جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

Loading

رسانه ها؛کشمکش نتانیاهو و بنی گاتس و…

۱۳۹۸/۰۶/۲۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: رقابت نزدیک انتخاباتی در اسرائیل، واکنش اصلی ترین رقیب نتانیاهو به نتایج  انتخابات، تلاش واشنگتن برای کشیدن پرونده «آرامکو» به شورای امنیت، اعزام کارشناسان فرانسوی به عربستان، پیوستن ریاض به ائتلاف آمریکایی، واکنش انصارالله به پیشنهاد پوتین برای فروش اس- ۴۰۰ به عربستان، اقدام بحرین به خرید سامانه موشکی پاتریوت آمریکا، هشدار وزیر دفاع ونزوئلا به هرگونه حمله نظامی به این کشور، شرط طالبان برای بازگشت به مذاکره، اعلام فهرست جانشینان بولتون، برگزاری بیست و چهارمین دیدار نخست وزیران چین و روسیه، درخواست فعالان اپوزیسیون هنگ کنگ از کنگره آمریکا، گفتگوی تلفنی وزرای دفاع ترکیه و یونان و تاکید مرکل بر بازگشت طرف ها به برجام از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

یورونیوز:  برآورد اولیه از نتیجه انتخابات اسرائیل نشان می‌دهد که حزب میانه رو «آبی و سفید» و حزب راستگرای «لیکود» بیشترین میزان آراء را به دست آورده‌اند. به این ترتیب و همانطور که نظرسنجی‌های پیش از انتخابات نشان می‌دادند بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و بنی گانتس، رهبر حزب آبی و سفید در رقابت تنگاتنگ با یکدیگر برای تشکیل دولت ائتلافی آینده هستند.نتایج ۹۲ درصد آرای شمارش شده تا نخستین ساعات بامداد چهارشنبه ۲۷ شهریور اولیه نشان می‌دهد که هر دو حزب لیکود و آبی و سفید ۳۲ کرسی کنست (پارلمان اسرائیل) را به دست آورده‌اند.

خبرگزاری مهر:  اصلی ترین رقیب نتانیاهو در انتخابات روز گذشته، از شکست وی خبر داد. «بنی گانتز» رهبر ائتلاف سفید و آبی پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات در جمع هوادارانش گفت: منتظر نتایج نهایی خواهیم بود، اما به نظر می رسد مأموریت‌مان را محقق کردیم و به لطف شما، ائتلاف آبی و سفید به عنوان یک قدرت سیاسی اسرائیل باقی خواهد ماند.

خبرگزاری فارس:  یک مقام آمریکایی به رسانه‌ها گفت، واشنگتن معتقد است که بعد از جمع‌آوری اطلاعات در مورد حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی، شورای امنیت سازمان ملل متحد باید در این پرونده مشارکت کند.در ادامه تلاش‌های واشنگتن برای فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه حمله تلافی‌جویانه ارتش یمن به تأسیسات نفتی عربستان سعودی، یک مقام ارشد آمریکایی گفت، شورای امنیت سازمان ملل متحد باید در این پرونده وارد عمل شود.

خبرگزاری ایرنا:  «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه از اعزام کارشناسانی از این کشور برای بررسی حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی خبر داد. به گزارش رسانه های غربی از دیپلمات ها، رئیس‌ جمهوری فرانسه نگران است که حملات پهپادی به تأسیسات نفتی عربستان، بر تمهیدات دیپلماتیک پاریس برای رفع بحران بین ایران و آمریکا لطمه بزند.

اسپوتنیک روسیه:  مقامات سعودی تصمیم گرفتند برای اطمینان از ایمنی ناوبری دریایی در خلیج فارس به ائتلاف بین المللی بپیوندند. این ائتلافی است که توسط ایالات متحده ایجاد شده است. در حال حاضر استرالیا، بحرین و انگلیس به آن پیوستند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  رئیس کمیته عالی انقلاب یمن نسبت به اظهارات رئیس‌جمهوری روسیه و پیشنهاد وی به عربستان برای خرید سامانه‌های دفاعی “اس- ۴۰۰” واکنش نشان داد.محمد علی الحوثی در توییتر نوشت: از رئیس‌جمهور روسیه به دلیل تشریح بحران انسانی یمن که تجاوز و محاصره آمریکایی-بریتانیایی و سعودی عامل آن هستند، قدردانی می‌کنیم.وی افزود: این حق پوتین است که برای سلاح روسی تبلیغ کند و به خرید سامانه‌های “اس ـ۳۰۰” و “اس ـ۴۰۰” فرابخواند همانگونه که ترکیه و دیگران این کار را می‌کنند اما این حق ما نیز هست که بهترین سلاح را داشته باشیم.

آناتولی ترکیه: ولیعهد بحرین و معاون رئیس جمهوری آمریکا قرارداد خرید سامانه موشکی پاتریوت از ایالات متحده را امضا کردند.خبرگزاری رسمی بحرین «BNA» با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین طی دیدار با مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا قرارداد خرید سامانه موشکی پاتریوت از ایالات متحده را امضا کرده است.

خبرگزاری صداو سیما:  وزیر دفاع ونزوئلا گفت: تهاجم نظامی به ونزوئلا پیامدهای مرگباری برای آمریکای جنوبی در پی خواهد داشت. روز سه شنبه وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: واشنگتن و هم پیمانانش در نیمکره غربی در پی تعلیق گفتگوها بین کاراکاس و خوآن گوایدو رهبر مخالفان تحت حمایت آمریکا رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا, معاهده کمک های متقابل علیه ونزوئلا را احیا کرده اند.

خبرگزاری تسنیم:رئیس تیم مذاکره‌کننده طالبان گفت که این گروه به شرط آتش‌بس متقابل حاضر به توقف جنگ است و در صورت پایبندی آمریکا به توافقنامه نیز برای از سرگیری مذاکرات آماده است. «شیر محمد عباس استانکزی» رئیس تیم مذاکره‌کننده طالبان با اشاره لغو مذاکرات توسط ترامپ و تاکید بر اینکه این گروه خواستار راه‌حل سیاسی است به بی‌بی‌سی گفت: درهای ما برای مذاکره باز هستند بنابراین که طرف دیگر نیز درباره تصمیم خود درباره مذاکرات تجدیدنظر کند.

الکوثرفارسی:  رئیس‌جمهوری آمریکا فهرست افرادی را که قصد دارد از میان آنها مشاور امنیت ملی خود را انتخاب کند، اعلام کرد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا که چندی پیش جان بولتون را از سمت خود به عنوان مشاور امنیت ملی برکنار کرد، روز سه‌شنبه گفت قصد دارد از میان فهرستی پنج نفره، جایگزین بولتون را انتخاب کند.به گفته ترامپ، این پنج نفر عبارتند از فرد فلیتز، لیزا گوردون-هاگرتی، کیت کلاگ، رابرت اوبراین و ریک وادل.

رادیو چین:  لی که چیانگ نخست وزیر چین با همتای روسی خود در سن پترزبورگ به طور مشترک ریاست بیست و چهارمین دیدارنخست وزیران دو کشور را برعهده داشتند. لی که چیانگ در این دیدار گفت: چین و روسیه بزرگترین همسایه یکدیگر و اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل هستند. امسال مصادف با هفتادمین سالگرد برقراری روابط سیاسی چین و روسیه است. دو طرف براساس اصول احترام متقابل، برخورد برابر، منافع مشترک و برد-برد، به توسعه با ثبات و سالم مناسبات دو کشور کمک می کنند.

ان .اچ.کی ژاپن: فعالان هنگ کنگی از کنگره آمریکا خواسته اند تا قانونی بگذرانند که از اعتراض های چند ماهه ضد دولتی در این قلمرو چین حمایت کند.جاشوا وانگ در میان فعالانی بود که در استماع عمومی در کمیته کنگره که در مورد حقوق بشر در چین تحقیق می کند، حضور داشتند.

تی .آر.تی ترکیه:   خلوصی آکار وزیر دفاع ملی ترکیه با  نیکوس پاناگیوتوپلوس وزیر دفاع ملی یونان گفتگو کرد.در گفتگوی تلفنی وزرای دفاع ملی  دو کشور ، پیرامون روابط دو جانبه و موضوعات امنیت منطقه ایی بحث و تبادل نظرهایی بعمل آمد. ترکیه و یونان که هردو عضو ناتو هستند ، از دیرباز اختلاف ارضی و سیاسی دارند.

پارس تودی : آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان تاکید کرد، تنها یک راه برای کاهش تنش ها در منطقه غرب آسیا وجود دارد و آن بازگشت و پایبندی به توافق بین المللی هسته ای برجام  است. مرکل که  دریک نشست مطبوعاتی مشترک با پادشاه اردن سخن می گفت تاکید کرد:  برلین قویا معتقد است که توافق هسته ای با ایران که در سال ۲۰۱۵ منعقد شد، ساختاری است که برای کاهش تنش ها باید به آن رجوع کنیم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *