جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها ؛ کمیسیون مشترک برجام در وین و…

۱۴۰۰/۰۱/۱۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: نشست کمیسیون مشترک برجام در هتل کوبورگ وین، تازه‌ترین اظهارنظر واشنگتن درباره نشست وین و لغو تحریم‌ها، شرکت نماینده آمریکا در امور ایران در مذاکرات هسته ای،  امضای قانون جدید ریاست جمهوری روسیه توسط پوتین، هشدار ناتو به روسیه درباره افزایش حضور نظامی در مرز اوکراین، هشدار شديد روسیه به آمریکا و اروپا درباره اوکراين، سفر روسای شورا و کمیسیون اتحادیه اروپا به ترکیه، تحریم  صنایع دفاعی ترکیه از سوی آمریکا، تظاهرات ده ها هزاران نفری آسیایی تبارهای نیویورک در اعتراض به تبعیض نژادی، رزمایش دریایی چین در نزدیک تایوان، هشدار چین به ژاپن در خصوص اتحاد با آمریکا  و وضعیت فوق العاده در دارفور از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس: مقامات ایران با بیان اینکه هیچ گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکا نداریم، اعلام کردند در نشست کمیسیون برجام در وین تحریم‌های آمریکا تماما باید برداشته و لغو آنها راستی‌آزمایی شود و پس از آن است که ایران اقدام می‌کند.ساعت ۱۷ امروز به وقت تهران (۱۴:۳۰ به وقت وین) ۱۷ فروردین ماه شهر وین میزبان نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان،‌ فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و نماینده اتحادیه اروپاست. به همین منظور سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی برای شرکت در این نشست شب گذشته (دوشنبه) وارد شهر وین پایتخت اتریش شد.

العالم فارسی: معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید که لغو هیچ تحریم خاصی را پیش بینی نمی‌کنیم و در نشست وین فقط درباره “تسهیل برخی تحریمها” بحث و بررسی خواهد شد.«جلینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک جلسه توجیهی درباره برجام به خبرنگاران گفت، واشنگتن لغو هیچ تحریم خاصی را پیش بینی نمی‌کند و در طول جلسه روز سه شنبه در وین فقط گامهای تسهیل تحریمها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اسپوتنیک روسیه: رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران در گفتگوهای برجام در وین در تاریخ 6 آوریل شرکت خواهد کرد. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده گفت: هیئت آمریکایی در مذاکرات وین توسط رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران رهبری خواهد شد.مقام وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه ایالات متحده نشست پیش رو را “گامی خوب و رو به جلو می داند” افزود: “ما مشکلات موجود را دست کم نمی گیریم و انتظار نداریم که مذاکرات فوراً به موفقیت بزرگی برسند، ما انتظار داریم که آنها دشوار باشند.”

یورونیوز:  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه قانونی را امضاء کرد که براساس آن او اجازه خواهد داشت تا سال ۲۰۳۶ میلادی در قدرت بماند.قانون جدید به دنبال برگزاری همه‌پرسی سال گذشته در روسیه و رای ماه مارس پارلمان این کشور روز دوشنبه جنبه رسمی یافت. ولادیمیر پوتین، ۶۸ ساله تاکنون بنا به قانون باید در سال ۲۰۲۴ میلادی از قدرت کناره گیری می کرد اما قانون جدید به وی اجازه می‌دهد تا برای دو دوره ریاست جمهوری دیگر در کاخ کرملین باقی بماند.

دویچه وله: افزایش تردد نیروهای نظامی روسیه در مرز اوکراین موجب نگرانی دولت کی‌یف و همچنین کشورهای عضو ناتو شده است. ناتو افزایش حضور نظامی روسیه در مرز اوکراین را اقدامی تحریک‌آمیز خوانده و نسبت به آن هشدار داده است.کشورهای عضو پیمان ناتو نگران شکست توافق ناظر بر آتش‌بس در شرق اوکراین هستند. سخنگوی ناتو در مصاحبه با روزنامه “دی ولت” گفته است: «ناتو از حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند.»

خبرگزاری صدا و سیما: در پی افزایش تنش میان مسکو و کی یف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما شاهد رفتار‌های تحریک آمیز و گستاخانه کی یف و حامیان غربی آن تحت رهبری آمریکا هستیم. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز سه شنبه در گفتگو با این خبرگزاری گفت، ما شاهد رفتار‌های تحریک آمیز و گستاخانه از سوی کی یف و حامیان غربی آن تحت رهبری آمریکا هستیم.وی تاکید کرد واشنگتن باید نگران پیامد‌های این سیاست هماهنگ شده باشد.

 خبرگزاری ایرنا: سخنگوی وزارت خارجه روسیه ضمن هشدار به آمریکا و انگلیس افزود که اقدام های واشنگتن و لندن برای ایجاد زرادخانه جدید موشک های کوتاه و میان برد و استقرار موشک در مناطق جدید درجهان ازسوی روسیه بدون پاسخ نمی ماند.ماریا زاخارووا در بیانیه ای  یادآورشد که در هفته های اخیر مقام های پنتاگون از اقدام های عملی برای اجرای برنامه مواضع موشکی جدید در مناطق مختلف جهان و استقرار موشک های کوتاه و میان برد سخن گفتند که قبلا در قرارداد منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد منع شده بود.

تی.آر.تی ترکیه: شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا و اورسولا فان درلین رئیس کمیسیون این اتحادیه فردا بنا به دعوت رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به آنکارا سفر می کند.بنا اعلام دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه، در این سفر ابعاد کلی مناسبات ترکیه و اتحادیه اروپا و گام‌‌های سازنده در زمینه گسترش روابط موجود بر پایه تفکر تعاملی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

خبرگزاری ایلنا: وزارت خارجه آمریکا از تحریم رئیس صنایع دفاعی ترکیه و چهار مقام بلندپایه آن در چارچوب قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق اعمال تحریم خبر داد. وزارت خارجه آمریکا دلیل این تصمیم را ارتباط این مقام‌ها با بخش دفاعی و اطلاعاتی روسیه اعلام کرده است.

رادیو چین: بیش از 10 هزار نفر از آمریکایی های آسیایی تبار در تجمعات و تظاهرات «نفرت علیه آسیایی تبارها را متوقف کنید» در نیویورک شرکت کردند. مقامات محلی، قربانیان جنایت های ناشی از تبعیض های نژادی و نفرت و افراد وابسته به جوامع مختلف قومی در این تظاهرات حضور داشتند؛ شرکت کنندگان آسیایی تبار در این تظاهرات شامل آمریکایی های چینی تبار و صدها نفر از مردم با ریشه های نپالی، میانماری و مالزیایی بودند.

 ان. اچ.کی ژاپن: ناو هواپیمابر لیائونینگ چین به همراه چند فروند شناور دیگر در آب های نزدیک به تایوان یک رزمایش دریایی انجام داد.گائو شیوچنگ، سخنگوی نیروی دریایی آزادیبخش خلق چین، روز دوشنبه اعلام کرد که این رزمایش بخشی از تمرین های منظمی است که هر سال انجام می شود.او گفت که رزمایش های مشابهی به طور مرتب در آینده هم برگزار خواهند شد.

 خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر امور خارجه چین در آستانه برگزاری نشست چند روز دیگر آمریکا و ژاپن، به توکیو نسبت به متحد شدن با واشنگتن با هدف مقابله با پکن هشدار داد.  وانگ یی،‌ وزیر امور خارجه چین بر اساس یک بیانیه وزارت امور خارجه کشورش، در گفتگوی تلفنی با همتای ژاپنی خود طی روز دوشنبه گفت دو کشور باید اطمینان حاصل کنند که روابط دوجانبه “درگیر به اصطلاح تقابل میان کشورهای بزرگ نشود”.

خبرگزاری مهر: در پی درگیری های خونین قبیله ای در ایالت دارفور غربی که دهها کشته و زخمی برجای گذاشته، در این منطقه وضعیت فوق العاده اعلام شد. سودان در پی درگیری های خونین قبیله ای در ایالت دارفور غربی که دهها کشته و زخمی برجای گذاشت، وضعیت فوق العاده اعلام کرد.منابع بیمارستانی در سودان روز گذشته از کشته شدن دست کم ۱۸ نفر و زخمی شدن بیش از ۵۰ نفر دیگر در درگیری های قبیله ای در شهر «الجنینه» در غرب این کشور خبر داده بودند. 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *