جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

توافق ایلان ماسک با موتور جست‌وجوی چینی

تهران- ایرنا- دستاورد مهم سفر «ایلان ماسک» مالک شرکت تسلا به چین، توافق با شرکت جستجوی اینترنتی بایدو، برای بهره گرفتن از داده‌های نقشه این شرکت برای فناوری کمک‌راننده در بزرگترین بازار خودرو جهان است.

پیشبرد ارتقای همکاری‌های آبی ایران و سوریه در حاشیه کنفرانس بین‌المللی آب بغداد

دمشق- ایرنا- «محمد جوانبخت» معاون وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران و «حسین مخلوف» وزیر منابع آب سوریه، امروز (دوشنبه) در حاشیه چهارمین کنفرانس بین المللی آب بغداد دیدار و در ارتباط با توسعه همکاری ها در این زمینه گفت وگو کردند.

تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند

سرکوب جنبش دانشجویی «همبستگی با مردم غزه» که در آمریکا از سوی پلیس این کشور و با همکاری برخی مسوولان دانشگاه‌ها ادامه دارد و پلیس ده‌ها نفر را در داشنگاه تکنیک ویرجنیا دستگیر کرده است.

Loading

رسانه‌ها؛توافق آ.سه.‌آن و کودتاچیان میانمار و…

۱۴۰۰/۰۲/۰۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:توافق رهبران آ.سه.‌آن و حاکم نظامی میانمار برای پایان دادن به بحران، اعزام فرستاده آ.سه.آن به میانمار، ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از ادامه تنش‌ها در دریای چین جنوبی، اقدام بایدن در تایید نسل کشی ارامنه در زمان امپراتوری عثمانی و واکنش مقامات ترکیه به آن، اظهارات اردوغان  درباره عملیات جدید ارتش ترکیه در شمال عراق، هشدار ژنرال‌های فرانسوی به ماکرون، گفتگوی پوتین و پاشینیان درباره مناقشه قره‌باغ، آغاز مذاکرات برای تشکیل دولت بدون نتانیاهو، اعزام کاروان بزرگ نظامی آمریکا به سوریه، واکنش چین به لغو دو قرارداد ابتکار «کمربند و جاده»  از سوی استرالیا، هشدار گوترش به مقامات لبنان درخصوص تشکیل فوری دولت، تاکید چین بر حذف تحریم های ایران و واکنش کاخ سفید به تحرکات ضد برجامی اسرائیل از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

دویچه وله: رهبران کشورهای جنوب شرقی آسیا در اجلاس آ.سه‌.آن با مین آنگ هلینگ، رهبر نظامیان کودتاچی دیدار و اعلام کردند در مورد طرحی برای پایان دادن به بحران به توافق رسیده‌اند. این اولین سفر خارجی ژنرال مین آنگ هلینگ، پس از کودتای نظامی در روز اول فوریه در میانمار است. دعوت از هلینگ برای شرکت در نشست سران کشورهای جنوب شرقی آسیا “آسه‌آن” در جاکارتا، پایتخت اندونزی با انتقادات فراوانی همراه شد.رهبران کشورهای آسه آن در نشست خود خواستار پایان دادن به کشتار معترضان و همچنین آزادی زندانیان سیاسی در میانمار شدند.

 ان. اچ.کی ژاپن: رهبران کشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن)  توافق کرده اند تا به منظور کمک به یافتن راه حلی برای بحران جاری در میانمار در پی کودتای نظامی ماه فوریه در آن کشور، یک فرستاده ویژه به میانمار اعزام کنند. روز شنبه، سران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا در جاکارتای اندونزی تشکیل جلسه دادند.

خبرگزاری ایلنا: اتحادیه اروپا اعلام کرد: تنش‌ها در دریای چین جنوبی به صلح و ثبات آسیب می‌زند.اتحادیه اروپا روز گذشته -‌شنبه- چین را به زیر سؤال بردن صلح در دریای چین جنوبی متهم کرد و از تمامی طرف‌های درگیر در این منطقه خواست تا حکم دادگاهی در سال ۲۰۱۶ متعهد بمانند که حاکمیت چین بر بخش‌های بزرگی از این دریا را به رسمیت نمی‌شناسد.یک سخنگوی اتحادیه اروپا در این رابطه اعلام کرد: «تنش‌ها در دریای چین جنوبی و از جمله حضور کشتی‌های چینی در این منطقه، به صلح و ثبات آسیب می‌زند.»

یورونیوز: بایدن کشتار ارامنه در زمان امپراتوری عثمانی را بعنوان «نسل کشی» به رسمیت شناخت. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا دیروز همزمان با یکصد و ششمین سالگرد بزرگداشت قربانیان تبعید و کشتار ارامنه در امپراطوری عثمانی، از این واقعه به عنوان «نسل‌کشی» یاد کرد. مقامات آمریکایی و برخی مسئولان کاخ سفید پیش‌تر اعلام کرده بودند که رئیس جمهوری آمریکا بنا دارد همانطور که در دوران رقابت‌های انتخاباتی وعده داده بود کشتار ارامنه را به عنوان «نسل کشی» به رسمیت بشناسد

آناتولی  ترکیه: وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای اظهارات بایدن در خصوص وقایع 1915 را غیرقابل قبول خوانده و آن را به شدت محکوم کرد.وزارت امور خارجه ترکیه طی بیانیه‌ای در واکنش به اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درباره وقایع 1915 اعلام کرد: بیانیه رئیس‌جمهور آمریکا که تحت فشار گروههای رادیکال ضد ترکیه و محافل ارمنی منتشر شده را نمی‌پذیریم و به شدت محکوم می‌کنیم.

خبرگزاری تسنیم: در پی سخنان «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا که در آن کشتار آرامنه توسط امپراتوری عثمانی را «نسل کشتی» خوانده، ترکیه سفیر آمریکا در این کشور را فراخواند. خبرنگار الجزیره گزارش داد که آنکارا سفیر آمریکا را فراخوانده و مراتب اعتراض و محکومیت خود را از سخنان بایدن که در آن کشتار آرامنه توسط امپراتوری عثمانی را نسل کشتی خوانده بود، اعلام کرد. وزارت خارجه ترکیه نیز سخنان بایدن را بی ارزش در سطح قانون بین‌الملل خواند و تاکید کرد که طرح چنین سخنانی زخم (عمیق) روابط دوجانبه را باز می‌گذارد.

تی.آر.تی ترکیه: رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در رابطه با عملیات نظامی علیه عناصر وابسته به ” پ. ک . ک ” در شمال عراق اعلام کرد: هدف‌مان ریشه‌کن سازی کامل نیروهای تروریستی که سعی می‌شود در مرزهای جنوبی ترکیه مستقر گردد و رفع کلیه تهدیدات ناشی از آن است.  اردوغان گفت:  هرگز تروریسم و گروه‌های تروریستی و تجریه‌طلب در آینده ترکیه، عراق و سوریه جایی نخواهند داشت.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): ژنرال‌های سابق و پرسنل ارتش فرانسه در نامه‌ای به ماکرون هشدار دادند تا در مقابل خطرات رو به افزایش انزجار در پی تنش‌های اجتماعی و افراط گرایی مذهبی اقدام کند؛ در غیر اینصورت در آینده با اوضاعی چون “جنگ داخلی” روبرو می‌شود.” ژان پی‌یر فابر-برنادک”، افسر بازنشسته ژاندارمری فرانسه در نامه‌ای سرگشاده به امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور نوشت که مراقب بروز جنگ داخلی در فرانسه باشد.این نامه به امضای ۲۰ ژنرال بازنشسته و بیش از ۱۰۰۰ مقام در رسته‌های مختلف نظامی، پلیس و ژاندارمری رسیده که مدعی‌اند نمی‌توانند در شرایط کنونی بی تفاوت و منفعل باشند.

خبرگزاری مهر : سرویس مطبوعاتی کرملین امروز در بیانیه ای اعلام کرد که پوتین و پاشینیان درباره مناقشه قره‌باغ و ابتکار ایروان برای حل مناقشات سیاسی در این کشور به صورت تلفنی گفتگو کردند. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان امروز شنبه به صورت تلفنی با یکدیگر گفتگو کردند.سرویس مطبوعاتی کرملین در این خصوص اعلام کرد: پوتین و پاشینیان طی این مکالمه تلفنی در خصوص ابتکار ایروان درباره حل مناقشات سیاسی در ارمنستان گفتگو کردند.

الکوثر فارسی: رهبر حزب “یمینا” از آغاز تماس‌هایش با رهبران احزاب رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت وحدت بدون حضور نخست‌وزیر این رژیم خبر داد. نفتالی بنت، رهبر حزب “یمینا” اعلام کرد که تماس‌هایش را با رهبران احزاب رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت وحدت بدون حضور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم و رهبر حزب لیکود آغاز کرده است.

اسپوتنیک روسیه: منابع مطلع عراقی گفتند که یک کاروان نظامیان آمریکایی حامل سلاح‌ها و مهمات سنگین از عراق وارد سوریه شده است. این منابع می گویند همزمان با حرکت این کاروان بالگردهای نظامی آمریکایی نیز بر فراز آسمان پرواز می‌کردند.این کاروان با عبور از گذرگاه «التنف» در جنوب غرب عراق وارد سوریه شد.برای دومین بار در یک هفته اخیر است که آمریکا انواع سلاح و مهمات را از عراق به سوریه انتقال می‌دهد.

رادیو چین: دولت استرالیا دو توافقنامه همکاری با چین جهت اجرای ابتکار «کمربند و جاده» را لغو کرد. چین در واکنش اعلام کرد ؛ چنین رویکردی از سوی استرالیا بدین معناست که این کشور غربی که مدعی پایبندی به قرارداد است، به سادگی و به شیوه ای خودسرانه توافقنامه هایی که امضا کرده است را پاره می کند. چین افزود: استرالیا در طول سال های اخیر به تبعیت از سیاست ضد چینی آمریکا پرداخته و در اجرای این سیاست، از دیگر متحدان آمریکا نیز سبقت گرفته است.

خبرگزاری صدا و سیما: دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: زمان آن فرا رسیده که مسئولان لبنانی به مسؤلیت خود عمل کنند و دولتی تشکیل دهند که بتواند نیاز‌های ملت و انتظاراتش را برآورده کند. دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن تشویق مسئولان لبنانی به تشکیل هرچه سریعتر دولت، اجرای تحقیقی بی طرفانه و شفاف درباره انفجار بندر بیروت را که مرداد ماه سال گذشته رخ داد، خواستار شد.

العالم فارسی:  رئیس هیات چین در مذاکرات برجام خاطرنشان کرده که آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق هسته ای باید ابتدا تحریم‌ها علیه ایران را به طور تمام و کمال بردارد تا جمهوری اسلامی به اجرای کامل تعهداتش بازگردد.«ونگ کوان» Wang Qun سفیر و نماینده دائم چین نزد سازمانهای بین المللی مستقر در وین که ریاست هیات چین را در مذاکرات برجام برعهده دارد در مصاحبه ای به تشریح دیدگاه خود در خصوص روند گفت‌وگوها پرداخته است.

خبرگزاری فارس: سخنگوی کاخ سفید در تازه‌‌ترین اظهارنظر خود مدعی شد که هیأت رژیم صهیونیستی که قرار است به زودی به واشنگتن سفر کنند، بر مواضع دولت بایدن برای بازگشت به برجام تأثیر نخواهند گذاشت. علی‌رغم آن‌که مقام‌های رژیم صهیونیستی در روزها و هفته‌های اخیر و در جریان مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در «وین» به تکاپو افتاده و برای بحث درباره ایران قصد سفر به واشنگتن را دارند به امید آن که بتوانند در فرایند این مذاکرات اخلال ایجاد کنند، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید مدعی شده است که سفر هیأت رژیم صهیونیستی به ایالات متحده، تأثیری بر مواضع آمریکا در خصوص بازگشت به برجام نخواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *