جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading
4تیرماه 1396

رسانه ها ؛ امکان خروج آمریکا از یک توافقنامه بین‌المللی دیگر و…

۱۳۹۶/۰۴/۰۴ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: امکان خروج آمریکا از توافقنامه بین‌المللی نابودی موشک‌های با برد کوتاه و متوسط با روسیه، حمایت قاطعانه اردوغان از قطر، نگرانی روسیه از استقرار نظامیان آمریکایی در نروژ، هشدار سازمان ملل به افزایش بحران اعراب ،امضای توافقنامه تحویل دو جزیره به عربستان از سوی السیسی ،احتمال خروج ترامپ از مذاکرات صلح فلسطین-اسرائیل ، ابراز نگرانی دی‌میستورا از طولانی شدن بحران سوریه ، رایزنی وزیر خارجه ترکیه با همتایان قطری و سعودی خود ،تاکید کره شمالی برمذاکره بدون پیش شرط برسر برنامه هسته ای پیونگ یانگ، اظهارات ضد ایرانی و مضحک رئیس سیا، حمله سایبری به پارلمان بریتانیا، تظاهرات مخالفان سامانه پدافند هوایى «تاد» در سئول ، توافق هند و روسیه برای گسترش همکاریهای دفاعی دوجانبه و مخالفت شاهزادگان سعودی با ولیعهدی محمد بن سلمان ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری تسنیم:  گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا به دولت “دونالد ترامپ” پیشنهاد داده‌اند تا از پیمان دوجانبه با روسیه در مورد نابودسازی موشک‌های با برد کوتاه و متوسط خارج شود. نشریه «پولیتیکو» روز شنبه با اعلام این مطلب، نوشت: مبتکران این پیشنهاد روسیه را به نقض اصول این پیمان متهم کرده و معتقدند که ادامه رعایت این پیمان از سوی آمریکا به نفع این کشور نخواهد بود.به نوشته این نشریه، برخی نمایندگان جمهوری خواه کنگره به این اقدام اصرار داشته و معتقدند که در پاسخ به اقدامات روسیه باید از این پیمان مربوط به دوران اتحاد جماهیر شوروی خارج شد.

خبرگزاری تسنیم: رئیس جمهور ترکیه در تازه ترین موضع‌گیری خود اعلام کرد که پاسخ قطر به فهرست شروط کشورهای تحریم کننده این کشور را تایید می‌کند. رجب طیب اردوغان امروز یکشنبه گفت که کشورش در کنار قطر در قبال 13 خواسته کشورهای تحریم کننده دوحه می‌ایستد.

خبرگزاری تسنیم:  روسیه حضور دائمی نیروهای نظامی آمریکایی در خاک نروژ را به منزله آماده سازی اوضاع برای جنگ تلقی کرده و از تصمیم اوسلو در این باره انتقاد کرد. روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو نوشت: روابط روسیه و نروژ ممکن است به خاطر تصمیم مقامات اوسلو در مورد تمدید زمان استقرار نیروهای تفنگدار دریایی آمریکایی در خاک این کشور تیره شود.

خبرگزاری تسنیم:  معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که بحران بین برخی کشورهای عربی و قطر به مرحله خطرناکی رسیده است. اری کانکو معاون سخنگوی سازمان ملل گفت: بحران بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به مرحله خطرناکی رسیده است.وی افزود: سازمان ملل با نگرانی شدید به پیگیری وضعیت ادامه می دهد و ما از فهرست خواست های مطرح شده از قطر اطلاع داریم و امیدواریم که کشورهای ذیربط وضعیت را از راه گفت وگو حل و فصل کنند.

خبرگزاری تسنیم: دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر توافقنامه تحویل حاکمیت دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان را تایید کرد. دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرد: عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی بین مصر و عربستان را تایید کرد که بر تحویل حاکمیت دو جزیره تیران و صنافیر مصر به عربستان تاکید می کند.این اقدام 10 روز پس از تصویب این توافقنامه در پارلمان مصر صورت گرفت.

خبرگزاری فارس: منابع فلسطینی می‌گویند: رئیس‌جمهور آمریکا خارج شدن از مذاکرات صلح فلسطین با رژیم صهیونیستی را بررسی می‌کند. برخی گزارشات حاکی از آن است که درپی دیدار نه‌چندان صمیمانه و ناموفق «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با «جارد کوشنر» مشاور ارشد و داماد رئیس جمهور آمریکا، «دونالد ترامپ» مشغول بررسی کنار کشیدن از فرایند صلح فلسطین-اسرائیل است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  به دنبال بمباران پایگاه‌های سوریه توسط ارتش رژیم صهیونیستی ، نخست‌وزیر این رژیم تهدید کرد، هرگونه شلیک به مناطق تحت نفوذ اسرائیل را به شدت پاسخ خواهد داد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت: هرگز شلیک گلوله به سمت اسرائیل را از سوی هیچ گروهی نخواهیم پذیرفت.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): فرستاده سازمان ملل به سوریه نسبت به پیشبرد روند صلح در سوریه در جریان نشست گروه ۲۰ ابراز امیدواری کرد. این در حالی است که قرار است دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین در حاشیه این اجلاس با هم دیدار داشته باشند. استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه در گفت‌وگو با روزنامه اشپیگل آلمان تاکید کرد: سخت است در قبال حل بحران سوریه بعد از شش سال جنگ خوشبین باشیم. وضعیت به حدی پیچیده است که شاید حل و فصل ۳۰ سال جنگ در اروپا از بحران سوریه راحت‌تر بود.

  خبرگزاری مهر: وزیر امور خارجه ترکیه در تماس های تلفنی جداگانه، با همتایان قطری و سعودی خود و نیز وزیر دفاع قطر گفتگو کرد.«مولود چاوش اوغلو» در تماس های تلفنی جداگانه با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر، «عادل الجبیر» وزیر خارجه سعودی و «خالد بن محمد العطیه» وزیر دفاع قطر گفتگو کرد.گفتنی است که روز جمعه ۲ تیر کشورهای عربی قطع رابطه کننده با قطر به ریاست عربستان شروط ۱۳ گانه ای را برای عادی سازی روابط با دوحه اعلام کردند. 

خبرگزاری ایرنا: روزنامه  دولتی کره شمالی ، ‘رودونگ سینمون’ اعلام کرد برنامه هسته ای این کشور نه تنها قابل مذاکره نیست بلکه کره شمالی به توسعه توانایی های دفاعی خود ادامه نیز ادامه می دهد.یونهاپ خبرگزاری کره جنوبی روز یکشنبه به نقل از سرمقاله این روزنامه نوشت: تلاش های کره جنوبی و ایالات متحده برای توقف برنامه هسته ای کره شمالی ناکام خواهد ماند.

 خبرگزاری صدا و سیما:  مقام اطلاعاتی دولت اوباما ، مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا را معادل سیاسی حملات یازده سپتامبر خواند. نشریه هیل، وابسته به کنگره آمریکا، نوشت مایکل ویکرز، مقام اطلاعاتی دولت باراک اوباما رئیس جمهور سابق، مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا را معادل سیاسی حملات یازده سپتامبر خواند.  ویکرز که در دوران ریاست جمهوری اوباما معاون وزیر دفاع بود در مصاحبه ای با ان بی سی نیوز گفت شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد دولت ترامپ در تلاش است از انتخابات بعدی محافظت کند.

خبرگزاری صدا و سیما:  وزیر خارجه پیشین فرانسه در پایان نشستی در دانشگاه سوربن پاریس، گفت یکی از عوامل ایجاد تنش ها و جنگ ها در آینده تغییرات آب و هوایی است و از همین رو، این مسئله باید از همین حالا در تعریف امنیت در نظر گرفته شود. لوران فابیوس رئیس شورای قانون اساسی و رئیس سابق توافقنامه کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس(COP21)، در پایان نشستی در دانشگاه سوربن پاریس که به بررسی طرحی تحت عنوان «پیمان جهانی برای محیط زیست» اختصاص یافته بود گفت یکی از پیامدهای گرمایش زمین و تغییرات آب هوایی در آینده از بین رفتن صلح و امنیت است.

العالم فارسی:  مایک پامپیو رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)  مدعی شد امنیت ملی آمریکا به وسیله ایران تهدید می‌شود. وی در اظهاراتی مضحک، ایران را «بزرگترین حامی دولتی تروریسم در جهان» نامید. پامپیو در مصاحبه‌ای با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی که روز شنبه پخش شد، در اظهاراتی عجیب مدعی شد: «امروز ایرانی را می‌بینیم که از نفوذ فراوانی برخوردار است؛ نفوذی که در قیاس با 6 یا 7 سال پیش بسیار بیشتر است.

یورونیوز:  روزنامه تلگراف نوشت که با اخطار وقوع حمله اینترنتی نمایندگان مجلس انگلیس امکان دسترسی به ایمیل‌‌های خود را نداشتند. یکی از سخنگویان پارلمان ضمن اعلام این خبر گفت وستمینستر برای جلوگیری از هک شدن سیستم امنیتی پارلمان، مجبور به اتخاد تدابیر دفاعی شده است. به گفته این مقام سرویس‌های امنیتی متوجه تلاش افراد غیر مجاز برای دسترسی به ای‌میل‌های نمایندگان شدند.

تی آرتی ترکیه: رئیس انجمن صنعتگران و بازرگانان مستقل ترکیه از احتمال افزایش حجم تجاری کشور با قطر به بیش از 5 میلیارد دلار خبر داد و گفت این انجمن با 11 هزار شرکت عضو می تواند تمامی نیازهای قطر را برآوره کند.عبد الرحمن کاآن، رئیس انجمن صنعتگران و بازرگانان مستقل ترکیه (MÜSİAD) در گفتگو با خبرنگار آناتولی در دوحه اظهار داشت در سال‌های آینده حجم تجاری ترکیه با قطر بیش از 5 میلیارد دلار خواهد رسید.

رادیوچین:  گنگ شوانگ،  سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری گفت: مساله هسته‌ای شبه جزیره کره در فاز حساس قرار گرفته و جامعه جهانی باید با استفاده از هر فرصت، به ازسرگیری مذاکرات صلح یاری کرده و برای بازگشت روند حل این مساله به مسیر درست از طریق گفت‌وگو تلاش کند. سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: چین همواره بر این باور است که ماهیت مساله هسته‌ای شبه جزیره کره مساله امنیتی است، برای حل این مساله باید تدابیر جامع در پیش گرفت و نگرانی‌ طرف‌ها را مد نظر قرار داد.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن:   هزاران نفر در کره جنوبى دراعتراض به  استقرار یک سامانه پیشرفته ضدموشکی تاد آمریکا در شهر سئول، پایتخت این کشور، تظاهرات کردند. کره جنوبى در زمان زمامدارى پاک کونه، رئیس جمهور پیشین این کشور، توافق کرد تا به نیروهاى آمریکایى اجازه دهد جهت دفاع از کره جنوبى در مقابل موشک هاى بالستیک کره شمالى، سامانه پدافند هوایى «تاد» را در کره جنوبى مستقر کنند. برخى از مردم این کشور با استقرار این سامانه شدیدا مخالفند.شرکت کنندگان در این تظاهرات مى گفتند که این سامانه موشکى بطور غیر قانونى در کره جنوبى مستقر شده استو از کره جنوبى نمیتواند دفاع کند.

اسپوتنیک روسیه: وزارت امور خارجه آمریکا می تواند مانع از تصویب تصمیم مجلس سنا در خصوص دیپلمات های روسیه شود.به گزارش اسپوتنیک ،  سازمان اطلاعات آمریکا نگران آن است که وزارت امور خارجه با نشان دادن تمایل به پیشرفت گفتگو با مسکو مانع از تصویب تصمیم مجلس سنا در خصوص محدود کردن سفر دیپلمات های روسیه در کشور بشود.در ماه مه،مجلس سنا آمریکا سندی در این خصوص به تصویب رساند.سازمان اطلاعات آمریکا در کارهای جاسوسی به دیپلمات های روسیه مظنون است.

رادیو هند:  هند و روسیه درخصوص ترسیم یک نقشه راه برای افزایش  همکاری های دفاعی دوجانبه ای موافقت کردند. این نقشه راه شامل فعالیتهای ویژه ای توسط طرفین می باشد وهدفش افزایش همکاری درزمینه مذاکرات سیاسی و نظامی، تمرینها و  همکاری نظامی وتربیت پرسنل نظامی است.

رادیوهند: نارندرا مودی نخست وزیر هند دراولین مرحله مسافرتش به سه کشور، عازم پرتغال شد. قرار است افزایش همکاری های اقتصادی، مبارزه باتروریسم دردیدار با مقامات پرتغالی مورد بحث وبررسی قرار گیرد. مودی پس ازپرتغال به واشنگتن و هلند می رود.

دویچه وله:  هیات‌های نمایندگی ایالات متحده و چین بر سر خلع سلاح کامل اتمی در شبه‌جزیره کره به توافق رسیدند. دو طرف تاکید کردند که برای این منظور باید به قطعنامه‌های سازمان ملل پایبند بود و از راه‌ مذاکره به نتیجه رسید. دیروز سندی از سوی هیاتهای چین و آمریکا در واشنگتن منتشر شد که نشان می‌دهد، دو کشور برای جلوگیری از تشدید تنش و احتمال خطر درگیری هسته‌ای در شبه‌جزیره کره به طور جدی تلاش می‌کنند.

پارس تودی:  «فؤاد معصوم» رئیس جمهوری عراق در بیانیه‌ای به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر با اشاره به تلاش برای برگزاری همه‌پرسی استقلال در منطقه کردستان عراق، تاکید کرد، پایبندی عراقی‌ها به وحدت و تلاش بی‌وقفه برای حل مشکلات عراق از راه گفت وگو، بالابردن روحیه بردباری در همگان، مخالفت با طائفه‌گرایی، نژادپرستی و منطقه‌گرایی ضروری است.

خبرآنلاین: رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد آنکارا هرگز اجازه ایجاد کشوری در شمال سوریه را نمی‌دهد.به گزارش خبرگزاری آناتولی ، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که در استان “شانلی اورفا” سخنرانی می‌کرد به یک تهدید احتمالی نزدیک به مرز ترکیه با سوریه تاکید کرد.وی گفت: این روزها یک جریان منفی در سوریه شکل گرفته است. اگر این روند منجر به تهدیدی برای مرزهای ما شود جهان باید بداند که ما درست همان کاری را که در عملیات “سپر فرات” صورت گرفت انجام خواهیم داد.

خبرآنلاین: بیست و یک نفر از شاهزاگان سعودی با ارسال نامه ای به سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان به طور رسمی نسبت به انتخاب محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد این کشور اعلام مخالفت کردند. به گزارش پایگاه خبری العهد، شاهزادگان بلندپایه سعودی در این نامه نسبت به پیامدهای خطرناک این امر بر آینده حاکمیت آل سعودی درعربستان و ایجاد شکاف و اختلاف در میان سران سعودی و فروپاشی رژیم حاکم بر این کشور هشدار دادند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *