جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛نگرانی شدید پنتاگون از وضعیت افغانستان و…

۱۴۰۰/۰۵/۲۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: ابراز نگرانی پنتاگون از وضعیت  وخیم افغانستان، سقوط 9 ولایت دیگر افغانستان،تصرف پایگاه هوایی «شیندند» در غرب افغانستان توسط طالبان،  احتمال دیدار  اردوغان با رهبر طالبان، اعلام آمادگی عمران‌خان برای پادرمیانی بین آنکارا و طالبان، دیدار وزرای دفاع ارمنستان و روسیه، گفتگوی  وزرای دفاع روسیه و آمریکا درباره مسائل امنیتی جهانی ،استقرار افسران اطلاعاتی و هوایی رژیم صهیونیستی در ستاد فرماندهی آمریکا، واکنش مینسک به تحریم‌ های جدیدآمریکا، اعتراض شدید کانادا به چین به خاطر محکومیت شهروند کانادایی، رکورد 10 ساله نرخ رشد تجارت خارجی چین، ادامه تخریب خانه های فلسطینیان برای شهرک سازی توسط رژیم صهیونیستی، تصمیم وزارت خارجه سودان برای تحویل «عمر البشیر» به دیوان بین‌المللی کیفری و صدور حکم بازداشت سیف الاسلام قذافی در لیبی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

آناتولی  ترکیه: وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به وخیم شدن وضعیت امنیتی افغانستان در میان پیشروی‌های گروه طالبان و کنترل مناطق بیشتری از خاک افغانستان توسط این گروه اعتراف کرد.جان کربی مسوول مطبوعات در وزارت دفاع آمریکا گفت: ما همچنان به بررسی وضعیت افغانستان ادامه می‌دهیم. ما از وخامت اوضاع امنیتی افغاستان آگاه هستیم. تمرکز ما در حال حاضر بر حمایت هوایی از نیروهای افغان در میدان در هر زمان ممکن و همچنین تکمیل عملیات عقب نشینی به روشی ایمن و منظم است.رویترز روز چهارشنبه به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که گروه طالبان می‌تواند کابل پایتخت افغانستان را در ۳۰ روز محاصره کرده و در ۹۰ روز این شهر را تصرف کند.

 ان. اچ.کی ژاپن: طالبان مراکز ۹ ولایت افغانستان را تصرف کرد.طالبان در حالیکه حملات خود علیه نیروهای دولتی را ادامه می دهد و می گوید کنترل مراکز ولایت های بیشتری را در اختیار گرفته است. طالبان اعلام کرد که مرکز ولایت بدخشان در شمال افغانستان که هم مرز با چین است را به تصرف خود درآورده اند.

خبرگزاری تسنیم: درادامه حملات طالبان به غرب افغانستان، پایگاه هوایی استراتژیک «شیندند» در نزدیکی مرز ایران به کنترل طالبان درآمد. «قاری یوسف احمدی» سخنگوی طالبان اعلام کرد که پس از حمله این گروه به پایگاه هوایی «شیندند»، نیروهای امنیتی با آتش زدن بخش زیادی از این پایگاه، محل را ترک کردند.منابع خبری نیز با تایید این خبر می‌گویند که نیروهای امنیتی برای جلوگیری از دستیابی طالبان به تاسیسات نظامی، پیش از عقب‌نشینی تاسیسات را آتش زده و یا تخریب کردند.

الکوثر فارسی: رئیس جمهوری ترکیه با بیان اینکه احتمال دیدار وی با رهبر طالبان نیز مطرح است، هشدار داد اگر طالبان را در سطح عالی کنترل نکنیم، امکان دستیابی به صلح در افغانستان ممکن نخواهد بود. رجب طیب اردوغان در مصاحبه با شبکه‌های سی‌ان‌ان ترک و کانال دی (Kanal D) به سوالات خبرنگاران درباره مهاجران غیرقانونی و تحولات منطقه پاسخ گفت.

خبرگزاری ایرنا: پس از واکنش شدید گروه طالبان به ادامه حضور نظامی ترکیه در افغانستان به رغم خروج آمریکا و ناتو، نخست وزیر پاکستان از آمادگی این کشور برای تسهیل مذاکرات مستقیم میان آنکارا و طالبان خبر داد. «عمران‌خان» که در اسلام‌آباد میزبان وزیر دفاع ترکیه بود، گفت که حاضر است بین این کشور و طالبان پادرمیانی کند. رسانه‌های پاکستانی امروز نوشتند: ترکیه اعلام کرد که به رغم شرایط نامطلوب امنیتی در افغانستان همچنان مشتاق به تامین امنیت فرودگاه کابل است.

خبرگزاری صدا و سیما: وزیران دفاع ارمنستان و روسیه تنش‌های مرزی نیرو‌های جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان و راه حل برون رفت از این اوضاع را بررسی کردند.وزارت دفاع ارمنستان با اعلام این خبر افرود: در دیدار سرگئی شویگو و آرشاک کاراپتیان وزیران دفاع روسیه و ارمنستان در مسکو به غیر از موضوعات مربوط به توسعه همکاری‌های دفاعی دو کشور مسایلی از قبیل حفظ آتش بس در منطقه قره باغ نیز بررسی شد.در این دیدار شویگو با اشاره به این که ارمنستان در منطقه قفقاز همکار راهبردی و امنیتی روسیه است، تاکید کرد: برای روسیه حفظ امنیت منطقه قفقاز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

خبرگزاری فارس:مسکو اعلام کرد، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه و همتای آمریکایی طی تماس تلفنی درباره مسائلی از قبیل موضوعات امنیتی منطقه‌ای و جهانی رایزنی کردند. سفارت روسیه در آمریکا و سخنگوی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در بیانیه‌های جداگانه از تماس تلفنی وزرای دفاع دو کشور خبر دادند.در توضیح سفارت روسیه در آمریکا آمده است: «امروز گفت‌و‌گوی تلفنی سرگئی شویگو وزیر دفاع (روسیه) و لوید آستین وزیر دفاع (آمریکا) انجام شد. (در این گفت‌و‌گو درباره) نتایج مشورت‌های دوجانبه درباره ثبات استراتژیک و همچنین موضوعات امنیتی منطقه‌ای و جهانی صحبت شد».

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):ابتدای سال‌ جاری میلادی به دنبال تصمیم دولت ترامپ، حوزه رژیم صهیونیستی از «یوروکام» به «سنتکام» منتقل شد. اطلاعات نشان می‌دهد که در پی این اقدام، چند ماهی است افسران اطلاعاتی و نیروی هوایی اسرائیل در ستاد سنتکام حضور یافته و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اطلاعاتی و پشتیبانی آن عملیات‌های شرورانه را طراحی و اجرا می‌کنند. هدف از این تصمیم، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای افزایش بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه و اختلاف‌افکنی و ایجاد سوءتفاهم میان کشورهای غرب آسیاست.

یورونیوز: در پی تحریم‌های جدید ایالات متحده آمریکا علیه بلاروس، مینسک از واشنگتن خواست که شماره کارکنان سفارت خود در این کشور را به ۵ نفر کاهش دهد.آناتولی گلاز، سخنگوی وزارت خارجه بلاروس با محکوم کردن و «آشکارا خصمانه» توصیف کردن تحریم‌های آمریکا گفت: «ما به آمریکایی‌ها پیشنهاد کرده‌‌ایم که تعداد پرسنل سفارتخانه‌شان در مینسک را تا اول سپتامبر به ۵ نفر کاهش دهند.»

دویچه وله: نخست‌وزیر کانادا صدور حکم ۱۱ سال زندان برای یک شهروند کانادایی در چین را ناعادلانه و مطلقا غیرقابل قبول خواند. دادگاهی در چین یک روز پیش حکم اعدام یک شهروند دیگر کانادایی متهم به قاچاق مواد مخدر را تائید کرد.جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا  در بیانیه‌ای حکم دادگاهی در چین علیه مایکل اسپاوور را به شدت محکوم کرد و آن را ناعادلانه خواند.

رادیو چین: وزارت بازرگانی چین گزارش داد که حجم تجارت خارجی این کشور و واردات و صادرات چین در هفت ماه اول سال جاری میلادی (2021) رکورد زد درحالیکه همزمان نرخ رشد سالانه تجارت خارجی این کشور نیز در مقایسه با دوره مشابه سال های گذشته به بیشترین میزان در طول 10 سال اخیر رسید. داده های ارائه شده از سوی اداره کل گمرک چین نشان می دهند که کل واردات و صادرات این کشور از ژانویه تا جولای 2021، رشد سالانه 24.5 درصدی را تجربه کرده و ارزش آن به 21.34 تریلیون یوان (حدود 3.3 تریلیون دلار آمریکا) رسیده است؛‌ صادرات چین نسبت به سال گذشته جهشی 24.5 درصدی را ثبت کرده درحالیکه جهش رشد واردات در هفت ماه اول سال جاری میلادی 24.4 درصد برآورد شده است.

ایران پرس: یک مقام فلسطینی اعلام کرد، رژیم متجاوز صهیونیستی در سال جاری میلادی بیش از 81 خانه فلسطینیان در شرق بیت المقدس را تخریب کرده است.«فادی الحدمی» وزیر امور بیت المقدس در دیدار با نمایندگان برخی کشورهای آمریکای جنوبی در قدس اشغالی گفت: افزایش تخریب‌ خانه های فلسطینیان با افزایش خطر اخراج صدها فلسطینی از خانه‌های خود در محله «شیخ جراح» و شهرک «سیلوان» که چندین دهه در آن‌ها زندگی کرده‌اند، همراه شده است.

خبرگزاری  ایلنا: وزارت خارجه سودان از تصمیم خود برای تحویل «عمر البشیر»، رئیس‌جمهوری مخلوع این کشور و سایر مقام‌های تحت تعقیب به دیوان بین‌المللی کیفری خبر داد.این اقدام‌ها به طور بالقوه منجر به محاکمه مستقیم البشیر در برابر دیوان کیفری بین‌المللی در زمینه جنایت‌های جنگی و جنایت‌های انسانی در اقلیم دارفور می‌شود.این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که «مریم صادق المهدی» وزیر خارجه سودان با «کریم خان»، دادستان دیوان بین‌المللی در خارطوم گفت وگو و بر همکاری کشورش با این نهاد تاکید کرد.

خبرگزاری مهر: منابع خبری از صدور حکم بازداشت سیف الاسلام قذافی پسر معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی خبر دادند. بر اساس این گزارش، دادستان نظامی لیبی حکم بازداشت سیف الاسلام قذافی را صادر کرده است.حکم بازداشت فرزند معمر قذافی به اتهام ارتکاب قتل و کمک گرفتن از مزدوران اعلام شده است.گفتنی است که پس از سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ این کشور عرصه جنگ داخلی و نا آرامی شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *