جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان اعلام کرد افغانستان در همکاری با ترکمنستان و قزاقستان، سعی دارد با ایجاد یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات، نفت روسیه را از راه افغانستان به جنوب آسیا انتقال دهد.

سفیر چین: از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کنیم

‏تهران- ایرنا- سفیر چین در افغانستان روابط دیپلماتیک و همکاری‌ اقتصادی پکن و کابل را مثبت ارزیابی و تاکید کرد که کشور متبوعش از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کند.

Loading

رسانه‌ها؛ خروج از عراق در دستور کار آمریکایی ها و…

۱۴۰۰/۰۵/۰۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: توافق احتمالی بغداد-واشنگتن بر سر مأموریت نظامیان آمریکایی، تغییر مأموریت های رزمی آمریکا در عراق  به مأموریت مستشاری، تاکید روسیه و سازمان ملل بر ادامه کار کمیته قانون اساسی سوریه، همکاری داعش و آمریکا به روایت روس ها،نارضایتی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها از توافق آلمان و آمریکا در زمینه نورد استریم-۲، نخستین سفر رسمی «شی جینپینگ» به منطقه خودمختار تبت، واکنش بایدن به اعمال تحریم‌ها علیه کوبا، ادامه فرایند تحقیق پیرامون حمله هواداران دونالد ترامپ به کنگره آمریکا، واکنش رئیس سیا به پیشروی طالبان در افغانستان، عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا، دردسرهای برنامه جاسوسی اسرائیلی برای امارات، تحقیق درباره جرائم سازمان‌یافته رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، تاکید مرکل بر داشتن روابط عالی با ترکیه، دیدار  دیپلمات بلندپایه آمریکا با رئیس جمهور کره جنوبی و مخالف چین با بازدید کارشناسان از آزمایشگاه‌های ووهان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

رادیو چین: روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که ایالات متحده و عراق به زودی با انتشار بیانیه مشترکی اعلام خواهند کرد که نیروهای نظامی آمریکا تا پایان سال جاری از عراق خارج خواهند شد؛ با این حال، ایالات متحده قرار نیست که نیروهای خود را به طور کامل از عراق خارج کند. فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق گفته که کشورش در حال حاضر به اندازه کافی نیروی نظامی دارد اما هنوز در زمینه اطلاعات، آموزش نظامی و پشتیبانی هوایی هنوز نیازمند کمک آمریکاست.

خبرگزاری فارس: یک نشریه آمریکایی به نقل از افراد مطلع نوشت، تعداد نیروهای آمریکایی در عراق تغییر چندانی نخواهد کرد و از مأموریت رزمی به مأموریت مستشاری تغییر می‌کند.نشریه «پولیتیکو» به نقل از یک مقام آمریکایی و دو فرد مطلع نوشت، پایان مأموریت رزمی آمریکا از عراق به معنی خروج از این کشور نخواهد بود.پولیتیکو به نقل از این افراد نوشت، در برنامه‌ای که قرار است روز دوشنبه منتشر شود، بحث خروج از خاک عراق مطرح نیست بلکه شماری از نظامیان آمریکایی به حضور خود ادامه خواهند داد.

خبرگزاری ایرنا: «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه و «گئیر پدرسون» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه بر ادامه کار کمیته قانون اساسی سوریه بدون دخالت خارجی تاکید کردند. در این دیدار که پنجشنبه شب در مسکو انجام شد دو طرف یک نظر کلی در مورد لزوم ادامه کار کمیته قانون اساسی بدون پیش شرط و دخالت خارجی ابراز کردند که بستری منحصر به فرد برای گفت و گوی مستقیم بین سوریه و اقدام مهمی برای ایجاد اعتماد بین گروههای سوری است.

خبرگزاری صدا و سیما: وزارت امورخارجه روسیه اعلام کرد اسناد و مدارک محکمی از همکاری آمریکا با داعش در اختیار دارد که می‌توان آنها را به نهاد‌های بین المللی ارائه نمود. ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه گفت: مسکو اسناد و مدارک زیادی در دست دارد که حاکی از همکاری نزدیک آمریکا و داعش است. زاخارووا گفت: این اسناد و مدارک بسیار روشن و محکم هستند و می‌توان آنها را به نهاد‌های بین المللی، همچون سازمان ملل متحد ارائه نمود.

خبرگزاری ایلنا: پولیتیکو گزارش داد که سیاستمداران جمهوری‌خواه و دموکرات از توافق میان آلمان و آمریکا در زمینه نورد استریم-۲ ناراضی هستند. پولیتیکو افزود که این دو حزب «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری آمریکا را به «امتیازدهی به روسیه» متهم کرده‌اند. بنا به گزارش پولیتیکو، توافق میان آمریکا و آلمان که جزئیات آن بناست اعلام شود سیاستمداران دو جمهوری‌خواه و دموکرات را در کنگره راضی نکرده و دو طرف طی روزهای اخیر بارها نارضایتی خود را نسبت به آن ابراز کرده‌اند.

خبرگزاری مهر : رئیس جمهور چین روزهای بیست و یکم و بیست و دوم ژوئیه از منطقه خودمختار تبت دیدن کرد. خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) در گزارشی اعلام کرد که «شی جی نپینگ» رئیس جمهور چین در نخستین سفر رسمی خود در مقام رهبر این کشور روزهای بیست و یکم و بیست و دوم ژوئیه (سی اُم و سی و یکم تیرماه) از منطقه خودمختار تبت دیدن کرده است. تبت در مرز میان چین و هندوستان واقع شده است.

خبرگزاری تسنیم: رئیس جمهور آمریکا مدعی است تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه کوبا، عملا کسانی را که مسئول سرکوب اعتراضات هستند، هدف قرار می‌دهد. جو بایدن با انتشار بیانیه ای گفت: تحریم های جدید آمریکا علیه کوبا در واقع کسانی را که مسئول سرکوب اعتراضات هستند، هدف قرار می دهد و این تازه نخستین اقدام در واکنش واشنگتن به تحولات کوبا خواهد بود. بایدن اظهار داشت: این تازه آغاز راه است، ایالات متحده به تحریم افرادی که مسئول سرکوب مردم کوبا هستند، ادامه خواهد داد.

دویچه وله:  موضوع تحقیق پیرامون حمله هواداران دونالد ترامپ در روز ششم ژانویه سال جاری به ساختمان کنگره آمریکا در دستور بررسی یک کارگروه قرار دارد.بر اساس تصمیم کنگره آمریکا، قرار بر آن بود که حزب جمهوریخواه نیز پنج عضو در این کارگروه داشته باشد. تصمیم‌گیری درباره صلاحیت این افراد برعهده نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان است.

اسپوتنیک روسیه: رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) گفته است، که روند پیروزی های گروه طالبان در افغانستان نگران کننده است، اما پیروزی های این گروه به معنای سرنگونی دولت در کابل نیست.ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا)، درباره درگیری های افغانستان با رادیو عمومی ملی ایالات متحده امریکا گفت: ما شاهد موفقیت های بزرگ نظامی برای طالبان بوده ایم. این روند نگران کننده است، اما تشخیص این نکته مهم است که دولت افغانستان هنوز از قابلیت های قابل توجهی برخوردار است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رژیم صهیونیستی به عنوان ناظر به اتحادیه آفریقا پیوست.یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت: “امروز روز جشن روابط اسرائیل و آفریقا است. این دستاورد دیپلماتیک نتیجه تلاش‌های وزارت خارجه و شعبه امور آفریقا در این وزارتخانه و سفارتخانه‌های اسرائیل در قاره آفریقا است. این بخش مهمی از تقویت روابط خارجی اسرائیل است و به تل‌آویو کمک می‌کند فعالیت‌های خود را در قاره آفریقا تقویت کند.”

الکوثر فارسی: پس از اینکه عربستان هرگونه استفاده از برنامه جاسوسی رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد اینبار نوبت امارات بود تا وزارت خارجه این کشور، هرگونه همکاری با شرکت اسرائیلی و برنامه «پگاسوس» را منکر شود. امارات هرگونه همکاری با شرکت اسرائیلی NSO و برنامه جاسوسی پگاسوس را انکار کرده است.

العالم فارسی: رئیس پیشین شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ریاست تحقیقات این سازمان درباره نقض «نظام‌مند» حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی را به عهده خواهد گرفت. «ناوی پیلای»، رئیس پیشین شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ریاست تحقیقات این سازمان درباره نقض «نظام‌مند» حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین را به عهده خواهد گرفت.رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت پیلای ریاست هیأت تحقیق سه نفره‌ای را به عهده خواهد داشت که قرار است تحقیقات موشکافانه‌ای درباره «دلایل ریشه‌ای» درگیری‌های چند دهه‌ای میان اسرائیل و فلسطینی‌ها انجام دهند.

آناتولی  ترکیه:  صدراعظم آلمان گفت که تلاش می‌کند کشورش روابط بسیار خوبی با ترکیه داشته باشد.آنگلا مرکل درباره روابط با ترکیه گفت: برای داشتن روابط عالی با ترکیه تلاش می‌کنم. مرکل تاکید کرد که به همین دلیل از ادامه توافقنامه مهاجرتی و اتحادیه گمرکی میان ترکیه و اتحادیه اروپا حمایت می‌کند.وی با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا در آخرین نشست سران خود متعهد به پرداخت 3 میلیارد یورو به ترکیه شده است، افزود: با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در این موارد رایزنی کرده ام.

 ان. اچ.کی ژاپن: معاون وزیر خارجه آمریکا با مون جه این، رئیس جمهور کره جنوبی دیدار کرده است تا درباره موضوع های پیرامون کره شمالی گفتگو کند.وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا پس از سفر به ژاپن وارد سئول شد. دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد که مون از آمریکا خواست تا برای از سر گیری مذاکرات با کره شمالی تلاش بیشتری بکند.

یورونیوز: چین پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت را برای ادامه تحقیقات در مورد منشا ویروس کرونا رد کرد؛ ویروسی که سرایت آن اواخر سال ۲۰۱۹ از شهر ووهانِ این کشور آغاز و موجب همه‌گیری جهانی بیماری کووید-۱۹ شد و تا کنون جان حداقل ۴ میلیون نفر را در سرتاسر جهان گرفته است. تدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته از چین خواسته بود تا برای تکمیل بررسی‌های در حال انجام محققان این سازمان برای شناسایی منشا ویروس کرونا همکاری بیشتری داشته باشد و صدور اجازه بازدید از آزمایشگاه‌های شهر ووهان را تسهیل کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *