جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading
13خرداد ماه 1396

رسانه ها ؛ آغاز نبرد بزرگ در خط مرزی سوریه و عراق و…

۱۳۹۶/۰۳/۱۳ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: حرکت موازی ارتش سوریه و هم پیمانانش و نیروهای بسیج مردمی عراق به نقاط مرزی سوریه و عراق، تشکیل مرکز ویژه جاسوسی از ایران در سیا، انتشار دومین گزارش فصلی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران، تصویب تحریم های جدید شورای امنیت علیه کره شمالی ، گشت مشترک دریایی مالزی، اندونزی و فیلیپین برای مقابله با تحرکات داعش، واکنش پوتین به خروج ترامپ از توافق پاریس، امضای قرارداد نفتی ۲۰ ساله بین روسیه و کردستان عراق، ابراز نگرانی وزیردفاع آمریکا از توانمندی هسته‌ای توسط کره شمالی ، موضع چین درباره قطع‌نامه جدید سازمان ملل ضد کره شمالی و افزایش جنگ رسانه ای میان عربستان و قطر ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری صدا و سیما:  ارتش سوریه و هم پیمانانش از یک طرف و نیروهای بسیج مردمی عراق از طرف دیگر به موازات هم در حال رسیدن به برخی نقاط واقع در مرزهای سوریه و عراق هستند.تلویزیون سوریه با اعلام این مطلب افزود موضوعی که حامیان تروریسم در منطقه و جهان را نگران کرده، آن است که ارتش سوریه و هم پیمانانش از یک طرف و نیروهای بسیج مردمی عراق از طرف دیگر به موازات هم در حال رسیدن به برخی نقاط واقع در مرزهای سوریه و عراق هستند. این درحالیست که ارتش آمریکا اعلام کرد نیروی رزمی خودش را در جنوب سوریه تقویت می کند و به ارتشهای سوریه و هم پیمانانش هشدار داده است.

 خبرگزاری صدا و سیما:  سازمان جاسوسی آمریکا یک بخش مأموریتی ویژه برای اعمال فشار بر ایران ایجاد کرده است که این مرکز به طور انحصاری بر جمع آوری و تحلیل اطلاعات درباره ایران متمرکز است. روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی به قلم شین هریس نوشت: این اقدام منعکس کننده تصمیم دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای تبدیل ایران به یک هدف و اولویت مهمتر برای جاسوسان آمریکایی است.

خبرگزاری فارس: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد فعالیت‌های هسته‌ای ایران، مطابق با محدوده‌های مشخص‌شده در برجام بوده است. آژانس در گزارش فصلی خود که روز جمعه به اعضای شورای حکام ارائه شده بار دیگر تأیید کرده که فعالیت‌های هسته‌ای ایران طبق محدوده‌های مشخص‌شده در توافق هسته‌ای این کشور با گروه 1+5 بوده است. به گزارش رویترز، آژانس همچنین در این گزارش تصریح کرده که میزان ذخائر آب سنگین ایران نزدیک به سقف تعیین‌شده در برجام است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش‌های قبلی خود نیز پایبندی ایران به مفاد توافق برجام را تأیید کرده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آرا ۱۵ فرد و چهار نهاد و شرکت کره شمالی را به علت ارتباطشان با برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور تحریم کرد. با این حال مخالفت سرسختانه چین در شورای امنیت سازمان ملل مانع یک سری تحریم‌های شدید دیگر آمریکا علیه کره شمالی شد.با وجود آن که در تحریم های جدید طیفی از مقامهای مرتبط با کره شمالی اعم از مقام ناظر بر عملیات‌های جاسوسی و جمع آوری اطلاعات در خارج از این کشور را مورد ممنوعیت سفر و انسداد دارایی ها قرار می دهد اما در عین حال تحویل نفت به این کشور یا تحریمهای سخت دیگری اعمال نشده است.

  خبرگزاری ایرنا:   مالزی، فیلیپین و اندونزی از ماه جاری میلادی گشت های مشترک در آبهای منطقه میندانائو برای مقابله با تهدیدات گروه تروریستی داعش راه اندازی می کنند. این تصمیم سه کشور مالزی، اندونزی و فیلیپین پس از تصرف بخش هایی از شهر ‘مراوی’ در جزیره میندانائو توسط تروریست های مرتبط با داعش انجام می شود که حدود 25 استان فیلیپین در آن واقع است.

 خبرگزاری مهر: رئیس جمهوری روسیه بر خلاف رهبران سایر کشورهای جهان که از تصمیم ترامپ برای خروج از توافق آب و هوایی پاریس گله می کنند عنوان داشت که این اقدام آمریکا جای خوشحالی است. «ولادیمیر پوتین» گفت: نگران نباشید، خوشحال باشید. توافق آب و هوایی تا سال ۲۰۲۱ اجرایی نمی شود و این به کشورها فرصت می دهد تا با راه حل سازنده برای مقابله با گرمای زمین آماده شوند.

خبرگزاری مهر:   معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو به دنبال برگزاری نشست جدیدی درباره سوریه است، نشستی که اواسط ژوئن در آستانه برگزار خواهد شد. میخائیل بوگدانوف اظهار داشت: مسکو خواهان برگزاری نشست جدید درباره سوریه در چارچوب مذاکرات آستانه است.

خبرگزاری تسنیم:  درجریان حضور نخست وزیر کردستان عراق و روسای شرکت روس اویل قراردادی در مورد استخراج و صدور نفت اقلیم کردستان عراق به امضا رسید که مدت آن ۲۰ سال است. نیچروان بارزانی نخست وزیر منطقه اقلیم کردستان عراق که به روسیه سفر کرده است در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن پترزبورگ با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

العالم فارسی: رئیس جمهور روسیه گفت هکرهایی که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دست برده اند و آمریکا آنها را روسی می داند ممکن است از هر جایی حتی از داخل آمریکا دست به حمله زده باشند. ولادیمیر پوتین به شبکه “ان بی سی” آمریکا گفت: این هکرها ممکن از داخل امریکا دست به حمله زده باشند اما آمریکایی ها بی هیچ دلیل و مدرکی روسیه را متهم می کنند. آیا شما می توانید تصور کنید که (هکرهای امریکایی) در گرماگرم کشمکش سیاسی شدید دست به چنین اقدامی زده باشند. من که می توانم تصور کنم.

العالم فارسی:  شخصیت های سرشناس و احزاب مخالف و نیروهای انقلابی مصر، ستادهایی خودجوش برای امضای طومارهایی تشکیل دادند که در آن ها از نمایندگان مجلس خواسته بودند از پذیرش واگذاری جزیره های تیران و صنافیر بر اساس توافقنامۀ ترسیم مرزها میان عربستان و مصر خودداری کنند.”کمیته مردمی دفاع از سینا” در صفحۀ رسمی خود ویدیویی منتشر کرد که در آن شماری از شهروندان و سیاستمداران نامه ای در دست دارند که در آن از نمایندگان پارلمان درخواست شده است از پذیرش توافقنامه واگذاری تیران و صنافیر سر باز بزنند.

یورونیوز: جیمز متیس، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا از افزایش توان تولید موشک‌های حامل کلاهک هسته‌ای توسط کره شمالی به عنوان تهدیدی برای جهان یاد کرد.متیس در کنفرانس امنیت بین‌المللی در سنگاپور یادآور شد که دولت دونالد ترامپ از چین خواسته تا در همکاری تازه‌ای با آمریکا و دیگر دولت‌ها درخصوص خلع سلاح اتمی کره شمالی گام بردارد. وی ابراز امیدواری کرد که چین به عنوان نزدیک‌ترین متحد پیونگ یانگ از این پیشنهاد استقبال کرده و آن را به عنوان یک وظیفه بپذیرد.

رادیوچین:  شورای امنیت سازمان ملل دیشب تحریمهای جدیدی ضد کره شمالی اعمال کرد. هوا چون اینگ سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته در پکن موضع چین را در این باره توضیح داد. وی تاکید کرد، چین همواره بر عاری بودن شبه جزیره کره از سلاح‌های هسته‌ای، دفاع از صلح و ثبات شبه جزیره و حل و فصل این مساله از طریق مذاکره و گفت‌وگو پایبند است. طرف‌های مربوط در مساله شبه جزیره کره باید با حفظ خویشتنداری خود و با پرهیز از رفتارهای تحریک‌آمیز و تشنج‎زا در منطقه‌، به طور مشترک از صلح و ثبات این منطقه دفاع کنند.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن:   خبرگزاری کره شمالی وابسته به دولت در سرمقاله خود از برنامه های هسته ای و موشکی این کشور دفاع کرد. این خبرگزاری برنامه هسته ای این کشور را یک پیامد طبیعیِ تهدید هسته ای و سیاست خصمانه آمریکا خوانده است.  این خبرگزاری افزوده  است تا زمانیکه این تهدید وجود دارد، پیونگ یانگ نمی تواند برنامه هسته ای خود را حتی برای لحظه ای کنار بگذارد.

اسپوتنیک روسیه: با تهدید یک روزنامه سعودی به کودتا در قطر، جنگ رسانه ای میان عربستان و قطر بیش از پیش شده است. روزنامه سعودی «الریاض» در گزارشی تحت عنوان «5 کودتا در 46 سال… کودتای ششم بعید نیست» به مسئله کودتاها در قطر پرداخت و امیر قطر را به برکناری تهدید نمود، زیرا اکنون بعضی از خاندان های قدرتمند در قطر از این حکومت ناراضی هستند.این روزنامه سعودی مدعی شد،  “خاندان آل ثانی با ارسال نامه ای به «سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان از مسائل موجود عذرخواهی کرده اند.

رادیو هند: نارندرا مودی نخست وزیرهند درآخرین مرحله بازدیدش ازچهارکشور اروپایی به پاریس رسید. او قرار است با امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه مذاکراتی را انجام بدهد و راجع به یک سلسله موضوعات همچون تجارت و بازرگانی و ضد تروریسم گفتگو نماید.

دویچه وله:  پس از آن که برنامه‌های نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، برای تشکیل مجلس موسسان در این کشور با مخالفت شدید مخالفان روبرو شد، اکنون او در نظر دارد قانون اساسی جدید ونزوئلا را در یک همه‌پرسی به رای مردم گذارد.نیکلاس مادورو در نظر دارد قانون اساسی جدید ونزوئلا را در یک همه‌پرسی به رای مردم گذارد. او در این باره طی پیامی به مردم ونزوئلا گفت این مردم هستند که تصمیم می‌گیرند به رفراندوم رای موافق بدهند یا نه. او در ادامه با خوش‌بینی گفت: «ما در این رفراندوم پیروز خواهیم شد.»

تی آر تی ترکیه:  نخست وزیر کردستان عراق با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه روسیه دیدار و گفتگو کرد. نچیروان بارزانی، نخست وزیر اداره اقلیم کرد شمال عراق در حاشیه همایش بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.

پارس تودی:  رئیس شورای فدراسیون روسیه تحریم های غرب علیه مسکو را نقض مقررات بین المللی دانست. “والنتینا ماتوینکو” در سن پیترزبورگ گفت: تحریم های ضد روسی از سوی برخی کشورهای غربی با هدف تضعیف این کشور اعمال شده است.ماتوینکو افزود اقتصادهای جهان تنها در شرایط همکاری بر مبنای منافع متقابل و بر اساس اصول و قواعد مشترک می توانند توسعه یابند.

خبرآنلاین: شبکه خبری ای بی سی فاش کرد که رئیس جمهوری آمریکا در نظر دارد تا پایان ماه ژوئن تغییرات عمده ای را در سیاست های این کشور با کوبا بویژه در زمینه های اقتصادی و مهاجرتی اعمال کند. اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا در سال 2014 با برقراری رابطه سیاسی با هاوانا نزدیک به 50 سال مناقشه سیاسی و قطع رابطه با کشور کوبا و محدودیت های شدید بازرگانی و مهاجرتی با این کشور را خاتمه داد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری فعلی آمریکا در طول کمپین های انتخاباتی وعده داده بود تا در کنار برخی دیگر از تغییرات در سیاست ها و تصمیمات دولت قبلی در این رابطه نیز تجدید نظر کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *