جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading

رسانه ها؛ چالش الحاق برای اروپایی ها و…

۱۳۹۹/۰۲/۲۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: اختلاف نظر اتحادیه اروپا درباره نحوه واکنش به اشغال کرانه باختری، تداوم بحران داخلی درحزب نتانیاهو، درخواست جنبش عدم تعهد برای نشست فوری شورای امنیت علیه رژیم صهیونیستی، واکنش مسکو به شایعه تصمیم روسیه برای برکناری بشار اسد، خروج  نظامیان آمریکایی از افغانستان، امضای توافق سیاسی اشرف غنی و عبدالله عبدالله در مرحله آخر، واکنش روسیه به انتقادات آمریکا از چین ، کنترل های صادراتی جدید آمریکا علیه شرکت هوآوی چین، برگزاری همه‌پرسی الحالق پورتوریکو به آمریکا ، سوء استفاده ترامپ از نهاد‌های اطلاعاتی و قضایی آمریکا، رونمایی از تسلیحات استراتژیک روسیه توسط پوتین و هشدار واتیکان در مورد پیامدهای اجتماعی بحران کرونا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس:  وزیر خارجه لوکزامبورگ اعلام کرد، به رغم حمایت اکثریت مطلق اعضای اتحادیه اروپا از بیانیه پیشنهادی اتحادیه علیه اشغال کرانه باختری، اتریش و مجارستان از امضای آن امتناع کرده‌اند. «جین آسلبورن» وزیر خارجه لوکزامبورگ ضمن تاکید بر لزوم مخالفت اتحادیه اروپا با طرح اشغال کرانه باختری، از مخالفت دو کشور اتریش و مجارستان با طرح پیشنهادی برای هشدار دادن به تل‌آویو خبر داد. اتحادیه اروپا در حال برنامه ریزی برای صدور هشدار به رژیم صهیونیستی درباره طرح اشغال بخش‌های جدیدی از کرانه باختری فلسطین است.

خبرگزاری مهر: گزارش‌های رسانه‌ای از تداوم بحران در حزب لیکود و احتمال برگزاری چهارمین انتخابات ناکام در اراضی اشغالی حکایت دارد. سایت اسرائیلی آی ۲۴ گزارش داد که مسئولان رژیم صهیونیستی به تاخیر افتادن ادای سوگند کابینه جدید این رژیم را در سایه تداوم بحران داخلی در حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو بعید نمی دانند. در ادامه این گزارش آمده است که اختلافات میان اعضای حزب لیکود بر سر تقسیم پُستهای وزارتی همچنان ادامه دارد.

الکوثر فارسی: جنبش عدم تعهد با محکوم کردن قصد رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش‌های بزرگی از سرزمین اشغالی فلسطین، خواستار برگزاری فوری نشست شورای امنیت سازمان ملل در این باره شد. در پی اعلام اخیر رژیم صهیونیستی مبنی بر قصد خود جهت الحاق بخش‌های بزرگی از سرزمین‌های اشغالی فلسطین از جمله دره رود اردن به قلمرو خود، جنبش عدم تعهد روز شنبه با صدور بیانیه‌ای هرگونه اقدام آتی رژیم صهیونیستی در این خصوص را محکوم و آن را نقض فاحش حقوق بین‌الملل ازجمله منشور ملل متحد، کنوانسیون چهارم ژنو و قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل دانست.

اسپوتنیک روسیه: سفیر پیش روسیه در سوریه به شایعات تصمیم روسیه برای برکناری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه واکنش نشان داد. الکساندر زوتوف، سفیر سابق روسیه در سوریه و کارشناس امور سیاسی طی سخنانی گفت: جایگزینی برای رئیس جمهور فعلی سوریه، بشار اسد در سوریه وجود ندارد.سفیر پیشین روسیه گفت: صادقانه بگویم، من نمی دانم. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه موضع ما نسبت به حمایت از اسد تغییر کرده است وجود ندارد.

العالم فارسی: تارنمای نظامی آمریکایی از قصد ترامپ برای تداوم کاهش نیروهای نظامی آمریکا در خاک افغانستان با وجود گسترش خشونت در این کشور و درگیری طالبان با دولت خبر داد. بنا به بیانیه پنتاگون ایالات متحده در تلاش است تا تعهدات خود را به طالبان برای خارج کردن چند هزار سرباز از افغانستان تا تابستان تکمیل کند.

آناتولی  ترکیه: سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت که قرار است به زودی توافقنامه سیاسی میان محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله به امضا برسد.صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در یک پیام ویدیویی گفت: به خاطر حل چالش‌های سیاسی موجود، حکومت تلاش‌های زیادی انجام داده و ما پیشرفت‌های زیادی نیز در این بخش داشته ایم. وی در این پیام افزوده است: قرار است به زودی توافق سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله به امضا برسد.

رادیو چین: سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه گفت که مقصر دانستن چین برای شیوع کرونا از سوی آمریکا کاملاً بی‎پایه است. او تأکید کرد هیچ دلیلی برای انتقاد از چین مبنی بر اقدامات نابه‌جا و بی‌موقع آن کشور برای مقابله با کرونا وجود ندارد و سیاست‌بازان و دیپلمات‌های آمریکا تقریباً هر روز نارضایتی خود از چین را ابراز و سعی می‌کنند تا این رویکرد ضد چینی خود را بر کل جامعه جهانی تکمیل کنند.

 ان. اچ.کی ژاپن: دولت آمریکا اعلام کرده است که تحریم ها علیه هوآوی، شرکت عظیم مخابراتی چین، را سخت تر خواهد کرد.وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که مقررات صادراتی جدید « به طور دقیق و راهبردی دسترسی شرکت هوآوی به نیمه هادی هایی که مستقیما با استفاده از نرم افزار و فناوری آمریکایی ساخته می شوند را هدف می گیرد.»

خبرگزاری ایرنا: مردم پورتوریکو قرار است پاییز سال جاری در همه‌پرسی برای تصمیم‌گیری درباره الحاق به خاک آمریکا شرکت کنند.”واندا واسکز” فرماندار پورتوریکو اعلام کرد که قرار است در سوم نوامبر(۱۳ آبان) همه‌پرسی غیرالزام‌آوری برای تصمیم‌گیری درباره اینکه این جزیره جزو ایالت ایالات متحده امریکا باشد، برگزار شود. در این همه‌پرسی که برای اولین بار در تاریخ پورتوریکو برگزار خواهد شد، از شهروندانش پرسیده می‌شود که آیا این کشور باید فورا به عنوان یک ایالت آمریکا اعلام موجودیت کند یا خیر؟

 خبرگزاری صدا و سیما: رئیس سابق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا): ترامپ تلاش می‌کند از نهاد‌های اطلاعاتی و قضایی برای دستیابی به منافع سیاسی و ضد رقبای خود استفاده بکند. جان برنان، رئیس سابق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) گفت: رئیس جمهور این کشور تلاش می‌کند از نهاد‌های اطلاعاتی و قضایی برای دستیابی به منافع سیاسی و ضد رقبای خود استفاده بکند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس جمهوری روسیه در جریان سخنرانی خود برای مجمع فدرال، تسلیحات جدید استراتژیکی را به نمایش گذاشت.ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در این سخنرانی تسلیحات استراتژیک جدید شامل موشک بالستیک بین قاره‌ای “سرمت”، تجهیزات زیر آبی بدون سرنشین و موشک کروز فراصوت هواپرتاب “کینژال” را رونمایی کرد.

دویچه وله: مرکز کاتولیک‌های جهان تاکید کرد که ویروس کرونا تنها یک معضل بهداشتی و اقتصادی نیست بلکه پدیده‌ای است که علاوه بر اینها، شیوه زندگی انسان‌ها را هم تغییر می‌دهد و می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری داشته باشد.آگوستو زامپینی-دیویس، سخنگوی هیات واتیکان در امور توسعه، نسبت به پیامدهای اجتماعی-اقتصادی ویروس کرونا (سارس‌کوو ۲) هشدار داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *