جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

رسانه ها؛ نواخته شدن شیپور جنگ در قفقاز  و…

۱۳۹۹/۰۷/۰۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: ادامه درگیری های نظامی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، واکنش های بین المللی  به  تشدید تنش میان آذربایجان و ارمنستان، حمایت چین از نظام بین المللی با محوریت سازمان ملل ، تاکيد مقام آلمانی بر ضرورت اتحاد اروپا و​ آمريکا با هدف مقابله با چين، تاکید روسیه به تقویت توان هسته‌ای خود ،تهدید آمریکا به بستن سفارتش در عراق، برگزاری نشست گروه ۲۰ به صورت مجازی به میزبانی عربستان، قانون جدید ونزوئلا برای مقابله با تحریم‌های آمریکا، مخالفت مردم سوئیس با خروج از پیمان شنگن، تلاش رژیم صهیونیستی برای فروش جنگنده‌هایی با کیفیت پایین به امارات، تلاش‌های ماکرون برای بازیابی برگ برنده‌‌هایش در لبنان و هشدار کره شمالی به کره جنوبی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس: درگیری‌ها میان دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ در تمام طول شب ادامه داشت و دو طرف تجهیزات توپخانه‌ای سنگین در منطقه مستقر کرده‌اند. «شوشان استپانیان» سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد درگیری‌ها میان این کشور و جمهوری آذربایجان در تمام طول شب با شدت متفاوت ادامه داشته است.

آناتولی ترکیه: سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد جمهوری آذربایجان و ارمنستان را به توقف فوری درگیری‌ها و بازگشت به میز مذاکرات فراخواند. استفان دوژاریک طی بیانیه‌ای با محکوم کردن کشته شدن غیرنظامیان در درگیری‌ بین آذربایجان و ارمنستان، خواستار توقف فوری این درگیری‌ها شد.وی ضمن ابراز نگرانی از این درگیری‌ها اعلام کرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان تلفنی گفتگو خواهد کرد.

العالم فارسی: وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که دخالت طرف‌های خارجی باعث تشدید تنش میان آذربایجان و ارمنستان می‌شود.در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «آمریکا از گزارش درگیری گسترده نظامی در خط تماس در منطقه درگیری قره باغ مطلع شده که به تلفات چشمگیری از جمله غیرنظامیان منجر شده است.»

یورونیوز: اتحادیه اروپا در نخستین واکنش به درگیری های تازه میان آذربایجان و ارمنستان، خواستار توقف خصومت‌ها و بازگشت فوری طرفین مناقشه به میز مذاکرات شد. شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا روز یکشنبه ساعاتی پس از شروع درگیری‌ها خواستار توقف خصومت‌ها میان نیروهای ارتش آذربایجان و جدایی طلبان منطقه قره‌باغ شد و طرفین مناقشه را به بازگشت فوری به میز مذاکرات دعوت کرد.

خبرگزاری ایرنا: وزیر خارجه چین تاکید کرد پکن از یک نظام بین‌المللی به محوریت سازمان ملل و نظم بین‌المللی بر اساس حقوق بین‌المللی، حمایت خواهد کرد.«وانگ یی» روز دوشنبه در گفت و گوی تلفنی با «ولکان بوزکر»  رئیس هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل ضمن تبریک به بوزکر به مناسبت تصدی ریاست مجمع عمومی سازمان ملل از سوی،گفت: چین از ایفای نقش مهم سازمان ملل در مقابله مشترک جهان با همه گیری کرونا حمایت می‌کند و مایل است در این رابطه هماهنگی با نهادهای سازمان را تقویت کند. 

خبرگزاری صدا و سیما: مسئول روابط دو سوی آتلانتیک آلمان گفت، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هرچه باشد اروپا و آمریکا باید در جنگ سرد جدید با چین جبهه مشترک تشکیل دهند.پیتر بایر مسئول روابط آنسوی اقیانوس آلمان، گفت نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هرچه که باشد اروپا و آمریکا باید در این جنگ سرد جدید با چین جبهه مشترک تشکیل دهند.حدود پنج هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هماهنگ کننده روابط آلمان با آمریکا و کانادا بر این واقعیت تاکید کرد اروپا و آمریکا بیش از اختلاف، منافع مشترک دارند.

اسپوتنیک روسیه: رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو به تقویت پتانسیل صنعت هسته‌ای خود ادامه خواهد داد تا به چالش‌های فناوری و ژئوپولتیکی واکنش نشان دهد. ، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در سخنانی به مناسبت “روز کارگران صنعت هسته‌ای” گفت: تاریخ اثبات کرده است که کسب دستاوردهایی در حوزه پیچیده‌ای چون صنعت هسته‌ای تصادفی نیست، این‌ها با فعالیت دانشگاه‌های علمی و مهندسی، کار سیستماتیک ده‌ها شرکت و هزاران تن، آموزش با کیفیت بالا و سیستم آموزش کارمندان پشتیبانی می‌شوند.

خبرگزاری میزان:  وزیر خارجه آمریکا به نخست وزیر عراق اطلاع داده که در صورت ادامه حملات، واشنگتن سفارت خود را در این کشور خواهد بست. «احمد ملا طلال»، سخنگوی مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، گفت «ما امیدواریم که دولت آمریکا در این مورد تجدید نظر کند». یک منبع آگاه، می‎گوید که «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، شنبه شب این موضوع را به «مصطفی الکاظمی» اطلاع داده است.

خبرگزاری ایرنا: عربستان سعودی از برگزاری نشست سران گروه ۲۰ به صورت مجازی در روزهای ۲۱ و ۲۲ نوامبر (۱و ۲ آذر) به ریاست این کشور خبر داد.در بیانیه دبیرخانه گروه۲۰ آمده است: این نشست روی محافظت از جان انسان ها و احیای رشد جهانی و شناخت آسیب پذیری ناشی از پاندمی کرونا و همچنین تقویت تلاش های بین‌المللی برای تحقق فرصت های قرن بیست و یکم برای همه مردم جهان متمرکز خواهد.علت برگزاری این نشست به صورت مجازی شیوع ویروس کرونا اعلام شد است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد، کاراکاس در حال تدوین قانون جدیدی است که به غلبه بر تاثیرات تحریم‌های آمریکا علیه این کشور کمک خواهد کرد. نیکولاس مادورو گفت: ما مشغول کار بر روی یک قانون جدید ضد تحریم‌ هستیم. این یک قانون مشروع در برابر تحریم‌های جنایتکارانه و خصمانه آمریکاست. ما روز سه‌شنبه پیش‌نویس آن را به مجمع ملی تقدیم خواهیم کرد.

خبرگزاری مهر: نتایج جدیدترین همه‌پرسی در سوئیس نشان می‌دهد که رای‌دهندگان این کشور با خروج از پیمان موسوم به «توافق‌نامه شنگن» که اجازه رفت‌وآمد آزادانه افراد به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را می‌دهد، مخالفند.بر پایه نتایج رسمی، ۶۳ درصد از شرکت کنندگان در این همه‌پرسی خواستار ادامه اجرای معاهده رفت و آمد آزاد با اتحادیه اروپا شده‌اند و تنها ۳۷ درصد از مردم این کشور با لغو این معاهده که مورد حمایت راست‌گرایان سوئیس بود، موافقت کرده‌اند.

الکوثر فارسی: شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از تلاش دولت نتانیاهو برای فروش جنگنده‌های با کیفیت پایین‌ به امارات خبر داد. این شبکه تلویزیونی اعلام کرد رژیم صهیونیستی تلاش دارد  جنگنده‌هایی با کیفیت پایین‌تر در مقایسه با جنگنده‌های “اف ۳۵” که شرکت “لاکهید مارتین ” تولید و به امارات می‌فروشد، به این رژیم فروخته شود. «عمیکان نورکین» فرمانده نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی، فروش جنگنده‌های “اف ۳۵ ” به امارات را موجب برهم زدن “توازن استراتژیک” در منطقه عنوان کرد و گفت، رژیم صهیونیستی بر حفظ آنچه برتری نظامی این رژیم در منطقه خوانده می شود، اصرار دارد.

خبرگزاری تسنیم: در حالی که انتظار می‌رفت پس از اینکه ادیب که زیر چتر فرانسوی‌ها به عنوان نخست‌وزیر مکلف لبنان انتخاب شده بود نتوانست به بحران سیاسی این کشور پایان دهد‌، فرانسه از ابتکار خود در لبنان عقب‌نشینی می‌کند؛ اما «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه تاکید کرد که این ابتکار همچنان پابرجاست.

 ان. اچ.کی ژاپن: رسانه های دولتی کره شمالی می گویند قایق های کره جنوبی که به دنبال جسد یکی از کارکنان وزارت اقیانوس و ماهیگیری کره جنوبی می گشتند بارها وارد آب های این کشور شده اند.این فرد روز سه شنبه در آب به ضرب گلوله کشته شد و کره جنوبی می گوید نیروهای کره شمالی جسد او را در آب سوزاندند. این حادثه باعث عذرخواهی کیم جونگ اون رهبر کره شمالی شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *