جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

رسانه ها ؛ پیامد کرونا برای اقتصاد اتحادیه اروپا و…

۱۳۹۹/۱۱/۱۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: پیش بینی لاگارد، درباره احیای اقتصادی اتحادیه اروپا، هشدار اروپا درباره جنگ سرد برای تامین واکسن کرونا، مذاکره بلینکن با همتایان اروپایی‌؛ بحث بر سر «رویکردی متحد» در قبال ایران، نخستین گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه جدید آمریکا با همتای سعودی، تصمیم آمریکا برای کاهش فشار مالی به ایران بدون لغو تحریم ها، سفر نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن به  تهران، استقبال برخی از کشورهای عربی از انتخاب رئیس شورای عالی ریاست لیبی و نخست‌وزیر جدید، تاکید نخست وزیر جدید لیبی به برگزاری انتخابات، تصمیم محمد بن سلمان برای انحلال هیئت بیعت، ورود تجهیزات نظامی جدید آمریکا به خاک سوریه، نشست اضطراری کابینه رژیم صهیونیستی با محوریت تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی، ازسرگیری محاکمه نتانیاهو در خصوص پرونده فساد، لغو توافق های پناهندگی آمریکا با ۳ کشور آمریکای مرکزی ، رأی دادگاه اسکاتلند علیه برگزاری همه‌پرسی استقلال بدون اجازه لندن، گسترش اعتراضات در میانمار و آخرین آمار مبتلایان به کرونا در جهان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری صدا و سیما: رئیس بانک مرکزی اروپا گفت احیای اقتصادی مورد انتظار اتحادیه اروپا پس از رکود ناشی از همه گیری کووید -۱۹ به تعویق افتاد، اما از اواسط سال ۲۰۲۱ احتمالا شروع می‌شود. کریستین لاگارد به روزنامه ژورنال دو دیمانش گفت احیای اقتصادی مورد انتظار اتحادیه اروپا پس از رکود ناشی از همه گیری کووید -۱۹ به تعویق افتاد، اما از اواسط سال ۲۰۲۱ احتمالا شروع می‌شود. کشور‌های اتحادیه اروپا که برای محدود کردن گسترش ویروس کرونا مجبور شدند روند اقتصادی خود را کند کنند، با کاهش شدید رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ مواجه شدند.

العالم فارسی: رئیس کمیسیون اروپا پس از آنکه از شرکت های تولیدی انگلیسی و آمریکایی واکسن کرونا نا امید شد و به خرید واکسن‌های تولید روسیه روی آورد، نسبت به شکل‌گیری جنگ سرد برای تامین واکسن کرونا هشدار داد.اورسولا فورن درلاین رئیس کمیسیون اروپا، با ایراد سخنانی در جلسه مجازی دانشگاه «وارویک» انگلیس بیان داشت که برخی کشورها دست یابی به واکسن کرونا را رقابتی بین قدرت‌های جهانی می بینند؛ اما نگرش خصمانه قدیمی مانند تنش‌های بین آمریکا و روسیه کمکی به تلاش‌های جهانی برای مقابله با ویروس کرونا نمی‌کند.

یورونیوز: وزرای خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا روز جمعه به طور مجازی با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود درباره رابطه اتحادیه اروپا با واشنگتن و پرونده هسته ای ایران گفتگو کردند.در بیانیه مشترک ژان ایو لودریان، هایکو ماس، دومینیک راب و آنتونی بلینکن که پس از تماس ویدئویی منتشر شد آمده است که همه طرف ها بر سر «احیای» روابط دو سوی اقیانوس اطلس تفاهم دارند. گفتگوهای روز جمعه اولین مذاکرات جدی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با آنتونی بلینکن از زمان آغاز به کار جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا بود.

دویچه وله: آنتونی بلینکن برای نخستین بار به عنوان وزیر خارجه آمریکا با همتای عربستانی خود فیصل بن فرحان تلفنی گفت‌وگو کرد.گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه آمریکا و عربستان نخستین تماس رسمی در این سطح پس از اعلام مواضع بایدن درباره یمن است. بایدن ضمن تاکید بر حمایت از عربستان گفته است که در مورد یمن از تلاش‌های دیپلماتیک پشتیبانی می‌کند.

اسپوتنیک روسیه: رسانه ها خبر می دهند که آمریکا گزینه های کاهش فشار مالی بر ایران، بدون لغو تحریم ها را بررسی می کند. دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا چگونگی تسهیل وضعیت مالی ایران بدون لغو تحریم های اقتصادی علیه این کشور را بررسی می کند.خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد: نمایندگان ایالات متحده در حال بحث و بررسی حمایت از ارائه وام از سوی صندوق بین المللی پول به تهران برای مبارزه با ویروس کرونا و همچنین تسهیل تحریم هایی است که مانع ورود کمک های بین المللی به ایران در ارتباط با ویروس کرونا می شود.

ایران پرس:  مارتین گریفیتس فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن برای رایزنی با مقامات کشورمان صبح روز یکشنبه وارد تهران شد.گریفیتس برای رایزنی و تبادل نظر با مقامات جمهوری اسلامی ایران در خصوص حل بحران یمن وارد تهران شد.عربستان با تشکیل ائتلافی از چند کشور عربی و با همراهی آمریکا و رژیم صهیونیستی از مارس 2015 کشور فقیر یمن را مورد حمله نظامی از زمین، دریا و هوا قرار داد.

آناتولی  ترکیه:  برخی از کشورهای عربی از انتخاب رئیس و اعضای جدید شورای عالی ریاست لیبی و نخست‌وزیر جدید این کشور استقبال کردند.کشورهای مصر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورهای عربی از انتخاب رئیس و اعضای جدید شورای عالی ریاست لیبی و نخست‌وزیر جدید این کشور، استقبال کردند.همچنین کشورهای کویت، قطر اردن، تونس و بحرین طی بیانیه‌های جداگانه‌ای از انتخاب رئیس و اعضای جدید شورای عالی ریاست لیبی و نخست‌وزیر جدید این کشور استقبال و ابراز امیدواری کردند که این دستاورد به ثبات و امنیت در این کشور منجر شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا):  نخست وزیر دولت موقت لیبی با اعلام اینکه شکست در “مرحله حساسی” که لیبی در حال حاضر در آن به سر می‌برد، “گزینه‌ مطرح” نیست، از همه طرف‌ها خواست تا از دولت حمایت کنند. عبدالحمید دبیبه، نخست وزیر دوره انتقالی لیبی در سخنرانی بر پایبندی دولت برای توسعه مناسبات خود با کشورهای همسایه در راستای خدمت به منافع ملی تاکید کرد و برای همکاری با همه لیبیایی‌ها علی رغم تفاوت در طیف‌ها و قشرهایشان اعلام آمادگی کرد.

خبرگزاری تسنیم: منابع اعلام کردند ولیعهد سعودی که نگران از دست دادن تاج و تخت سلطنتی و همچنین شورش شاهزادگان سعودی است، قصد دارد هیئت بیعت را منحل کند.برخی منابع فاش کردند که «محمد بن سلمان» ، ولیعهد سعودی تهدید کرده که دستور سلطنتی مبنی بر انحلال هیئت بیعت را صادر خواهد کرد.

الکوثر فارسی: منابع امنیتی اعلام کردند، کاروان نظامی آمریکا که حامل خودروهای زرهی، تانکرهای سوخت و تجهیزات پشتیبانی است از گذرگاه مرزی “الولید” در کردستان عراق وارد شهر ” قامشلی” در شمال شرق سوریه شده است.براساس این گزارش، مقصد احتمالی این کاروان “دیرالزور” و “الحسکه”  در شرق و شمال شرق این کشور است که پایگاه های نظامی آمریکا در آن قراردارد.طی ماه های اخیر صدها کامیون حامل سلاح و تجهیزات نظامی و پشتیبانی آمریکا از مرز عراق وارد الحسکه  و دیرالزور سوریه شده است.

خبرگزاری ایلنا: کابینه رژیم صهیونیستی امروز -یکشنبه- نشستی اضطراری با محوریت تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی برگزار می‌کند. منابعی در وزارت خارجه و دادگستری رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند که هنوز هیچ تحقیقی آغاز نشده است اما باید بار دیگر با مقام‌های دادگاه کیفری بین‌المللی در راستای منصرف کردن آنها از این تصمیم رایزنی صورت گیرد.

ایرنا: دادگاه رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) محاکمه نخست‌وزیر این رژیم در پرونده‌های فساد را از سرخواهد گرفت. شبکه عبری زبان کان گزارش داد که یک روز و نیم بعد، از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر  رژیم صهیونیستی خواسته خواهد شد تا به همراه متهمان دیگر در دادگاه حضور یابد.پیشتر دادگاه رژیم صهیونیستی محاکمه نتانیاهو را به دلیل محدودیت‌های إعمال شده ناشی از کرونا، به هشتم فوریه (۲۰ بهمن) جاری موکول کرد.

خبرگزاری مهر:  وزارت خارجه آمریکا از لغو توافق های موسوم به «کشور امن ثالث» با السالوادور، گواتمالا و هندوراس خبر داد و مدعی شد این اقدام را با هدف اصلاح نظام مهاجرتی انجام می دهد. دولت جدید واشنگتن از تعلیق فوری توافق هماهنگی امور پناهجویان با سه کشور آمریکای مرکزی خبر داد که در دوره زمامداری دونالد ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا، منعقد شده بود.طبق توافق‌های موسوم به «کشور امن ثالث» که در سال ۲۰۱۹ منعقد شد، پناهجویان کشورهای آمریکای مرکزی باید قبل از آزمودن بخت خود برای ورود به آمریکا، از یکی از سه کشور نام برده تقاضای پناهندگی می‌کردند.

رادیو چین: دادگاه عالی شهر ادینبورگ چندی پیش اجازه برگزاری همه‌پرسی استقلال اسکاتلند بدون دریافت مجوز از دولت انگلیس را رد کرد. حامیان استقلال اسکاتلند از دادگاه خواسته بودند تا مجوزی را برای برگزاری همه‌پرسی استقلال برای آنها صادر کند که بر اساس آن نیازی به کسب موافقت لندن نداشته باشند.این در حالیست که «نیکلا استرجن» (Nicola Sturgeon) وزیر اول اسکاتلند تاکنون چند بار اعلام کرده است که دولتش طرح قانونی برگزاری همه پرسی استقلال از انگلیس را ارائه خواهد کرد.

 ان. اچ.کی ژاپن: اعتراضات در میانمار برای آزادی آنگ سان سوچی، رهبر بالفعل آن کشور، در حال گسترش در روزهای شنبه و یکشنبه است. سوچی پس از کودتای ارتش، تحت بازداشت قرار گرفت.روز شنبه، معترضان در دست کم پنج مکان یانگون، بزرگترین شهر میانمار، تجمع کردند که بزرگترین تظاهرات از زمان کودتای اخیر است.

خبرگزاری فارس: آمار وبگاه «وُرلداُمتر» نشان می‌دهد تعداد کسانی که در کشورهای مختلف، به ویروس «کووید۱۹» مبتلا شده‌اند شامگاه شنبه از ۱۰۶ میلیون نفر فراتر رفته است.همزمان با عبور تعداد مبتلایان جهانی ویروس کرونا از ۱۰۶ میلیون نفر، شمار بهبود یافتگان از این بیماری نیز به ۷۸ میلیون نفر نزدیک شد. در میان کشورهای آلوده به این ویروس، ایالات متحده آمریکا با ۲۷,۴۹۴,۷۵۷ نفر، بیشترین شمار مبتلایان در جهان را دارد.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *