جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

رسانه ها ؛ فعال شدن شبکه‌های دفاعی در قطب شمال و…

۱۳۹۹/۱۲/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: طرح آمریکا و کانادا برای به روز رسانی شبکه‌های دفاعی در قطب شمال، درخواست گورباچف از پوتین و بایدن برای ممانعت از وقوع جنگ هسته‌ای، تکذیب مجوز آمریکا به آلمان برای ادامه پروژه نورد استریم۲، هشدار طالبان برای جنگ بی‌سابقه در افغانستان، انتشار اعلامیه کاخ سفید در مورد عربستان سعودی فردا، موضع جانبدارانه دبیرکل اتحادیه عرب در واکنش به گزارش سیا درخصوص خاشقچی، سوءاستفاده انتخاباتی نتانیاهو از شرایط کرونا، ادامه تظاهرات‌ها علیه نتانیاهو در فلسطین اشغالی، مقاومت معترضان میانمار با وجود بازداشت‌های گسترده، صدور قطعنامه شورای امنیت برای توزیع عادلانه واکسن کرونا، واکنش پمپئو به احتمال بازگشت آمریکا به برجام، ادامه بحران ارمنستان، واکنش آمریکا به تحولات  منطقه تیگرای اتیوپی و تاکید چین بر ضرورت صلح و ثبات خاورمیانه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایلنا: آمریکا و کانادا برای مقابله با افزایش حضور نظامی روسیه و چین در منطقه به دنبال به روز رسانی شبکه‌ای از ماهواره‌های دفاعی و رادار در قطب شمالی هستند. آمریکا و کانادا تلاش می‌کنند برای مقابله با افزایش حضور نظامی چین و روسیه در منطقه شبکه‌ای ماهواره‌های دفاعی و رادار در قطب شمال را به روز‌رسانی کنند.«جو بایدن»، رئیس‌جمهوری آمریکا از «جاستین ترودو»، نخست‌وزیر کانادا روز سه‌شنبه خواسته بود که هزینه‌های این کشور برای دفاع از جمله ارتقای سطح فرماندهی دفاع هوایی آمریکای شمالی معروف به  «نوراد» را افزایش دهد.

خبرگزاری تسنیم: آخرین رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی از روسای جمهوری روسیه و آمریکا خواست تا با یکدیگر ملاقات و خطر جنگ هسته‌ای را بررسی کرده و با استفاده از تجربه گذشته، از وقوع احتمالی آن جلوگیری کنند. “میخائیل گورباچف” گفت: «تجربه نشان داده است که نشستن بر سر میز مذاکره و رسیدن به توافق ضروری است و مهمترین مسئله این است که روسای جمهوری روسیه و آمریکا از دیدار با هم اذیت نشوند و راحت به گفت‌وگو بپردازند.

خبرگزاری صدا و سیما: مقامات دولت آمریکا مذاکره با آلمان در خصوص توافقی بالقوه برای مجوز دادن به پروژه نورد استریم ۲ را انکار کردند. البته اوایل هفته این موضوع در وزارت خارجه آمریکا به بحث گذاشته شد. با این حال، «مولی مونتگمری» از معاونان وزارت خارجه آمریکا مذاکره با برلین و اجازه دادن برای ادامه این پروژه را رد کرد. وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد هیچ مذاکره‌ای در سطح وزارتخانه‌های خارجه با آمریکا بر سر پروژه نورد استریم ۲ وجود ندارد، هر چند برلین مایل است چنین رایزنی‌هایی را انجام دهد.

خبرگزاری ایرنا: انس حقانی عضو هیأت مذاکره کننده طالبان با اشاره به تجهیز این گروه به سلاح های پیشرفته، هشدار داده است اگر آمریکایی‌ها در ماه می از افغانستان خارج نشوند جنگی بی سابقه آغاز خواهد شد. انس حقانی پسر بنیانگذار شبکه حقانی و برادر سراج الدین حقانی در توئیتی اعلام کرده است: ما تکنولوژی استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین را داریم و به راکت‌های پیشرفته مجهز هستیم.به گفته حقانی، این بار اگر طالبان جنگ را با دشمنان از سر بگیرند، به صورتی خواهد بود که تاکنون مشاهده نشده است.

خبرگزاری مهر: رئیس جمهور ایالات متحده پیرو گزارش نهادهای اطلاعاتی این کشور که از موافقت ولیعهد سعودی با قتل فجیع «جمال خاشقجی» خبر می‌دهد، روز دوشنبه اعلامیه‌ای درباره عربستان سعودی صادر می‌کند. دولت «جو بایدن» رئیس جمهور جدید ایالات متحده که در هفته‌های نخست ریاست جمهوری خود به دلیل عدم اتخاذ موضعی سختگیرانه نسبت به «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی بر سر پرونده قتل فجیع «جمال خاشقجی» از جمله عدم وضع تحریم علیه این مقام سعودی، با انتقادات فراوانی روبرو شده بود، روز دوشنبه اعلامیه‌ای در این خصوص صادر می‌کند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): دبیرکل اتحادیه عرب در واکنش به گزارش سیا: نباید در مسائل حقوق بشری “سیاسی‌کاری” شود!دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و دبیرکل اتحادیه عرب در بیانیه هایی جداگانه به انتشار گزارش سیا درباره قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در استانبول واکنش نشان دادند. یوسف بن احمد العثیمین، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در موضعی جانبدارانه بر مخالفت خود با نتایج این گزارش آمریکایی تاکید کرد و مدعی شد که این گزارش فاقد هرگونه “ادله و مدارک قطعی” است!

خبرگزاری فارس: رهبران احزاب مخالف کابینه رژیم صهیونیستی مدعی شده‌اند در پی مسدود شدن مرزهای فلسطین اشغالی به دلیل شیوع ویروس کرونا، کابینه نخست وزیر این رژیم تنها به رای‌دهندگان احتمالی خود مجوز ورود به سرزمین‌های اشغالی را صادر می‌کند.در پی شیوع ویروس کرونا در سرزمین‌های اشغالی، کابینه رژیم صهیونیستی محدودیت ورود از تمامی مرزها را اعمال کرده و هر روز تنها تعداد محدودی اجازه ورود به فلسطین اشغالی را دارند.بر اساس یک گزارش تلویزیونی، اغلب کسانی که طی روزهای اخیر مجوز ورود به سرزمین‌های اشغالی را دریافت کرده‌اند از ارتدوکس‌ها هستند که جزو حامیان نتانیاهو به شمار می‌آیند.

العالم فارسی: صدها نفر در فلسطین اشغالی برای سی و ششمین هفته متوالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند. معترضان در مقابل منزل بنیامین نتانیاهو در قدس اشغالی تجمع و علیه او شعار سر دادند. همچنین تظاهرات دیگری نیز در محل اقامت ویژه نخست وزیر رژیم صهیونیستی در شهر قیساریه واقع در نزدیکی تل آویو برگزار شد.

یورونیوز: مخالفان دولت کودتا در میانمار از پا ننشسته و همچنان در برابر سرکوب کودتاچیان مقاومت می‌کنند. مأموران پلیس ضد شورش تنها دیروزصدها تن از معترضان در یانگون، بزرگ‌ترین شهر میانمار را بازداشت کردند. در حاشیه راهپیمایی این روز، برخی از جوانان معترض با روش‌های ابتکاری برای خود سپر و ماسک درست کردند تا بتواند در برابر شلیک گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی پلیس از خود محافظت کنند.

دویچه وله: شورای امنیت برای توزیع عادلانه واکسن کرونا قطعنامه صادر کرد. قطعنامه‌ای در شورای امنیت تصویب شده که قرار است دسترسی کشورهای بحران‌زده و فقیر به واکسن کرونا را تسهیل کند. پیش‌نویس این قطعنامه را بریتانیا تهیه کرده و تمامی ۱۵ عضو شورا به آن رای موافق داده‌اند.

اسپوتنیک روسیه: مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده به احتمال بازگشت آمریکا به برجام واکنش نشان داد. پمپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ در نشست محافظه کاران آمریکا از اعمال تحریمهای اقتصادی بر ایران دفاع کرد و در ادامه صلح با ایران را برای آمریکا و منطقه خاورمیانه فاجعه‌بار دانست.

آناتولی  ترکیه: رئیس جمهور ارمنستان با درخواست نخست‌وزیر این کشور برای برکناری رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور مخالفت کرده است. آرمن سرکیسیان، رئیس‌جمهور ارمنستان در خواست نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر برای برکناری اونیک گاسپاریان، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح این کشور را امضا نکرد.گفتنی است اونیک گاسپاریان و فرماندهان ارشد ارتش ارمنستان در 26 فوریه با انتشار بیانیه‌ای خواستار استعفای نیکول پاشینیان شدند.پاشینیان نیز این فرخوان ارتش را «اقدام به کودتا» دانسته و با صدور بخشنامه‌ای گاسپاریان را برکنار کرد.

تی.آر.تی ترکیه: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت : آمریکا از وخیم‌تر وضعیت در تیگرای و قتل‌عام‌ها  در این منطقه عمیقا احساس نگرانی می‌کند. بلینکن ضمن محکوم کرد نقض موارد حقوق بشر علیه غیرنظامیان، دولت اتیوپی را به دادن اجازه به تحقیقات پرشمول، مستقل و بین‌المللی در مورد ادعاهای مربوط به موارد نقض حقوق بشر در منطقه فراخواند. بلینکن با تاکید براینکه، عقب‌نشینی فوری نیروهای اریتره و آمهارا از منطقه در درجه اول اهمیت قرار دارد، گفت، تمامی طرفین باید در مورد پایان دادن به درگیری‌ها گام‌های ملموسی بردارند.

رادیو چین: «ژایی جون» نماینده ویژه دولت چین در خاورمیانه با اشاره به اینکه صلح و امنیت در خاورمیانه صرفا به منافع اساسی کشورهای منطقه مربوط نیست بلکه با ثبات و توسعه جهان نیز در ارتباط است، تاکید کرد که چین به همکاری با کشورهای خاورمیانه جهت ساخت یک خاورمیانه صلح آمیز، امن و در حال توسعه و مرفه تمایل دارد و به حمایت از کشورهای خاورمیانه در مسیر حفافظت از حاکمیت و عزت ملی اشان ادامه خواهد داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *