جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

رسانه ها؛ اعزام نظامیان آمریکایی به عربستان و…

۱۳۹۸/۰۷/۲۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: گسیل نیروی نظامی بیشتر از سوی آمریکا به عربستان، واکنش انصارالله یمن به اعزام نیروی آمریکا، هشدار پوتین به طرح‌های نظامی آمریکا در فضا، دیدار شین جین پینگ و نارندرا مودی، حمله توپخانه ای ترکیه به نیروهای آمریکایی در سوریه، واکنش آنکارا به تحریم‌های احتمالی آمریکا، دیدار اردوغان با دبیرکل ناتو، تاکید فرانسه بر ضرورت توقف حملات ترکیه به شمال سوریه، حمایت پاکستان از عملیات نظامی ترکیه علیه کردهای سوریه، تاکید سازمان ملل بر تضمین امنیت غیرنظامیان در منطقه امن سوریه، اعزام صلح بانان استرالیایی به خاورمیانه، ادامه اختلافات تجاری بین ژاپن و کره جنوبی، هشدار اتحادیه اروپا در باره وقوع مجدد بحران انتخاباتی ۲۰۱۴ در افغانستان و ادامه پس‌لرزه‌های اوکراین گیت و احضار  پمپئو به سنا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

ان .اچ.کی ژاپن:  وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده است در واکنش به حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی و برای حمایت از سامانه دفاع هوایی عربستان تعداد بیشتری جت جنگنده و موشک رهگیر به این کشور ارسال خواهد کرد. مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در یک کنفرانس خبری در پنتاگون گفت که آمریکا نیروهای بیشتری را به همراه دو اسکادران جنگنده هوایی، یک واحد تجسس هوایی، دو سامانه موشکی پاتریوت و یک سامانه پدافند منطقه ای ارتفاع بالا (تاد) اعزام خواهد کرد.

خبرگزاری فارس: رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در واکنش به قصد آمریکابرای اعزام هزاران نیرو به عربستان نوشت، واشنگتن به جای فرستادن نیرو برای جنگ به منطقه، برنامه‌هایی برای صلح و همزیستی مشترک بفرستد و جهان را غافلگیر کند.«محمد علی الحوثی» در صفحه توییتر خود نوشت، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، دولت وی و وزیر دفاعش مارک اسپر به جای اعزام هزاران نیرو به منطقه غرب آسیا بهتر است برنامه‌هایی برای همزیستی مشترک، شهروندی برابر و دموکراسی به منطقه بفرستند نه برنامه‌هایی برای جنگ و ویرانی متحدانشان یا ملت‌های آزاد.

خبرگزاری صداو سیما: رئیس جمهور روسیه با هشدار درباره طرح‌های آمریکا برای استقرار فناوری‌های نظامی در فضا گفت: روسیه دست به اقدامات تلافی جویانه خواهد زد. ولادیمیر پوتین گفت: آمریکا برای خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (آی ان اف) برسر نگرانی‌های مربوط به منطقه آسیا بهانه‌ای از خودش اختراع کرده است. رئیس جمهور روسیه ضمن هشدار درباره طرح‌های آمریکا برای استقرار فناوری‌های نظامی در فضا گفت: روسیه دست به اقدامات تلافی جویانه خواهد زد.

رادیو چین:  شی جین پینگ رییس جمهور چین در چنای هند با نارندرا مودی نخست وزیر هند دیدار کرد. شی جین پینگ که برای برگزاری دومین دیدار غیررسمی سران چین-هند در چنای به سر می برد، در مسیر هتل به شهرک باستانی ماهابالی پورام مورد استقبال گرم مردم محلی قرار گرفت.شی با اشاره به هفتادمین سالگرد ایجاد روابط دیپلماتیک دو کشور گفت باید با استفاده از این فرصت تبادلات فرهنگی و آموزشی میان دو کشور را تعمیق و گسترش داد و مشترکا از گفتگوی تمدنها حمایت کرد تا انگیزه جدید توسعه روابط دوجانبه ایجاد شود.

اسپوتنیک روسیه: پنتاگون تأئید کرد که نیروهای مسلح امریکا در حوالی شهر کوبانی سوریه مورد حمله توپخانه ای از مواضع ارتش ترکیه قرار گرفته اند اما هیچکس در بین سربازان آمریکایی زخمی نشده است. این مطلب در بیانیه دیشب وزارت دفاع ایالات متحده اعلام شده است.رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز 9 اکتبر از آغاز عملیات نظامی در شمال سوریه خبر داد.

آناتولی ترکیه:  سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرد که آنکارا در برابر تحریم‌های احتمالی آمریکا علیه کشور، اقدام متقابل انجام خواهد داد.حامی آکسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به اظهاراتی پیرامون احتمال تحریم کشور توسط آمریکا به دلیل آغاز عملیات چشمه صلح در شرق فرات تاکید کرد: تردید نکنید که در برابر تحریم‌های احتمالی آمریکا علیه کشورمان، اقدام متقابل انجام خواهیم داد.

تی .آر.تی ترکیه:  رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه و ینس استولتنبرگ دبیر کل سازمان  پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)  دیدار کردند. این دیدار غیر علنی یک ساعت بطول انجامید.محور اصلی این دیدار را عملیات نظامی چشمه صلح نیروهای مسلح ترکیه در شرق رود فرات تشکیل داد.

العالم:  امانوئل مکرون’ رئیس جمهوری فرانسه بامداد شنبه در گفت و گوی تلفنی با ‘دونالد ترامپ’ همتای آمریکایی اش بر ضرورت توقف حملات ترکیه به شمال شرق سوریه تأکید کرد.در بیانیه کاخ الیزه، آمده است: مکرون در این گفت و گوی تلفنی، بر لزوم تلاش جهت پایان دادن به حملات ترکیه تأکید کرده است.

یورونیوز: عمران خان، نخست وزیر پاکستان حمایتش را از حملات نظامی ترکیه علیه کردهای سوریه اعلام کرد. در بیانیه دولت پاکستان آمده است که عمران خان در تماسی تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه «حمایت و همبستگی» خود را با آنکارا ابراز کرده است.عمران خان به رئیس جمهوری ترکیه گفته است که «پاکستان نگرانی‌های ترکیه در ارتباط با تروریسم را کاملا درک می کند.»

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  مسئولان سازمان ملل تأکید کردند که ترکیه باید در ایجاد منطقه امن بعد انسانی را نیز در نظر بگیرد چراکه تضمین امنیت غیرنظامیان در منطقه امنی که ترکیه قصد ایجاد آن در شمال سوریه را دارد، دشوار خواهد بود. سخنگوی کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل درباره اینکه آیاد دیده شده یک آواره سوری به منطقه امن در مرزهای ترکیه و سوریه بازگشته یا خیر، گفت: من هیچ اطلاعاتی درباره اینکه آوارگان سوری به آن مناطق منتقل شده‌اند یا خیر ندارم.

خبرگزاری مهر: استرالیا و فیجی قرار است در اقدامی مشترک شماری از صلح بانان خود را به مرز سوریه با رژیم صهیونیستی اعزام کنند حال آنکه ادعا می‌شود این مسئله ربطی به تحولات شمال شرق سوریه ندارد.اسکات موریسون نخست‌وزیر استرالیا در این باره مدعی شد: قرار است هفته بعد آنجا باشند.ظاهراً این نیروها در قالب عملیات مستشاری به مرز رژیم صهیونیستی و سوریه اعزام می‌شوند.

خبرگزاری تسنیم: ژاپن و کره جنوبی مذاکرات دوجانبه‌ای را در سازمان تجارت جهانی در ژنو درباره اختلافات تجاری انجام داده‌اند.  توکیو و سئول روز جمعه مذاکراتی را درباره کنترل های شدید ژاپن علیه صادرات کره جنوبی در سازمان تجارت جهانی در شهر ژنو برگزار کرده اند ولی به نظر می رسد هنوز راهی طولانی برای حل و فصل اختلافات تجاری دو طرف وجود دارد.

خبرگزاری ایرنا: سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان، ‌ از نامزدهای ریاست جمهوری این کشور خواست به نتیجه ای که کمیسیون مستقل انتخابات اعلام می کند، تمکین و از تکرار بحران انتخاباتی ۲۰۱۴ در افغانستان جلوگیری کنند.”پیر مایادون” در مصاحبه با شبکه طلوع افغانستان گفت:‌ شرایط امروز با ۲۰۱۴ کاملا متفاوت است، به اعتقاد من، مردم افغانستان روز به روز بیشتر خوهان صلح، ثبات و وحدت ملی هستند.

پارس تودی :    دموکرات های مجلس سنای آمریکا، وزیر امور خارجه این کشور را در چارچوب تحقیقات استیضاح ترامپ، احضار کردند. 10 عضو دموکرات سنای آمریکا با هدایت سناتور “باب منندز” عضو کمیته روابط خارجی، “مایک پمپئو” وزیر امور خارجه این کشور را  احضار کردند.این اقدام اعضای دموکرات سنا پس از آن صورت می گیرد که خبرهای درز کرده فاش کرد وکیل ترامپ، یووانوویچ را در ارتباط با اقدام قضایی علیه خانواده بایدن، زیر فشار قرار داده بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *