جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

رسانه ها؛ تحریم پاسخ تحریم و…

۱۳۹۹/۰۴/۲۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تحریم مقامات آمریکایی از سوی چین،  انفجار  در یک ناو جنگی آمریکا ، رد درخواست آتش‌بس کابل و جامعه بین‌المللی از سوی طالبان، درخواست الکاظمی از ترکیه برای توقف حملاتش به شمال عراق، تلاش عربستان برای تشکیل یک دولت جدید در یمن، درگیری مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان، برگزاری نخستین دیدار  وزیران خارجه اروپا در دوره کرونا بامحور چین و ترکیه ، واکنش پوتین به افزایش لفاظی‌های ضدروسی در آمریکا، واکنش آمریکا به تصمیم حفتر برای توقف تولید نفت در لیبی، تشکیل واحد ویژه هوایی در اسرائیل، اعتراضات گسترده در سرزمین های اشغالی ، ثبت رکورد بیشترین مورد ابتلا به کرونا در جهان، افشای برنامه جدید مهاجرتی بریتانیا در دوران پسابرگزیت و کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا: چین چند مقام آمریکایی از جمله «مارکو روبیو» سناتور جمهوری‌خواه مجلس سنا را تحریم کرد.«جائو لی جیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه در کنفرانس خبری روزانه در پکن اعلام کرد که کشورش در واکنش به تحریم یک نهاد و چهار مقام پیشین و کنونی چین توسط آمریکا به بهانه نقض حقوق بشر در سین کیانگ، چند مقام آمریکایی را تحریم کرده است.این مقام وزارت خارجه آمریکا تنها به نام «مارکو روبیو» سناتور جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا که از او به عنوان طراح اصلی تحریم های آمریکا علیه چین نام می برند اشاره کرد ولی جزییات بیشتری ارایه نکرد.

 خبرگزاری صدا و سیما: سخنگوی ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام از انفجار و آتش سوزی در ناو «یو اس اس بونهوم ریچارد» در سن دیگو خبر داد. مایک رانی, سخنگوی ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام، اعلام کرد، ۲۱ نفر روز یکشنبه بر اثر انفجار و آتش سوزی در یک کشتی در پایگاه دریایی سن دیه گو زخمی شدند.سخنگوی ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام در بیانیه کوتاهی بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد ۱۷ ملوان و چهار غیرنظامی که دچار “جراحات غیرکشنده” شده بودند، در بیمارستان بستری شدند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): طالبان درخواست‌های برقراری آتش‌بس از سوی دولت کابل و جامعه جهانی را رد کرد و گفت آن‌ها هنوز جایگزینی برای این درگیری‌ها نیافته‌اند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در توئیتی نوشت، تحقق توافق امضا شده بین این گروه و آمریکا در ۲۹ فوریه در دوحه قطر و آغاز مذاکرات بین افغان‌ها برای کاهش تنش و پایان آن ضرورت دارد. اما اگر کسی به دنبال آتش‌بس پیش از مذاکرات است، این رویکردی غیرمنطقی است. جنگ شدت گرفته است. ما هنوز جایگزینی پیدا نکرده‌ایم.

الکوثر فارسی: نخست وزیر عراق یکشنبه شب بر ادامه مذاکرات دیپلماتیک با ترکیه برای متوقف کردن حملاتش به اراضی عراق تاکید و این حملات را تجاوز به حاکمیت عراق توصیف کرد. مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در جلسه‌ای با کابینه درابره امنیت ملی در عراق، موضوع ادامه تجاوزات ترکیه به اراضی عراق را مورد بررسی قرار داد. در بیانیه دفتر رسانه‌ای نخست وزیر عراق آمده که تجاوزات ترکیه به اراضی عراق تهدیدی برای روابط دو کشور دوست است و به تلفات و خسارات مالی و جانی نیز منجر می‌شود.

خبرگزاری مهر: یک منبع وابسته به دولت مستعفی یمن اعلام کرد که «محمد آل جابر» سفیر عربستان سعودی در یمن در حال برگزاری نشست هایی با گروه های تحت حمایت ریاض و ابوظبی در خصوص تشکیل دولت آتی یمن است.وی در ادامه افزود: محمد آل جابر سفیر عربستان در یمن به تازگی با تعدادی از مسئولان وابسته به استان های جنوبی یمن در کنار مسئولان شورای انتقالی تحت حمایت امارات دیدار داشته است.

العالم فارسی: در جریان درگیری مرزی دو کشور آذربایجان و ارمنستان که ظهر یکشنبه رخ داد، دو سرباز جمهوری آذربایجان کشته شده و پنج نظامی دیگر مجروح شدند. وزارتخانه‌های دفاع دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان عصر یکشنبه با صدور بیانیه‌های جداگانه‌ای، ارتش یکدیگر را به نقض حریم مرزی دو کشور و گشودن آتش به سوی نیروهای طرف مقابل متهم کردند.تنش میان باکو و ایروان بر سر منطقه قره باغ از فوریه سال ۱۹۸۸ میلادی و با اعلام جدایی این منطقه خودمختار از جمهوری آذربایجان آغاز و به درگیری مسلحانه در فاصله سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۴ میلادی منجر شد.

خبرگزاری ایرنا: وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در نخستین نشست حضوری خود پس از شیوع کرونا در قاره سبز، آخرین تحولات در مناسبات این اتحادیه با ترکیه و چین را مورد بحث قرار می‌دهند. وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) برای اولین بار از زمان شیوع بیماری همه گیر کرونا، دوباره در بروکسل دیدار می کنند. موضوع بحث ها تعارض با ترکیه و واکنش احتمالی اتحادیه اروپا به قانون چین برای حمایت از امنیت ملی در هنگ کنگ است.

خبرگزاری تسنیم:  رئیس جمهوری روسیه با اشاره به افزایش لفاظی‌های ضدروسی در آمریکا در آستانه انتخابات، روش مسکو در برخورد با شرکای خارجی را همراه با احترام، بدون تحمیل عقاید و ارزش‌ها و حق دیگران برای انتخاب راه خود ارزیابی کرد.”ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه معتقد است که سیاست مسکو در عرصه بین المللی باید با این ضرب المثل مطابقت داشته باشد که: “به آرامی دراز بکش، ولی سخت بخواب”.

آناتولی  ترکیه: سفارت آمریکا در لیبی اعلام کرد که واشنگتن از تصمیم خلیفه حفتر٬ رهبر شبه‌نظامیان غیرمشروع در شرق لیبی برای توقف تولید نفت در این کشور ناراحت است.این سفارت‌خانه تاکید کرده که تلاش‌های خارجی برای جلوگیری از انجام وظایف کند سازمان ملی نفت لیبی نیز ناراحت کننده است، و این تلاش‌ها خطر ادامه درگیری در لیبی را افزایش می‌دهد.

رادیو چین: ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه ای از ایجاد یک «نیروی ترکیبی ویژه نیروی هوایی» برای تقویت توانایی رزم نیروی هوایی اسرائیل خبر داد. در این بیانیه آمده است که «نیروی ترکیبی هفتم» ارتش شامل یگانهای مختلفی از نیروی هوایی اسرائیل از جمله نیروهای عملیات ویژه هوایی، نیروهای تجسس هوایی و نجات و نیروهای اطلاعاتی است.

دویچه وله: هزاران نفر در اسرائیل علیه سیاست دولت در زمینه کرونا دست به تظاهرات زدند.  در پی برگزاری تظاهرات گسترده در اسرائیل علیه سوءمدیریت دولت در بحران کرونا بنیامین نتانیاهو وعده داد به کسانی که معیشت خود را از دست داده‌اند، کمک مالی کند. بر شمار مبتلایان به کرونا در اسرائیل همچنان افزوده می‌شود.

اسپوتنیک روسیه: سازمان بهداشت جهانی از ثبت بیشترین آمار ابتلا به ویروس کرونا طی شبانه روز گذشته خبر داد. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که 24 ساعت گذشته، 230 هزار 370 مورد جدید از عفونت ویروس کرونا جهان به ثبت رسیده است.همچنین گزارش شده که 5 هزار 285 بیمار مبتلا به COVID-19 جان خود را از دست داده اند.

یورونیوز: پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا از برخی جزئیات سیاست مهاجرتی جدید این کشور پرده برداشت. وزیر کشور بریتانیا قرار است روز دوشنبه ۱۳ ژوئیه (۲۳ تیر) برنامه تغییرات اساسی در نظام مهاجرتی این کشور را که برای چند دهه نوشته شده، اعلام کرده و از سند ۱۳۰ صفحه‌ای در مورد جزئیات مربوط به مسیرهای اصلی مهاجرت به بریتانیا، از جمله برای کارگران ماهر و دانشجویان را رونمایی کند.

 ان. اچ.کی ژاپن: نیروهای آمریکایی اعلام کردند که طبق توافقنامه امضا شده با گروه طالبان تعداد سربازان خود مستقر در افغانستان را به ۸۶۰۰ نفر کاهش داده اند. آمریکا و طالبان در ماه فوریه یک توافقنامه صلح امضا کردند. این اولین توافق از آغاز عملیات نظامی آمریکا در افغانستان بعد از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *