جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
أحدث المقالات
13اسفندماه 1397
رسانه ها ؛ هشدار روسیه به آمریکا درخصوص آمریکای لاتین و…
خبرگزاری تسنیم: نخست وزیر روسیه هشدار داد، خطمشی آشکار واشنگتن در جهت سرنگونی دولتهای نامطلوب در منطقه آمریکای لاتین بسیار نگران کننده است، در حالیکه مسکو تنها راه برقراری صلح و ثبات در ونزوئلا را گفتوگو بین دولت و مخالفان میداند.به گزارش خبرگزاری تسنیم ، “دمیتری مدویدیف” نخست وزیر روسیه معتقد است که واشنگتن آشکارا خط مشی سرنگونی دولتهای نامطلوب در آمریکای لاتین را در پیش گرفته که عواقب خطرناکی برای این منطقه خواهد داشت.
خبرگزاری صداو سیما: نشریه هلند اسکرمبل گزارش داد در سال ۲۰۱۷ چهار فروند جنگنده رادارگریز اف-۱۱۷ آمریکا موسوم به نایت هاک، مخفیانه در غرب آسیا مستقر شدند.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشریه هلندی اسکرمبل که در حوزه صنعت هوایی فعال است گزارش داد در سال ۲۰۱۷ چهار فروند جنگنده رادارگریز اف-۱۱۷ آمریکا مخفیانه در خاورمیانه مستقر شدند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): سخنگوی وزارت خارجه قزاقستان اعلام کرد:در پی افزایش تنشها میان پاکستان و هند، این مساله در دستور کار نشست پیش روی سازمان همکاری شانگهای قرار گرفت.به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه قزاقستان اعلام کرد: این کشور پیشنهاد داده که کنفرانس تدابیر اعتمادساز و همکاری در آسیا (CICA) برای بررسی و حل تنش اخیر میان هند و پاکستان در چارچوب سازمان همکاری شانگهای برگزار شود.
خبرگزاری مهر: سخنگوی دولت پکن از تداوم افزایش منطقی بودجه نظامی چین در راستای تامین منافع ملی این کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، ژانگ یسوئی سخنگوی دولت چین امروز دوشنبه از قصد این کشور برای افزایش منطقی و متناسب بودجه نظامی در راستای تأمین امنیت ملی و انجام اصلاحات نظامی، خبر داد.در سال ۲۰۱۸ میلادی، چین از بزرگترین بودجه نظامی خود که قرار بود رشدی ۸.۵ درصدی را به خود ببیند؛ رونمایی کرد.
خبرگزاری فارس: عربستان سعودی یک کنسول و ۲ کارمند به سفارت خود در دمشق اعزام کرد که گفته میشود شاید این اقدام ریاض در خصوص صدور ویزا برای کسانی است که تمایل دارند فریضه حج را به جا آورند. به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه «القدس العربی» نوشت « سفارتخانه عربستان تا کنون درهای خود را به روی مراجعه کنندگان باز نکرده است، ولی اعزام کنسول و دو کارمند توسط عربستان از تغییر عملی حکایت دارد».
الکوثرفارسی: در پی شدت گرفتن رقابت روسیه و آمریکا برای تصاحب بازار هسته ای عربستان، یک مقام روس روز یکشنبه از آمادگی مسکو برای فروش فناوری رآکتورهای هسته ای نسل سوم به ریاض خبر داد.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، به نقل از الشرق الاوسط، «الکساندر ورونکف» مدیرکل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای شرکت دولتی «روس اتم» اعلام کرد کشورش پیشنهاد فروش فناوری رآکتورهای نسل سوم (VVER-1200) را به عربستان داده است.
یورونیوز: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد برای تضمین امنیت سوریه هنگام خروج نیروهای خارجی از این کشور با روسیه همکاری خواهد کرد. نتانیاهو که یک هفته پیش با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در مسکو دیدار کرد، گفت «بسیار روشن» است که حملات کشورش علیه مواضع نیروهای وابسته به ایران در خاک سوریه ادامه خواهد داشت.
رادیو چین: آمریکا و کره جنوبی تایید کرده اند که که مانورهای نظامی بزرگی که دو کشور به صورت مشترک برگزار میکردند لغو شده است. برگزاری این مانورهای نظامی همواره خشم کره شمالی را به دنبال داشت که دشمنانش را به تدارک حمله به این کشور متهم میکرد. مقامهای نظامی آمریکا و کره جنوبی گفتهاند که این تصمیم برای حمایت از تلاشهای دیپلماتیکی گرفته شده که برای خلع سلاح هستهای در شبهجزیره کره در جریان است.
اسپوتنیک روسیه: وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که موشک های چینی، تهدیدی برای روسیه محسوب می شوند.به گزارش اسپوتنیک، اورزولا فن، وزیر دفاع آلمان در مصاحبه با روزنامه فوکوس گفت: موشک های چینی تهدید برای روسیه محسوب می شوند، به همین دلیل باید با پکن قرارداد خلع موشک های هسته ای میان برد امضاء شود.
آناتولی ترکیه: کنفرانس اتحادیه پارلمان های عربی با شعار «قدس پایتخت ابدی دولت فلسطین» در امان، پایتخت اردن آغاز شد.کنفرانس اتحادیه پارلمان های عربی با شعار «قدس پایتخت ابدی دولت فلسطین» و مشارکت 16 رئیس پارلمان کشورهای عربی و 2 نماینده از پارلمان های این کشورها در امان، پایتخت اردن آغاز شده و 2 روز ادامه خواهد یافت.
تی .آر.تی ترکیه: وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: سرکنسولگری و سفارت آمریکا در قدس به عنوان یک مرکز امور دیپلماتیک واحد از امروز 4 ام ماه مارس در یکدیگر ادغام می شوند. در ادامه این اطلاعیه آمده است: این اقدام در پی تصمیم مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در 18 اکتبر 2018 برای ایجاد یک مرکز دیپلماتیک واحد صورت گرفته است.
دویچه وله : خوان گوایدو از شهروندان ونزوئلا خواست در تظاهرات سراسری علیه دولت نیکلاس مادورو شرکت کنند. او که خود را رئیس جمهور موقت ونزوئلا میخواند از کارکنان دولت خواسته دست از کار بکشند و به جمع معترضان بپیوندند.رئیس پارلمان و رهبر مخالفان دولت نیکلاس مادورو که خود را رئیس جمهوری موقت ونزوئلا میخواند در یک پیام ویدئویی اعلام کرد که روز دوشنبه، چهارم مارس، به این کشور بازمیگردد.
0 Comments