جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛نشست گروه هفت درباره افغانستان و…

۱۴۰۰/۰۶/۰۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: اجلاس ویژه سران گروه هفت در مورد مسئله پناهجویان افغان،تشکیل شورای دوازده نفره برای اداره افغانستان، مخالفت طالبان با تمدید مهلت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان،گفتگوی دبیر شورای امنیت روسیه و مشاور امنیتی ملی آمریکا درباره اوضاع افغانستان،گفت‌وگوی تلفنی بایدن و جانسون درباره تحولات افغانستان،درخواست فرانسه از آمریکا در مورد افغانستان،تخلیه 42 هزار نفر از طریق فرودگاه کابل، محاصره پنجشیر از سوی طالبان، واکنش کرملین به  مناقشه احتمالی بین طالبان و مقاومت پنجشیر، هشدار سازمان ملل درخصوص وضعیت یمن، خط لوله «نورداستریم-۲» در مرحله پایانی ، امضای توافق‌نامه همکاری نظامی میان روسیه و عربستان، برگزاری رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در خلیج فارس، بیانیه مشترک نشست کریمه، تحریم رئیس ستاد ارتش اریتره  از سوی آمریکا، افشای جزئیاتی از طرح ضدایرانی «بنت» و هشدار پکن به ادامه سیاست چین هراسی آمریکا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

دویچه وله: سران کشورهای هفت کشور صنعتی روز سه‌شنبه ۲۴ اوت (دوم شهریور) نشست اضطراری ویدئویی برگزار می‌کنند. تنها موضوع مورد بحث خروج همکاران نیروهای ائتلافی ناتو در افغانستان و فعالان مدنی و حقوق بشر است.گروه هفت از آمریکا، بریتانیا، کانادار، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن تشکیل شده است. برخی منتقدان می‌گویند که ابعاد بزرگ مسئله افغانستان ایجاب می‌کند که کشورهای بزرگ دیگر و کشورهای همسایه افغانستان نیز در مشورت‌ها و اقدامات هماهنگ مشارکت داده شوند.

اسپوتنیک روسیه: شورای دوازده نفره اداره افغانستان تشکیل خواهد شد. گروه طالبان در تلاش است تا دولتی قابل قبول برای جامعه بین المللی را اعلام کند.« فارن پالیسی» نوشت، سران طالبان قرار است برای اداره امور افغانستان شورایی ۱۲ نفری را تشکیل دهند، اما با این حال جزئیات بیشتری از شورا و هیئت طالبان برای اداره افغانستان اعلام نشده است.

 ان. اچ.کی ژاپن: یک مقام ارشد طالبان به آمریکا هشدار داده است که نباید مهلت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را تمدید کند.سهیل شاهین که سخنگوی طالبان هم هست به شبکه اسکای نیوز بریتانیا گفت که تمدید مهلت خروج ۳۱ اوت به مثابه تمدید اشغال افغانستان توسط آمریکا است.او گفت که چنین اقدامی واکنش طالبان را به دنبال خواهد داشت.

العالم فارسی: دبیر شورای امنیت روسیه و مشاور امنیت ملی آمریکا در تماسی تلفنی درباره همکاری‌های امنیتی دو کشور و همچنین اوضاع افغانستان بحث و تبادل نظر کردند. «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت روسیه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه به ‌صورت تلفنی در خصوص مسائل دوجانبه و اوضاع افغانستان گفتگو کردند.

خبرگزاری ایلنا:کاخ سفید طی بیانیه‌ای از گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهوری آمریکا و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات افغانستان خبر داد.بنا بر اعلام کاخ سفید، جانسون و بایدن در این تماس تلفنی درباره عملیات جاری برای تخلیه شهروندان، کارکنان محلی و پناهجویان افغان از فرودگاه کابل گفت‌وگو کرده‌اند.در این بیانیه آمده است که دو طرف بر اهمیت هماهنگی نزدیک دو کشور و اتخاذ رویکردی مشترک در برابر افغانستان تاکید کردند.

تی.آر.تی ترکیه: ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه در مصاحبه با هفته‌نامه ” ژورنال دمانش ” وضعیت افغانستان را مورد ارزیابی قرار داد.لودریان ضمن یادآوری اینکه در اجلاس 20 اوت وزرای امورخارجه کشورهای عضو ناتو، از ایالات متحده آمریکا خواستار برعهده گیری مسئولیت در خصوص افغانستان شده بودند گفت : آمریکا باید امور خارج سازی افغانی‌ها از این‌کشور را تسهیل سازد.

الکوثر فارسی: جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که از آغاز روند تخلیه از افغانستان تاکنون ۴۲ هزار نفر را از این کشور خارج کرده ایم. وی در ادامه افزود:«ورود به فرودگاه کابل مستلزم هماهنگی مستمر با طالبان است و واشنگتن در تلاش برای کاهش میزان ازدحام جمعیت در اطراف فرودگاه کابل است. احتمال انجام روند تخلیه نیروها در افغانستان از طریق استفاده از فرودگاه‌های دیگر مانند بگرام، از جمله دیگر موضوعات مورد بررسی است».

یورونیوز: گروه طالبان می‌گوید اعضای گروه «جبهه مقاومت» تحت امر احمد مسعود در دره پنجشیر را محاصره کرده است. این گروه همزمان اعلام کرد تا زمان خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان از تشکیل دولت خبری نخواهد بود. دراین حال، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تأکید بر اینکه واشنگتن معتقد است حل و فصل سیاسی در افغانستان باید «متعلق به افغان‌ها و تحت رهبری افغان‌ها» باشد، گفت که این کشور از زمان به قدرت رسیدن طالبان در کابل، در مذاکرات بین طرف‌های افغان دخیل نبوده است.

ایران پرس: دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه امکان دخالت روسیه در مناقشه بین طالبان و مقاومت منطقه پنجشیر را رد کرد. پسکوف به رسانه ها گفت: وضعیت استان پنجشیر احتمال آغاز جنگ داخلی جدید در افغانستان را بوجود می آورد اما مسکو قصد مداخله در مناقشه بین طالبان و نیروهای مقاومت را ندارد. «احمد مسعود» پسر «احمد شاه مسعود» رهبر مقاومت افغانستان روز یکشنبه گفت: طالبان برای پایان دادن به جنگ از گفت‌وگو خودداری کردند و ما می خواهیم جنگ را در افغانستان به پایان برسانیم و برای گفت‌وگو تلاش می‌کنیم.

خبرگزاری صدا و سیما: معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در نشست شورای امنیت گفت بندر الحدیده و فرودگاه صنعای یمن باید بازگشایی شوند.مارتین گریفیتس معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در نشست شورای امنیت گفت: با دشواری‌هایی برای رساندن کمک به یمنی‌ها روبرو هستیم. برای جلوگیری از قحطی در یمن از طرف‌های کمک کننده می‌خواهیم، میزان کمک‌های خود را افزایش دهند.

خبرگزاری ایرنا: وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد تنها چند هفته دیگر عملیات احداث خط لوله «نورداستریم-۲»  (Nord Stream ۲) که گاز روسیه را به اروپا منتقل می کند به پایان می رسد. «دمیتری بیریچوسکی»  مدیر اداره همکاری اقتصادی وزارت امورخارجه روسیه از اتمام این پروژه طی هفته های آینده خبر داد و گفت: این پروژه در حال کامل شدن است و تنها چند هفته دیگر زمان باقی مانده تا عملیات ساخت آن از لحاظ فیزیکی تکمیل شود.با تکمیل  خط لوله نورد استریم-۲  قرار است  سالانه ۱.۹ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی از روسیه مستقیما به آلمان صادر شود.

خبرگزاری تسنیم: منابع خبری از امضای توافق نامه نظامی میان روسیه و عربستان خبر دادند.عربستان سعودی و روسیه در جریان سفر شاهزاده «خالد بن سلمان» ، معاون وزیر دفاع عربستان به مجمع «ارتش 2021» در روسیه ، توافقنامه همکاری نظامی امضا کردند.مراسم امضای این توافق روز دوشنبه با حضور «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه برگزار شد که از سفر معاون وزیر دفاع عربستان در حاشیه نمایشگاه هفتمین بازی‌های بین‌المللی «ارتش 2021» تمجید و اعلام کرد که معاون وزیر دفاع عربستان می‌تواند در جریان آخرین مدل سلاح‌های روسی قرار بگیرد از جمله سلاح‌هایی که کارآیی خود در سوریه را ثابت کرده‌اند.

خبرگزاری فارس: رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در خلیج فارس برگزار می‌شود.سفیر مسکو در تهران می‌گوید نیروهای دریایی ایران، روسیه و چین در اواخر سال جاری میلادی یا اوایل سال بعد، رزمایش نظامی با تمرکز بر امنیت دریانوردی و مبارزه با راهزنی دریایی در خلیج فارس برگزار می‌کنند.«لوان جاگاریان» سفیر فدراسیون روسیه در تهران اعلام کرد که نیروهای دریایی ایران، روسیه و چین در روزهای پایانی سال ۲۰۲۱ یا اوایل سال ۲۰۲۲، رزمایش نظامی در خلیج فارس برگزار می‌کند.

آناتولی  ترکیه: شرکت‌کنندگان نشست کریمه با انتشار یک بیانیه مشترک بر حمایت خود از تمامیت ارضی، حاکمیت و اتحاد اوکراین تاکید کردند.شرکت‌کنندگان نشست کریمه پس از این نشست با انتشار یک بیانیه مشترک با عنوان «پلتفرم بین‌المللی کریمه» بر حمایت خود از تمامیت ارضی، حاکمیت و اتحاد اوکراین در مرزهایی که در عرصه بین‌المللی به‌رسمیت شناخته شده‌اند، تاکید کردند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزارت خزانه‌داری آمریکا رئیس ستاد ارتش اریتره را به خاطر دست داشتن در نقض حقوق بشر در درگیری‌های اقلیم تیگرای تحریم کرد. این وزارتخانه اعلام کرد، نیروهای تحت امر ژنرال فیلیپوس ولدیوهانس، رئیس ستاد ارتش اریتره مسوول ارتکاب قتل عام، غارت و تجاوزهای جنسی است.

خبرگزاری مهر : ادعا می شود که طرح پیشنهادی نخست وزیر رژیم صهیونیستی که قرار است این هفته با بایدن به بحث گذاشته شود؛ شامل مهار ایران بدون نیاز به بازگشت به توافق هسته ای است. پیشتر رسانه‌های صهیونیستی مدعی شدند که «نفتالی بنت» نخست وزیر این رژیم قرار است این هفته با یک طرح ضد ایرانی جدید به کاخ سفید برود که به زعم او مانع از نزدیک شدن ایران به نقطه گریز هسته‌ای می‌شود.اکنون، تایمز اسرائیل مدعی شده که این طرح شامل راهبردی است که با اجرای آن، آمریکا از بازگشت به برجام بی نیاز شده و در عین حال، می‌تواند به تقابل جویی با برنامه هسته‌ای و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران بپردازد.

رادیو چین: وزارت خارجه چین اعلام کرد:آمریکا باید تلقی کردن چین به عنوان “دشمن خیالی” را خاتمه دهد.وانگ ون بین، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری هفتگی خود گفت: آمریکا باید تلقی کردن چین به عنوان “دشمن خیالی” خود را خاتمه دهد و دست از سیاهنمایی علیه چین با بهانه تراشی و مانع شدن از همکاری و تبادلات عادی چین و ایالات متحده در زمینه های علمی و فرهنگی پایان دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *