جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

رسانه ها؛ جنگ نفت و…

۱۳۹۸/۱۲/۲۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین:  فشار آمریکا به ریاض و مسکو برای پایان دادن به اختلافات نفتی، سقوط شاخص  داو جونز در ۳ سال گذشته ،کاهش 13 میلیارد دلاری بودجه عربستان همزمان با افت قیمت جهانی نفت، انتقاد شدید نمایندگان مجلس افغانستان از آمریکا، شرط حزب "آبی- سفید" برای تشکیل دولت وحدت با نتانیاهو ، امیدواری پوتین به حمایت مردم روسیه از اصلاح قانون اساسی، واکنش روسیه به تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، استقبال دولت وفاق ملی از پیشنهاد آتش‌بس در لیبی، عقد قراردادهای نظامی روسیه با کشورهای آفریقایی، افزایش بیکاری در جهان به علت کرونا، واکنش سازمان بهداشت جهانی به خوانده شدن کووید-19 به ویروس چینی از سوی ترامپ  و نگرانی از شیوع کرونا در اردوگاه‌های پناهجویان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا:  سناتورهای آمریکایی در پی سقوط قیمت جهانی نفت، فشار به عربستان و روسیه را برای پایان دادن به اختلاف بر سر قیمت نفت افزایش داده‌اند. سناتورهای آمریکایی مذاکراتی را با سفیر عربستان در آمریکا داشته و به صورت جداگانه از «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا درخواست اعمال تحریم نفت بر این دو کشور را کرده اند. درحالی که دولت ها در سراسر جهان قرنطینه را برای مقابله با ویروس کرونا در دستور کار خود قرار داده‌اند، قیمت های جهانی نفت روز چهارشنبه به کمترین میزان خود در ۱۸ سال گذشته رسید. جنگ بر سر سهام بازار نفت خام بین تولیدکنندگان روسی و سعودی که پس از پایان سه سال توافق بر سر کاهش تولید نفت شکل گرفته، باعث سقوط شدید قیمت ها شده است.

 ان. اچ.کی ژاپن: شاخص میانگین صنعتی داو جونز در نیویورک برای اولین بار در بیش از سه سال گذشته در سطح کمتر از ۲۰ هزار بسته شد. سرمایه گذاران سهام خود را در بحبوحه ترس از ویروس کرونا فروختند. این سقوط باعث شد ترمز اضطراری بازار سهام برای چهارمین بار در یک هفته گذشته فعال شود و معاملات تجاری را به طور موقت متوقف کرد.

پارس تودی: وزیر دارایی عربستان از کاهش 13 میلیارد دلاری بودجه عمومی این کشور همزمان با افت قیمت جهانی نفت خبر داد. “محمد الجدعان” اعلام کرد: با توجه به شرایط بد اقتصادی جهان ناشی از شیوع ویروس کرونا و پیش‌بینی‌ها درباره کاهش رشد اقتصادی و تأثیرات منفی این مسأله بر دارایی کل عربستان، ریاض تصمیم به کاهش 13 میلیارد دلاری از بودجه عمومی گرفته است.اظهارات وزیر دارایی عربستان درحالی است که قیمت نفت خام آمریکا چهارشنبه شب برای تحویل در ماه آوریل با بیش از 24 درصد کاهش به 20 دلار و 37 سنت و به کم‌ترین میزان در 18 سال گذشته رسید.

 خبرگزاری صدا و سیما:  اعضای مجلس نمایندگان افغانستان، نماینده آمریکا در امور افغانستان را به نقض حاکمیت ملی این کشور متهم کردند. “ضیاء الدین ضیا”، نماینده سمنگان در مجلس افغانستان در جلسه علنی این مجلس گفت، “زلمی خلیل زاد”، نماینده آمریکا در امور افغانستان حاکمیت ملی این کشور را نقض کرده است و برنامه‌های تفرقه افکنانه را در دستور کار خود دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): ائتلاف “آبی-سفید” اسرائیل به ریاست بنی گانتس تشکیل دولت وحدت با حزب “لیکود” به ریاست بنیامین نتانیاهو را مشروط کرد.  حزب آبی-سفید اسرائیل به ریاست بنی گانتس اعلام کرد،  شرط موافقت با تشکیل دولت وحدت با حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی کسب پنج کرسی وزارتی است. در گزارش رسانه های محلی اشاره شده است که ائتلاف آبی-سفید برای کسب کرسی‌ در وزارتخانه های جنگ، خارجه، امنیت داخلی، دادگستری و فرهنگ پافشاری می‌کند. ائتلاف گانتس می‌خواهد هرآنچه که مربوط به نظام اجرای قانون است را تحت کنترل کامل خود درآورد.

خبرگزاری تسنیم: رئیس جمهوری روسیه با تأکید اینکه مواد اساسی قانون اساسی تغییری نخواهد کرد، گفت، واقعاً امیدوار است شهروندان روس در همه پرسی ۲۲ آوریل (سوم اردیبهشت سال ۹۹) شرکت کرده و به نفع اصلاح قانون اساسی کشور رأی بدهند. رئیس جمهوری روسیه در دیدار با نمایندگان مردم جمهوری کریمه و سواستوپل (به مناسبت سالروز پیوستن این مناطق به ترکیب روسیه) ابراز امیدواری کرد که شهروندان روسی در همه پرسی 22 آوریل (سوم اردیبهشت سال 99) شرکت کرده و به نفع اصلاح قانون اساسی کشور رأی بدهند.

العالم فارسی: نماینده دائم روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد: اعمال تحریم‌های جدید آمریکا در مورد ایران آن هم وقتی که ویروس کرونا در حال گسترش ‌در این کشور است، اقدامی غیراخلاقی و ضد انسانی است.میخاییل اولیانوف در توییتی نوشت: با این اقدام، سیاست آمریکا برای فشار حداکثری بر ایران بطور کامل بی اعتبار شد. دفتر صنعت و امنیت وزارت تجارت آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که شش شخص حقیقی و ۱۸ شرکت را برای فعال کردن یا کمک به برنامه هسته‌ای ایران، برنامه‌های هسته ای و موشکی غیر پادمانی پاکستان و تلاش‌های نوسازی ارتش روسیه به فهرست اشخاص تحریمی اضافه خواهد کرد.

خبرگزاری مهر :  دولت وفاق ملی لیبی از پیشنهاد اتحادیه اروپا و ۷ کشور دیگر برای برقراری آتش‌بس در لیبی از بیم شیوع کرونا، استقبال کرد. دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فائز السراج و مرکزیت طرابلس، از فراخوان بین‌المللی برای توقف خصومت‌ها در این کشور استقبال کرد. دولت وفاق که از حمایت سازمان ملل برخوردار است همچنین از قطعنامه ۲۵۱۰ این سازمان که حامی آتش‌بس در لیبی است حمایت کرد.

اسپوتینک روسیه: روسیه قراردادهای تسلیحاتی به ارزش 1 میلیارد دلار با کشورهای آفریقایی منعقد کرد. دیمیتری شوگایف رئیس سرویس فدرال همکاری های نظامی و فنی، در مصاحبه با کانال خبری”روسیه ۲۴” بیان کرد، که روسیه از اکتبر سال ۲۰۱۹، با کشورهای آفریقایی وارد معامله سلاح به ارزش ۱ میلیارد دلار شده است. وی افزود: سبد سفارشات ما با یک سفارش بزرگ دوباره پر شده است، همانطور که می گویند، یک میلیارد دلار از کشورهای آفریقایی، یعنی ما برای آن مبلغ قراردادهایی امضا کرده ایم و این یک شاخص بسیار خوب است.

آناتولی  ترکیه:  سازمان بین‌المللی کار اعلام کرد احتمالا حدود 25 میلیون نفر در سراسر جهان به‌علت ویروس کرونا شغل خود را از دست خواهند داد. سازمان بین‌المللی کار (ILO) با انتشار گزارشی درباره تاثیرات ویروس جدید کرونا «کووید- 19» اعلام کرد: احتمالا حدود 25 میلیون نفر در سراسر جهان به‌علت این ویروس شغل خود را از دست خواهند داد.

رادیو چین: سازمان بهداشت جهانی  نشست خبری هفتگی را در مقر این سازمان در ژنو برگزار کرد. در این نشست، مایک ریان مسوول پروژه های اضطراری سازمان بهداشت جهانی نسبت به سخنان دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا مبنی بر این که کووید-19 را «ویروس چینی» خواند، واکنش نشان داد. مایک ریان تاکید کرد: ما باید با احتیاط لب به سخن بگشاییم و از مرتبط ساختن ویروس با شخص پرهیز کنیم.

یورونیوز:  ژونگ نانشان، دانشمند سرشناس چینی روز پنجشنبه گفت که شیوع ویروس جدید کرونا در سطح جهان احتمالا تا ماه ژوئن (خرداد/تیر) به پایان می‌رسد. این متخصص ۸۳ ساله بیماری‌های همه‌گیر پیش از این ویروس سارس را در سال ۲۰۰۳ کشف کرده بود. او تاکید کرد که بسیاری از افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا که از خارج از چین وارد این کشور می‌شوند علائم ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» را ندارند.

دویچه وله:  پناهجویان در اردوگاه‌های کشورهای گوناگون، از یونان گرفته تا لبنان ، بنگلادش و یا کنیا، در خطر شدید ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند. تعداد زیادی از پناهجویان در اردوگاه‌ها در فضایی محدود در کنار هم زندگی می‌کنند. امدادگران می‌کوشند با مقررات سختگیرانه‌ای از شیوع کووید-۱۹ در این اردوگاه‌ها جلوگیری کنند. در اردوگاه پناهجویان موریا در جزیره لسبوس یونان حدود ۲۰ هزار نفر در فضایی محدود که در حاشیه باغ‌های زیتون امتداد دارد زندگی می‌کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *