جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها: تاکید سخنگوی وزارت خارجه بر عدم مذاکره درباره توان دفاعی ایران و…

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: واکنش طالبان به ادامه حملات آمریکا به افغانستان، تاکید سخنگوی وزارت خارجه بر عدم مذاکره درباره توان دفاعی ایران، انفجار در مقر عربستان سعودی در یمن، هشدار مقام عراقی درباره تکرار حوادث مشابه ترور «فرماندهان پیروزی»، انتخاب مجدد نانسی پلوسی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، واکنش مقامات افغان به ادعای «صفر شدن» تلفات آمریکا در افغانستان، درخواست ائتلاف الفتح عراق برای استعفای دولت الکاظمی، بازگشت ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز به خلیج فارس، تاکید حسن نصرالله بر خروج آمریکا از منطقه، برنامه بایدن برای مذاکره با روسیه، احتمال تشکیل پرونده قضایی برای ترامپ به دلیل توطئه دستکاری آرا، پیام تسلیت مقتدی صدر به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و هشدار وزرای دفاع سابق آمریکا در خصوص دخالت ارتش در نتیجه انتخابات از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری ایلنا: «ذبیح‌الله مجاهد»، ‌سخنگوی طالبان امروز -‌دوشنبه- اعلام کرد که حملات هوایی طالبان علیه این گروه در تناقض با توافق‌نامه دوحه قرار داشته و پاسخ آن‌ها را به دنبال خواهد داشت. وی در بیانیه‌ای عنوان کرد: «نیروهای آمریکایی بارها علیه نیروهای ما در ننگرهار و هلمند دست به حمله زده‌اند.» مجاهد افزود: «این عملیات در منطقه قندهار با حمایت نیروهای هوایی آمریکا صورت گرفته است.» وی در ادامه عنوان کرد که این حملات در مناطقه غیرنظامی صورت گرفته است، این در حالی است که به گفته وزیر خارجه آمریکا از زمان توافق صلح میان دو طرف هیچ حمله‌ای علیه طالبان صورت نگرفته است. مجاهد افزود: «طالبان هشدار می‌دهد که اگر این حملات برچیده نشده و عملیات علیه نیروهای ما ادامه داشته باشد، این امر در تضاد با توافق صلح محسوب شده و ناچار به واکنش خواهید بود و مسئولیت آن بر دوش آمریکا است.»

تسنیم: سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به سخنان مقامات دولت بایدن مبنی بر ضرورت مذاکرات موشکی با ایران گفت: درباره توان دفاعی ایران نه مذاکره شده، نه می‌شود و نه خواهد شد. درباره موشک هم یکبار در قطعنامه 2231 آمده و قضیه فیصله پیدا کرده است. اساسا موضوع موشک یک بحث ثانویه است. ما اساسا چیزی که در برجام مذاکره کرده‌ایم دیگر هیچ قسمتی از آن را مذاکره نمی‌کنیم. جواب ما همان است که بود؛ اجرای کامل تعهدات برجامی بدون شرط و جبران مافاتی که انجام شده است.

آناتولی ترکیه: به گزارش منابع محلی در یمن، انفجاری مهیب در مقر کمیته نظامی عربستان سعودی در ساختمان دبیرستان شقره واقع در استان أبین رخ داد. عربستان از ساختمان این دبیرستان به عنوان مقر کمیته نظامی خود در استان أبین استفاده می‌کرد. ارتش و نیروهای امنیتی ساختمان محل حادثه را محاصره و تردد در تمامی مسیرهای منتهی به این مرکز فرماندهی را ممنوع کردند. به گفته ساکنان محلی أبین، پس از این انفجار مهیب، نیروهای امنیتی در اطراف دبیرستان شقره تدابیر امنیتی اتخاذ کردند. هنوز مقامات ائتلاف عربی و دولت یمن در این زمینه اظهارنظری نکرده‌اند. کمیته نظامی عربستان سعودی در 11 دسامبر سال گذشته به منظور اجرای بخش نظامی قرارداد ریاض که بین دولت یمن و شورای انتقالی جنوب امضا شده بود، به أبین​​​​​​​ آمد. سربازان عربستان در کمیته نظامی این کشور در أبین​​​​​​​ مستقر هستند و همچنین 6 خودروی زرهی و خودروهای نظامی مجهز به سلاح‌های خودکار در این مقر وجود دارد.

خبرگزاری مهر : «غضنفر البطیخ» نماینده پارلمان عراق امروز دوشنبه در سخنانی نسبت به تکرار حادثه فرودگاه بغداد و ترور دیگر شخصیت‌ها پس از جنایت ترور شهیدان سلیمانی و المهندس، هشدار داد. وی در این زمینه تصریح کرد: با توجه به اینکه با عاملان ترور شهیدان سلیمانی و مهندس و شخصیت‌های داخلی و خارجی که در این ترور دست داشته‌اند، برخوردی نشده است، نگرانی‌هایی بابت تکرار اینگونه اقدامات تروریستی وجود دارد.

خبرگزاری فارس: در اولین جلسه صدوهفدهمین کنگره آمریکا، نانسی پلوسی رهبر اکثریت دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا برای یک دوره دیگر به عنوان رئیس این مجلس انتخاب شد. در حال حاضر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در اختیار حزب دموکرات قرار دارد اما در سنای این کشور اکثریت فعلا در دست جمهویخواهان است. با این حال نتیجه انتخابات سنا در چند ایالت آمریکا طی چند ماه آینده ممکن است ترکیب این مجلس را نیز تغییر دهد.

الکوثر فارسیوزیر امور خارجه آمریکا شنبه شب در توییتی اعلام کرد هیچ سرباز آمریکایی در یکسال گذشته در افغانستان کشته نشده است. وی پیشرفت گفت وگوهای صلح (با طالبان) را باورنکردنی دانست و افزود: افغان ها برای رسیدن به توافق در حال  گفت وگو هستند. معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به ادعای پمپئو گفت، تلفات نظامیان خارجی در افغانستان به این دلیل صفر شده است که نیروهای امنیتی به تنهایی جنگ را مدیریت می کنند. دواخان مینه‌پال افزود: میزان تلفات مردم و حکومت افغانستان در جنگ با طالبان بسیار زیاد است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): ائتلاف الفتح عراق از نخست وزیر این کشور و کابینه وی خواست به دلیل ناکامی در مدیریت پرونده اقتصادی و مبارزه با فساد در کشور استعفا دهد. عبدالامیر المیاحی، عضو این ائتلاف گفت، مدیریت بد دولت مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در پیش نویس قانون بودجه فدرال ۲۰۲۱ که به پارلمان ارائه کرده، به چشم می خورد، دولت به صورت جدی روی مبارزه با فساد و به حداکثر رساندن درآمد خود کار نمی کند.

تی.آر.تی ترکیهوزارت دفاع آمریکا اعلام کرد، ناو هواپیمابر “یو اس اس نیمیتز” و ناوگروه همراهش برای حمایت و پوشش هوایی به هنگام خروج نیروهای این کشور از افغانستان و عراق، به منطقه خلیج بازگردانده می‌شود. کریستوفر میلر معاون وزیر دفاع آمریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تصمیم گرفته‌اند ناو هواپیمابر را در محل خدمت خود نگه دارند. میلر در این اطلاعیه چنین نوشت: “من به ناو آمریکایی نیمیتز دستور داده‌ام که به دلیل تهدیدهای رهبران ایران به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و دیگر مقامات آمریکایی جابجایی معمول را متوقف کند. ناو آمریکایی نیمیتز در منطقه عملیاتی در منطقه فرماندهی نیروهای مرکزی ایالات متحده باقی خواهد ماند. در بیانیه وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون به تاریخ 31 دسامبر ، گزارش شد که به ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز در منطقه دستور داده شده است برای اینکه تحت تأثیر حملات احتمالی ایران قرار نگیرد، به کشور بازگردد.

اسپوتنیک روسیه: مشاور امنیت ملی بایدن از برنامه‌های دولت جدید برای مذاکرات با روسیه خبر داد. به گزارش اسپوتنیک، دولت جدید آمریکا قصد دارد با روسیه در مورد تمدید پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک هجومی یا استارت نو مذاکره کند. این را جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، جو بایدن در CNN اعلام کرد.

خبرگزاری صدا و سیما سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، ابو مهدی المهندس و همرزمانشان با تاکید به اینکه خروج آمریکا خواست علنی و جدی مردم منطقه است گفت، اخراج آمریکا از منطقه نخستین پیامد ترور فرماندهان شهید مقاومت است . سید حسن نصرالله افزود:  این ترور پیامد‌های بسیار بالایی دارد. اگر این حادثه تاریخی و عظمت این حادثه تاریخی نبود، شعار اخراج آمریکا از منطقه سر داده نمی‌شد و به هدفی علنی و جدی که همه ملت‌های منطقه باید برای آن تلاش کنند، تبدیل نمی‌شد. اگر این حادثه نبود حتی بحث اخراج آمریکایی‌ها از عراق مطرح نمی‌شد.

خبرگزاری ایرنا:  اعضای دموکرات کنگره آمریکا تاکید دارند، درخواست دونالد ترامپ رئیس جمهوری از مقام های ایالت جورجیا برای دستکاری در نتایج انتخابات ۲۰۲۰ ممکن است معادل اقدام غیرقانونی شناخته شده و منجر به تشکیل پرونده قضایی برای او شود.

خبرگزاری موج: مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق در توییتی نوشت: اکنون در سالروز حادثه فرودگاه بغداد هستیم که در جریان آن سردار قاسم سلیمانی ، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس، معاون رئیس حشد شعبی به دست آمریکای ظالم شهید شدند. به خانواده هر دو شهید تسلیت می‌گویم و از خداوند برای آن‌ها صبر و آرامش طلب دارم. وی گفت: از همگان می‌خواهم عقل و صبر را در پیش گرفته و به سمت نقشه‌های استکبار جهانی که هدف آن کشاندن عراق به درگیری است که از آن بی نیاز است، کشیده نشوند.

خبرگزاری آنا: در ادامه تنش‌های انتخاباتی در آمریکا، ۱۰ وزیر دفاع پیشین این کشور با انتشار یک بیانیه مشترک نسبت به استفاده از ارتش برای مداخله در مسائل انتخاباتی هشدار دادند. وزرای دفاع پیشین آمریکا از دولت‌های دموکرات و جمهوری‌خواه در بیانیه خود با بیان اینکه زمان اعتراض به نتیجه انتخابات دیگر تمام‌شده است تأکید کردند، مشارکت ارتش در اختلافات انتخاباتی نقض قانون اساسی است و هیچ نقشی برای ارتش در تعیین نتیجه انتخابات در قانون اساسی وجود ندارد. بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن‌پست، اشتون کارتر، دیک چنی، ویلیام کوهن، مارک اسپر، رابرت گیتس، چاک هیگل، جیمز متیس، لئون پانتا، ویلیام پری و دونالد رامسفلد از امضاکنندگان این بیانیه هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *