جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

رسانه‌ها: رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در خلیج فارس و…

۱۴۰۰/۰۶/۰۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: انگلیس به‌دنبال تحریم طالبان در نشست «گروه ۷»، ادعای آمریکا درباره هدف قرار دادن ''پهپاد پیشرفته'' ایران در سوریه، رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در خلیج فارس، مقاومت نیروهای شمال افغانستان در برابر طالبان، تلاش آمریکا و کره جنوبی برای بازگرداندن پیونگ‌یانگ به میز مذاکره، یورش نظامیان اسرائیل به کرانه باختری، برگزاری نخستین انتخابات پارلمانی در قطر، اعلام آمادگی احمد مسعود برای مذاکره با طالبان، جایزه 5 میلیون دلاری آمریکا برای دریافت اطلاعات درباره یک عضو حزب الله لبنان، سفر وزیر خارجه عراق به مسکو، بایدن تحت فشار انگلیس برای حفظ نیروها در افغانستان، افشای هزینه‌های نجومی انگلیس برای آشوب‌آفرینی در لبنان و حمایت روسیه از درخواست ایران برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس: بعد از درخواست «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس برای تشکیل جلسه اضطراری «گروه ۷» جهت گفت‌وگو درباره بحران افغانستان، اکنون گفته می‌شود لندن در پی تحریم طالبان است. خبرگزاری «رویترز» امروز (دوشنبه) به نقل از منابع مطلع گزارش داد دولت انگلیس قصد دارد حین برگزاری جلسه گروه ۷، سران کشورهای عضو را به در نظر گرفتن تحریم‌های جدیدی علیه طالبان مجاب کند. یک مقام دولت لندن و یک دیپلمات غربی به رویترز گفتند که انگلیس معتقد است اگر طالبان حقوق بشر را در افغانستان زیر پا بگذارد و اجازه دهد از این کشور به‌عنوان پناهگاه شبه‌نظامیان استفاده شود، گروه ۷ نیز باید تحریم‌های اقتصادی علیه آنها لحاظ کند. بر اساس این گزارش، منابع مذکور – که خواستند نامشان فاش نشود – توضیح دادند البته امکان تصویب فوری تحریم‌های علیه طالبان در نشست گروه ۷ محتمل نیست.

الکوثر فارسی: ارتش آمریکا ادعا کرد یک هواپیمای بدون سرنشین را در سوریه هدف قرار داده که گفته می شود متعلق به ایران بوده است. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از خبرگزاری رویترز، وِین ماروتو سخنگوی ائتلاف تحت رهبری آمریکا در این باره گفت: هواپیماهای ائتلاف روز گذشته موفق شدند یک هواپیمای بدون سرنشین را رهگیری و در منطقه مرزی با سوریه هدف قرار دهند. این مقام ارتش آمریکا در ادامه تصریح کرد که این هواپیمای بدون سرنشین روز شنبه در شرق سوریه توسط یک جت جنگنده هدف قرار گرفت. پهپاد مذکور از انواع پیشرفته پهپادهای موجود در جهان بود. همچنین لوکاس تاملینسون، خبرنگار شبکه فاکس نیوز هم درباره این خبر مدعی شد: روز شنبه یک هواپیمای بدون سرنشین که گفته می شود متعلق به ایران بوده است پس از پرواز بسیار نزدیک در محدوده یک پایگاه نظامی آمریکایی در شرق سوریه که محل استقرار بیش از ۹۰۰ نظامی این کشور است، هدف حمله قرار گرفت و سرنگون شد.

العالم فارسی: خبرگزاری روسی «ریانووستی» امروز (دوشنبه) از برگزاری رزمایش نظامی دریایی ایران، روسیه و چین در خلیج فارس خبر داد. بر اساس این گزارش، «لوان جاگاریان» سفیر فدراسیون روسیه در تهران اعلام کرد که نیروهای دریایی ایران، روسیه و چین در روزهای پایانی سال ۲۰۲۱ یا اوایل سال ۲۰۲۲، رزمایش نظامی در خلیج فارس برگزار می‌کند. به نوشته ریانووستی به نقل از جاگاریان، این رزمایش نظامی شامل شناورهای دریایی از ارتش‌های سه کشور می‌شود که روی امنیت دریانوردی و مبارزه با راهزنی دریایی تمرکز دارد. وی در این‌باره توضیح داد: «روسیه درخصوص مسائل مرتبط با برخی حوادث برای کشتی‌ها در خلیج عمان مبالغه و گزافه‌گویی نمی‌کند».

 ان. اچ.کی ژاپن: با ادامه مقاومت نیروها در شمال افغانستان در برابر طالبان، مشخص نیست که آیا این گروه قادر به حکمرانی در سراسر کشور خواهد شد یا خیر. پسر احمد شاه مسعود، یکی از رهبران ائتلاف شمال، قول داده است که در ولایت پنجشیر در شمال شرقی کشور در برابر طالبان مقاومت کند. این ولایت اکنون تحت کنترل طالبان نیست. او در مقاله ای که در واشنگتن پست چاپ شد، این وعده را داد. زمانی که در گذشته طالبان قدرت را در افغانستان در اختیار داشت، ائتلاف شمال با این گروه می جنگید. بنا به گزارش ها، رزمندگان محلی در ولایت شمالی بغلان هم با انجام حملاتی موفق شده اند برخی از مناطق را از چنگ طالبان خارج کنند.

خبرگزاری ایلنا: «سونگ کیم»، نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی در حال مذاکره با همتای کره جنوبی خود برای جذب پیونگ‌یانگ به منظور بازگشت به مذاکرات درباره برنامه‌های سلاح هسته‌ای و موشک‌های بالستیک است. کیم روز شنبه برای سفری چهار روزه وارد سئول شد. یک مقام وزارت خارجه گفت که وی روز گذشته -‌یکشنبه- در محل اقامت خود با «چونگ ایو یونگ» وزیر خارجه کره جنوبی دیدار و درباره راه‌های از سرگیری سریع روند صلح در شبه جزیره کره گفت‌و‌گو کرد. کیم امروز‌ با «نوه کیو دوک» همتای کره جنوبی خود و سه‌شنبه نیز با «ایگور مورگولوف» معاون وزیر خارجه روسیه در سئول دیدار می‌کند. این در حالی است که روند کند بهبود روابط بین دو کره با آغاز رزمایش نظامی بین واشنگتن و سئول در ماه جولای پایان یافت و پیونگ‌یانگ نسبت به پیامدهای امنیتی این اقدام هشدار داد.

آناتولی  ترکیه: به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین «وفا»، نیروهای اسرائیل با استفاده از بمب صوتی به روستای «کفیرت» جنین کرانه باختری رود اردن یورش برده و با فلسطینیان درگیر شدند. بر این اساس، در واکنش به این حمله، جوانان فلسطینی به سوی نظامیان اسرائیل سنگ پرتاب کردند. دیروز گروهی از فلسطینیان به مناسبت پنجاه و دومین سالگرد تخریب بخشی از مسجد الاقصی توسط یک یهودی افراطی در سال 1969، در نوار غزه تظاهرات برگزار کردند. مسجد الاقصی در 21 اوت 1969 توسط دنیس مایکل یوهان، یک یهودی تندرو استرالیایی به آتش کشیده شد که طی آن، منبر صلاح الدین و جامع مسجد القبله که مصلای مرکزی بزرگ در این مکان مقدس بود، سوخت. گفتنی است نظامیان اسرائیل تقریبا هر روز به بهانه تلاش برای بازداشت “افراد تحت تعقیب” به مناطق مختلف کرانه باختری و قدس اشغالی یورش می‌برند و با فلسطینیان درگیر می‌شوند.

خبرگزاری مهر: به نقل از خبرگزاری رسمی قطر (قنا)، «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر امروز دوشنبه با صدور فرمانی، دستور برگزاری نخستین انتخابات پارلمانی در این کشور را صادر کرد. بر اساس این گزارش، امیر قطر در فرمان خود اعلام کرده است که اولین انتخابات پارلمانی در این کشور در تاریخ ۲ اکتبر (اول آبان ماه) برگزار خواهد شد. از سوی دیگر، «خالد بن خلیفه بن عبدالعزیز آل ثانی» نخست‌وزیر و وزیر کشور قطر نیز شهروندان این کشور را به مشارکت گسترده در نخستین انتخابات تاریخ این کشور برای تشکیل پارلمان دعوت کرد.

خبرگزاری صدا و سیما: احمد مسعود رهبر آخرین پایگاه اصلی مقاومت ضدطالبان، یکشنبه گفت امیدوار است با جنبش اسلامی که یک هفته پیش قدرت را در کابل به دست گرفت، مذاکرات مسالمت آمیزی داشته باشد، اما در عین حال، نیروهایش آماده جنگیدن هستند. مسعود از مقر خود در دره پنجشیر در شمال غربی کابل که وی در آنجا نیرو‌هایی متشکل از بقایای ارتش منظم، نیرو‌های ویژه و همچنین جنگجویان شبه نظامی محلی را گردهم آورده است، به رویترز گفت: “ما می‌خواهیم طالبان را متوجه کنیم که تنها راه پیش رو، مذاکره است. ما نمی‌خواهیم جنگی آغاز شود.» این اظهارات در حالی بیان شد که طالبان در صفحه خود در توئیتر اعلام کرد پس از آن که مقامات دولتی محلی از واگذاری مسالمت آمیز پنجشیر خودداری کردند، صد‌ها جنگجو در حال حرکت به طرف آنجا هستند.

ایران پرسوزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، هر فردی که اطلاعاتی درباره “خلیل یوسف حرب” از فرماندهان حزب‌الله لبنان ارائه دهد،‌ 5 میلیون دلار پاداش دریافت خواهد کرد. وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه مدعی شد، “خلیل یوسف حرب” از مشاوران نزدیک “سیدحسن نصرالله” دبیرکل حزب‌الله لبنان است. آمریکا و رژیم صهیونیستی بعد از موفقیت‌های گروه های مقاومت در منطقه از جمله حزب الله لبنان در مقابله با تروریست ها، تلاش‌ها برای تشدید فشار بر این گروه ها را افزایش داده‌اند. آمریکا قصد دارد تا با اتهام زدن به گروه های مقاومت در منطقه و فشار بر آنها، گروه های تروریستی و جبهه ضدمقاومت را در وضعیت بهتری قرار دهد. حزب الله لبنان به عنوان یکی از اعضای اصلی جبهه مقاومت،  نقشی اساسی در مقابله با توطئه ها و اقدامات محور آمریکایی- صهیونیستی – سعودی در منطقه دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر خارجه عراق امروز دوشنبه در یک سفر رسمی وارد مسکو شد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق گفت، فواد حسین، وزیر خارجه این کشور قرار است نشست های کمیته مشترک عراق – روسیه را در مسکو برگزار کند. بغداد و روسیه روابط دوجانبه خوبی دارند و در این راستا میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه اواسط ماه جاری با همتای عراقی خود در تماسی تلفنی روابط دوجانبه و برخی مسائل مهم را بررسی کردند. همچنین معاون نخست وزیر روسیه در ماه آوریل به بغداد سفر کرده و مورد استقبال رئیس جمهوری این کشور قرار گرفت.

خبرگزاری ایرنا: منابع انگلیسی به نقل از دفتر نخست وزیر این کشور گزارش دادند: بوریس جانسون قصد دارد در اجلاس گروه ۷، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را تحت فشار قرار دهد تا نیروهایش را بعد از پایان ضرب الاجل تعیین شده برای خروج نیروها در فرودگاه کابل حفظ کند.  به گزارش روزنامه گاردین نوشت، این درخواست به دنبال یک هفته تنش بین انگلیس و متحد نزدیکش آمریکا مطرح شده است. با تشدید سلطه طالبان بر فرودگاه کابل، داونینگ استریت (دفتر نخست وزیر انگلیس)  یکشنبه شب تایید کرد که جانسون، در اجلاس گروه ۷ رئیس جمهور آمریکا را تحت فشار قرار خواهد داد تا نیروهایش را بعد از ضرب الاجل تعیین شده در ۳۱ اوت برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان در این کشور حفظ کند. این درخواست جانسون در نشست مجازی اجلاس گروه ۷ در روز سه شنبه مطرح خواهد شد.

خبرگزاری تسنیم: اسناد افشا شده از وزارت خارجه انگلیس بر نقش پررنگ لندن در ناآرامی‌های لبنان و برنامه‌ریزی برای دور تازه‌ای از آشوب‌آفرینی‌ها در این کشور اشاره دارد. به گزارش پایگاه خبری الخنادق، نفوذ بالای کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده و انگلیس بر گروه‌های مدنی لبنان کاملا آشکار است و با وجود محرمانه بودن ارتباط میان دو کشور با گروه‌های مدنی لبنان از دهه‌های گذشته اما همواره شواهد زیادی در این باره وجود داشته است. به ویژه نقش سفارتخانه آمریکا در بیروت بعد از حوادث 17 اکتبر 2019 در لبنان برای هدایت گروه‌های لبنانی به سمت برنامه‌های مورد نظر غرب، برای مردم لبنان کاملا روشن شده است.

خبرگزاری اسپوتنیک: لوان جاگاریان، سفیر روسیه در تهران گفت: مسکو از درخواست تهران برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای حمایت می کند. وی افزود: مسکو و تهران مواضع نزدیک و مشابهی در برخی مسائل بین المللی و منطقه ای دارند. با توجه به اجلاس سازمان همکاری شانگهای که قرار است در ماه سپتامبر سال جاری در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شود، می خواهم تاکید کنم که روسیه از درخواست ایران برای عضویت کامل در این سازمان حمایت می کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *