جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading
8 خرداد ماه 1396

رسانه ها ؛ آزمایش موشکی تازه کره شمالی پس از تهدید گروه هفت و…

۱۳۹۶/۰۳/۰۸ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: آزمایش یک سامانه جدید ضد موشکی در کره شمالی، اعزام ناو دیگر ارتش آمریکا به شبه جزیره کره ،پیشروی نیروهای حشد شعبی عراق به سمت مرزهای سوریه، نشست سه جانبه الجزایر، مصر و تونس برای بررسی بحران لیبی، آزمایش موشکی رژیم صهیونیستی، انجام پروازهای نظارتی ترکیه و نروژ بر فراز روسیه ، تشکیل جلسه کابینه رژیم صهیونیستی در نزدیکی مسجدالاقصی، تاکید مرکل برهمگرایی بیشتر اروپا، دیدار ولادیمیر پوتین و امانوئل ماکرون و سفر نخست وزیران چین و هند به اروپا ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

یورونیوز: پیونگ یانگ از آزمایش یک سامانه تسلیحاتی ضد موشکی جدید تحت نظارت کیم جونگ اون رهبر این کشور خبر داد.در تصاویر ارسالی رهبر جوان کره شمالی خود هدایت این سیستم جدید را به عهده دارد. خبرگزاری های کره شمالی اشاره ای به ماهیت و نوع این سلاح نکرده اند.کیم جونگ اون همچنین پس از آزمایش سامانه ضد موشکی دستور تولید انبوه و استقرار آن در سراسر خاک کره شمالی را صادر کرده است.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن:  شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، امروز به محض ورود به دفتر خود با خبرنگاران صحبت کرد. وی گفت که ژاپن به هیچ وجه نمی تواند اقدام های تحریک آمیز مکرر کره شمالی و بی اعتنایی این کشور به هشدارهای پیاپی از سوی جامعه بین المللی را بپذیرد. آبه گفت که دولت ژاپن مراتب اعتراض شدید خود علیه این پرتاب کره شمالی را تسلیم کرده است.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن:   فرماندهی نیروهای آمریکایی در حوزه اقیانوس آرام می گوید پرتاب یک موشک بالستیک کوتاه برد توسط کره شمالی در روز دوشنبه را شناسایی کرده است. یک سخنگوی کاخ سفید در گفت و گو با خبرنگاران گفت  مقامات آمریکایی در حال تجزیه و تحلیل این اوضاع هستند. در همین حال، وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا می گوید مقامات قصد دارند تا به منظور انجام تمرینات مشترک با ناو گروه « یو اس اس کارل وینسون» که از پیش در آبهای سواحل شبه جزیره کره در حال انجام مانور هستند، ناو هواپیما بر « یواس اس رونالد ریگان» را به این منطقه اعزام کنند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  نیروهای حشد شعبی عراق در راستای پیشروی خود در غرب موصل توانستند به 25 کیلومتری مرزهای سوریه برسند. حشد شعبی عراق روز یکشنبه کنترل روستای کوجو و روستاهای دیگری در جبل سنجار را در دست گرفتند. ایزدی‌ها در این روستاها ساکن هستند.نیروهای حشد شعبی همچنین شهر القحطانیه در غرب استان نینوا را از دست داعش آزاد کردند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  یک مقام دستگاه دیپلماسی آلمان گفت که این کشور به زودی و ظرف دو هفته آینده درباره خروج نیروهایش از پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه تصمیم خواهد گرفت. در حال حاضر حدود ۲۵۰ نیروی آلمانی در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه مستقر هستند که در کمپین مبارزه با گروه تروریستی داعش فعالیت می‌کنند.یک مقام وزارت امور خارجه آلمان که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد، برلین که در حال حاضر روابطی پرتنش با آنکارا دارد، تا اواسط ژوئن درباره خروج نیروهای خود از پایگاه هوایی اینجرلیک تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد.

خبرگزاری مهر: وزارت امور خارجه الجزایر از نشست سه جانبه وزرای خارجه الجزائر، مصر و تونس طی روزهای ۵ و ۶ ژوئن آینده (۱۵ و ۱۶ خرداد) در پایتخت الجزائر به منظور بررسی بحران لیبی خبر داد.خبرگزاری الجزایر (واج) به نقل از «عبدالعزیز بن علی الشریف» سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور گزارش داد: در راستای ادامه رایزنی بین الجزائر، مصر و تونس، «عبدالقادر مساهل»، «سامح شکری» و «خمیس الجهیناوی» وزرای خارجه سه کشور به منظور ارزیابی اوضاع لیبی در سایه تحولات سیاسی امنیتی اخیر گرد هم می آیند.

  خبرگزاری مهر:   وزیر کشور هند طی اظهاراتی اعلام کرد که هر چه سریع تر به مسئله کشمیر رسیدگی خواهیم کرد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جیو نیوز، «راج نات سینگ» وزیر کشور هند اعلام کرد که مسئله کشمیر یک چالش بزرگ برای کشور ما است و به زودی راه حلی برای آن خواهیم یافت.وی افزود: ما برای حل این مسئله با تمام گروه ها و فرقه ها در حال مذاکرات هستیم اما هیچکدام  شرایط ما را نمی پذیرند.

خبرگزاری فارس:   وزارت جنگ رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) از  آزمایش موشکی در مرکز فلسطین اشغالی خبر داد.به نوشته روزنامه «جروزالم پست» این پرتاب با هدف آزمایش یک موتور پیشرانه جدید موشکی از پایگاه نظامی در مرکز فلسطین اشغالی و ساعات آغازین روز دوشنبه انجام شد.شبکه خبری «آی24 نیوز» اعلام کرد این موتور پیشرانه برای پرتاب موشک‌های بسیار بزرگ مانند بالستیک قاره‌پیما با توان حمل کلاهک هسته‌ای و همچنین ماهواره‌برها استفاده می‌شود.

خبرگزاری ایرنا:  نظامیان ترکیه و نروژ در چارچوب موافقت نامه «آسمان باز» با پروازهای هوایی مراکز نظامی روسیه را بازرسی می کنند. پروازهای نظارتی گروههای نظامی ترکیه و نروژ امروز (دوشنبه) آغاز و تا سه روز ادامه خواهد داشت.سرگئی ریژکوف رئیس مرکز ملی کاهش خطرات اتمی روسیه اعلام کرده که انجام این پروازها در چارچوب توافق بین المللی «آسمان باز» انجام می گیرد و مسیر حرکت نیز از پیش تعیین شده است.

خبرگزاری تسنیم: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اقدامی بی‌سابقه جلسه کابینه را در تونلی زیر دیوار «براق» مسجدالاقصی تشکیل داد.«بنیامین نتانیاهو» روز گذشته جلسه هفتگی کابینه این رژیم را در تونل‌های زیرزمینی زیر دیوار براق مسجدالاقصی تشکیل داد. این جلسه ویژه در سالگرد اشغال شهر بیت‌المقدس برگزار شد که در جریان جنگ 1967 به اشغال ارتش اسرائیل درآمد.«صائب عریقات» از مسئولان ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین، برگزاری جلسه ویژه کابیته اسرائیل در نزدیکی اماکن مقدس شهر بیت‌المقدس را محکوم کرد.

دویچه وله: آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان پس از نشست سران هفت کشور صنعتی جهان از موضع‌گیری رئیس جمهور آمریکا ابراز ناامیدی کرد. او در سخنرانی خود در مونیخ خواهان نزدیکی بیشتر کشورهای اروپایی و به‌ویژه همکاری فشرده‌تر با فرانسه شد. نشست سران هفت کشور صنعتی جهان در ایتالیا و موضع‌گیری مخالف دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در این نشست اثرات خود را برجای گذاشته است. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز یکشنبه ۲۸ مه (۷ خرداد) در مونیخ سرخوردگی خود را از برخورد هیئت آمریکایی در نشست جی ۷ چنین ابراز کرد: «زمانی که ما می‌توانستیم خود را به طور کامل به دیگران بسپاریم به پایان رسیده است.»

رادیو فرانسه: امانوئل ماکرون، رییس‌جمهوری فرانسه امروز  با ولادیمیر پوتین همتای روس خود دیدار خواهد کرد. این دیدار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا فرصتی فراهم می‌آورد تا اختلافات سیاسی میان پاریس و مسکو که روابط میان دو کشور را به بحران کشانده است، مورد بررسی قرار گیرد.کاخ الیزه اعلام کرده است: دیدار میان روسای جمهوری دو کشور در کاخ ورسای انجام می‌شود. پتر کبیر سیصد سال پیش (سال ۱۷۱۷) از کاخ ورسای، بنای تاریخی فرانسه متعلق به پادشاهان این کشور دیدار کرده بود.

رادیو چین: وانگ چائو معاون وزیر خارجه چین در نشست خبری اعلام کردبه دعوت صدراعظم آلمان و نخست وزیر بلژیک و با رایزنی مشترک چین و مقامات اروپا، لی که چیانگ نخست وزیر چین از 31 مه تا 2 ژوئن از آلمان دیدار و با صدراعظم آلمان ملاقات می کند.  لی که چیانگ همچنین برای حضور در نوزدهمین نشست سران چین و اتحادیه اروپا به بلژیک سفر می کند.

رادیو هند: سفر نارندرا مودی نخست وزیر هند به سه کشور اروپای غربی  و روسیه از امروز آغاز می شود. مودی ابتدا از آلمان دیدار خواهد کرد و اسپانیا، روسیه و فرانسه مقصدهای بعدی سفر وی اعلام شده است .

اسپوتنیک روسیه: برخی از مفاد توافق محرمانه بین آمریکا، عربستان سعودی و امارات متحده عربی جهت ایجاد یک خاورمیانه جدید برملا شد.تنش های اخیر در روابط عربستان سعودی و قطر، همچنین سفر ترامپ به عربستان در نهایت موجب انعقاد تفاهم نامه محرمانه ای بین عربستان، آمریکا و امارات بر علیه قطر شده است.براساس بندهایی از این توافق که پایگاه اینترنتی “وطن” به آن دست یافته است، نخستین بند این توافق عبارت است از کودتا در قطر یا در انزوای بین المللی قرار دادن این کشور از طریق سه کشور سعودی — امارات و مصر با نظارت آمریکا می باشد.

العالم فارسی: صدر اعظم آلمان گفت اروپایی ها باید خود سرنوشت شان را به دست گیرند. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در سخنانی در جمع هواداران حزبش گفت اروپایی ها باید سرنوشت خود را به دست گیرند و از این پس نمی توانند به طور کامل بر متحدانشان تکیه کنند.این اظهار نظر صدر اعظم آلمان پس از نشست گروه هفت بیان می شود که به خوبی موضوع اختلاف میان اعضای آن به ویژه آمریکا با دیگر اعضا را نشان می دهد.

پارس تودی :  وزیر دفاع آمریکا خاطرنشان کرد: شکست تلاش‌های دیپلماتیک و متعاقب آن آغاز جنگ احتمالی با کره‌شمالی فاجعه‌ای است که تهدیدی برای بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و روسیه ایجاد می‌کند. «جیمز ماتیس» روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری سی بی‌ اس مدعی شد: کره‌شمالی تهدیدی برای منطقه، ژاپن، کره‌جنوبی و آمریکا است و در صورت وقوع جنگ، این کشور برای چین و روسیه نیز خطرناک خواهد بود.

خبرآنلاین: امارات رسما ظرف چند روزگذشته با برقراری پروازهای هوایی از ابوظبی به جزیره تحت تصرف سقطری یمن و اعطای تابعیت اماراتی به ساکنان این جزیره از نقش نظامی خود در ائتلاف عربی برای اجرای نقشه اشغال برخی جزایر یمن سوء استفاده کرد. پایگاه خبری الیمن الان گزارش داد: امارات همچنین به اهالی جزیره سقطری و سه جزیره درسه، سمحه و عبدالکوری و دو جزیره صخره ای دیگر که در ساحل اقیانوس هند در نزدیکی خلیج عدن 350 کیلومتری جنوب شبه جزیره عربی قرار دارند تابعیت داده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *