جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

رسانه‌ها؛ بازگشت مدیر مالی هواوی بعد از دو سال بازداشت در کانادا و …

۱۴۰۰/۰۷/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه‌ها: بازگشت مدیر امور مالی شرکت هواوی به چین پس از دو سال فراز و فرود، اصرار آمریکا بر حق خود برای بمباران افغانستان، اعلام برنامه 50 ساله برای حکمرانی در امارات، افشای چهار مقصد اصلی صادرات تسلیحات آلمان و واکنش دولت عراق به برگزاری کنفرانسی در حمایت از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در اربیل از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آن‌ها را مرور می کنیم.

فارس: وزیر امور خارجه در دیدار محققان اندیشکده‌های آمریکایی با بیان اینکه توازن را در سیاست خارجی خود حفظ خواهیم کرد، گفت: آماده گفت‌وگوهایی نتیجه‌‌محور هستیم که منافع و حقوق مردم ایران را تأمین کند.

فارس: منگ وانژو، مدیر ارشد امور مالی هواوی توانست دیروز بعد از دو سال بازداشت در کانادا به جرم دور زدن تحریم های ایران سرانجام به کشور خود بازگردد. دولت آمریکا خواستار استرداد وانژو به این کشور بود و تلاش های گسترده ای برای محاکمه این زن انجام داد. اما سرانجام توافقی با ایالات متحده برای توقف پیگیری این پرونده به عمل آمد و تنش در این زمینه بین چین و آمریکا به پایان رسید.

نشریه «کانورسیشن»: رویکرد استرالیا به فسخ قراردادهای خرید زیردریایی از فرانسه و رفتن به سمت آمریکا نشان می دهد که این کشور از 70 سال پیش تصمیم گرفته است که همه  تخم مرغ های خود را  از نظر امنیتی در سبد  آمریکا قرار دهد و همکاریهای خود را با انگلیس و آمریکا  افزایش دهد اما این اقدامات یقینا واکنشهای چین را در برخواهد داشت. دولت استرالیا  به این نتیجه  رسید که  بهترین گزینه برای این کشور افزایش بستر تولید  زیر دریایی با قابلیت هسته ای با مشارکت  آمریکا  و انگلیس است. بنابراین استرالیا  با این تصمیم در مدار آمریکا بیشتر ادغام خواهد شد. از نظر تکنولوژیکی  و نظامی ، این بدان معناست که اگر آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام درگیر شود ، عدم مشارکت مستقیم و تقریباً خودکار برای استرالیایی ها بسیار دشوار خواهد  شد.

مرکز مطالعات راهبردی سورین: اندیشکده کارنگی در مقاله تازه خود به‌قلم «روزا بلفور» نوشت: ائتلاف نظامی ‌ایجاد شده بین آمریکا، استرالیا و بریتانیا منجر به همسویی‌های جدیدی می‌شود و می‌تواند روابط آنها با فرانسه و نیز خودشان را عمیقا تحت تأثیر قرار دهد. آمریکا و متحدان اروپایی این کشور باید بدانند که چه چیزی در خطر است. خروج آشفته آمریکا از افغانستان، شکایت برخی از اعضای اروپایی ناتو مبنی بر عدم مشورت دولت آمریکا در این خصوص را به همراه داشت و به عنوان یک زیان مطرح شد.

تسنیم: سخنگوی پنتاگون گفت که نیروی هوایی آمریکا به حملات هوایی خود برای هدف قرار دادن تروریست‌ها در افغانستان ادامه می‌دهد و برای انجام این حملات به اجازه طالبان نیازی ندارد.

ایلنا: «محمد بن راشد آل مکتوم»، نخست‌وزیر امارات و حاکم دبی امروز -‌شنبه- اصلاحات کابینه را با تصویب روش جدیدی برای کار دولت فدرال در ۵۰ سال آینده اعلام کرد. بن راشد در حساب کاربری خود در توئیتر خود توضیح داد که اعلام ترکیب جدید دولت پس از مشورت با «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی و تأیید «خلیفه بن زاید»، رئیس این کشور صورت گرفت و این مرحله با تکمیل برنامه قبلی موسوم به ‌«چشم‌انداز امارات متحده عربی ۲۰۲۱» که در ده سال گذشته ارائه شده بود، عملی می‌شود.

ایلنا: داده‌های رسمی وزارت دفاع آلمان نشان داد که بیشترین صادرات تسلیحات این کشور طی چهار سال گذشته به مصر ، عربستان سعودی و ترکیه بوده است. وزارت دفاع آلمان در پاسخ به درخواست پارلمان برای ارائه گزارش درباره صادرات اسلحه فاش کرد که شرکت‌های تسلیحاتی آلمانی حدود چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو سلاح نظامی صادر کرده‌اند.

ایلنا: روزنامه گاردین امروز -‌شنبه- جنایت‌های غیرانسانی ارتش بریتانیا در زمان حضور در افغانستان را فاش کرد. گاردین با بیان اینکه نیروهای انگلیسی مسئول مرگ نزدیک به ۳۰۰ غیرنظامی در جریان درگیری‌های افغانستان هستند، تاکید کرد: «این نیروها با کشته شدن ۲۸۹ غیرنظامی افغان از جمله ۸۶ کودک بین سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ مرتبط هستند.» این روزنامه نوشت: «این آمار براساس گزارشی است که از سوی سازمان غیردولتی “اقدام علیه خشونت مسلحانه” مستقر در لندن با استناد به سوابق غرامت‌ها در وزارت دفاع بریتانیا منتشر شده است.»

تسنیم: رئیس جمهور آذربایجان گفت: ما پهپادهای هاروپ و مهاجم آسمان را از اسرائیل خریداری کرده و به کار گرفتیم. این تسلیحات هم شناسایی بودند و هم تهاجمی. البته اکنون مخفی کردن این موضوع فایده ای ندارد و برای همگان روشن شده است. علی اف گفت: در آن زمان مجتمع نظامی-صنعتی ترکیه هنوز تولید پهپادها را آغاز نکرده بود. اما به محض این که این اتفاق افتاد، ما اولین خریداران خارجی پهپاد Bayraktar TB2 شدیم که دو منظوره بوده و هم شناسایی و هم تهاجمی بود. این پهپادها در طول جنگ 44 روزه دائماً در هوا بودند. البته گاهی اوقات شرایط آب و هوا موانعی ایجاد می کرد، اما از آنجا که هوا عمدتاً روشن بود، از این پهپادها تقریباً روزانه استفاده می شد؛ شاید با وقفه های جزئی. اما برای هماهنگ سازی و همگام سازی استفاده همزمان از پهپادهای اسرائیلی و ترکی، البته مهارت زیادی لازم بود و لیست اهدافی که آنها داشتند متفاوت بود، زیرا قدرت مخرب مهمات پهپادهای انتحاری بیشتر از موشک هایی است که Bayraktar TB2 به آنها مجهز شده است.

تسنیم: به دنبال صدور فرمان رئیس جمهور تونس در تعلیق اجرای بیشتر فصول قانون اساسی این کشور، احزاب و سیاستمداران تونسی به مخالفت با قیس سعید برخاستند. حزب اسلامگرای النهضه در واکنش به این تصمیم  رئیس جمهور تونس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: این حزب تعلیق قانون اساسی را نمی‌پذیرد. حزب کار تونس نیز  در واکنش به دستور رئیس جمهور این کشور در تعلیق عمل کردن به قانون اساسی 2104 اعلام کرد این حزب مشغول رایزنی با سایر احزاب است تا ائتلاف فراگیری علیه اقدامات قیس سعید به راه بیندازد. سازمان حمایت از دموکرسی و نظارت بر انتخابات «شاهد» و حزب «تکیل» هم موضع مشابهی اتخاذ کردند.

تسنیم: رسانه‌های عبری گام‌های دیگری را که اخیراً برای تقویت روابط رژیم سعودی با اسرائیل برداشته شده و به سوی عادی‌سازی روابط پیش می‌رود ، فاش کردند. روزنامه صهیونیستی « جروزالم پست» گزارش داد که یک سری مراحل تدریجی در روابط اسرائیل و عربستان شبیه مراحل تدریجی عادی سازی روابط بین تل آویو با امارات متحده عربی و بحرین صورت گرفته است.

تسنیم: دولت عراق با صدور بیانیه‌ای برگزاری کنفرانسی در حمایت از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در اربیل را «غیرقانونی» و قاطعانه با آن مخالفت کرد. دفتر نخست وزیر عراق مواضع مطرح شده در این نشست را نظر مردم این کشور ندانست و تاکید کرد که این مواضع تنها مواضع حاضران در نشست مذکور بوده علاوه بر اینکه تلاشی برای به تشویش کشاندن وضعیت عمومی عراق و احیای جنجال فرقه‌ای نامطلوب است.

تسنیم: دولت انگلیس اعلام کرده که به دلیل وقوع بحران در زنجیره تامین سوخت و تعطیلی برخی جایگاه‌های بنزین به دلیل کمبود رانندگان کامیون، ارتش می‌تواند برای حل این مسئله وارد عمل شود. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، دولت انگلیس اعلام کرده که سربازان ارتش می توانند در مواقع اضطراری برای تامین سوخت پمپ بنزین های انگلیس وارد عمل شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *