جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

واکنش کنگره به جنبش دانشجویی حامی فلسطین؛ تمرکز بر یهودستیزی بجای جنایات صهیونیسم

تهران- ایرنا- جنبش دانشجویی حمایت از مردم غزه در حالی دانشگاه‌های آمریکا را فراگرفته و در حال تسری به دیگر کشورهای جهان است که قانونگذاران کنگره بجای اعتنا به نگرانی دانشجویان و تمرکز بر جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، در صدد تدوین سازوکارهایی نظارتی بر رفتارهای ضدیهودی برآمده اند.

مخبر: قدرت جمهوری اسلامی ناشی از پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیک است

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس‌جمهور، قدرت جمهوری اسلامی را ناشی از پیشرفت در زمینه علم و تکنولوژی دانست و گفت: ایران آمادگی دارد دستاوردها و پیشرفت‌های خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد و در این تعامل بر خلاف غرب و آمریکا که فقط به منافع خود می اندیشند، ایران منافع متقابل دو طرف را به صورت برد- برد مدنظر قرار می‌دهد.

Loading

رسانه ها؛ اروپای مستقل اتمی و…

۱۳۹۸/۱۱/۲۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تاکید مکرون بر دفاع  قاطعانه‌تر اروپا از منافعش ، نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا با موضوع «معامله قرن»، تاکید روسیه بر برگزاری هرچه سریع تر نشست گروه چهار، نشست آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در مونیخ با محوریت کره شمالی، مانور دو میلیون نفری ونزوئلا برای آمادگی در مقابل تهدیدهای آمریکا، گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و ترامپ درباره تحولات ادلب، سفر هیئت مذاکره ترکیه در مورد ادلب به روسیه، پشتیبانی ژاپن، آمریکا و کره جنوبی از تلاش های چین در مهار شیوع ویروس جدید کرونا، اعلام شرط بازگشت ایران به تعهدات برجامی، جنگ تجاری دوباره آمریکا با اروپا و درخواست اروپایی‌ها برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره تحولات سوریه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

دویچه وله: رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ، از تضعیف غرب و سیاست‌های یک‌جانبه آمریکا انتقاد کرد و از اروپایی‌ها خواست روی تشکیل یک17 فکر کنند.در دومین روز کنفرانس امنیتی مونیخ، امانوئل مکرون در مواضعی هم‌سو با رئیس خارجه آلمان، از کمرنگ شدن قدرت غرب در نظم جهانی گلایه کرد و گفت: «باور پانزده سال قبل این بود که “ارزش‌های ما” جهانی هستند و همواره در دنیا حاکم خواهند بود، اما امروز باید بپذیریم که غرب در نظم جهانی تضعیف شده‌ و آمریکا مدت‌هاست سیاست بازنگری در مناسبات با اروپا را دنبال می‌کند.»

خبرگزاری مهر: وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است فردا دوشنبه در بروکسل درباره معامله قرن به بحث و تبادل نظر بنشینند و راهکارهایی در مواجهه با آن ارائه دهند.این در حالی است که طی هفته‌های گذشته، سفرای رژیم صهیونیستی لابی گسترده‌ای را با هدف قانع کردن اروپایی‌ها به پذیرش طرح ارائه شده از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا داشته‌اند.آنها مدعی هستند که تل‌آویو قصد از سر گرفتن مذاکره با فلسطینی‌ها را دارد و هرگونه مخالفت اروپایی‌ها، مانع از ترغیب فلسطینی‌ها برای آمدن پای میز مذاکره می‌شود.

رادیو چین: سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با رد امکان اجرای طرح معامله قرن برای حل مساله فلسطین خواستار برگزاری نشست گروه چهار میانجی گران بین المللی خاورمیانه در سطح نمایندگان ویژه شد. ماریا زاخارووا در مورد وضعیت خاورمیانه باتوجه به طرح معامله قرن، گفت: حل نشدن مساله فلسطین از عوامل کلیدی بی ثباتی منطقه خاورمیانه است.سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: دستیابی به راه حل عادلانه و نهایی برای حل مسائل خاورمیانه نیاز به اقدامات هماهنگ جامعه جهانی دارد.

خبرگزاری فارس: «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در حاشیه نشست کنفرانس امنیتی مونیخ با همتایان ژاپنی و کره جنوبی خود دیدار سه جانبه ترتیب داد. وزرای خارجه آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در ادامه رایزنی‌های سه کشور درباره مسائل مورد علاقه به ویژه مساله کره شمالی، این بار در یک نشست سه جانبه در سطح وزرای خارجه در شهر مونیخ آلمان گرد هم جمع شدند.

خبرگزاری تسنیم: بیش از دو میلیون ونزوئلایی در یک مانور نظامی شرکت کرده‌اند تا برای دفاع از کشورشان در مقابل تهدیدهای آمریکا آماده باشند.«نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا روز شنبه مانور نظامی «سپر بولیواری 2020» را افتتاح کرد که با هدف مقابله با تهدیدهای آمریکا صورت گرفته است.  مادورو اعلام کرد: «ما مانور سپر بولیواری را با استقرار “نیروهای مسلح ملی بولیواری” آغاز می‌کنیم که اتحاد نظامی – مدنی است و با بسیج دو میلیون سیصد هزار مبارز صورت می‌گیرد.»

آناتولی  ترکیه:  روسای جمهور ترکیه و آمریکا طی گفت‌وگوی تلفنی حملات رژیم اسد به ادلب را غیرقابل قبول دانسته و درباره خاتمه هرچه سریع‌تر بحران در این منطقه به تبادل نظر پرداختند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود درباره مسائل دوجانبه و تحولات منطقه به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.

تی .آر.تی ترکیه: مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه پنجاه و ششمین نشست امنیتی مونیخ، با هایکو ماس، همتای آلمانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.وی ضمن اشاره به تلاش‌های ترکیه با همکاری روسیه برای توقف این حملات، تصریح کرد: روز دوشنبه هیئت ترک عازم مسکو می‌شود، پیش از این نیز هیئتی از روسیه به آنکارا آمده بود، روند مذاکرات ادامه دارد.

 ان. اچ.کی ژاپن: وزرای خارجه ژاپن، آمریکا و کره جنوبی توافق کردند تا از تلاش های چین برای مهار شیوع ویروس جدید کرونا حمایت کنند.توشیمیتسو موتگی وزیر خارجه ژاپن رو شنبه در مونیخ آلمان با مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا و کانگ کیونگ فا، وزیر خارجه کره جنوبی، دیدار کرد.

اسپوتنیک روسیه: وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد در صورتی که اروپا به تعهدات برجامی خود عمل کند، ایران نیز از روند کاهش تعهدات خود نسبت به توافق هسته‌ای باز خواهد گشت.ظریف افزود: اگر اروپا منافع اقتصادی ایران را تامین کند، تهران مایل خواهد بود به سمت تعهدات توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ باز گردد.

یورونیوز: جنگ تجاری آمریکا با اروپا؛ تعرفه واردات ایرباس باز هم افزایش می‌یابد. دولت آمریکا اعلام کرد از تاریخ ۱۸ مارس آینده تعرفه گمرکی واردات هواپیماهای ایرباس به این کشور را ۱۵ درصد افزایش می‌دهد. موضوع افزایش تعرفه گمرکی دعوایی ۱۵ ساله است که آمریکا بالاخره در آن برنده شد. سازمان تجارت جهانی در اکتبر سال گذشته به ایالات متحده اجازه داد تا بر کالاهای وارداتی اروپا سیاستی تنبیهی اعمال کند.

پارس تودی: 4 کشور اروپایی فرانسه، آلمان، استونی و بلژیک خواستار تشکیل نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی تحولات شمال سوریه شدند.  درخواست فرانسه، آلمان، استونی و بلژیک برای برگزاری نشست شورای امنیت در حالی صورت گرفت که وزارت دفاع روسیه به دنبال تنش‌های اخیر در شمال سوریه به ویژه استان ادلب این کشور، ترکیه را مسبب وخامت اوضاع در این استان سوری معرفی کرد و از این کشور خواست به تعهدات خود ذیل توافق‌ سوچی پایبند باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *