جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

رسانه ها؛ جدال ترامپ با استیضاح و…

۱۳۹۸/۱۱/۰۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: ازسرگیری استیضاح ترامپ در سنای آمریکا، اعزام نیروهای کره جنوبی به تنگه هرمز، بحث در آلمان درباره احتمال حضور ارتش این کشور در لیبی، درخواست «السراج» از کشورهای خارجی برای اعمال فشار بر «حفتر»، مذاکرات وزرای دفاع روسیه و ترکیه درباره تحویل موشک اس-۴۰۰ به آنکارا، شیوع ویروس مرموز در چین، حضور جدی چین در نشست سالانه مجمع اقتصاد جهان، ارسال لایحه اصلاحات قانون اساسی به پارلمان روسیه ، هشدار سازمان ملل نسبت به افزایش تردیدها درباره توافق قبرس، تنش جدید آمریکا و روسیه در سوریه، خیز انگلیس برای سرمایه گذاری درکشورهای آفریقایی ، تاکید چین بر ادامه تلاش‌ها برای حفظ برجام و اظهارات مسئول سیاست خارجی اروپا درباره ایران از  مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

العالم:  روند دادرسی لوایح استیضاح دونالد ترامپ در مجلس سنای آمریکا روز اول بهمن ماه (امروز) از سر گرفته می‌شود. دونالد ترامپ که برای شرکت در اجلاس اقتصادی داووس راهی سوئیس شده است ، روز چهارشنبه به واشنگتن باز می‌گردد. دادگاه استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا قرار است شش روز در هفته جریان داشته باشد و روزهای یک‌شنبه تعطیل خواهد بود.مجلس نمایندگان آمریکا رأی به استیضاح دونالد ترامپ داده و در همین راستا نیز ادامه این روند به مانند دادگاه در مجلس سنا ادامه دارد.

اسپوتنیک روسیه: وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد با گسترش مناطق عملیاتی یگان ضد دزدی دریایی، مستقل از آمریکا نیرو به تنگه هرمز اعزام می‌کند.وزارت دفاع کره جنوبی بدون اشاره به زمان و ترکیب نیروهای اعزامی اعلام کرد نیروهای اعزامی به دلیل روابط خوب سئول با تهران، به ائتلاف تحت رهبری آمریکا نمی پیوندند بلکه این عملیات را بطور مستقل آغاز می کنند .

دویچه وله : پس از کنفرانس یک ‌روزه لیبی در برلین، بحث بر سر ضرورت ارسال سربازان آلمانی به لیبی داغ شده است. در این زمینه، دولت آلمان و احزاب این کشور نظرهای گوناگونی دارند. اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان دیروز گفت که در حال حاضر برای دولت، تصمیم در باره چنین اقدامی مطرح نیست. او تاکید کرد: «نباید گام سوم را پیش از گام نخست برداشت».

خبرگزاری مهر: رئیس دولت وفاق ملی لیبی از کشورهای خارجی خواست مانع اقدامات خلیفه حفتر شوند. فایز السراج رئیس دولت وفاق ملی لیبی روز گذشته تاکید کرد که اگر کشورهای خارجی نتوانند مانع اقدامات خلیفه حفتر فرمانده ارتش ملی لیبی شوند این کشور با اوضاع فاجعه باری رو به رو خواهد شد. وی افزود: اقدامات حفتر باعث محاصره میادین نفتی و توقف تولید نفت خام شده است.

خبرگزاری تسنیم: وزیران دفاع روسیه و ترکیه در گفت‌وگویی تلفنی، روند اوضاع در سوریه و لیبی را بررسی کردند، ‌ضمن اینکه منابع خبری روس از تحویل بیش از ۱۲۰ موشک سامانه موشکی اس-۴۰۰ به آنکارا خبر داده‌اند. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که “سرگئی شایگو” وزیر دفاع این شب گذشته روز دوشنبه مذاکرات تلفنی با “خلوصی آکار” وزیر دفاع ترکیه انجام داد.

یورونیوز:  شیوع ویروس مرموز در چین؛ انتقال انسان به انسان تایید شد. دانشمندان چینی تأیید کردند که بیماری ویروسی جدید در این کشور از انسان به انسان قابل سرایت است؛ این در حالی است که تا کنون گفته می‌شد احتمال انتقال ویروس بیماری جدید از انسان به انسان بسیار اندک است.

رادیو چین: نشست سالانه مجمع اقتصاد جهان سال 2020 به زودی در داووس سوئیس برگزار می شود. سه سال پیش، شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین هنگام سخنرانی در نشست داووس اعلام کرد، نسبت دادن تمام مشکلات جهان به جهانی شدن اقتصاد نه تنها با حقیقت منطبق نیست بلکه به حل مسائل نیز هیچ کمکی نمی کند. وی خاطر نشان کرد، چین در آینده مبتکرانه تر در نظام مدیریت جهان شرکت می‎کند و تلاش خواهد کرد به حرکت نظام اقتصادی جهان به سوی تعادل و هماهنگی کمک کند.

ان .اچ.کی ژاپن: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، لایحه اصلاحات قانون اساسی برای تغییر ساختار قدرت و حکمرانی این کشور را تسلیم پارلمان کرده است. از اصلاحات پیشنهادی می توان به کاهش قدرت رئیس جمهور اشاره کرد، از جمله اینکه رئیس جمهور بتواند در مجموع فقط دو دوره در این سمت باقی بماند. طبق قوانین فعلی رئیس جمهور صرفا نمی تواند بیش از دو دوره پیوسته در این سمت باشد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): فرستاده سازمان ملل در قبرس نسبت به افزایش تردیدها درمیان جمعیت قبرس درباره توافق صلح هشدار داده است. الیزابت اسپهار، نماینده ویژه و رئیس نیروی صلح‌بان سازمان ملل در قبرس در جمع خبرنگاران در نیویورک خواستار اقدامات و تلاش‌های بیشتر برای از میان برداشتن اختلافات بین جوامع ترک و یونانی در قبرس شده است.

آناتولی ترکیه:  بزرگراه استراتژیک M4 واقع در شمال سوریه که شرق این کشور را به غرب متصل می‌کند، در پی تنش بین آمریکا و روسیه موقتا بسته شد. در پی اینکه نظامیان آمریکایی مستقر در مناطق تحت اشغال گروه تروریستی پ.ک.ک/ی.پ.گ مانع ورود سربازان روسیه به روستای تل فخر در استان حسکه سوریه شدند٬ بزرگراه M4 به طور موقت برای تردد بسته شد.

خبرگزاری ایرنا: دولت انگلیس قبل از خروج از اتحایه اروپا موفق شد 11 قرارداد تجاری و سرمایه گذاری با کشورهای آفریقایی امضا کند.این گزارش به نقل از یک بیانیه وزارت توسعه بین المللی انگلیس، اعلام کرد که لندن یک هفته از آنکه طرح «برگزیت» را رسما اجرایی کند، با امضای 11 قرارداد سرمایه گذاری در آفریقا از راهبرد جدیدی برای سرمایه گذاری در این قاره ثروتمند پرده برداشت که بیشتر بر توسعه زیرساخت ها و تجارت آفریقا متمرکز است.

خبرگزاری فارس:  فرمانده رزمایش مشترک روسیه و سوریه از برگزاری رزمایش جدید نیروهای دو کشور در بندر طرطوس سوریه با هدف حفاظت از فعالیت‌های اقتصادی بین المللی در دریاها خبر داد.«الکساندر یولداشیف» فرمانده رزمایش مشترک روسیه و سوریه در جمع خبرنگاران گفت: بیش از دو هزار نظامی علاوه بر هفت فروند کشتی و قایق در این تمرین‌ها که از ۱۸ تا ۲۰ ژانویه برگزار شد، شرکت کردند.

پارس تودی :  سخنگوی وزارت امور خارجه چین بر ادامه تلاش ها برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام ) تاکید کرد. «گنگ شوانگ» درواکنش به درخواست روسیه مبنی بر تشکیل نشستی از سوی کشورهای امضا کننده برجام برای بررسی چشم انداز توافق هسته ای ایران اعلام کرد، پکن بطور فعال از هرگونه ابتکار عمل که به کاهش تنش در منطقه غرب آسیا و حفظ برجام منجر شود استقبال می کند.

خبرگزاری صداو سیما: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتگو با اشپیگل اذعان کرد : ایران بعد از خروج یکجانبه آمریکا از توافقنامه اتمی(برجام)، بسیار صبوری کرد اما در نهایت، پاداش این شکیبایی اش را دریافت نکرده است . بورل تصریح کرد: ایران بعد از خروج یکجانبه آمریکایی ها از توافق، خیلی صبوری از خود نشان داد اما در نهایت، پاداش این شکیبایی را دریافت نکرد. باید ترتیبی دهیم این توافق، ثمرات اقتصادی داشته باشد که ایران به حق، انتظارش را دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *