جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

رسانه‌ها: دستور واشنگتن به نتانیاهو برای توقف طرح الحاق کرانه باختری و…

۱۳۹۹/۰۳/۱۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: سخنرانی رهبر معظم انقلاب به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی (ره)، تاکید پمپئو بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، ورود آخرین نفتکش ایران به سواحل ونزوئلا، هشدار اتحادیه اروپا نسبت به استفاده از خشونت بیشتر در آمریکا، دیدار وزیر نیرو ایران با نخست وزیر عراق، انتقاد بایدن از ترامپ درباره استفاده از خشونت علیه معترضان، ادامه وساطت کویت برای حل بحران خلیج فارس، تأکید حزب‌الله بر شکست قانون «سزار»، مخالفت ترکیه با هرگونه توافقی در مدیترانه ‌شرقی بدون حضور آنکارا، رد گزارش سازمان ملل درباره همکاری با القاعده توسط طالبان، دستور واشنگتن به نتانیاهو برای توقف طرح الحاق کرانه باختری، مخالفت اتحادیه اروپا با الحاق روسیه به گروه هفت و تعویق فسخ پیمان دفاعی فیلیپین با آمریکا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

ایران پرس: رهبر معظم انقلاب با اشاره به اتفاقات اخیر امریکا تصریح کردند: ملت امریکا از رفتار حکومت خود احساس خجلت و سرافکندگی می کند.حضرت آیت الله خامنه ای امروز چهارشنبه و در سالگرد رحلت امام خمینی در سخنرانی تلویزیونی، حوادث جاریِ این روزهای آمریکا را بروز واقعیات پنهان نگه‌داشته‌شده‌ی آمریکا دانستند و گفتند: زانو زدن پلیس بر روی گردن یک سیاهپوست و فشار دادن آن تا جان باختن شخص و تماشای این صحنه از طرف چند پلیس دیگر، چیز جدیدی نیست بلکه همان اخلاق و طبیعت حکومت آمریکا است که قبلاً نیز با بسیاری از کشورهای دنیا مثل افغانستان، عراق، سوریه و قبل از آن در ویتنام، همین کارها را کرده‌اند.

اسپوتنیک روسیه: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با این اندیشکده امریکن اینترپرایزر درباره به پایان رسیدن تاریخ تحریم تسلیحاتی ایران اظهار داشت: تهدید مداوم از جانب ایران همچنان پابرجا است. [ایران] برخی از تعهداتش در برجام [توافق هسته‌ای] را نقض کرده است. ما به کارزار خود ادامه داده‌ایم. آشکارترین عملکردی که مردم از ما می‌بینند، تحریم‌هایی است که اعمال می‌کنیم، اما این کارزار گسترده‌تر است.

رادیو چین: نفتکش کلاول به عنوان پنجمین و آخرین نفتکش حامل سوخت ایران شامگاه دوشنبه وارد سواحل شمالی آب های ونزوئلا شد و هم اکنون توسط نیروهای مسلح این کشور مورد حفاظت قرار گرفته است.

خبرگزاری مهر: «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نسبت به استفاده از «خشونت بیش از حد» در آمریکا هشدار داد و عنوان داشتکه این اتحادیه از مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی به‌خاطر سوء استفاده از قدرت توسط پلیس «شوکه و وحشت‌زده» شده است.

خبرگزاری ایرنا: «رضا اردکانیان» وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با هدف توسعه همکاری ها به ویژه در بخش انرژی و برق با «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق دیدار کرد. اردکانیان در این دیدار که «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت، پیرامون مسائل مورد اهتمام از جمله گسترش مناسبات در بخش انرژی و برق با الکاظمی بحث و گفت و گو کرد. وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران در راس هیاتی صبح امروز چهارشنبه وارد بغداد شده و در بدو ورود با «ماجد مهدی حنتوش» همتای عراقی خود درباره گسترش همکاری های برقی دیدار کرد.

خبرگزاری تسنیم: نامزد اصلی حزب دموکرات برای انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا دونالد ترامپ را متهم کرد که به قدرت خود بیش از رهبری کشور اهمیت می‌دهد. جو بایدن نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه بازدید دونالد ترامپ از کلیسای سنت جان واشنگتن را محکوم کرد و آن را «قصور در انجام وظیفه» نامید. بایدن  از کنگره آمریکا خواست تا پلیس این کشور را موظف به انجام اصلاحات کند و دونالد ترامپ را نیز محکوم کرد که در وضعیت بحرانی کنونی، به قدرت خود بیش از رهبری کشور می‌اندیشد.

خبرگزاری فارس: نخست‌وزیر کویت گزارش‌های عربی درباره تلاش تازه کشورش برای میانجیگری برای کمک به رفع بحران قطر را تایید کرد. «صباح خالد الحمد الصباح» نخست وزیر کویت امروز(چهارشنبه) در اظهاراتی گفت: «ما متاسفیم که در سال چهارم بحران خلیج فارس هستیم ، اما تلاش برای آشتی میان طرف ها ادامه دارد». به گزارش شبکه الجزیره، خالد الحمد الصباح افزود: «امیر کویت علاقه‌مند است که طرف‌های بحران خلیج فارس را بر اساس اصل اطمینان بخشی به هر توافقی در آینده گرد هم آورد». نخست‌وزیر کویت گفت: «کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به اهمیت شورای همکاری برای خودشان، منطقه و دنیا واقفند».

الکوثر فارسی: نماینده فراکسیون حزب‌الله در پارلمان لبنان اعلام کرد، قانون آمریکایی موسوم به «سزار» علیه سوریه شکست خواهد خورد. «ابراهیم الموسوی» عضو فراکسیون حزب‌الله در پارلمان لبنان (فراکسیون وفاداری به مقاومت) بر شکست قانون جدید آمریکا علیه سوریه «سزار» برای تشدید تحریم‌ها علیه این کشور و حامیانش تأکید کرد. الموسوی در توییتر خود نوشت: قانون سزار که یکی از جنبه‌های جنگ آمریکا علیه سوریه و لبنان است، تجاوزی جنایتکارانه علیه لبنانی‌ها و سوری‌ها با هدف فشار اقتصادی و مالی و تلاش برای محاصره دو کشور می‌باشد (اما) سرنوشت این قانون شکست است. جنگ اقتصادی را برای (جبران) آنچه در جنگ نظامی نتوانسته‌اید محقق کنید، به کار نگیرید. فرزندان کسی که در قلعه خیبر را از جا کند، قانون سزار را شکست خواهند داد.

آناتولی ترکیه: ولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در برنامه زنده شبکه تلویزیونی 24 (24 TV)، تاکید کرد: هیچ توافقی در مدیترانه ‌شرقی بدون حضور ترکیه اعتبار ندارد. چاووش‌اوغلو خاطر نشان کرد: هدف ترکیه در مدیترانه شرقی همکاری است، بخش روم نشین قبرس باید در مورد تقسیم عادلانه ذخایر و ثروت این منطقه با جمهوری ترک قبرس شمالی توافق کند. وی در ارتباط با آخرین تحولات در لیبی اظهار داشت: خلیفه حفتر کودتاگر مذاکره و راه حل سیاسی را رد می‌کند، امارات متحده عربی، مصر و فرانسه از شبه نظامیان حفتر حمایت می‌کنند اما حفتر در جنگ لیبی پیروز نخواهد شد.

العالم فارسی: ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در صفحه توییتر خود با انتشار مطلبی اعلام کرد: گزارش سازمان ملل متحد در مورد ادامه همکاری و روابط‌مان با شبکه القاعده را کاملا رد می‌کنیم و آن را نادرست می‌دانیم.

خبرگزاری ایسنا: یک منبع عالی رتبه در قدس اشغالی از دستور آمریکا به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره لغو طرح الحاق اراضی کرانه باختری خبر داد، یک منبع آمریکایی نیز تاکید کرد، بعید است دولت آمریکا با طرح یک جانبه اسرائیل برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری موافقت کند.  رادیوی رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع برجسته در قدس اشغالی اعلام کرد، آمریکا به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم دستور داده طرح الحاق اراضی را متوقف کند. این منبع افزود: کاخ سفید پیام‌های تندی در مخالفت با این طرح از کشورهای عربی بانفوذی همانند مصر، عربستان و کویت دریافت کرده است.

یورونیوز: اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه ۲ ژوئن (۱۳ خرداد) با هرگونه پیشنهاد برای اضافه شدن روسیه به گروه هفت مخالفت کرد و به واشنگتن هشدار داد نمی‌تواند به تنهایی قوانین را برای این گروه تغییر دهد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شنبه گذشته با اعلام تعویق برگزاری نشست گروه هفت به میزبانی واشنگتن، گفته بود: «احساسم این است که گروه هفت آینه آنچه واقعا در جهان می گذرد نیست. این گروهی منسوخ شده از کشورها است.» وی همچنین از تمایل خود برای دعوت از رهبران روسیه، کره جنوبی، استرالیا و هند به نشست سران گروه هفت سخن گفت.

ان اچ کی ژاپن: دولت فیلیپین تصمیم پیشتر خود مبنی بر پایان دادن به یک توافق استقرار نیرو با آمریکا که به نیروهای آمریکایی اجازه رزمایش در آن کشور می دهد را به تعویق انداخته است. در ماه فوریه، دولت این کشور به آمریکا اطلاع داد که «توافق نیروهای مهمان» را پایان خواهد داد و این کار قرار بود در ماه اوت انجام گیرد. این تصمیم مشاجره برانگیز پس از آن صورت گرفت که آمریکا از صدور ویزا برای یک سناتور فیلیپینی، که متحد وفادار رئیس جمهور رودریگو دوترتره است، خودداری کرد. اما مانیل روز سه شنبه گفت به خاطر تحولات سیاسی و سایر تحولات در این منطقه، این تصمیم را به مدت دستکم شش ماه به تاخیر می اندازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *