جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

رسانه‌ها؛تایوان روی مدار بحران و…

۱۴۰۰/۰۸/۰۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: قول دوباره بایدن به دفاع همه جانبه از تایوان در مقابل چین، ابراز نگرانی شدید رئیس ستاد ارتش آمریکا از آزمایش اخیر چین، ایجاد دفتر سایبری وزارت خارجه آمریکا، هشدار دهلی نو به پکن، افزایش صادارات گاز روسیه به اروپا، افزایش تنش‌های پسابرگزیت، افشاگری وزیردفاع انگلیس در خصوص به قدرت رسیدن طالبان، تشکر گوترش از  ایران بابت برگزاری نشست افغانستان ، درخواست لاوروف از همسایگان افغانستان، برگزاری  مذاکرات هسته ای ایران در نوامبر ، پایان بزرگترین رزمایش رژیم صهیونیستی در صحرای نقب ،  اقدام جدید عربستان برای وارد کردن فشار بر حزب الله لبنان، گفتگوی مقامات ترکیه و آمریکا، انتقادها از تمدید اشغال نظامی سوریه و عراق در پارلمان ترکیه و سیگنال مثبت مصر به برقراری روابط با سوریه  از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس‌جمهوری آمریکا در نشست آسه‌آن با بیان اینکه ایالات متحده در کنار کشورهای جنوب‌شرق آسیا در “دفاع از دریاها و دموکراسی” ایستاده است، اقدامات چین در قبال تایوان را “زورگویانه” و تهدیدی برای صلح و ثبات دانست.جو بایدن  در نشست مجازی “شرق آسیا” که لی کچیانگ، نخست‌وزیر چین هم در آن شرکت داشت، گفت واشنگتن مذاکراتی درباره توسعه یک چارچوب اقتصادی منطقه‌ای را با شرکایی در هند – اقیانوسیه آغاز خواهد کرد، امری که منتقدان می‌گویند در استراتژی منطقه‌ای او نیست.  جو بایدن بار دیگر تکرار کرد تعهد ایالات متحده به تایوان “سرسخت و استوار” است. او گفت: ما به شدت نگران اقدامات زورگویانه چین هستیم. این‌ها صلح و ثبات منطقه‌ای را تهدید می‌کند.

خبرگزاری ایلنا: رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با اشاره به آزمایش اخیر چین، آن را چیزی نزدیک به پرتاب اسپوتنیک توسط اتحادیه جماهیر شوروی است که به مسابقه تسلیحاتی جنگ سرد دامن زد. ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با اشاره به آزمایش اخیر چین، افزود: «شاهد یک رویداد خیلی جدی بودیم، آزمایش یک سیستم تسلیحاتی هایپرسونیک که خیلی نگران‌کننده است. نمی‌دانم که دقیقا مانند لحظه‌ای بوده است که شاهد پرتاب اسپوتنیک بودیم یا خیر، اما فکر می کنم به آن نزدیک است. این آزمایش حواس ما را کاملا جمع کرده است».

خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه رسما ایجاد یک دفتر سایبری جدید در وزارت خارجه ایالات متحده را اعلام کرده است. هدف اصلی از ایجاد دفتر جدید سایبری در وزارت خارجه آمریکا کمک به مقابله با مسائل و مشکلات سایبری خواهد بود.بر اساس این گزارش، راه اندازی و آغاز به کار دفتر جدید فضای سایبری و سیاست دیجیتال آمریکا توسط آنتونی بلینکن اعلام شده است، آن هم به عنوان بخشی از تلاش های واشنگتن برای تامین نیازهای قرن 21 در عرصه مقابله با تهدیدات سایبری.

خبرگزاری فارس: وزارت دفاع هند اعلام کرد که این کشور موشک بالستیک «آگنی-۵» با برد پنج هزار کیلومتر را به طور موفق آزمایش کرد.در شرایطی که تنش‌های مرزی بین هند و چین طی ماه‌های گذشته خبرساز بوده است، دهلی نو روز چهارشنبه (دیروز) یک موشک بالستیک با قابلیت اتمی آزمایش کرد.بنا بر گزارش رسانه‌های هندی، وزارت دفاع هند اعلام کرد که این کشور موشک بالستیک «آگنی-۵» با برد پنج هزار کیلومتر را به طور موفق آزمایش کرد.

خبرگزاری صدا و سیما:ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به گروه انرژی گازپروم دستور داد انتقال گاز به مخازن اروپایی را افزایش دهد و انبار‌های ذخیره سازی گاز اروپا را پر کند.گازپروم نیز در همین راستا وعده داده است که این کار را انجام دهد. امری که باید تاثیر مثبتی بر بازار انرژی اروپا داشته باشد.در جریان نشست بزرگی که به توسعه میادین گازی یامال در شمال روسیه اختصاص داشت، رئیس جمهور روسیه از الکسی میلر، مدیرعامل غول انرژی روسیه، گازپروم، خواست تا تحویل گاز به تاسیسات ذخیره سازی در اروپا را افزایش دهد.

خبرگزاری ایرنا:دولت فرانسه امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که این کشور اخطارهای شفاهی به دو قایق انگلیسی که مشغول ماهیگیری در آب های شهر بندری «لو آور» فرانسه بودند، داده است. این اخطار همزمان با افزایش تنش ها بین این دو کشور همسایه اروپایی برای دوران پسابرگزیت داده شده است. وزارت دریانوردی فرانسه گفته که شبانه دو اخطار به دو قایق انگلیسی داده که یکی از آنها به سمت بندر فرانسوی تغییر مسیر داده بود.این وزارتخانه افزود: ملوان این قایق با خطر اقدام قانونی و توقیف صید خود مواجه شده است.فرانسه می گوید که ماهیگیران این کشور نیمی از مجوزهای مورد نیاز برای ماهیگیری در آب های انگلیس را ندارند و این کشور می گوید بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به آنها بدهکار است.

خبرگزاری مهر : وزیر دفاع انگلیس در سخنان خود در پارلمان این کشور جزئیاتی درباره به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان مطرح کرد و گفت: به قدرت رسیدن طالبان نتیجه یک معامله و توافق امضا شده با آمریکا بود.«بن والاس»، وزیر دفاع انگلیس در سخنان خود در پارلمان این کشور به این موضوع اعتراف کرد که به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان نتیجه یک معامله و توافق امضا شده با دولت آمریکا در سال ۲۰۲۰ بوده است.به گفته وزیر دفاع انگلیس، این توافق در پایان مذاکراتی امضا شد که آمریکا و طالبان بدون مشارکت دولت افغانستان انجام دادند و در نهایت دست طالبان برای پیشروی در افغانستان را باز گذاشت.

 العالم فارسی: دبیرکل سازمان ملل متحد از جمهوری اسلامی ایران بابت برگزاری نشست افغانستان تشکر کرد و خواستار تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شد. «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل در پیام خود آورده است:«من از دولت جمهوری اسلامی ایران برای سازماندهی این نشست در چنین مقطع حساسی تشکر می‌کنم. افغانستان با یک بحران انسانی مواجه و در آستانه یک فاجعه است.

 آناتولی ترکیه: وزیر امور خارجه روسیه با ارسال یک پیام ویدئویی برای نشست همسایگان افغانستان از آنها خواست مانع استقرار نظامیان آمریکا و ناتو در خاک کشورشان شوند.سرگئی لاوروف با ارسال پیام ویدئویی به نشست همسایگان افغانستان با یادآوری اینکه نیروهای آمریکا و ناتو قصد دارند پس از خروج از افغانستان در کشورهای همسایه حضور یابند، از آنها خواست مانع استقرار نظامیان آمریکا و ناتو در خاک کشورشان شوند.لاوروف در ادامه با اشاره به اینکه تروریست‌ها در پوشش پناهجو در حال تلاش برای نفوذ به کشورهای همسایه افغانستان هستند، افزود: فراهم شدن شرایط عادی برای ادامه زندگی در این کشور اولین شرط بازگشت تدریجی افغان‌ها به کشورشان است.

یورونیوز: علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران می‌گوید که وی و انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به توافق دست یافته‌اند که «مذاکرات» را پیش از پایان ماه نوامبر آغاز کنند.وزیر امور خارجه ایران نیز گفت: «ما مذاکرات هسته‌ای را از دو هفته پیش در تهران کلید زدیم. گفتگوهای معاون سیاسی و آقای مورا شروع شد. امروز آقای باقری در بروکسل حضور دارد برای تکمیل گفتگوها.»

دویچه وله: پس از ۱۲ روز، روز پنجشنبه ۲۸ اکتبر (ششم آبان) بزرگ‌ترین رزمایش بین‌المللی در صحرای نقب اسرائیل به پایان می‌رسد.در این رزمایش حدود ۱۰۰۰ سرباز و بیش از ۶۰ جنگنده پیشرفته از شماری از کشورهای جهان به میزبانی اسرائیل شرکت داشتند.سایت “تاگس‌شاو” وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان آنچه در صحرای نقب روی داده را بیش از یک رزمایش می‌داند. در این مانور نظامی، کشورهای عضو ناتو و از آن جمله آلمان، ایتالیا، بریتانیا، فرانسه، آمریکا و یونان مشارکت داشتند. افزون بر آن، هند نیز با اعزام نیروی نظامی در این مانور شرکت کرده است.

اسپوتنیک روسیه:عربستان سعودی با انتشار بیانیه‌ای، بنیاد «القرض الحسن» مستقر در لبنان را یک سازمان تروریستی اعلام کرد.دولت عربستان سعودی این بنیاد را مرتبط با جنبش حزب‌الله لبنان معرفی کرد و مدعی شد که این انجمن به مدیریت پول‌های حزب‌الله و تأمین مالی این جنبش از جمله در موارد نظامی می‌پردازد.ریاض در ادامه با اتهام‌زنی به حزب‌الله و تروریستی خواندن این جنبش، اعلام کرد که تمامی دارایی‌های بنیاد مذکور در عربستان سعودی مسدود خواهد شد و تعامل با این اتحادیه چه به صورت مستقیم و غیرمستقیم ممنوع است.

تی.آر.تی ترکیه:  بر اساس اطلاعیه صادره از سوی سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه، در این گفتگوی تلفنی روابط دوجانبه، مسئله جنگنده‌های اف ـ 35 ، تغییرات اقلیمی جهانی، حوادث واقع در افغانستان، سوریه، لیبی، قره‌باغ علیا، یونان، مدیترانه شرقی و دیگر موضوعات منطقه ای مورد بحث و تبادل‌نظر مقامات ترکیه و آمریکا قرار گرفت.در گفتگوی تلفنی کالین و سالیوان، جزئیات مربوط به دیدار دوجانبه قریب‌الوقوع رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حاشیه نشست اقلیمی گلاسگو نیز مورد بررسی قرار گرفت.

ایران پرس: همان گونه که پیش بینی می شد، پارلمان ترکیه در راستای خواسته های دولت آنکارا سیاست اشغال سوریه و عراق را برای دو سال دیگر تمدید کرده است.این اقدام پارلمان ترکیه نشان داده است که قوه مقننه نیز مانند دیگر قوای حاکمیتی این کشور در انحصار کامل شخص رئیس جمهوری ترکیه قرار دارد. در حقیقت، باید گفت: ماجراجویی های مقام های دولت آنکارا علی الخصوص شخص «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه به ویژه در سوریه و عراق تمامی ندارد. به رغم خسارت های اقتصادی و سیاسی ترکیه در سطح منطقه و جهان، به نظر می رسد مقام های آنکارا همچنان به سیاست های مغایر با منافع ملی این کشور ادامه می دهند.

الکوثرفارسی: رئیس جمهور مصر بر مخالفت با اقدامات برخی طرف‌های منطقه‌ای برای تحمیل واقعیت‌های ساختگی در سوریه از طریق نقض حاکمیت این کشور تأکید کرد«کلاوس یوهانیس» رئیس جمهور رومانی در سفری به قاهره پایتخت مصر با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.السیسی پس از این دیدار در کنفرانس خبری مشترک با یوهانیس گفت که در این دیدار بر علاقه‌مندی قاهره برای پیدا کردن راه‌حلی عادلانه و فراگیر برای مسئله فلسطین بر اساس راه‌حل دو دولتی جهت کمک به تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی تأکید شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *