جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ صف آرایی روسیه وچین مقابل برنامه موشکی آمریکا و..

۱۳۹۸/۰۵/۳۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: روسیه و چین خواهان جلسه شورای امنیت برای برنامه موشکی آمریکا، گزافه گویی وزیر خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت، امتناع نیوزیلند از پیوستن به ائتلاف آمریکا در خلیج فارس، ادعای مجدد ترامپ برای میانجیگری در بحران کشمیر و مخالفت هند، ارجاع مسئله کشمیر به دیوان بین المللی دادگستری توسط پاکستان، ایران محور نشست سران گروه۷، «برگزیت» محور اصلی گفتگوی مرکل و جانسون، آغاز به کار "فرماندهی فضایی" ارتش آمریکا از هفته آینده ، مذاکره رئیس جمهور ایتالیا با احزاب مختلف برای پایان دادن به بحران سیاسی، پیوستن استرالیا به ائتلاف دریایی آمریکا، هشدار چین به آمریکا درخصوص توطئه برای تخریب همکاری چین و آفریقا ، اقدام آمریکا در فروش ۶۶ جنگنده F-16 به تایوان، ابراز آمادگی دولت محلی هنگ‌کنگ برای گفت‌وگو با معترضان و ادامه مذاکرات طالبان و آمریکا در قطر ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

اسپوتنیک روسیه: روسیه و چین خواهان جلسه شورای امنیت به علت برنامه موشکی آمریکا شدند. روسیه و چین جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد را به دلیل برنامه های ایالات متحده برای توسعه و استقرار موشک های برد متوسط ​​را خواستار شدند. دیمیتری پالیانسکی مدیر بخش بین الملل روسیه در سازمان ملل خاطرنشان کرد: این نشست روز پنجشنبه برگزار می شود.

خبرگزاری صداو سیما: وزیر امور خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی “چالش های صلح و امنیت در خاورمیانه” در اظهاراتی عجیب، مدعی شد: ما به از میان رفتن داعش با کمک ائتلاف خود کمک کرده ایم.پمپئو با نگرانی از همراهی نکردن جامعه بین المللی با سیاست های آمریکا، گفت تحریم‌ تسلیحاتی ایران به زودی به پایان می رسد و زمان از کف می رود؛ باید جلوی ایران را گرفت!

خبرگزاری ایرنا: وزیردفاع نیوزیلند امروز چهارشنبه اعلام کرد که با وجود رایزنی دولت انگلیس برای پیوستن این کشور به ائتلاف آمریکا در خلیج فارس اما نیوزیلند به خاطر نداشتن امکانات قابل دسترس به این ائتلاف نمی پیوندد. رون مارک گفت: البته هنوز درخواست رسمی از نیوزیلند برای پیوستن به نیروهای ویژه در خلیج فارس ارائه نشده اما انگلیس دراین زمینه رایزنی هایی داشته است.

العالم: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا با بیان اینکه وضعیت در کشمیر بحرانی و بسیار پیچیده شده است ، بار دیگر پیشنهاد میانجیگری میان هند و پاکستان جهت حل این موضوع را مطرح کرد، پیشنهادی که با مخالفت دهلی نو مواجه شده است.شبکه خبری ” ان دی تی وی” گزارش داد: یک روز پس از مکالمه تلفنی با نخست وزیران هند و پاکستان، ترامپ اعلام کرد وی علاقه مند به آرام کردن وضعیت در کشمیر است.

خبرگزاری فارس: وزیر امور خارجه پاکستان گفت: اسلام‌آباد مسئله کشمیر را به دیوان بین المللی دادگستری ارجاع و خواهان رسیدگی به آن شده است.«شاه‌محمودقریشی» وزیر امور خارجه پاکستان در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام کرد اسلام‌آباد مسئله کشمیر را به دیوان بین المللی دادگستری ارجاع و خواهان رسیدگی به آن شده است.قریشی پیش از این نیز گفته بود: از تمام امکانات دیپلماتیک، سیاسی و قانونی برای حمایت از مردم کشمیر استفاده خواهیم کرد.

یورونیوز: سرنوشت برجام، امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز، جنگ سوریه و بحران یمن مسائلی هستند که ایران را به یکی از محورهای گفتگوهای سران گروه ۷ کشور صنعتی و ثروتمند جهان در جنوب غربی فرانسه بدل کرده است.تنها ۱۶ روز دیگر تا پایان مهلت ۶۰ روزه دوم ایران برای ایفای تعهدات مورد نظرش توسط اروپا در چارچوب برجام باقی مانده است. این فرصت در پایان نشست آتی سران گروه ۷ در فرانسه که تا دوشنبه آینده ادامه خواهد داشت، به ۱۰ روز می‌رسد.

 خبرگزاری مهر: محور اصلی گفتگوهای امشب صدراعظم آلمان در دیدار با نخست وزیر انگلیس درباره خروج این کشور از اتحادیه اروپا خواهد بود.پیش تر جانسون در سخنانی خاطر نشان کرده بود که چه برپایه توافق و چه بدون توافق انگلیس پایان ماه اکتبر اتحادیه اروپا را ترک خواهد کرد. کشورهای اروپایی علاقمندند که انگلیس بر اساس توافق صورت گرفته با اتحادیه اروپا ، برگزیت را اجرایی کند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا از آغاز به کار “فرماندهی فضایی” ارتش آمریکا در هفته آینده خبر داد.بر اساس اعلام معاون رئیس جمهور آمریکا سرانجام فرماندهی نظامی جدید ارتش این کشور موسوم به “فرماندهی فضا” در پایان ماه جاری میلادی قرار است افتتاح شده و کارش را آغاز کند. واحد فرماندهی فضای ارتش آمریکا شاخه جدیدی از این ارتش است که عهده‌دار فرماندهی متحد رزمی و هدایت عملیاتهای نظامی این کشور در حوزه فضا خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم:  رئیس جمهور ایتالیا مذاکره با بازیگران اصلی در عرصه سیاسی این کشور را آغاز کرده است تا به بحران سیاسی اخیر پس از استعفای نخست وزیر پایان دهد. در حالی که استعفای جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا موجب تشدید بحران سیاسی شده است، سرجیو ماتارلا رئیس جمهور این کشور مذاکره با احزاب و سیاستمداران مختلف را آغاز کرده است تا به این بحران پایان دهد.اختلافات شدید بین نخست وزیر و وزیر کشور ایتالیا عامل اصلی استعفای کونته بوده است.

الکوثرفارسی: رسانه استرالیایی از تصمیم این کشور برای پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز خبر داده است.  «اسکات موریسون»، نخست‌وزیر استرالیا چهارشنبه اعلام کرده این کشور به ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا که قرار است از کشتی‌ها و نفت‌کش‌های در حال عبور از خلیج فارس محافظت کنند، می‌پیوندد.

رادیو چین:  وزارت خارجه چین هشدار داد: هر گونه توطئه‌ای با قصد تخریب همکاری چین و آفریقا بی نتیجه خواهد ماند. گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین  این اظهارات رادرواکنش به مقاله روزنامه وال استریت ژورنال گفت که گزارش داد که شرکت هواوی با استفاده از فنون و محصولات خود به دولت‌های کشورهای آفریقایی مانند اوگاندا و زامبیا کمک می کند تا بر مخالفان سیاسی داخلی خود نظارت داشته باشند.

ان .اچ.کی ژاپن:  دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به طور رسمی تصمیم گرفته است تا جنگنده های اف ۱۶ به تایوان بفروشد.کاخ سفید روز سه شنبه کنگره را از قصد خود برای تایید این فروش ۸ میلیارد دلاری مربوط به ۶۶ فروند جنگنده مطلع کرد.

دویچه وله : در ادامه تظاهرات در هنگ‌کنگ، کری لم، رئیس دولت محلی از آمادگی خود برای گفت‌وگو با معترضان سخن گفت. کری لم، رئیس دولت محلی هنگ‌کنگ اعلام کرد که برای برون‌رفت از بحران سیاسی و یافتن یک راه‌حل جامع حاضر به گفت‌وگو با معترضان است. از سوی دیگر، توییتر و فیس‌بوک برای مقابله با تبلیغات دولت چین علیه معترضان، صدها حساب کاربری را مسدود کرده‌اند.

آناتولی ترکیه:  وزارت امور خارجه آمریکا از دیدار قریب الوقوع زلمی خلیل‌زاد با طالبان در قطر و افغانستان خبر داد.وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان به منظور دیدار با طالبان در چارچوب مذاکرات صلح بین الافغانی به دوحه و کابل سفر خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *