جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ تنش سیسی و لیبی و…

۱۳۹۹/۰۴/۰۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: آماده‌باش سیسی به ارتش مصر، واکنش ارتش لیبی به اظهارات رئیس جمهور مصر، نگرانی روسیه از برنامه‌های نظامی آمریکا، ادامه تنش خونین در مرز هند و چین در هیمالیا، واکنش شدید ترکیه به ادعای اخیر مقامات فرانسه، ابراز تاسف چین از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس اتمی، آمادگی ترامپ برای توافق سریع با ایران، بررسی قانون امنیت ملی برای هنگ کنگ در پارلمان چین، نشست شورای امنیت در مورد الحاق کرانه باختری، افشای ارتباط ایوانکا ترامپ با پرونده خاشقجی ، عقب نشینی ژاپن از طرح دفاع موشکی آگیس، ادامه قلع و قمع کووید-۱۹ در ایالات متحده و شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

یورونیوز: عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر در بحبوحه تنش‌ها در لیبی، به ارتش دستور داد تا برای مأموریت‌های داخل و خارج از کشور آماده شوند.سیسی که حین بازدید از یک پایگاه هوایی ارتش در غرب کشورش این دستور را داد، گفت که ارتش باید برای محافظت از امنیت ملی در میانه تنش‌ها و نیز مداخلات ترکیه در کشور همسایه مصر، آماده باشد. عبدالفتاح سیسی همچنین تهدید کرد که در صورت پیشرفت نیروهای دولت وفاق ملی لیبی به پشتیبانی ترکیه به سوی شهر استراتژیک «سرت»، قاهره تصمیم به مداخله «مستقیم» در این کشور می‌گیرد.

آناتولی  ترکیه:  سخنگوی ستاد عملیات سیرت و جفرای ارتش لیبی در واکنش به اظهارات رئیس جمهور مصر گفت که این اظهارات به شکل آشکاری اعلان جنگ به لیبی است. ژنرال عبدالهادی دراه، سخنگوی ستاد عملیات سیرت و جفره ارتش لیبی در واکنش به اظهارات عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر گفت که این اظهارات به شکل آشکاری یک دخالت خارجی و اعلان جنگ به لیبی است.

خبرگزاری تسنیم: سفیر روسیه در واشنگتن گفت: برنامه‌های نظامی آمریکا، آشکارا به سمت بازدارندگی روسیه و چین جهت گیری شده و مسکو سئوالات بسیاری درباره برخورد طرف آمریکایی با توافقات مهم بین المللی در زمینه ثبات راهبردی دارد. “آناتولی آنتونوف” سفیر فدراسیون روسیه در ایالات متحده در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد که برنامه‌های نظامی آمریکا به طور آشکار هدف بازدارندگی روسیه و چین را در نظر دارد و مفهوم رقابت بین قدرت‌های بزرگ در اصل همان مسابقه تسلیحاتی است. هرچند طرف روسی مایل است از چنین روند اوضاعی جلوگیری کند.

دویچه وله: درگیری‌های مرزی بین هند و چین همچنان ادامه دارد. موضوع بر سر دره گلوان است؛ دره‌ای واقع در لداخ، در بلندی‌های هیمالیا. دور جدید این درگیری‌ها هفته جاری آغاز شد، درگیری‌هایی که دست‌کم به بهای جان ۲۰ سرباز هند تمام شد.درگیری‌هایی که از روز دوشنبه هفته جاری (۱۵ ژوئن) آغاز شده است، ادامه آن تنشی است که از زمان جنگ هند و چین در سال ۱۹۶۲ آغاز شده است؛ جنگی کوتاه که به پیروزی چین انجامید، اما نتوانست اختلافات مرزی بین دو کشور را حل کند.

تی .آر.تی ترکیه: خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه در واکنش به ادعای اخیر مقامات فرانسه مبنی بر “ایجاد مزاحمت” برای کشتی‌های این کشور اظهار داشت: از متحدان خود انتظار داریم به جای ایجاد موضوعات مصنوعی در راستای منافع سیاسی خود، موافق با روحیه همبستگی عمل کنند.وی گفت: اسناد مربوط به کذب بودن این خبر آماده و به مقامات لشکری و کشوری کشورهای متحد و فرماندهی ناتو ارائه شده است.

رادیو چین: نمایندگی چین در سازمان‌ های بین المللی مستقر در وین نسبت به تصویب قطعنامه شورای حکام ضد ایران ابراز تاسف عمیق کرد و از طرف های ذیربط خواست که آرامش و خویشتن داری را حفظ کنند. چین همچنین از آژانس اتمی و ایران و کشورهای ذیربط خواست تا به گفتگو و همکاری سازنده به منظور حل و فصل مناسب ادامه دهند.

العالم فارسی: رئیس‌جمهور آمریکا که ناکارآمدی سیاستش در قبال ایران به شدت مورد انتقاد قرار گرفته مدعی شد که آماده توافق سریع با ایران است.دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در یک تجمع انتخاباتی بامداد یکشنبه (به وقت تهران) گفت آماده توافق سریع با ایران است.

 ان. اچ.کی ژاپن: پارلمان چین قانون امنیت ملی جدید برای هنگ کنگ را بحث و بررسی کرد.رسانه های دولتی این کشور نیز گزارش هایی را از پیشنویس این قانون منتشر کرده اند.پیشنویس این قانون چهار جرم را برشمرده که به عقیده دولت چین برای این کشور تهدید آمیز هستند. این اعمال عبارتند از فعالیت های جدایی طلبانه، براندازی، تروریسم و تبانی با قدرت های بیگانه یا خارجی

خبرگزاری ایرنا: اعضای شورای امنیت سازمان ملل چهارشنبه آینده در مورد طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی توسط رژیم صهیونیستی تشکیل جلسه خواهند داد. منابع آگاه اعلام کردند که این جلسه که در ابتدا قرار بود پشت درهای بسته تشکیل شود، اکنون به صورت علنی برگزار خواهد شد.

الکوثر فارسی: جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا در کتاب خود پای ایوانکا ترامپ دختر دونالد ترامپ را به پرونده قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار ناراضی سعودی باز کرد. در کتاب بولتون آمده است، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بیانیه‌ای جنجالی در حمایت از «محمد بن‌سلمان» منتشر کرد تا اذهان عمومی را از رسوایی دخترش «ایوانکا ترامپ» منحرف کند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): دولت ژاپن قصد برگزاری نشست شورای امنیت ملی را دارد و در آن قرار است برنامه استقرار سیستم دفاع موشکی آگیس را متوقف کند. کونو تارو، وزیر دفاع ژاپن روز جمعه به استان یاماگوچی، یکی از مکان‌هایی که قرار بود این سیستم مستقر شود، رفت تا این تصمیم را شرح دهد. وی امروز (یکشنبه) از مکان دیگری در استان آکیتا بازدید کرد.

خبرگزاری مهر: با مرگ بیش از ۵۰۰ نفر دیگر تنها در یک روز در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا، آمار قربانیان کووید-۱۹ در ایالت متحده به مرز ۱۲۲ هزار نفر رسید.بر اساس آمارهای ثبت شده تعداد کلی مبتلایان به کرونا در آمریکا نیز به دو میلیون و ۳۳۰ هزار و ۵۷۸ نفر رسیده است.شیوع کرونا در آمریکا در حالی همچنان شیب صعودی دارد که از روز گذشته جمهوریخواهان گردهمایی‌های انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند.

خبرگزاری صدا و سیما: بر اساس آخرین آماری که از شیوع بیماری کرونا اعلام شده است شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به هشت میلیون و ۹۱۵ هزار و ۸۶۴ نفر رسیده است که از این میان چهار میلیون و ۷۳۵ هزار و ۶۰۶ نفر بهبود یافته اند. همچنین ۴۶۶ هزار و ۷۲۸ نفر از این بیماری جان باختند. براساس گزارش ها ، ویروس کرونا در آمریکای لاتین رو به گسترش است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *