جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

Loading

رسانه ها؛آمریکا و طالبان درمسیر صلح و…

۱۳۹۸/۱۲/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: اما و اگرهای صلح و آمریکا و طالبان، واکنش طالبان به توافق با آمریکا، واکنش  ناتو  و پاکستان به توافق آمریکا و طالبان، افشای آمار جدید از تلفات آمریکایی ها در  عین الاسد ، واکنش‌های بین‌المللی به ادامه شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی، تاکید گوترش بر برقراری آتش‌بس در ادلب، گفتگوی تلفنی سه جانبه اردوغان، مرکل و ماکرون، گفت و گوی رهبران روسیه، فرانسه و آلمان درباره مساله سوریه ، رزمایش آمریکا برای تمرین حمله هسته ای به روسیه، تاکید آلمان بر اصلاحات بیشتر در عربستان سعودی و واکنش ترامپ به ادعای کمک روسیه برای انتخاب مجددش از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

 ان. اچ.کی ژاپن: دولت آمریکا اعلام کرده است که در حال آماده شدن برای امضای یک موافقتنامه صلح با طالبان است.مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، طی بیانیه ای گفت که مذاکره کنندگان آمریکایی بر سر کاهش چشمگیر و سراسری خشونت در سراسر افغانستان با طالبان به تفاهم رسیدند.او گفت در صورت اجرای موفقت آمیز کاهش خشونت، آمریکا آماده خواهد بود که موافقتنامه صلح را در روز ۲۹ فوریه امضا کند.

خبرگزاری فارس: پس اعلام دولت افغانستان و مقامات آمریکایی مبنی بر آغاز طرح 7 روزه کاهش خشونت در افغانستان، طالبان اعلام کرد نیروهای آمریکایی پس از امضای توافقنامه از افغانستان خارج می‌شوند. «سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در توئیتی با اشاره به اغاز این طرح نوشت: پس از مذاکرات طولانی بین تیم‌های مذاکراتی طالبان و آمریکا توافقنامه کامل شده و در تاریخ ۲۹ فوریه ماه جاری از سوی هر دو جهت در دوحه امضا می‌شود.

پارس تودی: دولت پاکستان از توافق آمریکا و گروه طالبان برای پایان خشونت در افغانستان استقبال کرد.وزارت امورخارجه پاکستان جمعه شب پس از اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر امضای توافقامه با گروه طالبان در آینده نزدیک، در بیانیه‌ای اعلام کرد، اسلام‌آباد در انتظار امضای پیمان آمریکا با طالبان در 29 فوریه جاری است.

خبرگزاری مهر:  دبیرکل ناتو با استقبال از آغاز دوره کاهش تنش در افغانستان که تا یک هفته ادامه خواهد داشت، مدعی شد که این مرحله آزمونی جدی برای طالبان است. «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو مدعی است اعلام کاهش خشونت هفت‌روزه از سوی طالبان، یک آزمون جدی برای این گروه تلقی می‌شود. در این میان، عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی نیز در توئیترش نوشت که افغان‌ها کاهش خشونت را یک حرکت مهم برای پیشرفت صلح می‌دانند.

الکوثر فارسی: پنتاگون در بیانیه‌ای از افزایش تعداد نظامیان آمریکایی که در انتقام موشکی ایران «آسیب مغزی» دیدند به 110 نفر خبر داد. پنتاگون در این بیانیه با اعلام اینکه تمامی مصدومان این حمله دچار صدمات خفیف مغزی شده اند، خاطرنشان کرد: 35 نفر برای ارزیابی بیشتر به آلمان منتقل شده اند که از این تعداد 25 نفر به آمریکا اعزام شده اند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): کشورهای آلمان، ترکیه، فرانسه و اردن ادامه شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کردند. وزارت خارجه آلمان در بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی شدید از تصمیم رژیم صهیونیستی برای ساخت هزاران واحد مسکونی جدید در قدس شرقی، تاکید کرد که این ساخت و سازها قدس شرقی را از دیگر مناطق کرانه باختری جدا می‌کند و هرگونه امکان تشکیل کشور مستقل فلسطین را از بین می‌برد.دولت آلمان خواستار عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از این تصمیم خود شد که مخالف با قوانین بین‌المللی است.

آناتولی  ترکیه:  دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان خاتمه هرچه روزتر «چرخه خشونت» و برقراری «آتش‌بس» در ادلب شد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با خبرنگاران در ساختمان مرکزی این نهاد در نیویورک بر ادامه نقض «سیستماتیک» حقوق بین‌الملل بشردوستانه در سوریه تاکید کرده و خواهان خاتمه هرچه سریع‌تر «کابوس و چرخه خشونت» در ادلب و برقراری «آتش‌بس» شد.

  تی .آر.تی ترکیه:  رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون رئویس جمهور فرانسه گفتگوی تلفنی سه جانبه انجام داد. اردوغان در سخنان خود بااشاره به حمله نژاد پرستانه در شهر هانائو آلمان گفت : حملات این چنینی با انگیزه دشمنی با خارجیان، تبعیض گرایی و ضد اسلام ترتیب داده می شوند.

رادیو چین:  ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه، امانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه و آنکلا مرکل صدراعظم آلمان برای گفت و گو پیرامون مسایل سوریه و لیبی تلفنی صحبت کردند. پوتین بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و در پیش گرفتن اقدامات موثر برای تهدید تروریسم تاکید کرده است.

اسپوتنیک روسیه: سخنگوی پنتاگون اعلام کرد آمریکا رزمایش “کوچکی” برای مقابله با حمله هسته ای احتمالی روسیه به اروپا و حمله تلافی جویانه ایالات متحده اجرا کرد. این سخنگو گفت: “سناریو رزمایش ها شامل شرایط احتمالی غیر عادی در اروپا است  که در آنجا جنگی با روسیه در جریان است و روسیه تصمیم می گیرد بطور محدود از سلاح های هسته ای کم قدرت علیه یک تاسیسات در قلمرو ناتو استفاده کند.”

دویچه وله:  عربستان سعودی به دلیل نقض حقوق بشر و مشارکت در جنگ یمن مورد انتقادهای شدید بین‌المللی قرار دارد. وزیر امور خارجه آلمان ضمن تاکید بر “تحولات مثبت” در ایجاد اصلاحات در عربستان، از همتای سعودی خود خواستار اصلاحات بیشتری شد.

خبرگزاری تسنیم: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به افشاگری‌های جدید مقام‌های اطلاعاتی درباره کمک روسیه به انتخاب مجددش در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ واکنش نشان داده است. دونالد ترامپ با انتشار پیامی در توئیتر در واکنش به افشاگری مقام‌های اطلاعاتی درباره دخالت روسیه در کارزار انتخاباتی 2020 به نفع ترامپ، نوشت: این ایده که روسیه به من برای انتخاب مجدد کمک می‌کند، یک کارزار دیگر برای انتشار اطلاعات نادرست از سوی دموکرات‌ها است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *