جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند که رژیم صهیونیستی در ادامه نقض حریم هوایی لبنان، به جنوب این کشور حمله کرده است.

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

Loading

رسانه ها؛ جنگ سرد جدید و…

۱۳۹۹/۰۳/۰۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: هشدار چین درباره وقوع جنگ سرد جدید میان  پکن و واشنگتن، ناآرامی در هنگ‌کنگ در اعتراض به لایحه امنیت ملی پکن، تاکید شی جین پینگ بر لزوم پایبندی بر چندجانبه گرایی، کره شمالی در پی افزایش قدرت بازدارندگی اتمی خود، برگزاری رزمایش پنتاگون در خلیج فارس، آزمایش سامانه تسلیحات لیزری نیروی دریایی آمریکا، ورود اولین نفتکش ایرانی به ونزوئلا، ادامه درگیری ها در لیبی، گفتگوی تلفنی اردوغان و ترامپ، موافقت دولت مستعفی یمن با پیشنهادات سازمان ملل درباره آتش‌بس، تاکید عراق و عربستان بر کاهش تولید نفت ، گفتگوی ماکرون و الکاظمی، اعتراض راست افراطی اسپانیا به محدودیت‌های کرونایی و طرح چهار کشور اروپایی برای یک بسته جدید کمک کرونایی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس: «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین می‌گوید که چین و آمریکا در آستانه یک جنگ سرد جدید هستند. در شرایطی که اختلافات بین پکن و واشنگتن پس از شیوع ویروس کرونا و اتهام‌زنی‌های آمریکا علیه چینی‌ها تشدید شده، وزیر خارجه چین گفته است که آنچه در آمریکا شیوع یافته نوعی ویروس سیاسی است. وانگ یی تاکید کرد که آمریکا و چین هر دو از همکاری سود می‌برند و از تقابل متضرر خواهند شد لذا باید برای درکنار هم زیستن راهی بیابند.

خبرگزاری فارس: بعد از پیشنهاد لایحه امنیت ملی در هنگ‌کنگ از سوی پکن، شهر هنگ‌کنگ امروز شاهد ناآرامی‌هایی در اعتراض به این لایحه بود. امروز، یکشنبه، هزاران نفر از مردم هنگ‌کنگ به خیابان‌ها ریختند تا به لایحه امنیت ملی پیشنهادی که از سوی پکن مطرح شده، اعتراض کنند.

رادیو چین: شی جین پینگ رئیس جمهوری چین گفت: همراه با اوج گرفتن اندیشه حمایت طلبی در صحنه بین المللی، ما باید در سمت درست تاریخ بایستیم و با پایبندی بر چندجانبه گرایی و دمکراتیک شدن روابط بین المللی، با برخورد باز، همکاری و در چهارچوب معادله برد و برد به توسعه ادامه دهیم. باید با پیشبرد توسعه جهانی شدن اقتصاد به سوی گشایش، فراگیری، بهره مند کردن عمومی، تعادل و برد و برد، تلاش کنیم اقتصاد باز را توسعه دهیم.

 ان. اچ.کی ژاپن: رسانه دولتی کره شمالی گزارش کرده است که طی نشستی به ریاست کیم جونگ اون رهبر این کشور، سیاست هایی برای افزایش قدرت بازدارندگی اتمی این کشور مطرح شده اند. رودونگ سینمون روزنامه حزب حاکم کارگران کره شمالی روز یکشنبه از برگزاری نشست بزرگ کمیسیون مرکزی ارتش این حزب به ریاست کیم خبر داد.این روزنامه جزئیات این سیاست های جدید را عنوان نکرد.

الکوثر فارسی: نظامیان آمریکایی اخیراً دو مرتبه در آب‌های خلیج فارس رزمایش نظامی شرکت کرده‌اند. «الجزیره» بامداد یکشنبه به نقل از وزارت دفاع آمریکا گزارش داد که در تاریخ‌های نوزدهم و بیست‌ویکم ماه می (سی‌ام فروردین و یکم اردیبهشت) در خلیج فارس رزمایش نظامی برگزار شده است.

العالم فارسی: سامانه تسلیحات لیزری کشتی «یواس‌اس پورتلند» نیروی دریایی آمریکا توانست در نخستین آزمایش آن در سطح دریا یک پهپاد را ساقط کند. ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد کشتی «یواس‌اس پورتلند (ال‌پی‌دی ۲۷)» موفق شد یک پهپاد را در اولین آزمایش سامانه سلاح لیزری «MK ۲ MOD ۰» در دریا در ۱۶ ماه مه، غیرفعال کند.شرکت نورثروپ گرومن و نیروی دریایی آمریکا تاکنون اطلاعاتی را درباره این سامانه فاش نکرده‌اند

اسپوتنیک روسیه:  اولین نفتکش حامل سوخت ایرانی به منطقه آزاد اقتصادی ونزوئلا رسید. سفارت ایران در توئیتر رسمی خود نوشت: ” امروز بیش از هر زمان دیگر، پیوندهای دوستی و برادری بین ایران و ونزوئلا قوی و عمیق است.پیش از این وال استریت ژورنال گزارش داده بود که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی احتمال اعمال تحریم های جدید علیه ایران برای جلوگیری از صادرات نفت ایران به ونزوئلا است.

آناتولی  ترکیه:  نیروهای دولت آشتی ملی لیبی کنترل کامل پایگاه نظامی «حمزه» در جنوب طرابلس را به دست گرفتند.سرهنگ محمد قانونو، سخنگوی ارتش لیبی طی بیانیه ای کتبی اعلام کرد که ارتش این کشور، پایگاه نظامی «حمزه» در جنوب طرابلس پایتخت را به کنترل خود درآورده ا ست.وی با اشاره به ادامه پیشروی ارتش لیبی به سوی جنوب طرابلس و پاکسازی شبه نظامیان وابسته به خلیفه حفتر ژنرال کودتاگر، اظهار داشت: گروه های فنی در حال پاکسازی مین های جاسازی شده توسط شبه نظامیان حفتر هستند.

تی .آر.تی ترکیه: رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا گفتگوی تلفنی انجام داد. اردوغان و ترامپ بهمراه مسائل دو جانبه، تحولات منطقه ای و در راس لیبی و سوریه را مورد بررسی قرار دادند. اردوغان و ترامپ در خصوص ادامه همکاری سیاسی و نظامی با هدف تاسیس صلح و ثبات در منطقه به توافق رسیدند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  همزمان با بازگشت درگیری‌های شدید میان نیروهای دولت مستعفی یمن و جدایی‌طلبان جنوب به استان ابین، دولت مستعفی یمن با پیشنهادات سازمان ملل برای آتش‌بس و حمایت از تلاش‌ها برای مقابله با کرونا و ازسرگیری روند سیاسی موافقت کرد.محمد الحضرمی، وزیر خارجه دولت مستعفی یمن گفت: دولت با طرح مارتین گریفیث، فرستاده سازمان ملل درباره آتش‌بس و تشکیل یگان مشترک برای مبارزه با کرونا و بازگشایی تمام مسیرها به ویژه در تعز، بازگشایی فرودگاه صنعا برای پروازهای بین المللی، پرداخت حقوق تمامی کارمندان، آزادی تمام اسرا و ازسرگیری مذاکرات موافقت کرده است.

خبرگزاری ایرنا: وزیران انرژی عربستان و عراق بر تعهد خود برای کاهش تولید نفت خام تاکید کردند. عراق و عربستان سعودی روز شنبه به توافق رسیدند تا به کار خود برای ایجاد توازن دوباره بازار نفت ادامه دهند و بر تعهد خود در مورد کاهش تولید نفت توسط کشورهای عضو اوپک، روسیه و سایر متحدان تأکید کردند.

خبرگزاری مهر :  امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق تلفنی گفتگو کرد.طرفین در این تماس تلفنی درخصوص توسعه روابط دوجانبه و نقش فرانسه در حمایت از عراق گفتگو کردند.ماکرون در این تماس ابراز امیدواری کرد که روابط بغداد و پاریس در دوره نخست وزیری مصطفی الکاظمی گسترش یابد.

یورونیوز:  هزاران خودرو و موتورسیکلت در حالی که سرنشینان آنها پرچم اسپانیا را در دست داشتند، در خیابان‌های مادرید، همچنین شهرهای سویل و بارسلون دست به اعتر اض زدند.این برنامه بخشی از اعتراضات سازماندهی شده از سوی حزب راست افراطی وُکس بود و در چهارچوب آن معترضان مخالفت خود را با محدودیت‌های اجتماعی وضع شده از سوی دولت اسپانیا با هدف مقابله با شیوع کرونا اعلام کردند.

دویچه وله:  چهار کشور اروپایی که با توافق فرانسه و آلمان مخالفند پیشنهاد جدیدی برای بازسازی اقتصاد کرونا زده اروپا ارائه کرده‌اند. فرانسه و آلمان به تازگی بر سر یک بسته ۵۰۰ میلیارد یورویی برای جبران خسارت بحران کرونا توافق کردند. اتریش، دانمارک، هلند و سوئد روز شنبه در تقابل با بسته مورد توافق فرانسه و آلمان، طرحی پیشنهاد کرده‌اند که هدف آن جلوگیری از توزیع خسارت اقتصادهای آسیب‌دیده میان همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا عنوان می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *