جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading
13بهمن ماه 1397

رسانه ها؛ واکنش پوتین به خروج آمریکا از پیمان INF و…

۱۳۹۷/۱۱/۱۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: واکنش روس ها به تعلیق عضویت آمریکا در پیمان منع موشک های هسته ای، ناتو مخالف استقرار جنگ‌افزارهای هسته‌ای جدید در اروپا ، چین مخالف خروج آمریکا از پیمان «آی ان اف»، ابراز تمایل لهستان به استقرار موشک‌های اتمی آمریکا در این کشور، احتمال جنگ هسته ای هند و پاکستان، برگزاری اعتراضات دوازدهمین شنبه سیاه فرانسه ، سفر منطقه‌ای ولیعهد عربستان به آسیا ، تظاهرات جدایی طلبان کاتالونیا در بارسلونا ، اصرار جنبش النجباء بر بیرون راندن نظامیان آمریکایی از عراق، جلوگیری از گشت‌زنی نیروهای آمریکایی در موصل، قانون جدید سفر بدون روادید بریتانیایی‌ها به اروپا و مشکل جبل‌الطارق، اعلام محل دومین دیدار ترامپ با رهبر کره شمالی و برگزاری دور دوم مذاکرات یمنی-یمنی در اردن ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

اسپوتنیک روسیه:  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد پاسخ مسکو به تصمیم آمریکا درباره تعلیق عضویت خود در پیمان منع موشک های هسته ای میان برد و کوتاه برد(INF) متقارن خواهد بود و روسیه نیزعضویت خود در این پیمان را به حالت تعلیق در می آورد. به گزارش اسپوتنیک، پوتین در دیدار با سرگئی شویگوف وزیر دفاع روسیه ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: “حالا که آمریکایی ها تعلیق عضویت خود در پیمان منع موشک های هسته ای میان برد و کوتاه برد را اعلام کرده اند، ما نیزعضویت خود در این پیمان را به حالت تعلیق در می آوریم و مثل آنها به کارهای تحقیقاتی و آزمایشی در این زمینه می پردازیم”.

دویچه وله: اعلام خروج آمریکا از پیمان موشک‌های هسته‌ای میان‌برد منجر به افزایش نگرانی‌های امنیتی کشورهای اروپایی شده است. به گزارش دویچه وله،  استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در گفت‌وگویی که با شبکه دو تلویزیون آلمان ZDF داشته است، تصریح کرده که ناتو مخالف استقرار جنگ‌افزارهای هسته‌ای در خاک اروپا است.کشورهای اروپایی، آمریکا و روسیه شش ماه فرصت دارند تا پیمان INF یا پیمان موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را نجات دهند. توافقی از دوران جنگ سرد که در سال ۱۹۸۷ بین دو کشور آمریکا و اتحاد شوروی به امضا رسیده بود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزارت خارجه چین امروز (شنبه) اعلام کرد، پکن مخالف خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد(INF) است و از مسکو و واشنگتن می‌خواهد تا از طریق گفت‌وگو این اختلاف‌نظرها را حل و فصل کنند.به گزارش ایسنا، گنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: پکن مخالف خروج آمریکا از پیمان ۱۹۸۷ است و به مسکو و واشنگتن تأکید دارد تا به صورت مناسب اختلافات را از طریق گفت‌وگوهای سازنده حل و فصل کنند.

خبرگزاری فارس: وزیر خارجه لهستان ضمن استقبال از استقرار موشک‌های هسته‌ای آمریکا در لهستان، چنین اقدامی را در راستای منافع اروپا دانست. به گزارش خبرگزاری فارس، «یاتسیک چاپوتویچ»» وزیر خارجه لهستان خواستار استقرار موشک‌های هسته‌ای آمریکا در اروپا شد. چاپوتویچ در گفت‌وگو با نشریه آلمانی «اشپیگل» گفت: «چنین اقدامی که نظامیان آمریکایی و موشک‌های آنها در قاره اروپا مستقر باشند، در راستای منافع ما اروپایی‌هاست.»

اسپوتنیک روسیه: رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا از احتمال وقوع جنگ هسته ای میان هند و پاکستان خبر داد. به گزارش اسپوتنیک ، دانیل کوتز، رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا گفت: پاکستان همچنان در حال تولید سلاح های جدید هسته ای از جمله موشک های تاکتیکی و موشک های کروز دریایی و هوایی با برد های مختلف است. در همین حال هند اولین زیردریایی اتمی که به موشک های هسته ای مسلح است را به خدمت گرفته است.

خبرگزاری مهر: معترضان به سیاست های اقتصادی دولت فرانسه، در داوزدهمین شنبه متوالی اعتراضات خود را آغاز کردند. به گزارش خبرگزاری مهر، افراد حاضر در این اعتراضات که به جلیقه زردها معروف شده اند، به سیاست های اقتصادی دولت «امانوئل ماکرون» معترض هستند و همین امر موجب شده تا برخی این اعتراضات را نوعی جنبش ضد سرمایه داری قلمداد کنند.

خبرگزاری ایرنا: ‘محمد بن سلمان’ ولیعهد عربستان سعودی ماه آینده سفر منطقه ای به آسیا را از دهلی نو آغاز و در ادامه به چین و کره جنوبی می رود.به گزارش ایرنا، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان این سفر را پس از انتقاد کشورهای مختلف پس از قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی در استانبول و با هدف بهبود چهره این کشور انجام می دهد.محمد بن سلمان قرار است بعد از هند در راستای گسترش همکاری‌های عربستان با کشورهای شرق آسیا به چین و کره جنوبی سفر کند.

خبرگزاری صداو سیما:  جدایی طلبان کاتالونیا با برپایی تظاهرات در بارسلونا از رهبرانی زندانی این جنبش جدایی طلب اعلام حمایت کردند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، صدها نفر از جدایی طلبان کاتالونیا در حمایت از سران زندانی جنبش جدایی طلب در بارسلونا تظاهرات کردند. سران این جنبش به اتهام نقش داشتن در تلاش برای جدایی کاتالونیا از اسپانیا از اکتبر سال دو هزار و هفده در زندان به سر می برند.

الکوثرفارسی: رئیس شورای اجرایی جنبش «النُجَباء» عراق تأکید کرد این جنبش از همه ظرفیت‌ها برای اخراج نیروهای آمریکایی از خاک عراق استفاده خواهد کرد.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «نصر الشمری» رئیس شورای اجرایی جنبش «النُجَباء» عراق در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی «آسیا» اعلام کرد گروه‌های مقاومت عراقی از ظرفیت قانون اساسی عراق برای اخراج کامل نیروهای خارجی از این کشور استفاده خواهند کرد.

العالم: نیروهای بسیج مردمی در نینوا از گشت زنی تفنگداران آمریکایی در یکی از مناطق شهر موصل جلوگیری کردند.پایگاه اینترنتی شبکه الاتجاه نوشت: فرماندهی عملیات بسیج مردمی در نینوا در روز جمعه مانع از گشت زنی نظامیان آمریکایی در یکی از مناطق شهر موصل شدند.معاون فرمانده عملیات در کنفرانسی خبری گفت: گشت زنی نظامیان آمریکایی تحریک کننده و اقدامی هدفمند بود که باید جلوی آن را می گرفتیم و این کار را با بستن راه بر آنها و هشدار مستقیم انجام دادیم.

یورونیوز:   دولت بریتانیا اعلام کرد شهروندان این کشور حتی در نبود توافق برگزیت، همچنان می‌توانند بدون نیاز به روادید به اروپا سفر کنند. بر اساس قانون جدید، اتباع بریتانیا خواهند توانست حداکثر به مدت ۹۰ روز در خاک کشورهای عضو اتحادیه اروپا بمانند و بعد از آن یا باید خاک اروپا را ترک کرده یا دلیل قانونی دیگری برای ماندن در آنجا ارائه کنند.این تصمیم با قانون پیشنهادی اتحادیه اروپا برای سفر اتباع بریتانیا به منطقه جبل‌الطارق در جنوب اسپانیا تناقض دارد.

رادیو چین:  دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا به رسانه‌ها گفت که دومین دیدارش با کیم جون اون رهبر کره شمالی در اواخر ماه فوریه برگزار می شود. آمریکا و کره شمالی درباره زمان مشخص و محل دیدار به توافق رسیده‌اند و هفته آینده آن را اعلام می کنند. به احتمال قوی محل دیدار سران آمریکا و کره شمالی ویتنام خواهد بود.

آناتولی ترکیه:  دور دوم مذاکرات یمنی-یمنی در مورد تبادل اسرا هفته آینده در اردن برگزار می شود. سفیان القضاه، سخنگوی وزارت امور خارجه اردن طی بیانیه ای اعلام کرد: با درخواست دفتر فرستاده سازمان ملل در یمن (مارتین گریفیتس) برای برگزاری مذاکرات صلح دولت یمن و حوثی ها برای تبادل اسرا و بازداشت شدگان در هفته آینده موافقت کرده ایم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *