جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

رسانه ها ؛ توافق آژانس با ایران برای ادامه بازرسی‌ ها و…

۱۳۹۹/۱۲/۰۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین:  بیانیه  مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعداز سفر  تهران، نشست کابینه امنیتی اسراییل بعد از تفاهم ایران و آژانس انرژی اتمی، واکنش روسیه به نتایج سفر گروسی به تهران، تکذیب هرگونه گفتگوی مستقیم بین ایران و آمریکا، اعلام آمادگی بایدن برای بازگشت به برجام، عقب‌نشینی هند و چین از منطقه مرزی مورد مناقشه، تاکید چین بر شروعی تازه در روابط با دولت جدید آمریکا، تمایل نیمی از جمهوری‌خواهان به عضویت در حزب احتمالی ترامپ ، ادامه اعتراضات ضد دولتی در ارمنستان، پایان "مانور آتاترک 2021" ترکیه و پاکستان، رزمایش بزرگ ارتش روسیه در کریمه با مشارکت 3 هزار نیروی هوابرد، فراخوان معترضان در میانمار به اعتصاب عمومی علیه کودتا، فروش یک و نیم میلیارد دلاری تسلیحات روسیه به آفریقا، خروج کشتی های چینی از آب های قلمرو ژاپن و تهدید پارلمان اروپا ضد آمریکا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

یورونیوز:  مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد : با ایران برای ادامه بازرسی‌ها تا سه ماه آینده توافق کردیم. رافائل گروسی گفت:  با تهران برای حفظ نظارت‌های آژانس بر تاسیسات هسته‌ای ایران به توافقی موقت دست‌ یافته است.گروسی شامگاه یکشنبه پس از ترک تهران و در فرودگاه وین گفت: «برای ادامه نظارت‌های “رضایت بخش” به مدت سه ماه با ایران توافق کردیم. با این حال بازرسی‌ها از روز سه‌شنبه ۲۳ فوریه محدودتر خواهند شد.»

خبرگزاری ایرنا: پس از تفاهم ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در عصر یکشنبه ، منابع خبری رژیم صهیونیستی از برگزاری نشست کابینه امنیتی این رژیم در روز دوشنبه خبر دادند.کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که بنیامین نتانیاهو اولین نشست راهبردی با مقامات امنیتی کابینه را امروز درباره موضع اسرائیل در توافق هسته ای ایران برگزار خواهد کرد. این منبع اظهار داشت که وزرا و روسای سرویس های امنیتی از جمله «بنی گانتس» وزیر دفاع، «گابی اشکنازی» وزیر امور خارجه ، «یوسی کوهن» رئیس موساد و «میر بن شبات» مشاور امنیت ملی اسرائیل در این جلسه شرکت خواهند کرد.

اسپوتنیک روسیه: نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین نتیجه سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران را مثبت تلقی کرد. میخائیل اولیانوف در پی سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در صفحه توییترش نوشت: رافائل گروسی مدیر کل آژانس با نتایجی مثبت از تهران بازگشته است. اگرچه پروتکل الحاقی ظرف دو روز به تعلیق درخواهد آمد، آژانس و ایران به تفاهم مشترکی رسیدند که حفظ سطح کافی راستی آزمایی را مجاز خواهد ساخت.

الکوثر فارسی: سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: هیچ گفت‌و‌گوی مستقیمی بین ایران و آمریکا درباره زندانیان یا موارد دیگر در جریان نبوده و نیست. «سعید خطیب‌زاده» مطالب منتشر شده درباره گفت‌و‌گوی ایران و آمریکا در مورد زندانیان را رد کرد و گفت که هیچ گفت‌و‌گوی مستقیمی بین ایران و آمریکا در این خصوص یا موارد دیگر در جریان نبوده و نیست. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا شامگاه یکشنبه گفت واشنگتن ارتباط با تهران درباره محکومان آمریکایی که در زندان‌های ایران به سر می‌برند را آغاز کرده است و به آن ادامه خواهد داد.

آناتولی ترکیه:  رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت که آماده تعامل دوباره با گروه 1+5 درباره برنامه هسته‌ای ایران هستند. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ که به صورت مجازی در آن شرکت کرد، گفت: ما آماده تعامل دوباره در چارچوب 1+5 در خصوص برنامه هسته‌ای ایران هستیم.بایدن همچنین تاکید کرد برای حل مشکلات در خاورمیانه تلاش می‌کنند و پیگیر اقدامات بی‌ثبات کننده ایران در منطقه هستند.

خبرگزاری ایلنا: هند و چین در یک بیانیه مشترک از عقب‌نشینی نیروهای خود از بخشی از منطقه مرزی مورد مناقشه در هیمالیا خبر داده‌اند.بر اساس این بیانیه، نیروهای دو طرف روز شنبه (۲۰ فوریه) روند عقب‌نشینی از دریاچه «پانگونگ تسو» را به پایان رساندند.چین و هند روز یکشنبه اعلام کردند که برای کاهش تنش در سایر نقاط تلاش خواهند کرد. در تاریخ ۱۱ فوریه سال جاری، مقام‌های چین و هند قصد خود برای عقب‌نشینی از این دریاچه را اعلام کرده بودند.چین و هند ۳۴۴۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و در مناطقی دچار اختلافات ارضی هستند.

العالم :  وزیرخارجه چین با ابراز تمایل برای ترمیم روابط مخدوش پکن-واشنگتن، گفت در آن‌صورت امکان همکاری با دولت جدید آمریکا در موضوعات مختلف وجود دارد. علی‌رغم برخی اظهارنظرهای تند مقامات دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مبنی بر تداوم سیاست‌های سختگیرانه پکن، وزارت خارجه چین خواستار بهبود روابط با واشنگتن شد.«وانگ یی» گفت اگر واشنگتن و پکن روابط دوجانبه آسیب‌دیده را ترمیم کنند، می‌توانند در موضوعات مختلفی از جمله تغییرات اقلیمی و مقابله با همه‌گیری «کووید۱۹»، همکاری کنند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): تقریبا نیمی از جمهوری‌خواهان به حزب احتمالی ترامپ ملحق می‌شوند. نتایج نظرسنجی جدیدی نشان می‌دهد، حدود نیمی از جمهوریخواهان گفته‌اند که چنانچه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا حزب جدیدی تشکیل داده و رهبر آن باشد، آنها حزب جمهوریخواه را کنار گذاشته و به آن ملحق می‌شوند. نظرسنجی روز یکشنبه دانشگاه سافولک – یواس‌ای تودی نشان می‌دهد، ۴۶ درصد از جمهوریخواهان گفتند که اگر رئیس جمهوری سابق آمریکا حزب جدیدی تشکیل دهد، آنها حزب جمهوریخواه را رها کرده و به آن می‌پیوندند.

ایران پرس: اعتراضات مردمی علیه دولت “نیکول پاشینیان” نخست‌وزیر ارمنستان بار دیگر از سر گرفته شده است .  هزاران تن از مخالفان نخست‌وزیر ارمنستان با برگزاری تجمع اعتراضی در ایروان، خواستار برکناری وی از قدرت شدند. مخالفان نخست‌وزیر ارمنستان، دولت پاشینیان را مسئول شکست کشورشان در جنگ قره‌باغ با جمهوری آذربایجان می‌دانند و خواستار خروج از توافقنامه صلح قره‌باغ هستند.

تی.آر.تی ترکیه: مانور “آتاترک 2021” ترکیه و پاکستان در منطقه تربلا در استان خیبر پختونخواه در مرز افغانستان برگزار شد.طبق اطلاعیه ارتش پاکستان ، در این مراسم یک هیأت بلندپایه نظامی به ریاست سرلشکر سید محمد عدنان از ارتش پاکستان و سرلشکر امره تایانچ از نیروهای مسلح ترکیه حضور داشتند. در این مانور سه هفته‌ای با شرکت واحدهای نخبه نیروهای ویژه ارتش ترکیه و پاکستان، رزمایش مبارزه با تروریسم، جنگ نزدیک، جستجو و محاصره، فرود با طناب، تکنیک‌های تیراندازی و عملیاتی، فرود با طناب از هلی‌کوپتر، نجات گروگان و برنامه‌های سقوط آزاد انجام شد.

خبرگزاری فارس:  وزارت دفاع روسیه در اقدامی برای نمایش قدرت به ناتو یک رزمایش عظیم در شبه جزیره کریمه با مشارکت نیروهای هوابرد، چترباز و یگان‌های توپخانه خود برگزار می‌کند. این رزمایش اواسط ماه مارس (اسفند) در منطقه آموزشی «اوپوک» برگزار می‌شود و یگان‌های هوابرد و نیروهای توپخانه در آن مشارکت دارند. در این تمرین، چتربازان فرود در مکانی ناآشنا را تمرین می‌کنند و با تصرف تجهیزات دشمن فرضی، باید تا رسیدن نیروهای اصلی موقعیت خود را حفظ کنند.

خبرگزاری مهر: مخالفان کودتای نظامی در میانمار فراخوانی برای اعتصابات عمومی و ادامه اعتراضات خیابانی صادر کردند. مخالفان کودتای نظامی در میانمار امروز دوشنبه فراخوانی برای اعتصابات عمومی و ادامه اعتراضات خیابانی صادر کرده اند و این در حالی است که مقامات این کشور در پی کشته شدن دو تن از معترضان در روز شنبه هشدار داده‌اند که این رویاروییها به بهای جان افراد بیشتری تمام خواهد شد. ژنرال‌های میانمار علی‌رغم استقرار نیروهای بیشتر در خیابان‌ها و وعده برگزاری انتخابات، هنوز نتوانسته‌اند اعتراضات روزانه و جنبش نافرمانی مدنی علیه کودتا را متوقف کنند.

خبرگزاری صدا و سیما:  در سال ۲۰۲۰ روسیه و کشور‌های آفریقایی، قرارداد‌های تحویل سلاح به ارزش بیش از ۱.۵ میلیارد دلار (۱.۲۴ میلیارد یورو) امضا کردند.الکساندر میخیف مدیرعامل آژانس صادرات اسلحه روسبورن اکسپورت (Rosoboronexport) اعلام کرد در سال ۲۰۲۰ روسیه و کشور‌های آفریقایی قرارداد‌های تحویل سلاح به ارزش بیش از ۱.۵ میلیارد دلار (۱.۲۴ میلیارد یورو) امضا کردند. وی تصریح کرد “ما با بیش از ۱۰ کشور آفریقایی قرارداد بسته ایم. ما پیش پرداخت‌ها را دریافت کرده ایم و مراحل تکمیل قرارداد را ادامه داده ایم. ”

 ان. اچ.کی ژاپن: دو فروند کشتی دولتی چینی پس از ورود مکرر به آب های ساحلی جزایر سنکاکو در دریای چین شرقی، بالاخره قلمرو ژاپن را ترک کردند. مقامات گارد ساحلی ژاپن می گویند که چهار فروند کشتی در منطقه مجاور جزایر سنکاکو شناسایی شدند. دو فروند از این کشتی ها کمی قبل از ساعت پنج صبح یکشنبه وارد آب های ساحلی کوباشیما شدند که یکی از این جزایر است.

خبرگزاری تسنیم: یک مقام بلند پایه پارلمان اروپا آمریکا را تهدید کرد که در صورت عمل نکردن به تعهدات خود برای تحویل واکسن به این اتحادیه، اروپا صادرات مواد اولیه برای تولید واکسن به ایالات متحده را متوقف می‌کند.”منفرد وبر”، رئیس فراکسیون حزب مردم در پارلمان اروپا به عنوان بزرگترین فراکسیون در این نهاد اروپایی آمریکا را تهدید کرد که در صورت به وجود آمدن مسائلی در تحویل واکسن به اروپا ممنوعیت صادرات مواد اولیه واکسن به ایالات متحده را در دستور کار قرار می دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *