جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ ترامپ و نژادپرستی و چین و…

۱۳۹۹/۰۴/۱۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: نگاهی به سخنرانی ترامپ به مناسبت روز استقلال، دامن زدن آمریکا به رقابت تسلیحاتی با چین و روسیه در شبه قاره هند، اعتراضات گسترده در فلسطین اشغالی و درخواست برای استعفای نتانیاهو، تاکید روسیه بر پایبندی به ممنوعیت آزمایش‌های اتمی، واکنش وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به آتش سوزی در نطنز، هشدار چین به کانادا، مخالفت شدید دولت هنگ کنگ با تصویب لایحه خودمختاری هنگ کنگ توسط آمریکا، حضور دو ناو هواپیمابر در مانور نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی، تاکید انگلستان بر لزوم از سرگیری تولید نفت در لیبی، انتقاد روسیه از اقدامات کشورهای غربی علیه ونزوئلا ، بیانیه  وزارت خارجه روسیه در خصوص برجام، انتقاد سازمان جهانی بهداشت از چین  و درگیری مهاجران در دریای مدیترانه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری مهر: سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا که به مناسبت روز استقلال این کشور ایراد شد؛ آمیزه‌ای از اتهامات واهی علیه معترضان ضدنژادپرستی، رسانه‌های منتقد و البته چین بود. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی که به مناسبت روز استقلال این کشور (مراسم چهارم جولای) ایراد شد؛ باز هم با ادعای حفظ میراث فرهنگی، از نحوه برخورد معترضان ضدنژادپرستی با مظاهر به جا مانده از دوران برده‌داری آمریکا انتقاد کرد.ترامپ همچنین چپ‌های افراطی و رسانه‌های به زعم وی دروغ‌پرداز را در ناآرامی‌های اخیر دخیل دانست حال آنکه مثل همیشه، در دفاع از راهبرد خود در مقابله با کرونا، انگشت اتهامش را به سمت چین نشانه گرفت.

خبرگزاری ایرنا: در شرایطی که دونالد ترامپ به ماه‌های آخر ریاست جمهوری خود نزدیک می‌شود، رفتار سیاست خارجی دولت او همچنان با اقدامات متناقض روبرو است. به عنوان مثال، ترامپ یک “رقابت بزرگ” در جهان را آغاز کرده و متحدین و شرکای خود را ناراضی ساخته است. همچنین این کشور به ارزش‌های دموکراتیک که خود آن را تبلیغ می‌کند، متعهد نبوده است.  بر اساس وب سایت وزارت امور خارجه هند، تجارت دفاعی دوجانبه هند و آمریکا، از کمتر از یک میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸، به ۱۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است. صادرات تسلیحات نظامی آمریکا به هند “رشدی بیش از ۵۵۰ درصدی در سال‌های  ۲۰۱۳-۱۷ در مقایسه با پنج سال گذشته آن را تجربه کرده است.

 خبرگزاری فارس: در ادامه تظاهرات‌های گسترده در تل‌آویو علیه فساد دولتی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، این هفته نیز تعداد زیادی از ساکنان شهرهای مختلف در فلسطین اشغالی خواستار استعفای نتانیاهو شدند. موارد اعتراض تظاهرات‌کنندگان، فساد نتانیاهو،  بی‌کفایتی کابینه نتانیاهو در مقابله با شیوع ویروس کرونا، بهبود بحران اقتصادی متعاقب این همه‌گیری و همچنین طرح وی برای اشغال سی درصدی اراضی خصوصی فلسطینیان در کرانه باختری بود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): دفتر خبری وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، مسکو به ممنوعیت آزمایش‌های اتمی پایبند است و به تحقق پیمان منع جامع آزمایش‌های اتمی ادامه می‌دهد.وزارت خارجه روسیه همچنین به این مساله اشاره کرد که اتهامات آمریکا درباره اینکه مسکو نقض کننده استانداردهای “خطای صفر” آمریکا درباره آزمایش‌های اتمی است، هیچ پایه و اساسی ندارد.

الکوثر فارسی: وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در پاسخ به سوالی درباره آتش سوزی در نطنز از پاسخ صریح طفره رفت و گفت نمی‌توانیم تایید یا رد کنیم. بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در مصاحبه با رادیو ارتش با تکرار ادعاها درباره گسترش تروریسم از سوی ایران در غرب آسیا مدعی شد، یک ایران با ظرفیت هسته ای چیزی است که ما نمیتوانیم اجازه دهیم و با هر وسیله ای که نیاز باشد جلوی آن را خواهیم گرفت.

خبرگزاری مهر : سفارت چین در اتاوا اظهارات کانادا در مورد قانون امنیت ملی هنگ کنگ را دخالت در امور داخلی خود توصیف کرد.در بیانیه سفارت چین آمده است: برخی کشورهای غربی از جمله کانادا به بهانه حقوق بشر در امور هنگ‌کنگ دخالت کرده‌اند که این امر ناقض قوانین بین‌المللی و استانداردهای روابط بین‌المللی است.این بیانیه می افزاید: قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ، امنیت را در این منطقه حفظ می‌کند اما کانادا با این اقداماتش در امور داخلی چین دخالت کرده است.

رادیو چین: دولت هنگ کنگ مخالفت شدید خود با تصویب لایحه خودمختاری هنگ کنگ توسط کنگره آمریکا را ابراز کرد. سخنگوی دولت هنگ کنگ اعلام کرد: دولت هنگ کنگ از کنگره آمریکا خواسته است فوراً به مداخله در امور داخلی این منطقه خاتمه دهد. موضوعات لایحه و تحریم های صادر شده از سوی آمریکا غیر قابل قبول بوده و این تحریم ها نه تنها نمی تواند هنگ کنگ را بهراساند، بلکه روابط و منافع مشترک هنگ کنگ و آمریکا را خدشه دار خواهد کرد.

 ان. اچ.کی ژاپن:  نیروی دریایی آمریکا می گوید هم زمان با مانور نظامی چین در دریای چین جنوبی دو ناو هواپیمابر آمریکایی در رزمایشی در این ناحیه شرکت کرده اند.مقام های نیروی دریایی آمریکا گفتند دو ناو هواپیمابر هسته ای آن کشور به نام های «یو اس اس رونالد ریگان» و «یو اس اس نیمیتز» رزمایش یاد شده را از روز شنبه در دریای چین جنوبی آغاز کردند.

آناتولی  ترکیه:  سفارت انگلستان در طرابلس نسبت به کاهش تولید نفت در لیبی و مداخله مزدوران خارجی به میادین نفتی این کشور ابراز نگرانی کرد.سفارت انگلستان در طرابلس با انتشار بیانیه‌ای ضمن تاکید بر لزوم از سرگیری تولید نفت در لیبی اعلام کرد: انسداد و کاهش تولیدات در میادین نفتی لیبی و همچنین مداخله مزدوران خارجی در میادین نفتی این کشور نگران کننده است.گفتنی است خلیفه حفتر٬ رهبر شبه‌نظامیان در شرق لیبی با آغاز درگیری از سال 2014 تولید نفت را نیز مختل کرده و باعث خسارت میلیارد‌ها دلار بر صنعت نفت این کشور شده است.

خبرگزاری ایرنا: وزارت امور خارجه روسیه از اقدامات کشورهای غربی علیه دولت قانونی ونزوئلا انتقاد کرد و اقدام دادگاه عالی انگلیس که به رهبر مخالفان دولت ونزوئلا حکم دسترسی به ذخایر طلای ونزوئلا در لندن را داده است، خطرناک خواند. ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در همین رابطه اعلام کرد: در وضعیت پیرامون ونزوئلا بار دیگر موارد نگران کننده بوجود آمد که دورنمای انسجام مواضع جامعه جهانی به نفع یافتن راه حل سیاسی در این کشور توسط طرف های ونزوئلایی بدون مداخله خارجی را مخدوش می کند.

اسپوتنیک روسیه: وزارت خارجه روسیه طرفین برجام را به حل و فصل تمامی مسائل مربوط به این توافق در چارچوب کمیسیون مشترک فراخواند. وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه اعلام داشت: مسکو طرفین برنامه جامع اقدام مشترک را به از دست ندادن زبان مشترک در تلاش برای یافتن راه برون رفت از بحران فرا می‌خواند، کلیه موضوعات ناشی از اجرایی نمودن برجام باید در چارچوب کمیسیون مشترک حل شوند.

دویچه وله: سازمان جهانی بهداشت تایید کرد که برای دریافت اطلاعات در باره جزئیات شیوع ویروس کرونا از چین، دو بار با پکن تماس گرفته است. تاکنون گفته می‌شد که چین به موقع در این زمینه اقدام کرده است. بر اساس تازه‌ترین نسخه روزشمار سازمان جهانی بهداشت در رابطه با شیوع پاندمی کرونا، دولت چین جزئیات شیوع ویروس کرونای جدید (سارس‌کوو۲) و بیماری از ناشی از آن (کووید۱۹) را پس از دوبار استعلام از جانب سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است. نسخه پیشین روزشمار این شبهه را برانگیخته بود که گویا چین در روز ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ اطلاعات خود در باره کرونا را به سازمان بهداشت جهانی گزارش کرده است.اکنون مشخص شده که اداره بهداشت ووهان در آن روز در باره کرونا فقط یک بیانیه مطبوعاتی در وبسایت خود منتشر کرده است.

یورونیوز: کشتی نجات «اوشین وایکینگ» روزهای سختی را در میان امواج مدیترانه می‌گذراند. خدمه این کشتی که برای ماموریت‌های بشردوستانه فرستاده شده‌اند، در اقدامی بی‌سابقه در این کشتی اعلام «وضعیت اضطراری» کردند. در این روز دو تن از مهاجران سرنشین کشتی، به دلیل ناامیدی خود را به درون آب انداختند و علاوه بر این خودکشی‌ها، گزارش‌ها حاکی از افزایش دعوا و درگیری میان مهاجران در عرشه کشتی است.در حال حاضر این کشتی ۱۸۰ سرنشین دارد که در میان آنها شماری کودک نیز دیده می‌شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *