جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

رسانه‌ها؛روابط رو به تنش آمریکا و روسیه و…

۱۴۰۰/۰۱/۱۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: تشدید اختلافات مسکو – واشنگتن و احتمال اخراج دیپلمات های روس از آمریکا، واکنش لاوروف به احتمال اخراج دیپلمات‌های روس از آمریکا، نشست 5کشور عضو ناتو درباره حضور نظامی روسیه در مرز با اوکراین، طرح سنای آمریکا برای رقابت فناورانه با چین، انتقاد چین ازتهدید آمریکا به تحریم المپیک پکن، توافق امنیتی رژیم صهیونیستی با روسیه، اظهارات کیم جونگ اون درخصوص اوضاع کره‌شمالی، مخالفت جمهوریخواهان سنا با تلاش بایدن برای بازگشت به برجام، حمایت رافائل گروسی از نشست وین، موافقت آمریکا با خارج کردن نظامیان خود از عراق، واکنش منفعلانه سازمان ملل درباره کشتی حادثه‌دیده ایرانی، ادامه خشونت‌ها در ایرلند شمالی، حمله هوایی اسرائیل به جنوب پایتخت سوریه ، دیدار پوتین و پاشینیان در کاخ کرملین بامحور قره باغ، تعویق اجلاس سه گانه رهبران مصر، اردن و عراق ، حمایت بایدن از طرح دو کشور برای فلسطین و اسرائیل ، از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا: آمریکا امکان دارد دیپلماتهای روسی را از آن کشور اخراج و تحریم های جدیدی علیه روسیه وضع کند.دولت آمریکا موضوع اتهام دست داشتن روسیه در انتخابات آمریکا و همچنین هک شدن سایت “سولار ویندز”  Solar Winds را در دست تحقیق قرار داده و هم اکنون این تحقیقات تکمیل شده و دولت آمریکا امکان دارد بزودی اقدامات تلافی جویانه ای علیه روسیه اتخاذ و آن را اعلام نماید.”بنابر گزارش بلومبرگ، سه مقام آشنا با موضوع، این مطلب را بیان کرده اند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر خارجه روسیه در واکنش به برنامه‌های احتمالی آمریکا برای اخراج دیپلمات‌های کشورش از ایالات متحده و اعمال تحریم‌های جدید بر سر نقش ادعایی روس‌ها در حملات سایبری و مداخله انتخاباتی گفت، به هر اقدام غیر دوستانه از جانب واشنگتن پاسخ خواهند داد. سرگئی لاوروف پس از رایزنی با همتای قزاقستانی خود گفت: اظهار نظر دشوار است. ناگفته نماند که ما به هر قدم غیر دوستانه‌ای پاسخ خواهیم داد. من هیچ تصمیم دقیقی ندیده‌ام و تاکنون چیزی اعلام نشده است. گزارش‌هایی خوانده‌ام که دولت آمریکا بررسی “اقدامات خصمانه” روسیه را به پایان رسانده است. خوب، آنها خیلی زود توانسته‌اند این کار را انجام دهند.

خبرگزاری مهر : وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از برگزاری نشست ۵ کشور عضو ناتو درباره آنچه «افزایش فعالیت‌های نظامی روسیه» در نزدیکی مرز با اوکراین ادعا شده است، خبر داد. آمریکا، کانادا، انگلیس، لهستان و لیتوانی در نشستی درباره آنچه «افزایش فعالیت‌های نظامی روسیه» در نزدیکی مرز با اوکراین ادعا شده است، گفتگو کردند.به گزارش پنتاگون، این نشست به صورت مجازی و به میزبانی «بن والس» وزیر دفاع انگلیس از طریق ویدئو کنفرانس به انجام رسید.

خبرگزاری صدا و سیما: کمیته بازرگانی در مجلس سنای آمریکا قرار است روز ۱۴ آوریل در نشستی به بررسی اقدامی دوحزبی برای تقویت تلاش‌های تحقیق و توسعه فناوری در آمریکا و با هدف چاره جویی برای رقابت با چین بپردازد.این طرح که “قانون مرز بی پایان” نام گرفته است نخستین بار در سال ۲۰۲۰ پیشنهاد شد و طی آن، نمایندگان آمریکایی خواستار ۱۱۰ میلیارد دلار بودجه در عرض ۵ سال برای پیشبرد تلاش‌های فناورانه در این کشور شدند.این طرح با پیشنهاد چاک شومر، رئیس نمایندگان حزب دموکرات در مجلس سنا و تاد یانگ، نماینده عضو حزب جمهوری خواه در سنای آمریکا تدوین شده است.

ان. اچ.کی ژاپن: چین نسبت به این گفته آمریکا که به دلیل نگرانی نسبت به سوابق حقوق بشر چین احتمالا المپیک زمستانه سال آینده پکن را تحریم می کند واکنش نشان داده است. دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از چین به دلیل نقض ادعایی حقوق اقلیت های قومی از جمله اویغورها به شدت انتقاد کرده است. پکن ادعای نقض حقوق بشر را انکار می کند. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین ادعای آمریکا مبنی بر نقض حقوق اویغورها را یک دروغ محض خواند.ژائو گفت سیاسی کردن ورزش خلاف روحیه منشور المپیک است. او افزود که تحریم به منافع ورزشکاران لطمه خواهد زد.

خبرگزاری فارس:  وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از نشست مجازی با وزیر کشور روسیه و امضای توافقنامه در حوزه امنیت داخلی خبر داد.«امیر اوحانا» گفت که در نشست مجازی روز چهارشنبه (دیروز) با «ولادیمیر کالاکولتسف» وزیر کشور روسیه، توافق امنیتی در حوزه داخلی امضا کرده‌اند.به نوشته وبگاه روسیا الیوم، او گفت که طبق این توافق دو طرف در حوزه مبارزه با جرائم خشن، جرائم مالی، تجارت غیر قانونی سلاح و مبارزه با اقدامات تروریستی و دیگر مسائل امنیتی همکاری خواهند کرد.

خبرگزاری ایلنا: رهبرکره‌شمالی در جریان یک سخنرانی در جمع هزاران نفر از اعضای حزب حاکم، گفت که کشورش در بدترین شرایط ممکن قرار دارد. «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی در جریان یک سخنرانی در جمع هزاران نفر از اعضای حزب حاکم، گفت که کشورش در بدترین شرایط ممکن قرار دارد.خبرگزاری رسمی کره‌شمالی اعلام کرد که سخنرانی کیم روز سه‌شنبه و خطاب به رؤسای واحدهای حزبی «حزب کارگر کره‌شمالی» انجام شده است.

خبرگزاری تسنیم: گروهی از سناتورهای جمهوریخواه با ارسال نامه‌ای برای جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده، مخالفت خود را با تلاش‌های کاخ سفید برای بازگشت به برجام و برداشتن هرگونه تحریم علیه تهران اعلام کرده‌اند. نامه سناتورهای جمهوریخواه در حالی نوشته شده است که مقام‌های دولت بایدن در مذاکرات غیرمستقیم با سایر طرف‌های برجام در وین شرکت کرده‌اند تا درباره راهکارهای بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای بحث و تبادل نظر کنند.

ایران پرس: مدیرکل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی حمایت خود را از نشست کمیسیون مشترک برجام در وین اعلام کرد. «رافائل گروسی» پس از دیدار با «رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در پیامی در صفحه توئیتر خود اعلام کرد، آژانس آماده است تا از رایزنی‌ها در نشست کمیسیون مشترک برجام در وین از دیدگاهی فنی و بی طرفانه حمایت کند.هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام روز سه شنبه با حضور هیئت‌هایی از گروه کشورها 4+1 و همچنین ایران در وین، پایتخت اتریش برگزار شد.

الکوثر فارسی: دولت آمریکا سرانجام موافقت کرد در یک چارچوب زمانی مورد توافق با بغداد، الباقی نیروهای نظامی خود را از خاک عراق خارج کند. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و «فؤاد حسین» همتای عراقی وی روز چهارشنبه پس از انجام «گفتگویی راهبردی» یک بیانیه مشترک صادر کردند.در این بیانیه ادعا شده است که «نیروهای نظامی ایالات متحده بنا به دعوت دولت عراق و برای پشتیبانی از نیروهای امنیتی عراق در نبرد علیه داعش، در خاک این کشور حضور دارند».

العالم فارسی: سخنگوی سازمان ملل در واکنشی منفعلانه با ابراز نگرانی درباره حادثه کشتی ایرانی «ساویز»، خواستار حداکثر خویشتنداری شد. «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل روز گذشته (چهارشنبه) به ادعاها درباره حمله رژیم صهیونیستی به کشتی ایرانی «ساویز» واکنش منفعلانه نشان داد.روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در این خصوص گزارش کرد که دوجاریک در خصوص حادثه کشتی ایرانی ساویز ابراز نگرانی کرد و «از طرف‌های درگیر از جمله کشورهای منطقه (غرب آسیا)، حداکثر خویشتنداری، دوری از هرگونه اقدامات تنش‌زا و به ویژه احترام گذاشتن به تعهداتشان ذیل قوانین بین‌المللی را خواستار شد».

یورونیوز: خشونت‌ها در ایرلند شمالی که چندی است آغاز شده چهارشنبه شب با شدت بیشتری ادامه یافت و مقام‌های دولتی در بریتانیا را مجبور به واکنش کرد.بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا پس از آنکه معترضان در بلفاست اقدام به پرتاب کوکتل مولوتف کردند و اتوبوسی را به آتش کشیدند خشونت‌های جاری در ایرلند شمالی را محکوم کرد.این خشونت‌ها پس از یک هفته آشوب و ناآرامی در حالی همچنان همچنان ادامه دارد که تحلیل‌گران آنرا از جمله تبعات برکسیت و نیز ناشی از برافروخته شدن حس خیانت و سرخوردگی میان احزاب وحدت‌گرای متمایل به حکومت بریتانیا قلمداد کرده‌اند.

اسپوتنیک روسیه: خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام کرد جنگنده های اسرائیلی جنوب دمشق را مورد حمله موشکی قرار دادند. در اطلاعیه خبرگزاری سوریه منتشره آمده است: پدافند هوایی ما تجاوزات اسرائیل به  مناطق جنوب دمشق را دفع کرد. تل آویو هنوز در مورد این اطلاعات توضیحی نداده است.

آناتولی  ترکیه:  رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر ارمنستان درباره موضوع «قره‌باغ» بحث و گفت‌وگو کردند. ویلادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیش از دیدار با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در کاخ کرملین یکی از محورهای این ملاقات را بهبود وضعیت قره‌باغ اعلام کرد. وی با تاکید بر اینکه روسیه روابط عمیق و استراتژیکی با ارمنستان دارد، تصریح کرد روسیه 40 درصد در سرمایه گذاری‌های انجام شده در اقتصاد ارمنستان سهم دارد.

تی.آر.تی ترکیه: اجلاس سه گانه رهبران مصر، اردن و عراق به تعویق افتاد. عراق اعلام کرد: اجلاس سه گانه‌ای که قرار بود با شرکت مصر، اردن و عراق در شهر بغداد برگزار شود، برای دومین بار به تعلیق افتاد. حسن ناظم سخنگوی دولت عراق و وزیر فرهنگ این‌کشور در مصاحبه با خبرگزاری رسمی عراق اعلام کرد که تاریخ برگزاری اجلاس سه گانه مصر، اردن و عراق  بنابه دلایل امنیتی واقع در اردن به تعویق انداخته شده‌است.

رادیو چین: بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت که ایالات متحده از حل مسأله فلسطین و اسرائیل از طریق «طرح دو کشور» حمایت میکند. وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که کمک به فلسطین را از سر میگیرد.کاخ سفید در بیانیه ای گفت که بایدن همین روز در گفتگوی تلفنی با عبدالله دوم پادشاه اردن گفت: ایالات متحده از حل اختلافات اسرائیل و فلسطین از طریق «طرح دو کشور» حمایت میکند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *