جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading

رسانه ها؛ واکنش ها به ترور دانشمند هسته ای ایران و…

۱۳۹۹/۰۹/۰۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: واکنش نتانیاهو، ترامپ و سازمان ملل به ترور دانشمند هسته ای ایران، ثبت شکست حقوقی دیگر برای ترامپ، هشدار مسکو به آمریکا درباره عواقب تحرکات ماجراجویانه در سواحل روسیه، تعطیلی ۱۰ پایگاه آمریکا در افغانستان، تعویق مذاکرات غیر رسمی ائتلاف اوپک پلاس، احتمال کناره‌گیری لوکاشنکو، طرح دوباره استقلال اسکاتلند از انگلیس، اولین دیدار وزرای خارجه عربستان و ترکیه پس از ترور خاشقجی، واکنش آنکارا و باکو به طرح سنای فرانسه درباره قره باغ وآغاز حضور نظامیان ترکیه در جمهوری آذربایجان، از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

آناتولی  ترکیه:  نخست‌وزیر اسرائیل در پی ترور محسن فخری‌زاده، رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران گفت روزهای پرتنش در انتظارمان است.بنیامین نتانیاهو در یک نشست خبری اظهار داشت: می‌خواهم به شما بگویم که در خاورمیانه تحرکاتی رخ داده، روزهای پرتنشی در انتظارمان است.طبق گزارش روزنامه عبری «یدیعوت آحارانوت» نخست‌وزیر اسرائیل در این نشست خبری به نقش اسرائیل در ترور فخری‌زاده اشاره کرده است.

تی.آر.تی ترکیه: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پی ترور محسن فخری‌زاده، رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران با بازنشر اخبار مرتبط با این حادثه در حساب توئیتر خود به قتل وی اشاره کرد. ترامپ در حساب توئیتر خود پیام‌های توئیتری یوسی ملمن، روزنامه‌نگار اسرائیلی درباره قتل فخری‌زاده که به زبان‌های انگلیسی و عبری نوشته شده را ریتوییت کرد.ملمن نوشته است: طبق گزارش‌های دریافتی از ایران، محسن فخری‌زاده در دماوند واقع در شرق تهران ترور شده است. این شخص در صدر برنامه مخفی هسته‌ای ایران بود و تحت تعقیب موساد قرار داشت.

اسپوتنیک روسیه: سازمان ملل در مورد اقدامات احتمالی در پی ترور دانشمند هسته‌ای در ایران هشدار داد. فرهان حق، معاون دبیرکل سازمان درمورد وضعیت پیرامون ترور مهندس هسته ای ایران محسن فخری زاده، خواستار خویشتنداری و پیشگیری از اقداماتی شد که می تواند منجر به تشدید تنش در منطقه شود.

دویچه وله: شکایت دونالد ترامپ و تیم حقوقی او درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت پنسیلوانیا نیز ناکام ماند. قاضی دادگاه می‌گوید شاکیان هیچ سندی که وجود تخلف در انتخابات را ثابت کند ارائه نکرده‌اند. دونالد ترامپ و تیم حقوقی او در حدود سه هفته گذشته بارها برای به چالش کشیدن نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری در ایالت‌های مختلف شکایت کرده‌اند و در تمام موارد ناکام مانده‌اند.

خبرگزاری تسنیم: وزارت خارجه روسیه در رابطه با ورود ناوشکن آمریکایی به مرز دریایی این کشور تأکید کرد: مسکو از واشنگتن می‌خواهد اقدامات تحریک آمیز در نقض مرزهای ملی روسیه را کنار بگذارد و مسکو حق پاسخگویی را برای خود محفوظ می‌داند.در این بیانیه آمده است: «این واقعیت که یک ناو جنگی متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده وارد آب‌های سرزمینی فدراسیون روسیه شده است، هیچگونه پیامد قانونی-بین‌المللی برای وضعیت مناطق آبی متعلق به این کشور بوجود نیاورده و نمی‌تواند ایجاد کند. البته ما قاطعانه ما از دولت ایالات متحده می خواهیم تا در آینده از چنین ماجراجویی‌هایی خودداری کنند.

خبرگزاری ایرنا: منابع امنیتی افغانستان اعلام کردند ۱۰ پایگاه آمریکا در افغانستان در پی تصمیم واشنگتن برای خروج شماری از نظامیان این کشور از افغانستان تخلیه شد. طلوع نیوز افغانستان روز شنبه به نقل از «واشنگتن پست» اضافه کرد این تصمیم در پی توافقنامه آمریکا و طالبان در دوحه برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان صورت گرفته است. براساس این  گزارش ،پایگاههای بسته شده در استان های اورزگان، هلمند، لغمان و پکتیا ،ننگرهار، بلخ، کابل، فاریاب و زابل قرار دارند.

العالم فارسی: مذاکرات غیررسمی اوپک پلاس درمورد افزایش تولید از اول ژانویه سال آینده میلادی یا ادامه کاهش تولید، یک روز به تعویق افتاد. ائتلاف اوپک پلاس مذاکرات غیررسمی و غیرحضوری خود را در روز یکشنبه برگزار می‌کند، یعنی یک روز دیرتر از برنامه اعلام شده. این مذاکرات قبل از اجلاس اصلی که برای هفته آینده برنامه ریزی شده برگزار می‌شود.اوپک پلاس در 30 نوامبر و اول دسامبر اجلاسی برای تصمیم‌گیری در مورد سیاست تولید در سال آینده میلادی برگزار خواهد کرد.

یورونیوز: الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس که از ۲۶ سال پیش تاکنون این سمت را حفظ کرده است، برای نخستین بار از احتمال کناره‌گیری خود در صورت تصویب قانون اساسی جدید سخن گفت. لوکاشنکو در جریان بازدید از بخش کرونا در بیمارستانی در پایتخت، مینسک، گفت: «پس از وضع قانون اساسی جدید، من دیگر در سمت رئیس جمهوری نخواهم ماند.»وی با این حال تاریخ یا تقویم خاصی را برای کناره‌گیری از قدرت اعلام نکرد.

خبرگزاری صدا و سیما: سروزیر اسکاتلند اعلام کرد : اسکاتلندی‌ها حق دارند آینده خود را انتخاب کنند.در پی مدیریت ناکارآمد همه گیری ویروس کرونا از سوی لندن که انتقادات بسیاری برانگیخت، درخواست‌ها برای استقلال اسکاتلند شدت گرفته است. نیکلا استورجن، وزیر اول اسکاتلند روز شنبه در کنگره حزب استقلال طلب اسکاتلند که ریاست آن را بر عهده دارد، اعلام خواهد کرد که هرگز تا به این اندازه برای استقلال از انگلیس مطمئن نبوده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیران خارجه ترکیه و عربستان روز جمعه با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. این نخستین دیدار دو طرف پس از افشای قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی به دست عربستان و تیره شدن روابط دو کشور است. مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه کنفرانس وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در پایتخت نیجریه، با فیصل بن فرحان، همتای سعودی خود دیدار کرد.

خبرگزاری مهر : ترکیه و جمهوری آذربایجان به طرح سنای فرانسه در مورد به رسمیت شناختن «جمهوری قره باغ» واکنش نشان دادند. جمهوری آذربایجان و ترکیه در واکنش به تصمیم و پیشنهاد مجلس سنای فرانسه به دولت این کشور مبنی بر لزوم به رسمیت شناخته شدن جمهوری خودخوانده قره‌باغ (آرتساخ)، از سیاست پاریس انتقاد کردند. درهمین رابطه مجلس شورای ملی آذربایجان پس از تصمیم سنای فرانسه با صدور بیانیه‌ای در واکنش به این تصمیم، از دولت باکو خواست تا به سازمان امنیت و همکاری اروپا درخواست خروج فرانسه از ریاست مشترک گروه مینسک را بدهد.

خبرگزاری فارس:  «فوآد اوکتای» معاون رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد، به زودی نظامیان ترکیه‌ای ماموریتشان در جمهوری آذربایجان را شروع خواهند کرد.«فوآد اوکتای» امروز شنبه، همچنین بر تداوم حمایت‌های ترکیه از جمهوری آذربایجان درباره مناقشه این کشور با ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی تاکید کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *