جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

یک مقام آمریکایی می‌گوید در گفتگو‌های قاهره، پیشرفت‌هایی حاصل شده، اما «منتظر خبر‌های بیشتری هستند»

یک مقام آمریکایی به رویترز گفته ایالات متحده معتقد است در گفتگو‌های قاهره بر سر آتش‌بس و تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل پیشرفت‌هایی حاصل شده، اما «منتظر خبر‌های بیشتری هستند».

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

آژانس فضایی چین کاوشگری را با هدف جمع آوری نمونه‌هایی از بخش «تاریک ماه» به فضا پرتاب کرد. اقدامی که برای اولین بار در جهان صورت می‌گیرد.

سناتور آمریکایی: تصویب توافق امنیتی میان واشنگتن و ریاض مشروط به سازش با اسرائیل است

تهران- ایرنا- لیندسی گراهام سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی، گفت: تصویب توافق امنیتی میان واشنگتن و ریاض از سوی سنای آمریکا، مشروط به سازش عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل و عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو است.

بورل: موجودیت اوکراین به ما وابسته است/ می‌توانم با قطع کمک‌ها، ۲ هفته‌ای به جنگ پایان دهم

بورل گفت: موجودیت اوکراین به ما وابسته است. من می‌توانم با قطع کمک‌ها، ۲ هفته‌ای به جنگ پایان دهم. اگر تامین تسلیحات برای اوکراین را قطع کنم، اوکراین نمی‌تواند مقاومت کند، تسلیم خواهد شد و جنگ به پایان می‌رسد.

Loading
12 اردیبهشت ماه 1396

رسانه ها ؛ تلاش سه جانبه برای حفظ آتش بس در سوریه و…

۱۳۹۶/۰۲/۱۲ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: نشست کارشناسان روسیه، ایران و ترکیه پیش از مذاکرات آستانه 4، پیشروی کردهای سوریه در رقه،گفت‌وگوی تلفنی لاوروف و تیلرسون،عملیاتی شدن سامانه موشکی تاد در کره جنوبی، برگزاری همه پرسی عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا، تاکید چین بر میانجیگری جامعه بین المللی برای حل بحران یمن، گزارش مثبت صندوق بین‌المللی پول درباره ایران، انتشارسند سیاسی جنبش حماس، سفر مرکل به روسیه ، آمادگی ترامپ برای دیدار با رهبر کره شمالی و حمایت ماکرون از فرگزیت ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

پارس تودی:کارشناسان روسیه، ایران و ترکیه به عنوان تضمین کنندگان آتش بس سوریه، امروز(سه شنبه) در آستانه پایتخت قزاقستان با یکدیگر دیدار می کنند.گفت وگوهای کارشناسی امروز پیش از مذاکرات بین المللی درباره اوضاع سوریه انجام خواهد شد که قرار است سوم ماه می در آستانه برگزار شود. این چهارمین باری است که قزاقستان میزبان این مذاکرات است.دی میستورا فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سوریه نیز عصر امروز وارد آستانه خواهد شد.

خبرگزاری فارس: یکی از فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کرد که تنها 10% از شهر البقه در اشغال داعش است و بزدوی بر این شهر مسلط خواهند شد. «عبد القادر هفیدلی» از فرماندهان گروه موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه که بیشتر عناصر آن کُرد هستند، خبر از پیشروی این گروه میدهد.تلویزیون «ANHA» وابسته به کُردهای سوریه به نقل از این فرمانده گزارش داد که نیروهای دموکرات موفق شدند 90% از شهر الطبقه را از داعش پس بگیرند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  دستگاه دیپلماسی روسیه از گفت‌وگوی تلفنی وزیران امور خارجه این کشور و آمریکا خبر داد. وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، سرگئی لاوروف، رییس دستگاه دیپلماسی این کشور با رکس تیلرسون، همتای آمریکایی خود تلفنی گفت‌وگو کرد.در این تماس تلفنی، این دو دیپلمات توافق کردند که در حاشیه نشست وزرای «شورای قطب شمال» که دهم و یازدهم مه برگزار می‌شود، با یکدیگر دیدار داشته باشند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): سیستم موشکی تاد که با جنجال بسیاری به کره‌ جنوبی فرستاده شد، عملیاتی شده و اکنون قابلیت دفاع در برابر موشک‌های احتمالی کره شمالی را دارد. سامانه ضد موشکی تاد که توسط آمریکا طراحی شده ، چندی قبل در کره‌ جنوبی مستقر شد.  راب منینگ، سخنگوی نیروهای آمریکایی در کره‌ جنوبی اعلام کرد: این سامانه وارد فاز عملیاتی شده و قابلیت رهگیری موشک‌های احتمالی کره شمالی و دفع آنها را دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  روسای جمهور آمریکا و روسیه در پی تشدید تنش‌ها در شبه جزیره کره برای اولین بار پس از حمله اخیر واشنگتن به سوریه با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند. کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا امروز سه شنبه با همتای روس خود مذاکراتی تلفنی خواهد داشت. بنا به گفته مقامات آمریکایی موضوع سوریه و بحران کره شمالی محور این مذاکرات خواهد بود.

خبرگزاری مهر:  رئیس سازمان اطلاعات پاکستان (آی اس آی) برای گسترش همکاری های امنیتی دوجانبه به زودی به افغانستان سفر می کند. «نوید مختار» رئیس سازمان اطلاعات پاکستان به زودی به کابل سفر می کند و در مورد همکاری های امنیتی و مبارزه با تروریسم با مقامات این کشور به گفتگو خواهد نشست.«ایاز صادق» رئیس پارلمان پاکستان که به تازگی به کابل سفر کرده است ضمن اعلام این خبر گفت که نوید مختار همچنین قرار است در مورد فهرست تروریست ها که چندی پیش بین کابل و اسلام آباد مبادله شد، صحبت کند.

  خبرگزاری مهر: رئیس کمیته روابط خارجی سنا آمریکا از قطعی بودن تصمیم پیگیری لایحه تحریم های غیر هسته ای ایران خبر داد.به گزارش پولیتیکو، اعضای کمیته روابط خارجی سنا آمریکا از پیگیری لایحه تحریم های روسیه منصرف شدند و تصمیم گرفتند به جای آن لایحه مقابله با نفوذ روسیه در اروپای شرقی را مورد بررسی قرار دهند. در عین حال، کمیته روابط خارجی سنا از تصمیم برای اولویت بخشیدن به لایحه وضع تحریم های جدید علیه ایران خبر داد.

خبرگزاری تسنیم:  رئیس جمهور ترکیه بار دیگر از تصمیم آنکارا برای برگزاری همه پرسی عضویت در اتحادیه اروپا خبر داد. رجب طیب اردوغان در یک مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد: ترکیه در یک همه پرسی تصمیم خواهد گرفت که آیا عضویت در اتحادیه اروپا را دنبال کند یا نه.وی در ادامه اتحادیه اروپا را به صادق نبودن متهم کرد و گفت: کشورهای اروپایی ترکیه را در مبادی ورودی خود معطل نگه داشته اند.

خبرگزاری ایرنا: تیان چی سفیر چین در یمن از جامعه بین المللی خواست برای دستیابی به راه حل سیاسی و کاهش بحران انسانی یمن براساس قطعنامه 2216شورای امنیت، طرح شورای همکاری خلیج فارس وسازوکارهای اجرایی آن وگفت وگوهای ملی به عنوان اصل دستیابی به راه حل سیاسی، تلاش بیشتری انجام دهد. سفیر چین گفت که چین اهمیت زیادی برای یمن وبحران انسانی شدید آن قائل است.

خبرگزاری ایرنا: وزارت امور خارجه آمریکا با صدور اخطاریه سفر به اروپا برای شهروندان خود، اعلام کرد: خطر حملات تروریستی (در این قاره) همچنان ادامه دارد. در اخطار سفر وزارت امور خارجه آمریکا آمده است ‘با وجود اینکه دولت های اروپایی به عملیات ضد تروریسم خود ادامه می دهند، این وزارتخانه همچنان درباره حملات تروریستی بالقوه آتی دراین منطقه نگران است’.

 خبرگزاری صدا و سیما:  پرواز بمب افکن های راهبردی B-1B آمریکا یک روز پس از پایان یک رزمایش نظامی مشترک سئول و واشنگتن واکنش شدید پیونگ یانگ را به دنبال داشت. بمب افکن های راهبردی B-1B آمریکا در رزمایش مشترک با نیروهای هوایی کره جنوبی و ژاپن بر فراز شبه جزیره کره پرواز کردند.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن: یک هواپیمای تجسسی بزرگ بدون سرنشین آمریکایی به پایگاه موقتش در توکیو وارد شد. انتظار می رود که هواپیمای «گلوبال هاک» تحرکات کره شمالی از جمله پرتاب موشک های بالستیک را زیر نظر گیرد.این هواپیما از پایگاه اصلی خود در گوام به پرواز در آمده و شامگاه دوشنبه در پایگاه هوایی آمریکایی یوکوتا فرود آمد.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن: تایلند می گوید که یک زیردریایی از چین خریداری خواهد کرد و در نظر دارد که تا سال ۲۰۲۳ میلادی آن را مورد استفاده قرار دهد. مقام های نیروی دریایی تایلند دیروز یک کنفرانس خبری برگزار کردند تا درباره تصمیم دولت برای خریداری این زیردریایی به ارزش بیش از ۳۹۰ میلیون دلار توضیح دهند. تایلند از زمان جنگ ویتنام با برگزاری هر ساله مانورهای مشترک با ارتش آمریکا، بطور گسترده ای بعنوان یک متحد آمریکا در نظر گرفته می شد.

العالم فارسی: صندوق بین‌المللی پول بهبود شرایط اقتصادی ایران را پس از لغو برخی تحریم‌ها مناسب ارزیابی کرد.صندوق بین‌المللی پول روز سه‌شنبه با انتشار گزارشی همچنین اعلام کرد کشورهای تولیدکننده نفت در خاورمیانه همچنان از بزرگترین ساختار پرداخت یارانه‌های انرژی در جهان استفاده می‌کنند و به اصلاحاتی بیشتر برای کاهش هزینه‌کرد دولت نیاز دارند.

رادیوچین: سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی اعلام کرد، اوضاع شبه جزیره کره در جدی‎ترین حالت در طول 50 سال اخیر قرار دارد.این سخنگو گفت: امسال آمریکا و کره جنوبی بزرگ‌ترین مانورهای نظامی مشترک در تاریخ را تحت عنوان “تصمیم کلیدی” و “عقاب” اجرا کردند و بیش از 300 هزار سرباز و انواع سلاح‌های راهبردی هسته‌ای در این دو مانور نظامی به نمایش گذاشته شد که نشانگر تصمیم این دو کشور برای حمله هسته‎ای پیشگیرانه بود.

یورونیوز : جنبش فلسطینی حماس ضمن رونمایی از منشور سیاسی جدید خود اعلام کرد که تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ را به رسمیت می شناسد اما همزمان در این اساسنامه حق وجود اسرائیل را به رسمیت نشناخته است.نسخه اصلی منشور سیاسی حماس، در سال ۱۹۸۸ همزمان با تاسیس این گروه منتشر شده بود و مرزهای ۱۹۶۷، شامل سرزمین های کرانه باختری و نوار غزه است.

یورونیوز: هواپیماهای جنگنده اف-۱۶ فالکون آمریکا از پایگاه هوایی آویانو در ایتالیا راهی فرودگاه بگرام در شمال کابل شده اند.ناتو ضمن تائید این خبر به تعداد این جنگندهای اشاره نکرده است.

دویچه وله:  صدراعظم آلمان و رئیس جمهوری روسیه علیرغم سردی مناسبات بر سر بحران اوکراین مجددا با یکدیگر ملاقات می‌کنند. این دیدار مقدمه نشست گروه ۲۰ است. محور گفت‌وگوهای مرکل و پوتین درباره سوریه و اوکراین خواهد بود.این دیدار در شرایطی صورت می‌گیرد که مناسبات روسیه و آلمان چندان گرم نیست.

پرس تی وی : در شرایطی که تنش‌ها میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ بالا گرفته است، رئیس‌جمهور امریکا از آمادگی خود برای دیدار با رهبر کره شمالی خبر داد.دونالد ترامپ در مصاحبه با نشریه بلومبرگ گفت: «اگر دیدار من با او اثدام صحیحی باشد… افتخار می‌کنم که این کار را انجام دهم.»

خبرآنلاین: امانوئل ماکرون، نامزد پیشروی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نیز در مصاحبه ای گفت، یا باید اتحادیه اروپا تغییر کند یا فرانسه از این اتحادیه خارج می شود.ماکرون، در مصاحبه با شبکه خبری بی.بی.سی این اظهارات را در حالی مطرح کرد که وی و مارین لوپن، رقیبش از حزب راست افراطی جبهه ملی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور وارد دور دوم انتخابات شده اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *