جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سخنگوی وزارت خارجه قطر: مذاکرات آتش‌بس بین حماس و اسرائیل عملا متوقف شده است

سخنگوی وزارت خارجه قطر در گفت‌وگو با روزنامه «هاآرتس» نسبت به سخت‌شدن مواضع اسرائیل و حماس در مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها، ابراز ناامیدی کرد و گفت: «اسرائیل و حماس بر اساس منافع سیاسی خود تصمیم می‌گیرند».

هیاتی از حماس به قاهره می‌رود

تهران-ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که هیاتی از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) فردا (دوشنبه) راهی قاهره خواهد شد.

بیش از ۲۳ میلیون افغانستانی به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند

تهران- ایرنا- نهاد هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان (اوچا)، از نیازمندی حدود ۲۳‌ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، از جمله ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار کودک در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه در سال جاری میلادی خبر داد.

حماس: پیشنهاد مصر را برای السنوار فرستادیم و منتظر پاسخ هستیم

در میانه خوش‌بینی‌های محتاطانه و نشانه‌های مثبت در مذاکرات مصر و اسرائیل برای رسیدن به آتش‌بس در غزه، یک منبع از گروه حماس در گفتگو با العربیه فاش کرد که پیشنهاد مصر را به یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در نوار غزه فرستاده شد و افزود که «ما منتظر پاسخ به آن ظرف چند روز هستیم.»

بازداشت نامزد ریاست جمهوری در اعتراضات دانشگاه واشینگتن به طرفداری از فلسطینیان

پلیس آمریکا جیل استاین، نامزد ریاست جمهوری را هنگام مشارکت در تظاهرات دانشگاه واشینگتن به طرفداری از فلسطینیان باز داشت کرد. پلیس همچنین جیسون کول، مدیر کمپین انتخاباتی این نامزد و میرل کایر، معاون کول نیز را در جریان حمایت از اعتراضات به ارتباط این دانشگاه با جنگ غزه بازداشت کرده است.

Loading

رسانه ها؛ ارز دیجیتال چین و…

۱۳۹۹/۰۲/۱۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: ارز دیجیتال چین جایگزین دلار، واکنش ترامپ به برگشتن اون، تیراندازی کره شمالی به پایگاه نظامی کره جنوبی در مرز دو کشور، تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه سیاست‌های اقتصادی نتانیاهو، نشست فوق العاده اتحادیه عرب با محوریت الحاق کرانه باختری، ادامه اختلاف در اتحادیه عرب بر سر سوریه، ماجرای اصلاحات جدید در عربستان، حمایت شورای نظامی شهر مرزق از دولت لیبی، منشا ویروس کرونا به روایت سازمان بهداشت جهانی،آماده شدن پیش‌نویس توافق غنی و عبدالله در افغانستان و هشدار تهران به واشنگتن در مورد طرح جدید آمریکا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

 خبرگزاری صدا و سیما: بانک مرکزی چین در حال حرکت به سمت مرحله بعدی آزمایش ارز دیجیتال خود است که اجرای این طرح می‌تواند باعث کاهش وابستگی به دلار آمریکا باشد.پایگاه اینترنتی استار در مقاله‌ای نوشت بانک مرکزی چین در حال حرکت به سمت مرحله بعدی آزمایش ارز دیجیتال خود است. این در حالی است که ناظران اعلام کرده اند توسعه و اجرای موفقیت آمیز این طرح می‌تواند باعث کاهش وابستگی چین به نظام پرداخت مبتنی بر دلار آمریکا شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رییس‌جمهوری آمریکا در واکنش به حضور دوباره رهبر کره‌شمالی در انظار عمومی پس از ۲۰ روز غیبت توئیتی منتشر کرد. دونالد ترامپ بامداد امروز (یک‌شنبه) در صفحه توئیتر خود ضمن بازنشر تصاویری از اولین حضور کیم جونگ اون در انظار عمومی پس از چند هفته غیبت، نوشت: من شخصا خوشحالم که می‌بینم او برگشته و حالش خوب است.رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از این گفته بود: ترجیح می‌دهم فعلا درباره کیم جونگ اون اظهارنظر نکنم.

دویچه وله: کره جنوبی از تبادل آتش بین سربازان کره شمالی و جنوبی در مرز دو کشور رخ داده است. این منطقه مرزی اگرچه غیرنظامی است، اما تحت کنترل شدید ارتش دو کشور قرار دارد. تیراندازی از سوی کره شمالی رخ داده است.به گزارش ارتش کره جنوبی صبح یکشنبه ۱۴ ادریبهشت (سوم مه) در مرز کره شمالی و کره جنوبی تبادل آتش رخ داده است. این در حالی است که کره جنوبی و کره شمالی دو سال پیش برای کاستن از تنش میان دو کشور گام‌های مهمی برداشتند که شامل برچیدن بسیاری از پستهای کنترل مرزی نیز میشود.

الکوثر فارسی:  هزاران تن در اراضی اشغالی علیه سیاست‌های دولت نتانیاهو در تعامل با بحران اقتصادی در سایه شیوع کرونا تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان در تل‌آویو پرچم‌های قرمز و پلاکاردهایی را در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: زمانی که دولت علیه مردم باشد مردم نیز علیه دولت هستند. به دنبال بحران اقتصادی ناشی از کرونا میزان بیکاری در اسرائیل افزایش یافته است. براساس گزارش‌ها میزان بیکاری به 27 درصد رسیده است.

پارس تودی: وزرای خارجه اتحادیه عرب در نشست فوق العاده‌ای موضوع الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی را به بحث می‌گذارند. این نشست فوق العاده که قرار است به درخواست مقامات فلسطینی روز پنج شنبه برگزار شود، به دلیل شیوع ویروس کووید-19 به صورت ویدئوکنفرانس خواهد بود.«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه شنبه اعلام کرد، طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی تحت اشغال رژیم صهیونیستی، طی ماه‌های آینده عملی شود.

خبرگزاری فارس:  معاون دبیرکل اتحادیه عرب از ادامه اختلافات بر سر لغو تعلیق عضویت سوریه در این نهاد و ادامه تلاش‌ها تا نتیجه نهایی خبر داد. «حسام زکی» معاون دبیرکل اتحادیه عرب از ادامه اختلاف‌نظرها بر سر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب خبر دادو درباره گمانه‌زنی‌ها مبنی بر تلاش الجزائر، مصر و امارات برای پایان دادن به تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب به روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» گفت: با نزدیک شدن هر نشست اتحادیه عرب این موضوع به شکلی فصلی مورد توجه قرار می‌گیرد اما  هیچ پیشرفتی در این زمینه صورت نگرفته است.

العالم فارسی: خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد: شاید به زودی برای بهبود کارنامه حقوق بشر خود، اصلاحات جدیدی را دردستور کار خود قرار دهد. آسوشیتدپرس با صدور گزارشی نوشت عربستان در راستای اصلاحات گام های جدیدی برداشته زیرا اخیرا از اصلاح دو قانون یکی لغو حکم شلاق و دیگری لغو اعدام محکومینی که در سنین پایین دست به جنایت زدند، خبر داده است.

آناتولی  ترکیه:  شورای نظامی شهر مرزق در 953 کیلومتری جنوب طرابلس، حمایت خود از دولت لیبی را اعلام کرد. شورای نظامی شهر مرزق در 953 کیلومتری جنوب طرابلس، طی بیانیه‌ 9 بندی، کودتای خلیفه حفتر را غیرقابل قبول خوانده و حمایت خود از دولت مشروع لیبی را اعلام کرد.در این بیانیه آمده است: برای شهدای حامی تشکیل دولت مدنی و دمکراسی آرزوی رحمت و برای مجروحان شفای عاجل مسئلت داریم. به یک راه حل سیاسی در چارچوب توافقنامه صخیرات تاکید می‌کنیم.

رادیو چین: رئیس امور اضطراری سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تعداد زیادی محققان و دانشمندان به طبیعی بودن سرچشمه ویروس کرونا اطمینان پیدا کرده‌اند.مایکل راین در نشست خبری سازمان بهداشت جهانی در ژنو در پاسخ به تردیدهای مطرح شده نسبت به سرچشمه ویروس کرونا گفت: تعداد زیادی از محققان و دانشمندان توالی ژنوم ویروس کرونا را مورد بررسی قرار داده‎اند و نسبت به طبیعی بودن سرچشمه این ویروس اطمینان پیدا کرده‌اند.

یورونیوز: پیش‌نویس توافق میان اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان با رقیب سیاسی‌اش عبدالله عبدالله آماده شده و به زودی نهایی خواهد شد.فریدون خوازون، سخنگوی عبدالله عبدالله با اعلام این خبر گفت که در پیش‌نویس توافق مورد بحث پیشنهاد شده است که دکتر عبدالله صدارت اجرایی در امور صلح افغانستان را بر عهده بگیرد. وی همچنین خواستار سهم ۵۰ درصدی در انتصابات پست‌های ارشد حکومتی شده است.

 اسپوتنیک روسیه: سخنگوی دولت ایران گفت : تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مغایر با توافق‌های قبلی است و واکنش سختی از طرف ایران به‌دنبال خواهد داشت. ربیعی در خصوص واکنش این کشور به تمدید احتمالی تحریم‌های تسلیحاتی با فشارهای امریکا گفت: ” ما به رایزنی خودمان با دوستانمان و همچنین سایر اعضای برجام ادامه خواهیم داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *