جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ از سرگیری  ساخت خط لوله نورد استریم 2 و…

۱۳۹۹/۰۹/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تلاش دوباره روس ها برای ساخت خط لوله نورد استریم ۲، واکنش روسیه به تحریم‌های اخیر بریتانیا علیه این کشور، سفر نمایندگان گروه مینسک به باکو، توافق رهبران اتحادیه اروپا بر سر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای،حمایت سازمان ملل قطعنامه از مذاکرات صلح افغانستان،پیام اماراتی ها به جو بایدن در مورد ایران، رد شکایات تغییر نتیجه انتخابات در دادگاه عالی آمریکا، برگزاری نشست سه جانبه قاهره، وعده آمریکا برای سرمایه‌گذاری ۳ میلیارد دلاری در مراکش، ادامه جنگ رسانه‌ای عربی علیه قطر در بحبوحه حل بحران خلیج فارس، تصمیم ترکیه برای تمدید حضور نظامی خود در لیبی، اخوانی‌های یمن در پی کودتای سیاسی علیه دولت منصورهادی و تنش در روابط ایران و ترکیه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری مهر : با وجود تحریم های آمریکا، روسیه ساخت خط لوله نورد استریم ۲ را از سر گرفت. لوله‌گذاری خط انتقال گاز «نورد استریم ۲»  از یک سال پیش متوقف شده بود. روسیه احداث طرح خط لوله گاز نورد استریم ۲ (جریان شمالی) به آلمان را که به دلیل تحریم‌های آمریکا از یک سال پیش متوقف شده بود، از سر گرفت.خط لوله گاز نورد استریم ۲ برای انتقال سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز روسیه از طریق دریای بالتیک به آلمان برنامه ریزی شده که بخشی از برنامه شرکت روسی گازپروم برای رهایی از اتکا به مسیر کنونی اوکراین برای گاز رسانی به اروپا است.

خبرگزاری ایلنا: وزارت خارجه روسیه به تحریم‌های اخیر بریتانیا علیه شماری از مقام‌های این کشور واکنش نشان داد.«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز -‌شنبه- گفت که این کشور اقدام اخیر بریتانیا علیه شهروندان روس را «سیاسی» دانست.وی افزود که کشورش پاسخی درخور به این تحریم‌ها خواهد داد.

خبرگزاری صدا و سیما: نمایندگان گروه میانجی مینسک و نماینده ویژه سازمان امنیت و همکاری‌های اروپا در باکو با رئیس جمهور آذربایجان دیدار کردند. نمایندگان سه کشور فرانسه، آمریکا و روسیه در گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری‌های اروپا و نماینده ویژه رئیس سازمان امنیت و همکاری‌های اروپا امروز ضمن سفر به باکو با رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتگو کردند.

یورونیوز:  رهبران اتحادیه اروپا سرانجام در پایان روز جمعه و پس از انجام گفتگوهایی طولانی که تا پاسی از شب ادامه داشت، به توافق سختی دست یافتند تا بر اساس آن انتشار گازهای گلخانه‌ای را در این اتحادیه تا ۱۰ سال دیگر حداقل به میزان ۵۵ درصد در مقایسه با سطح سال ۱۹۹۰ میلادی کاهش دهند.۲۷ کشور عضو این اتحادیه در پایان نشست دو روزۀ خود در بروکسل، طرح پیشنهادی کمیسیون اروپا در موضوع تشدید تدابیر با هدف تحقق اهداف میان‌مدت اتحادیه برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای تا اواسط قرن جاری میلادی را تایید کردند.

دویچه وله: مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای از پیشرفت در مذاکرات صلح افغانستان استقبال کرد. ۱۳۰ کشور به این قطعنامه رای موافق دادند. روسیه رای مخالف و کشورهای چین، پاکستان و بلاروس رای ممتنع دادند. ۵۹ کشور دیگر نیز از رای‌دادن خودداری کردند. قطعنامه سازمان ملل تحت عنوان “وضعیت افغانستان” شامل موضوعاتی چون صلح و آشتی، دموکراسی، حاکمیت قانون، حقوق بشر، مبارزه علیه مواد مخدر و همکاری منطقه‌ای می‌شود.

اسپوتنیک روسیه: امارات عربی متحده اعلام کرد مایل به درگیری با جمهوری اسلامی ایران نیست. انور  قرقاش وزیر مشاور دولت امارات در پاسخ به سوالی درباره اینکه پیامش به جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا   چیست گفت:پیام اول این است که آخرین چیزی که می‌خواهیم درگیری با ایران است.انور قرقاش افزود: چون ما در مجاورت هم هستیم. با آنکه مشکلات جدی با ایران داریم، این مسائل باید از طریق راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل شوند.

آناتولی  ترکیه: دادگاه عالی ایالات متحده، در حالیکه دونالد ترامپ همچنان مدعی تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شده و خود را پیروز واقعی آن می‌داند، تصمیمی حساس گرفت.این دادگاه حکم ایالت تگزاس را در مورد پرونده رد پیروزی جو بایدن، با حمایت 18 دادستان جمهوریخواه ایالتی و 126 عضو مجلس نمایندگان صادر کرد. همچنین دادخواست ارائه شده برای لغو نتایج اعلام شده به نفع بایدن در ایالت‌های سرنوشت‌ساز ویسکانسین، میشیگان، جورجیا و پنسیلوانیا توسط دادگاه رد شد.

خبرگزاری ایرنا: درحالی که دولت عراق تقویت روابط با کشورهای عربی را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است، بغداد، قاهره و امان برای نشست سه جانبه مشترک دیگری در سطح وزیران آماده می‌شوند. درحالی که هیاتی متشکل از چهار وزیر عراقی برای گفت‌وگو درباره همکاری‌های اقتصادی و تجاری از چهارشنبه گذشته در قاهره به‌سر می‌برد، منابع اردنی امروز (شنبه) از عزیمت یک هیات وزارتی این کشور به قاهره برای شرکت در نشست‌های سه جانبه با عراق و مصر خبر دادند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): به دنبال عادی سازی روابط میان مراکش و رژیم صهیونیستی، منابع آگاه از وعده آمریکا برای سرمایه‌گذاری سه میلیارد دلاری در مراکش خبر دادند. روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک مقام در دولت آمریکا اعلام کرد که کشورش متعهد به سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری در مراکش طی سه سال شده است.

خبرگزاری تسنیم: درحالی که برخی سران عرب درباره حل بحران خلیج فارس و آشتی عربی صحبت می‌کنند، امارات به تبلیغات رسانه‌ای ضد قطر ادامه می‌دهد.در همین راستا شب گذشته شبکه اسکای‌نیوز امارات متحده عربی برای دومین بار در خلال هفته گذشته اقدام به انجام تبلیغاتی ضد قطر کرد.این شبکه اماراتی اعلام کرد که فیلم مستندی درباره اتهامات علیه قطر مبنی بر ارتکاب تخلفاتی ضد بحرین منتشر می کند.

خبرگزاری فارس: ریاست جمهوری ترکیه طرح پیشنهادی دولت این کشور را برای تمدید هجده ماهه حضور نظامی در لیبی به پارلمان ترکیه ارائه داد. رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه تلاش‌ها به منظور حمایت از «دولت وفاق ملی» لیبی در جنگ با نیروهای ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم «ارتش ملی» لیبی، خواهان تمدید حضور نظامی آنکارا در این کشور شمال آفریقا است.

العالم فارسی: منابع مطلع در یمن خبر می‌دهند که حزب اخوانی الاصلاح که ستون فقرات دولت منصور هادی محسوب می‌شود، درپی تشکیل یک شورای معارضان است.اختلافات درونی در میان دولت مستعفی یمن وارد فاز جدیدی شده و علاوه بر شکست‌های میدانی، بحران سیاسی پررنگ‌تر از گذشته شده است.این شورا پس از تشکیل درصدد خواهد بود تا جای دولت منصور هادی را در مناطق تحت کنترل حزب الاصلاح به دست گیرد.

تی.آر.تی ترکیه:  سفیر ایران در آنکارا به وزارت امور خارجه احضار شد.پیش از این سفیر ترکیه در تهران به وزارت امور خارجه ایران احضار شده بود. مراتب اعتراض ترکیه در مورد توئیت جواد ظریف وزیر خارجه ایران، احضار دریا اؤرس سفیر ترکیه در تهران به وزارت امور خارجه ایران بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *