرات طالبان با آمریکا و اروپا، توافق اولیه برای اعمال تغییرات در پیمان کمپ دیوید، گفت‌وگوی اعضای برجام پیش از آغاز مذاکرات وین، اظهارات معاون رئیس جمهور ترکیه درباره صنعت دفاعی این کشور، تقویت همکاری چین و آفریقا در چارچوب ساخت مشترک کمربند و جاده، ابراز نگرانی شدید اعضای نشست آسیا-اروپا نسبت به اوضاع در میانمار ، توافق نهایی دولت ائتلافی جدید آلمان  برای پایان عصر مرکل  و غافل گیری بازارهای بورس جهان به علت شیوع اومیکرون از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری تسنیم: ارتش چین در واکنش به سفر مقامات آمریکایی به تایوان، به نیروهای گشتی خود در نزدیکی تایوان دستور داد تا گشت‌های خود با آمادگی کامل برای جنگ را آغاز کنند.همزمان با سفر ناگهانی یک هیئت کنگره آمریکا به تایوان، ارتش چین گشت‌های “آماده باش جنگی” خود در تنگه تایوان را آغاز کرد.5 عضو مجلس نمایندگان کنگره در سفری بدون اطلاع قبلی برای دو روز وارد تایوان شدند. این دومین بار در یک ماه اخیر است که مقامات آمریکایی به تایوان سفر کرده‌اند.همزمان با آخرین سفر مقامات آمریکایی ارتش چین به گشتی‌های حاضر در نزدیکی تنگه تایوان دستور آغاز این ماموریت را صادر کرد.

یورونیوز: با افزایش نگرانی‌ها در پی استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در نزدیکی مرز اوکراین، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو به روسیه هشدار داد که هرگونه تلاش برای حمله به اوکراین هزینه‌هایی را در پی خواهد داشت. ینس استولتنبرگ در آستانه برگزاری نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در لتونی که قرار است ۳۰ نوامبر برگزار شود گفت: «اگر روسیه از زور علیه اوکراین استفاده کند، این کار برایش هزینه‌ها و پیامدهایی خواهد داشت». او افزود: «این دومین بار در سال جاری است که روسیه شمار قابل توجهی نیرو همچنین تجهیزاتی شامل تانک، توپخانه، واحدهای زرهی، پهپاد و سیستم‌های جنگ الکترونیک را در این منطقه جمع کرده است. این تقویت نظامی غیرقابل توجیه و غیرقابل توضیح است.

خبرگزاری مهر : فرمانده ارتش انگلیس در حالی از روسیه به عنوان اصلی‌ترین تهدید علیه امنیت ملی بریتانیا یاد می‌کند که طی سال‌های گذشته، ادعاهای مشابه دستاویز افزایش حضور نظامی ناتو در مرزهای روسیه بوده است.«نیک کارتر» فرمانده ارتش انگلیس در مصاحبه با روزنامه «تلگراف» مدعی شد که از دید وی، روسیه جدی‌ترین تهدید علیه امنیت ملی بریتانیا تلقی می‌شود.کارتر در ادامه این ادعا افزود: در تابستان ۲۰۱۴ فرمانده ارتش شدم و در آن زمان بحث درباره این بود که تهدیدها از جانب افراط گرایان مهم‌تر است یا از جانب دولت روسیه. در آن مقطع، اولویت را به تهدیدهای ناشی از افراط گرایی دادیم حال آنکه در سال ۲۰۱۸، حمله به خانواده «سرگئی اسکریپال» [جاسوس دوجانبه انگلیسی- روسی] را داشتیم و از آن به بعد با این حقیقت انکارناپذیر روبرو بودیم که روسیه جدی‌ترین تهدید علیه انگلیس است.

اسپوتنیک روسیه: وزارت دفاع فدراسیون روسیه اعلام کرد که آزمایشاتی در ۱۵ نوامبر انجام شد که طی آن یک فضاپیمای روسی غیرفعال با موفقیت مورد اصابت قرار گرفت. وزارت دفاع روسیه تاکید کرد که هدف اصلی استراتژی فضایی جدید آمریکا “ایجاد مزیت نظامی همه جانبه در فضا” است، از اینرو وزارت دفاع روسیه در حال انجام فعالیت های برنامه ریزی شده برای تقویت توان دفاعی این کشور است.

خبرگزاری فارس:
 نیوزویک مدعی شد روسیه در تلاش است در قالب یک توافقنامه امنیتی در خلیج فارس میان ایران و عربستان سعودی توافق حاصل کند.طبق نوشته «نیوزویک» تلاش روسیه در قالب ابتکاری موسوم به «برنامه امنیت جمعی در خلیج فارس» صورت می‌گیرد. مسکو سال ۲۰۱۹ این طرح را به‌روزرسانی کرده و آن را ارائه کرد.نیوزویک نوشته دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا مخالفتی با این طرح ندارد و مسکو، این مسئله را فرصتی برای پیشبرد آن بر اساس زمینه‌های مشترک با آمریکا می‌داند.

آناتولی  ترکیه:  جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر تشکیل کمیسیون دوجانبه برای تعیین مرزها به توافق رسیدند. در پایان نشست سه جانبه ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان در شهر سوچی بیانیه مشترک منتشر شد.در این بیانیه ضمن اشاره به اجماع بر سر افزایش ثبات و امنیت در مرز آذربایجان و ارمنستان، آمده است دو کشور بر سر اقدامات لازم برای تشکیل کمیسیون دوجانبه برای تعیین مرزها توافق کردند. براساس این بیانیه، روسیه بنا به درخواست طرفین پشتیبانی به عمل آورده و به حمایت از عادی سازی روابط آذربایجان و ارمنستان و برقراری روابط همسایگی بین آنها ادامه خواهد داد.

العالم فارسی: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۶ دسامبر ( ۱۵ آذر) برای دیدار با نارندرا مودی نخست وزیر هند به دهلی نو سفر خواهد کرد.سرویس مطبوعاتی کرملین در بیانیه ای با اعلام این خبر، افزود: پوتین در گفت و گو با نارندرا مودی نخست وزیر هند، قرار است در مورد توسعه بیشتر روابط و مشارکت راهبردی بین دو کشور بحث کند. سران کشورها در مورد کارهای مشترک خود در گروه های بریکس (BRICS)، جی ۲۰(G۲۰) و سازمان همکاری شانگهای نیز گفت و گو خواهند کرد.امضای چندین سند همکاری بین روسیه و هند از دیگر برنامه های این سفر اعلام شده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه قرار است بین سوم تا چهارم ماه آتی میلادی به منطقه خلیج فارس سفر کند. در بیانیه کاخ الیزه آمده که سفر ماکرون شامل قطر، عربستان و امارات خواهد بود.رویترز اشاره‌ای به موضوع و جزئیات این سفر نکرد.ماکرون برای اولین بار در نوامبر ۲۰۱۷؛ ماه‌ها پس از انتخابش به عنوان رئیس جمهور، از امارات و قطر بازدید کرد.

دویچه وله: نخست‌وزیر بریتانیا در مناقشه بر سر رسیدگی به امور پناهجویان کانال مانش به مکرون نامه نوشت و آن را در توییتر علنی کرد. جانسون از فرانسه خواست پناهجویان را پس بگیرد. در این حال فرانسه واکنش تندی به نامه جانسون نشان داد. تنش بین فرانسه و بریتانیا بر سر نحوه برخورد با پناهجویان در کانال مانش به اوج خود رسیده طوری که ژرار درمنن، وزیر کشور فرانسه دیدارش با پریتی پتل، همتای بریتانیایی خود را لغو کرده است.

خبرگزاری ایلنا: هیات طالبان که به قطر سفر کرده است، از امروز -شنبه- مذاکرات خود با نمایندگان آمریکا و اروپا را آغاز می‌کند. سرپرست وزارت خارجه کابینه موقت طالبان، در راس این هیات قرار داشته و مقام‌هایی از وزارتخانه‌های بهداشت، معارف، مالی و نمایندگانی از بانک مرکزی و ریاست امنیت ملی افغانستان نیز در آن حضور دارند.

الکوثر فارسی: روزنامه «رأی الیوم» خبر داد که قاهره و تل‌آویو اخیرا به صورت اولیه توافق کرده‌اند که تغییرات حساسی در پیمان «کمپ دیوید» اعمال کنند و اوضاع امنیتی در صحرای سیناء را تغییر دهند و نظارت بر مرزهای غزه را به شکل دیگری دنبال کنند. مصر اولین کشور عربی است که پس از جنگ‌های کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، در سال ۱۹۷۹ با انعقاد پیمان کمپ دیوید با تل‌آویو توافق کرد و این رژیم را به رسمیت شناخت.روزنامه رأی الیوم به نقل از چند منبع مسئول در مصر گزارش داد که از چند هفته پیش، تل‌آویو و قاهره در حال اعزام هیأت‌های سیاسی و امنیتی هستند و قصد دارند برخی از بندهای پیمان کمپ دیوید را بازنگری کنند و آن را متناسب با شرایط سیاسی و امنیتی کنونی تغییر دهند.

خبرگزاری صدا و سیما: نماینده روسیه اعلام کرد : اعضای برجام در نشست‌های غیررسمی پیش از آغاز مذاکرات وین گفتگو می‌کنند.نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی از برگزاری نشست‌های غیررسمی اعضای برجام در قالب‌های مختلف در وین در روز‌های شنبه و یکشنبه پیش از مذاکرات روز دوشنبه خبر داد.«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در صفحه توییتر خود نوشت: نشست‌های غیررسمی مشارکت‌کنندگان در برجام در قالب‌های مختلف به منظور آمادگی برای از سرگیری مذاکرات وین، آخر هفته جاری (شنبه و یکشنبه) در پایتخت اتریش آغاز می‌شود.

تی.آر.تی ترکیه: اوکتای معاون رئیس جمهوری ترکیه گفت: ترکیه انقلابی در صنعت دفاعی ایجاد کرده است.فواد اوکتای سخنرانی سال 2022 ریاست جمهوری را در کمیته برنامه و بودجه مجلس ملی ترکیه ارائه کرد. اوکتای با بیان اینکه تعداد شرکت‌های فعال در بخش صنایع دفاعی در ترکیه از 1500 شرکت فراتر رفته است، تاکید کرد: تحویل هواپیماهای بدون سرنشین آکینجی و آک‌سونقور با ظرفیت حمل بار بالا و زمان پرواز طولانی مدت در سال 2021 آغاز شده و تحویل بالگردهای آتاک ادامه دارد.

رادیو چین: همکاری چین و آفریقا در چارچوب ساخت مشترک کمربند و جاده تقویت می شود.دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین کتاب سفید «همکاری چین و آفریقا در عصر جدید» را منتشر کرد. این اولین کتاب سفید دولت چین است که به طور همه جانبه دستاوردهای همکاری چین و یک منطقه خاص پس از هجدهمین کنگره ملی حزب کمونیست را معرفی می کند.در این کتاب سفید آمده است که چین بزرگ ترین کشور در حال توسعه در جهان است و آفریقا قاره ایست که بیشترین کشورهای در حال توسعه را دارد. گسترش همبستگی و همکاری با کشورهای آفریقایی سنگ بنای مهم سیاست خارجی چین است .

 ان. اچ.کی ژاپن: رهبران کشورهای عضو نشست آسیا-اروپا (ASEM) گردهمایی خود را با یک بیانیه رئیس که در آن نسبت به اوضاع میانمار ابراز نگرانی عمیقی شده بود، به پایان رساندند. رهبران ۵۱ کشور از جمله ژاپن و نمایندگان اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) و اتحادیه اروپا در این نشست اینترنتی دو روزه که جمعه به پایان رسید، شرکت کردند.در بیانیه رئیس این نشست گفته شد که این رهبران «از همه گروه های درگیر در میانمار می خواهند که مذاکرات صلح آمیزی با هم داشته باشند و فورا خشونت ها را متوقف کنند.»

ایران پرس: سه حزب سوسیال دموکرات، لیبرال دموکرات و سبز آلمان، در نشستی خبری در برلین اعلام کردند: در مورد تشکیل دولت ائتلافی به توافق نهایی رسیده‌اند.این توافق پس از مذاکرات نهایی ۲۱ نماینده از این سه حزب، به دست آمد. ائتلاف جدید اولین ائتلاف سه حزبی در تاریخ آلمان به حساب می‌آید.صدراعظم جدید آلمان، اولاف شولتز، وزیر دارایی کنونی از حزب چپ میانه «سوسیال دموکرات» خواهد بود.شولتز گفت: این توافق پایانی است بر عصر زمامداری آنگلا مرکل، صدراعظم محافظه‌کاری که ۱۶ سال سر کار بود و به یکی از معروف ترین چهره های سیاسی بدل شد.

خبرگزاری ایرنا: نگرانی از پیامدهای سنگین ناشی از شناسایی سویه جدید ویروس کرونا به نام «اومیکرون» در آفریقا، همزمان با تغییرات سریع در بازارهای جهانی، شوک شدیدی بر بازارهای بورس جهان وارد کرد. بازارهای بزرگ جهانی در پی شناسایی سویه جدید ویروس کرونا در آفریقا به نام «اومیکرون» سقوط سنگینی را ثبت کردند. سویه جدید ویروس کرونا به نام اومیکرون نخستین بار در آفریقا کشف شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *