جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

انتفاد سناتور دموکرات از نحوه نظارت دولت بایدن بر کاربرد تسلیحات آمریکایی در غزه

تهران – ایرنا – خبرگزاری رویترز نوشت که یکی از سناتورهای دموکرات کنگره با انتشار بیانیه ای عملکرد دولت بایدن در ارزیابی نحوه کاربرد سلاح های آمریکایی به وسیله رژیم صهیونیستی را زیر سوال برد.

Loading

رسانه‌ها؛ تداوم رویکرد تعاملی آژانس با ایران و …

۱۴۰۰/۰۶/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه‌ها: نشست خبری مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از سفر به ایران، تکذیبیه طالبان درباره پناه دادن به ایمن الظواهری و ایراد اتهام حشدالشعبی به واشنگتن در خصوص حمایت از داعش در عراق از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که امروز در رسانه‌ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده‌ای از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

فارس: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی یک کنفرانس خبری ضمن تأکید بر لزوم ادامه همکاری ایران و آژانس تصریح کرد که در جریان سفر به ایران هیچ وعده‌ای از مقام‌های جمهوری اسلامی نگرفته است. وی در خصوص سفر به ایران و محور گفت‌وگو با مقام‌های ایرانی گفت: «من به دنبال گرفتن وعده از طرف ایرانی در جریان دیدارم به تهران نبودم اما بر لزوم ادامه گفت‌وگوها میان ایران و آژانس تأکید کردم.» رافائل گروسی سپس ادامه داد: «من به ایران گفتم که باید دوربین‌های نظارتی در تأسیسات هسته‌ای را به‌منظور دقیق نگه‌داشتن اطلاعات چک کنیم».

ایسنا: طالبان ادعای پناه دادن به الظواهری را تکذیب کرد/ محمد نعیم، سخنگوی گروه طالبان ادعاها در خصوص این‌که این گروه شبه‌نظامی به ایمن الظواهری، رهبر القاعده از سال ۲۰۱۱ تاکنون پناه داده را تکذیب کرد. به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، اخیراً مایکل مورل، مدیر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیا گفت که الظواهری در افغانستان زندگی می‌کند و طالبان به او پناه داده است.

تسنیم: طرح تازه طالبان برای تأمین امنیت کابل/ طالبان اعلام کرد که نیروهای نامنظم آن‌ها در سطح شهر کابل با نیروهای آموزش‌دیده پلیس دولت سابق و نیروهای منظم طالبان جایگزین خواهند شد.

تسنیم: حمایت گسترده واشنگتن از داعش در عراق/ تشدید تحرکات تروریست‌ها در کرکوک/ «علی الحسینی» مسئول روابط عمومی محور شمال حشد شعبی عراق به حمایت گسترده‌ای اشاره کرد که آمریکا از عناصر داعش به عمل می‌آورد. وی افزود: تروریست‌ها فعالیت خود را در دیالی و شرق صلاح‌الدین و کرکوک هم‌زمان با نزدیک شدن به انتخابات از سر گرفته‌اند. الحسینی بیان کرد: برخی به دنبال بی‌ثباتی در کرکوک هستند. تحرکات تروریست‌ها در مناطق صعب‌العبور جریان دارد که آمریکا حامی آن‌هاست.

یوراسیاریویو: یک تغییر محسوس در رویکرد هند قبل و بعد از کنترل طالبان بر قدرت در کابل کاملاً قابل‌تشخیص است. درحالی‌که گزارش هند در 6 اوت بازتاب موضع سنتی هند در قبال افغانستان بود، بیانیه 16 اوت پاسخی فوری به تغییر قدرت در کابل بود. تأکید هند بر بحران انسانی و ابراز نگرانی در مورد سوءاستفاده احتمالی از خاک افغانستان توسط عناصر حاشیه‌ای و سکوت در موضوعات کلیدی استراتژیک مانند نحوه برخورد با طالبان، ماهیت و ترکیب دولت جدید و چشم‌انداز به رسمیت شناختن رژیم جدید هند یا فقدان آن، نشان می‌دهد که سیاست جدید هند در مورد افغانستان هنوز در حال شکل‌گیری است.

فایننشیال تایمز: رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش برای رفع بن‌بست در روابط چین و آمریکا پس‌ازآنکه جلسات قبلی در سطح بالا پیشرفت چندانی نداشت دومین تماس خود را پس از روی کار آمدن با شی جین پینگ، رهبر چین برقرار کرد. کاخ سفید گفت که رهبران دو کشور یک «بحث گسترده و استراتژیک» داشته اند و بایدن بر علاقه پایدار ایالات‌متحده به صلح، ثبات و رفاه در هند و اقیانوس آرام و جهان تأکید کرده است این تماس تلفنی تنها چند ساعت قبل از انتشار گزارش‌ها مبنی بر اینکه دولت بایدن به تایپه اجازه می‌دهد نام دفتر نمایندگی خود در واشنگتن را تغییر دهد تا کلمه تایوان را شامل شود، صورت گرفت؛ اقدامی که احتمالاً باعث واکنش خشمگین پکن می‌شود. مقامات ارشد آمریکایی همچنین در حال بحث درباره آغاز تحقیقات درباره استفاده چین از یارانه‌های صنعتی هستند که می‌تواند باعث تشدید تنش‌های تجاری بین واشنگتن و پکن شود.

آکسیوس: پیشگامی چین و پاکستان به ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، غرب تعلل می‌کند/ درحالی‌که کشورهای غربی همچنان در مورد نحوه ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان بدون کمک‌رسانی به طالبان بحث می‌کنند، چین و پاکستان تاکنون بارها محموله‌های تدارکاتی به این کشور ارسال کرده و مایل به ارسال مقادیر بیشتر هستند. گفته می‌شود افغانستان در بحران انسانی و اقتصادی فرورفته است و تمایل چین و پاکستان برای کمک می‌تواند افغانستان را به مدار آن کشورها نزدیک کند. چین هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد 31 میلیون دلار غلات، داروهای زمستانی و 3 میلیون واکسن COVID-19 به این کشور ارسال کند. در همین حال، پاکستان هفته گذشته محموله‌ای ازجمله روغن آشپزی و دارو ارسال کرد، درحالی‌که وزیر خارجه این کشور خواستار توقف دارایی‌های افغانستان شده بود. برنامه توسعه ملل متحد هفته گذشته هشدار داد که افغانستان در حال نزدیک شدن به فقر جهانی است و از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ماه گذشته ارزش پول افغانی سقوط کرده است. این در حالی است که دولت بایدن دسترسی به ذخایر بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد و صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی کمک‌های مالی خود را در این کشور متوقف کردند.

ایسنا: ازسرگیری روند محاکمه نتانیاهو پس از ۳ ماه وقفه/ شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) اعلام کرد که محاکمه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی به اتهام فساد پس از سه ماه وقفه در دادگاه مرکزی قدس از سر گرفته شد. طبق این گزارش، قرار است ایلان یشوع، مدیر سابق پایگاه عبری زبان واللا در دادگاه شهادت بدهد. نتانیاهو و همسرش سارا در چهار پرونده، به فساد، رشوه و کلاه‌برداری و سوءاستفاده از اعتماد عمومی متهم شده‌اند.

تسنیم: نخستین نشست کابینه جدید لبنان/ تأکید عون و میقاتی بر اقدام فوری و عملی برای حل بحران‌ها/ رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر جدید لبنان در نخستین نشست دولت این کشور بر اقدام عملی برای حل بحران‌ها به‌دوراز حرف و وعده‌های تکراری تأکید کردند. «میشل عون» رئیس‌جمهوری لبنان در اولین نشست دولت جدید این کشور با حضور وزرای آن اعلام کرد که این چهارمین دولت در دوره ریاست جمهوری من است که بعد از 13 ماه تشکیل شد. در این مدت اوضاع اقتصادی، مالی، پولی، اجتماعی و شرایط معیشتی شهروندان به شکل بی‌سابقه‌ای رو به وخامت رفت. ما اکنون در برابر مسئولیت‌های ملی و تاریخی بزرگی برای فعال‌سازی نقش دولت و مؤسسات آن برای بازگرداندن اعتماد مردم قرار داریم و نباید زمان را از دست بدهیم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *