جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

رسانه‌ها؛ فعال شدن تحریم های چین ضدآمریکا و…

۱۴۰۰/۰۵/۰۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: تحریم های تلافی جویانه‌ی چین علیه آمریکا، واکنش آمریکا به تحریم‌های چین، واکنش طالبان به حملات هوایی آمریکا، رایزنی  بایدن و اشرف غنی، تاریخ خروج آمریکا از عراق، سفر وزیر خارجه آمریکا به هند و کویت با محوریت ایران، تأکید آمریکا و قطر بر ضرورت توافق منطقه‌ای برای حل بحران یمن، برگزاری مذاکرات روسیه و آمریکا، درخواست آمریکا و اروپا از طالبان ، تلاش آمریکا برای مسدود کردن راه صادرات نفت ایران به چین ، ادامه تنش ها در قره باغ ، تلاش رژیم صهیونیستی برای ادامه شهرک‌سازی در کرانه باختری، تصویب لایحه ضد اسلامی در مجلس  فرانسه، انتقاد چین به برنامه منشاءیابی ویروس کرونای سازمان بهداشت جهانی و ناکامی وزیران گروه ۲۰ در توافق بر سر مقابله با تغییرات اقلیمی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری صدا و سیما: پکن تحریم های تلافی جویانه ای را علیه واشنگتن به دلیل روابط تجاری بین آمریکا و هنگ کنگ اعمال کرد. وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته توصیه‌هایی را برای شرکت‌های تجاری آمریکایی فعال در هنگ کنگ منتشر کرد و به آنها درباره قانون امنیت ملی پکن درباره هنگ کنگ هشدار داد. وزارت امور خارجه چین می‌گوید ۷ فرد آمریکایی از جمله ویلبر راس، وزیر تجارت پیشین آمریکا را تحریم کرده است.در بیانیه وزارت خارجه چین که توسط رسانه‌های چینی منتشر شد، آمده است:” در پاسخ به اقدامات اشتباه طرف آمریکایی، چین تصمیم گرفت تحریم‌های متقابل را اعمال کند.

خبرگزاری تسنیم: سخنگوی کاخ سفید تحریم‌های چین علیه نهادها و شهروند آمریکایی را محکوم کرد و گفت که این اقدام پکن باعث توقف ایالات متحده نخواهد شد. «جن پساکی» سخنگوی کاخ سفید عصر روز جمعه به وقت واشنگتن در سخنانی به تحریم‌های چین علیه چند نهاد و شهروندان آمریکایی واکنش نشان داد و اعلام کرد که این اقدام چین ایالات متحده را متوقف نخواهد کرد. وی اظهار داشت که «اینگونه اقدامات چین باعث توقف ما نخواهد شد و ما در اجرا کردن تحریم‌های خود علیه چین مصمم هستیم».

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): سخنگوی گروه طالبان با تأیید بمباران مواضع این گروه در ولایت قندهار و شماری دیگر از مناطق از سوی نیروهای آمریکایی گفت طالبان در برابر این حملات بی‌تفاوت نخواهند ماند. مقامات ایالات متحده آمریکا تأیید کرده‌اند که ارتش این کشور در روزهای گذشته چندین حمله هوایی را برای حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان درگیر با طالبان انجام داده‌ است.

خبرگزاری مهر : رئیس جمهور افغانستان در پیامی توئیتری از گفتگوی تلفنی خود با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خبر داد.«اشرف غنی» در توئیتر نوشت که عصر جمعه با جو بایدن همتای آمریکایی خود به صورت تلفنی درباره روابط بین دو کشور گفتگو کرده است.رئیس جمهور افغانستان همچنین افزود که بایدن به وی درباره تداوم پشتیبانی و حمایت از نیروهای دفاع ملی و امنیتی افغانستان اطمینان داده است.

الکوثر فارسی: مشاور امنیت ملی عراق با تاکید بر عدم نیاز کشورش به حضور نیروهای رزمی آمریکایی، به صورت تلویحی از زمان خروج این نیروها از عراق خبر داد«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق که برای حضور در نشست‌های دور چهارم گفت‌وگوی راهبردی با آمریکا در واشنگتن به سر می‌برد، به صورت تلویحی از زمان خروج نیروهای رزمی آمریکایی از خاک کشورش خبر داد.وی طی بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در پایگاه خبری «الفرات»، منتشر شد، اعلام کرد که عراق به طرف آمریکایی تاکید کرد که نیازی به نیروهای رزمی خارجی در خاکش ندارد.

العالم فارسی:وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد در بازه زمانی چهارم تا ششم مرداد به هند و کویت سفر کند و ایران یکی از محورهای مهم گفت‌وگوها است.«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده هفته آینده به هند و کویت سفر می‌کند تا با مقام‌های این دو کشور در خصوص موضوعاتی چون خروج آمریکا از افغانستان و موضوعات جهانی مربوط به همه‌گیری کووید-۱۹ و تغییرات اقلیمی و ایران و موضوعات دیگر گفت‌وگو کند.

خبرگزاری فارس: وزیر خارجه قطر و فرستاده آمریکا در امور یمن دیدار و درباره راهکارهای حل بحران این کشور گفت‌وگو کردند.«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر که به واشنگتن سفر کرده است با «تیم لیندرکینگ» فرستاده آمریکا در امور یمن دیدار کرد. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که لیندرکینگ در این دیدار از قطر به دلیل اعطای ۱۰۰ میلیون دلار کمک مالی برای مقابله با خطر قحطی در یمن، تشکر کرد.

ایران پرس: دور جدید مذاکرات روسیه و آمریکا در مورد مسائل مربوط به ثبات راهبردی 28 ژوئیه برگزار خواهد شد.سرپرستی هیات روسیه در این مذاکرات برعهده سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه است و هیات آمریکایی نیز به سرپرستی وندی شرمن معاون اول وزیر خارجه این کشور در مذاکرات ژنو شرکت می کند.  علاوه بر آن بونی جنکینز معاون امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در قالب هیات این کشور در مذاکرات با روسیه شرکت خواهد کرد. 

اسپوتنیک روسیه: ایالات متحده و اتحادیه اروپا از طرفین در افغانستان می خواهند که آتش بس برقرار کنند و به دنبال راه حل سیاسی برای وضعیت باشند، طالبان (که به عنوان تروریست شناخته شده و در فدراسیون روسیه ممنوع است) باید حمله را متوقف کرده و دسترسی بشردوستانه به مناطق را فراهم کند. تحت کنترل آن، امنیت مأموریتهای دیپلماتیک در این کشور باید تضمین شود. این مطالب در بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمده است.در متن بیانیه که توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شده آمده است: “ما از هر دو طرف می خواهیم که در مورد آتش بس دائمی و جامع و در مورد اصول اساسی کشور آینده افغانستان و جزئیات ترتیبات حکومتی انتقالی تا زمان توافق نهایی سیاسی توافق کنند.”

یورونیوز: دولت ایالات متحده در راستای آماده کردن خود برای رویارویی با احتمال عدم بازگشت تهران به میز مذاکرات، در حال بررسی موضوع مسدود کردن راه فروش نفت ایران به چین است.این خبر روز جمعه از سوی یکی از مقامات این کشور به شرط ناشناس ماندن اعلام شد.به گفتۀ او، واشنگتن در اوایل سال جاری میلادی به پکن گفته بود که در حال حاضر هدف اصلی‌اش، احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میلادی با ایران است و با فرض بازگشت به موقع به این توافق، نیازی به مجازات شرکت‌های چینی که با خرید نفت خام ایران، تحریم‌های آمریکا را نقض می‌کنند نیست.

آناتولی  ترکیه:  وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد که مواضع این کشور در منطقه کلبجر توسط نیروهای ارمنستان هدف قرار گرفته است. در این اطلاعیه، ضمن اشاره به اقدامات تحریک آمیز ارمنستان آمده است: پاسخ لازم به این اقدامات بلافاصله از سوی نیروهای مسلح کشورمان داده شد. درگیری در این منطقه میان نظامیان دو کشور همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری ایلنا:یکی از مسئولان دولت رژیم صهیونیستی گفت که شورای عالی نقشه‌کشی و ساخت و ساز اداره شهرسازی وابسته به ارتش صهیونیستی طی چند هفته آینده به منظور تصمیم‌گیری و تصویب طرح‌های شهرک‌سازی جدید در کرانه باختری، تشکیل جلسه می‌دهد. روزنامه عبری زبان «ماکور ریچون» ضمن اشاره به این مطلب، افزود که تشکیل جلسه این شورا منوط به چراغ سبز «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است.

خبرگزاری ایرنا: لایحه ضد اسلامی دولت فرانسه از تصویب مجلس گذشت. مجلس ملی فرانسه با وجود رأی منفی مخالفان دولت، یک لایحه «ضد اسلامی» جنجالی را تصویب کرد.دولت استدلال کرده که این قانون برای تقویت نظام سکولار فرانسه مورد نیاز است، اما منتقدان می‌گویند که آزادی‌های مذهبی را نقض می‌کند.احزاب اصلی اپوزیسیون از جمله سوسیالیست‌ها و جمهوری‌خواهان همراه با حزب کمونیست، علیه این لایحه رأی دادند.

رادیو چین: چین اعلام کرد : برنامه مرحله دوم منشاءیابی سازمان بهداشت جهانی مورد اختلال جدی سیاسی قرار گرفته است.جائو لی جیان سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: این برنامه با قطع نامه هفتاد و سومین نشست سازمان و نتیجه و پیشنهادهای گزارش تحقیقات ائتلافی چین و سازمان هماهنگ نیست. چین و بسیاری کشورهای عضو سازمان متاسفانه متوجه شده اند که برنامه یاد شده مورد اختلال سیاسی جدی قرار گرفته و دور از اصول علمی، عینی و فارغ از روحیه همکاری است.

 ان. اچ.کی ژاپن: وزیران محیط زیست کشورهای «گروه ۲۰» گفتگوهای خود را بدون دستیابی به توافقی در اتخاذ اقدامات ویژه جهت مقابله با تغییرات آب و هوایی پایان دادند.این وزیران روز جمعه در شهر ناپل ایتالیا درباره اقداماتی برای دستیابی به خنثی سازی انتشار کربن در جامعه گفتگو کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *