جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها ؛ ادامه تنش ها در آمریکا و…

۱۳۹۹/۱۱/۰۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین:  نگرانی برخی جمهوری خواهان از استیضاح ترامپ و ادامه تنش ها، ابهام در تشکیل حزب سیاسی جدید ترامپ، موج دوم دستورهای اجرایی بایدن برای لغو سیاست‌های ترامپ، بازگشت آمریکا به پیمان پاریس،گفت‌وگوی تلفنی ماکرون و بایدن درباره ایران، اظهارنظر رئیس سنتکام درباره روابط ایران و آمریکا در دوره بایدن، کشورهای خارجی عامل اعتراضات غیرقانونی در روسیه، وضعیت جنگی در پایتخت هلند، استقرار گنبد آهنین در کشورهای عربی، افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در امارات متحده عربی،  اسکاتلند و ایرلند شمالی در سودای استقلال از بریتانیا، درخواست ۳۰۰ سازمان بین المللی برای پایان فوری جنگ یمن ، شمار مبتلایان به کرونا در جهان و درخواست دولت بایدن از کنگره برای تصویب لایحه کمک مالی مقابله با کرونا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری صدا و سیما:  سناتور جمهوری خواه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: استیضاح ترامپ به منزله دامن زدن به تنش است. روبیو گفت: در وهله نخست معتقدم که استیضاح اقدامی احمقانه است. به نظرم غیرسازنده است. ما از گذشته یک آتش بزرگ افروخته را در این کشور داشته ایم و این اقدام به منزله پاشیدن بنزین بر روی آن است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): مشاور ترامپ گفت او برنامه‌ای برای تشکیل یک حزب سیاسی جدید ندارد. دونالد ترامپ در سخنرانی خداحافظی که تنها یک روز پیش از خروج از کاخ سفید منتشر کرد، گفت کار روی جنبش او ادامه خواهد یافت، با وجود اینکه دوره‌اش به اتمام رسیده است.از زمان خروج او از کاخ سفید، گمانه زنی درباره برنامه‌های ریاست جمهوری ترامپ همچنان ادامه دارد. اما جیسون میلر، مشاور ارشد کمپین ۲۰۲۰ ترامپ یکشنبه گفت که رئیس جمهوری سابق آمریکا روشن کرده که هدفش پیروزی جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان و سنا در انتخابات ۲۰۲۲ است.

العالم فارسی: رسانه‌های آمریکایی از ادامه امضای دستورهای اجرایی جدید برای لغو تصمیم‌های ترامپ طی هفته دوم ریاست جمهوری جو بایدن خبر می‌دهند.«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا طی سه روز اول ریاست جمهوری خود تا کنون 30 دستور اجرایی امضا کرده است که تنها 3 مورد کمتر از دستورهای اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور طی صد روز اول کاری او است.بایدن همچنین قصد دارد روز جمعه چند دستور اجرایی در زمینه لغو سیاستهای دوره ترامپ درباره سیستم پناهندگی و ایجاد ساز و کاری برای رسیدگی به دلایل اصلی مهاجرت از کشورهای آمریکای مرکزی امضا کند.

یورونیوز: کمتر از یک هفته بعد از اعلام تصمیم جو بایدن دربارۀ بازگشت ایالات متحده به توافقنامه اقلیمی پاریس، جان کری، فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور اقلیمی به همراه رهبران کشورهای قدرتمند جهان، راهکارهای کنترل تغییرات آب و هوایی را بررسی می‌کنند. در این رویداد آنلاین که قرار است روز دوشنبه به میزبانی هلند برگزار شود، علاوه بر جان کری، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه، بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا و هان ژنگ معاون نخست‌وزیر چین شرکت دارند.

خبرگزاری ایلنا: «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا و «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی وی طی تماسی تلفنی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند.کاخ الیزه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که بایدن و ماکرون بر تمایل برای اقدام مشترک در راستای برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه به ویژه در خصوص برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت لبنان تاکید کردند. ماکرون نخستین رهبر در اتحادیه اروپا است که با بایدن گفت‌وگو می‌کند.

اسپوتنیک روسیه: رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده اظهار داشت: روابط آمریکا و ایران ممکن است پس از به قدرت رسیدن بایدن تغییر کند. ژنرال فرانک مکنزی رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، گفت: مراسم تحلیف جوزف بایدن رئیس جمهور جدید این کشور، آغاز “یک دوره فرصت” بین ایالات متحده و ایران است.ژنرال مکنزی افزود: دولت جدید در شرف بازنگری در سیاست های ایالات متحده است.

خبرگزاری مهر : یک سناتور روسیه با اشاره به برگزاری اعتراضات غیرقانونی در کشورش، دولت های خارجی را عامل و تحریک کننده برگزاری تظاهرات ضد دولتی دانست.«آندری کلیموف» رئیس کمیسیون فدرال حفاظت از حاکمیت کشور و جلوگیری از مداخله خارجی در امور داخلی روسیه، در اظهاراتی گفت: این کمیسیون معتقد است که کارشناسان کشورهای خارجی عامل اعتراضات غیرقانونی در روسیه هستند. به گفته وی، کشورهای خارجی با استفاده از پیام رسان ها و پلتفرم های دیجتال سعی در جذب مردم روسیه و تحریک آنها برای برگزاری تظاهرات ضد دولتی را دارند.

خبرگزاری فارس: نیروهای پلیس و امنیتی هلند ضمن درگیری با معترضان به محدودیت‌های قرنطینه برای مقابله با ویروس کرونا، حداقل ۱۹۰ نفر را در پایتخت این کشور بازداشت کردند. تصمیم هلند برای تمدید قرنطینه در این کشور که از ۱۵ دسامبر (۲۵ آذر) وضع شده است، هلندی‌های معترض را به خیابان‌ها کشاند و نیروهای امنیتی با سرکوب شدید پاسخ معترضان را دادند. تصمیم دولت هلند برای تمدید قرنطینه در این کشور تا ۹ فوریه (۲۱ بهمن) از یک سو و اعمال مقررات منع آمد و شد شبانه (از ساعت ۲۱ تا ۴:۳۰) با تظاهرات اعتراضی در آمستردام پایتخت و شهر «آیدهوون» هلند مواجه شد.

الکوثر فارسی: رسانه‌های عبری‌زبان نوشتند، انتظار می‌رود به دنبال موافقت رژیم صهیونیستی، آمریکا به زودی سامانه موشکی گنبد آهنین را در پایگاه‌های خود در کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و برخی از کشورهای خاورمیانه و اروپا مستقر کند. روزنامه “هاآرتص” ضمن اشاره به استقرار احتمالی سامانه موشکی گنبد آهنین در برخی کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس، نوشت: این موافقت پس از عادی‌سازی روابط اسرائیل با امارات و بحرین و همچنین دو معامله بزرگ تسلیحاتی بین آمریکا و دو کشور امارات و عربستان صورت گرفته است.هاآرتص افزود، سامانه دفاع موشکی اسرائیل دومین سامانه گنبد آهنین را سه هفته پیش به وزارت دفاع آمریکا تحویل داد.

رادیو چین: سفارت اسرائیل در امارات متحده عربی رسما افتتاح شد. وزارت امور خارجه اسرائیل در بیانیه ای اعلام کرد که ایجاد سفارت روابط جامع بین اسرائیل و امارات متحده عربی را گسترش میدهد و روابط بین دو دولت، نهادهای اقتصادی، بخش خصوصی، دانشگاهها و رسانه ها را گسترش میدهد. اشکنازی وزیر امور خارجه اسرائیل در بیانیه ای اظهار داشت که دولت امارات متحده عربی تصمیم به افتتاح سفارت در اسرائیل گرفت و تل آویو از این امر استقبال کرد.

ایران پرس: حزب ملی اسکاتلند نقشه‌راهی برای همه‌پرسی منتشر کرد و برنامه‌هایی برای رأی‌گیری دوباره استقلال اسکاتلند ارائه داد. حزب ملی اسکاتلند گفته است اگر در انتخاباتی که برای ۶ مه آینده برنامه‌ریزی شده است اکثریت پارلمانی را به دست بیاورد، لایحه خود را تصویب می‌کند تا پس از پایان همه‌گیری کووید ۱۹، همه‌پرسی برگزار شود.این حزب همچنین اعلام کد دولت انگلیس یا مجبور خواهد شد با همه‌پرسی موافقت کند یا به منظور مخالفت با مبنای حقوقی همه‌پرسی، باید اقدام قانونی انجام دهد.

خبرگزاری ایرنا:  در راستای پویش جهانی” نه به جنگ در یمن” که قرار است امروز (دوشنبه) آغاز به کار کند بیش از سیصد سازمان بین المللی در بیانیه‌ای خواستار مداخله فوری جامعه جهانی برای پایان جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن شدند. در متن بیانیه مشترک بیش از ۳۰۰ نهاد بین المللی آمده است: جنگ یمن فقط به این دلیل ادامه دارد که کشورهای غربی (مشخصا آمریکا و انگلیس) به فروش تسلیحات خود به عربستان و حمایت نظامی، سیاسی و بازایابی از جنگ ادامه می‌دهند.

آناتولی  ترکیه:  مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان به 99 میلیون و 774 هزار و 351 نفر افزایش یافت.براساس جدیدترین آمار پایگاه اطلاعاتی ارزیابی‌های جهانی «ورلدومتر»، تاکنون 99 میلیون و 774 هزار و 351 نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. آمریکا از لحاظ تعداد مبتلایان به کرونا در جایگاه اول جهان قرار دارد. تاکنون در این کشور 25 میلیون و 702 هزار و 125 مورد ابتلا به کرونا ثبت شده است.

 ان. اچ.کی ژاپن: رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید می گوید که دولت رئیس جمهور جو بایدن درخواست از قانونگذاران کنگره برای تصویب یک طرح گسترده اقتصادی برای ویروس کرونا را آغاز کرده است.اما مخالفت جمهوری خواهان با بسته اقتصادی پیشنهادی در چنین مقیاس عظیمی در زمانی که سلامت مالی کشور رو به وخامت است، همچنان ادامه دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *