جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

رسانه‌ها؛اقدام تنش آمیز آمریکا در جنوب شرق آسیا و…

۱۴۰۰/۰۵/۱۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: موافقت آمریکا با فروش تسلیحات بیشتر به تایوان، استقرار صدها نیرو و سامانه موشکی ژاپن در نزدیکی مرزهایش با چین و تایوان، موافقت سنا با لغو ۲ مجوز اختیارات نظامی رئیس‌جمهوری آمریکا، موضع گیری آمریکایی ها درخصوص حادثه کشتی در خلیج عمان،هشدار ایران  درباره حوادث ساختگی دریایی، واکنش روسیه به  گزارش ها درباره حمله به کشتی آسفالت پرینسس در خلیج عمان، نشست  شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان، مخالفت شورای امنیت با بازگشت «امارت اسلامی» به افغانستان، آغاز رزمایش روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در نزدیکی مرز افغانستان، برگزاری کنفرانس حمایت از لبنان، آماده باش تانک های رژیم صهیونیستی در مرز لبنان، نشست دولت و مخالفان ونزوئلا در مکزیک، برگزاری نشست وزرای یازدهمین مجمع سران آسیای شرقی باحضور چین و آخرین آمار تعداد مبتلایان به کرونا در جهان و انتقاد سازمان جهانی بهداشت  از کشورهای ثروتمند، از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری تسنیم: پنتاگون از موافقت نهایی وزارت خارجه ایالات متحده با فروش احتمالی ۴۰ دستگاه توپخانه هوویتزر به تایوان خبر داده است. وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد: وزارت خارجه آمریکا با فروش احتمالی 40 دستگاه توپخانه هوویتزر به تایوان به ارزش 750 میلیون دلار موافقت کرده است.بر اساس این گزارش، موافقت واشنگتن با فروش تسلیحات نظامی به تایوان در حالی است که پکن پیش از این بارها نسبت به این اقدام آمریکا هشدار داده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): مقام ارشد دفاعی ژاپن وجود طرح‌هایی برای استقرار ۵۰۰ تا ۶۰۰ پرسنل دفاع موشکی در یکی از غربی‌ترین جزایر خود در اقیانوس آرام را تایید کرد. نوبو کیشی، وزیر دفاع ژاپن گفته است که دولت امیدوار است واحدهای موشکی ضد هوایی و ضدکشتی را در ایشیگاکی ، که بخشی از استان اوکیناوا است و انتهای زنجیره جزایر نانسی قرار دارد و ۱۸۵ مایلی تایوان و حتی نزدیکتر به جزایر مورد مناقشه سنکاکو قرار دارد، مستقر کند.

خبرگزاری ایلنا: سنای آمریکا با لغو دو مجوز دیگر اختیارات نظامی رئیس‌جمهوری این کشور موافقت کرد.پیش از این، مجلس نمایندگان آمریکا لغو دو مجوز دیگر اختیارات نظامی رئیس‌جمهوری این کشور را تصویب کرده بود.مجلس نمایندگان با ۳۶۶ رای موافق در برابر ۴۶ رای مخالف، دو مجوز رئیس‌جمهوری این کشور برای استفاده از نیروی نظامی در سال‌های ۱۹۹۱ و ۱۹۵۷ را لغو کرده بود.

یورونیوز: وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ایران به‌احتمال زیاد در تلاش برای ربودن کشتی «آسفالت پرینسس» در خلیج عمان نقش داشته است. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تأیید این‌ مطلب که افراد مهاجم کشتی آسفالت پرینسس را ترک کرده‌اند گفت: «معتقدیم که این افراد ایرانی بوده‌اند اما در حال حاضر امکان تأیید قطعی این نکته را نداریم.»

ایران پرس: ایران درباره حوادث ساختگی دریایی هشدار و خواستار توقف آن شد.سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در نامه ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل درباره تلاش های مشکوک اخیر برای ایجاد حوادث ساختگی دریایی در خلیج فارس و فراتر از آن هشدار داد و خواستار متوقف شدن چنین اعمال غیرمسئولانه و زیان بار برای امنیت و ثبات منطقه شد.

خبرگزاری ایرنا: سفیر و معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد در مورد حادثه حمله به نفتکش در منطقه خلیج فارس گفت: ما هنوز در حال مطالعه جزییات هستیم. بسیاری از اطلاعات متناقض و تجزیه و تحلیل ها بر مبنای حدس و گمان است و ما آنها را به طور کامل رد می کنیم. دیمیتری پولیانسکی چهارشنبه شب در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد حمله به نفتکش در سواحل عمان گفت: ما باید حقایق را ثابت کنیم، باید ببینیم و نیازی به عجله در هیچ نتیجه گیری یا اقدامی نداریم بدون اینکه مدارکی از آنچه اتفاق افتاده است داشته باشیم.

خبرگزاری فارس: نماینده دائم هند در سازمان ملل از برگزاری نشست شورای امنیت در روز جمعه برای بررسی اوضاع افغانستان خبر داد. «تی اس تیرومورتی» سفیر هند در سازمان ملل از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در روز جمعه ششم اوت (فردا) تحت ریاست دوره‌ای هند برای بحث و بررسی وضعیت در افغانستان خبر داد. وی افزود هند بارها درباره احتمال دسترسی افراد و نهادهای تروریستی به سلاح‌های شیمیایی هشدار داده است.

آناتولی  ترکیه:  شورای امنیت سازمان ملل متحد حمله به دفتر سازمان ملل در هرات را به شدت محکوم و اعلام کرد که از بازگشت «امارت اسلامی» به افغانستان حمایت نمی‌کند.شورای امنیت سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای حمله به دفتر این سازمان در هرات که موجب مرگ نیروهای امنیتی افغانستان شد را به شدت محکوم و اعلام کرد که از بازگشت «امارت اسلامی» به افغانستان حمایت نمی‌کند.

اسپوتنیک روسیه: رزمایش مشترک روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در نزدیکی مرز با افغانستان آغاز شد. منطقه نظامی مرکزی روسیه اعلام داشت که رزمایش مشترک روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در محل تمرین هارب میدان، نزدیک مرز با افغانستان آغاز شد. این رزمایش از ۵ تا ۱۰ آگوست ادامه خواهد داشت و در مجموع، حدود دو هزار و پانصد سرباز و حدود ۵۰۰ واحد سلاح و تجهیزات نظامی در آن شرکت خواهند کرد.

خبرگزاری صدا و سیما: مقامات شرکت کننده در کنفرانس حمایت از لبنان بر حمایت از لبنان و ثبات این کشور تاکید کرده اند.صباح خالد الحمد الصباح در سخنان خود در کنفرانس حمایت از لبنان، گفت، کویت از گفتگو‌های مشترک بین طرف‌های مختلف لبنانی برای رسیدن به راه حل‌ توافقی و تشکیل دولت کارآمد حمایت می‌کند.الصباح افزود: کویت همچنان از همه تلاش‌ها با هدف ثبات و شکوفایی لبنان با تشویق گفتگو‌های مشترک بین طرف‌های مختلف لبنانی، حمایت می‌کند و آن را بهترین راه برای رسیدن به راه حل‌های توافقی می‌داند که حقوق همه طرف‌ها را در سایه حاکمیت قانون، تضمین کند و دولت کارآمد با ماموریت روشن تشکیل شود.

خبرگزاری مهر : منابع خبری از آماده باش تانک های رژیم صهیونیستی در مرز لبنان در پی شلیک سه فروند راکت از لبنان به شمال فلسطین اشغالی خبر دادند. ارتش رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه به بهانه شلیک راکت به شهرک صهیونیست‌نشین «کریات شیمونه» جنوب لبنان را هدف حمله توپخانه‌ای قرار داد. صهیونیست‌ها مدعی شدند که این حمله در پاسخ به شلیک راکت به شهرک کریات شیمونه انجام شده است.

العالم فارسی: نمایندگانی از دولت و مخالفان ونزوئلا درصدد هستند از 22 مردادماه در مکزیک، مذاکرات را برای رسیدگی به حل بحران این کشور آغاز کنند.خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه مدعی شد که گفت‌وگو بین دولت ونزوئلا و مخالفان این کشور درباره بحران سیاسی این کشور روز ۱۳ آگوست (۲۲ مردادماه) در مکزیک آغاز می‌شود.

رادیو چین: وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین به صورت ویدئویی در نشست وزرای یازدهمین مجمع سران آسیای شرقی حضور یافت.وزیر خارجه چین اظهار داشت: اکنون وضعیت همه گیری کرونا پیچیده تر و روند احیای اقتصادی نامتعادل تر شده و مدیریت جهانی و منطقه ای نیز با چالش های چندگانه رو به رو شده است. اعضای مجمع سران آسیای شرقی متشکل از کشورهای عمده تولید کننده واکسن در جهان، اقتصادهای مهم آسیا و اقیانوسیه و قوی ترین نیروها برای مقابله با تغییرات اقلیمی هستند و باید با اتحاد و همکاری، فعالانه در مبارزه با شیوع کرونا و احیای اقتصادی سهم داشته باشند.

ان. اچ.کی ژاپن: تعداد مبتلایان به کرونا در جهان از ۲۰۰ میلیون نفر بیشتر شد.داده های گرد آوری شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز نشان می دهد که تعداد کل مبتلایان در جهان تا ساعت ۲۱ به وقت جهانی روز چهارشنبه به ۲۰۰ میلیون و ۳۱ هزار و ۸۹۶ نفر رسیده است.

دویچه وله: مدیر WHO می‌گوید کشورهای مرفه باید از نوبت سوم واکسن کرونا چشم‌پوشی کنند و به فکر کشورهای فقیری باشند که بسیاری از مردم حتی دوز اول را هم دریافت نکرده‌اند. آدهانوم پیشنهاد داده که واکسن تقویتی دستکم دو ماه تعلیق شود.سازمان جهانی بهداشت با اشاره به محرومیت میلیون‌ها نفر از جمعیت دنیا از واکسیناسیون کرونا، یادآوری کرده که ایمن‌سازی همگانی اولویت اصلی است. خطاب او به کشورهایی است که نوبت سوم واکسن موسوم به “دوز تقویتی” را شروع کرده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *