جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading
28مردادماه 1396

رسانه ها ؛ هیولای داعش در اروپا و…

۱۳۹۶/۰۵/۲۸ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: واکنش‌های جهانی به حملات تروریستی در اسپانیا، پیشروی ارتش لبنان به سمت مواضع داعش در شرق و جنوب این کشور ، اسرائیل تنها حامی برگزاری همه‌پرسی در کردستان عراق، سفر اردوغان به آستانه، باکو و نیویورک ، سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری عربستان در عراق، سفر لاوروف به خلیج فارس، ابهام در راهبرد ترامپ در افغانستان،برگزاری نشست رئیس نیروهای مسلح روسیه و وزیر دفاع آمریکا در ترکیه و هشدار سازمان ملل درباره اوضاع یمن ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

یورونیوز: در پی حوادث تروریستی در شهرهای مختلف منطقۀ کاتالونیای اسپانیا، مقامات سیاسی و چهره‌های بین المللی جهان، با ارسال پیامهایی ضمن محکوم کردن این حادثه، به ابراز همدردی با ملت اسپانیا پرداختند.در پی حملات روز پنجشنبه، پرچم های اتحادیه اروپا به حالت نیمه افراشته درآمد.ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا نیز حمله «بزدلانه» به مردم در شهر بارسلون را محکوم کرد و اعلام کرد که اتحادیه اروپا به این جنایت پاسخ خواهد داد.امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه از اولین چهره‌های سیاسی بود که به این حمله واکنش نشان داد.

 خبرگزاری صدا و سیما:  نیروهای ارتش لبنان به طرف شرق برای سیطره بر مواضع داعش در «حرف الجرش» و «تله الحمراء» و در محور جنوب به طرف خربه شمیس پیشروی می کند. ارتش لبنان اعلام کرد سیطره بر مواضع داعش در جرود راس بعلبک و القاع بر اساس برنامه پیش می رود.

الکوثرفارسی:  بیشتر کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مخالفت خود را با برگزاری همه‌پرسی در کردستان عراق اعلام کرده‌اند و تنها رژیم صهیونیستی است که از این تصمیم حمایت کرده است.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، تصمیم مسئولان کردستان عراق برای برگزاری همه‌پرسی «جدایی» از عراق در ماه سپتامبر آینده واکنش‌های مخالف بیشتر طرف‌های جامعه بین‌الملل را در بر داشت و فقط اسرائیل از آن اعلام حمایت کرد.

خبرگزاری مهر:رئیس جمهور ترکیه در ماه سپتامبر به سه کشور قزاقستان، جمهوری آذربایجان و آمریکا سفر می کند.به گزارش خبرگزاری مهر، «رجب طیب اردوغان» با هدف گفتگو درباره بحران قطر، مسائل منطقه و روند مذاکرات حل بحران سوریه، تحولات عراق و مسائل مربوط به مبارزه با تروریسم بین ۸ تا ۱۰ سپتامبر در دیدار از آستانه  دیداری با نظربایف همتای قزاقستانی خود خواهد داشت.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  هدر ناوئرت،  سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که این کشور پس از نابودی داعش برای ماندن در سوریه برنامه‌ای ندارد و سوری‌ها باید خودشان هدایت کشورشان را به دست بگیرند.به گزارش ایسنا، ناوئرت گفت:‌ هدف ما شکست داعش و عدم اقدام به انجام هیچ کار دیگری جز این است، ما می‌خواهیم تنها مردم سوریه هدایت کشورشان را به دست بگیرند، نه آمریکا و یا دیگر قدرت‌ها. این (ماندن در سوریه) هدف ما نیست،‌ هدف ما تنها نابودی داعش است.

خبرگزاری تسنیم: عربستان سعودی برای نفوذ در عراق، مبلغی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در این کشور و بازسازی شهرهای سنی نشین آن مانند فلوجه، رمادی، تکریت و موصل هزینه خواهد کرد.به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه ینی شفق نوشت “همکاری بین عربستان سعودی و عراق و رسیدن به اهداف در زمانی کوتاه در جریان است و در همین راستا در سطوح بالا دیدارهایی انجام گرفته است. در این زمینه عربستان سعودی مبلغی بالغ بر 100 میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در عراق و بازسازی شهرهای سنی نشین این کشور مانند فلوجه، رمادی، تکریت و موصل هزینه خواهد کرد.

رادیو چین: هوا چون یین سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا و ژاپن خواست با برخورد مسؤولانه، به سخنان اشتباه خود پایان داده و کارهای سودمندی برای صلح و ثبات منطقه انجام دهند.هوا چون یین اظهار داشت: موضع چین در مساله جزیره دیائو یو و دریای جنوبی همیشگی و روشن است. اراده و عزم راسخ دولت چین برای دفاع از حق حاکمیت خود تزلزل‌ناپذیر است. پیمان حفظ امنیت آمریکا و ژاپن نتیجه دوران جنگ سرد است و آمریکا و ژاپن نباید با استفاده از آن به حق حاکمیت و منافع چین آسیب برسانند.

اسپوتنیک روسیه: سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه در همین ماه اوت از منطقه خلیج فارس بازدید به عمل آورد.به گزارش اسپوتنیک، یک منبع در وزارت خارجه روسیه این مطلب را اعلام کرد.پیشتر لاوروف اعلام کرده بود روسیه عملا با همه طرفها این بحران در تماس بوده و در رفع آن ذینفع است. وی افزود مسکو آماده میانجیگری برای حل اختلافات کشور های عربی منطقه خلیج فارس است.

دویچه وله:نشست روز جمعه ترامپ با مشاوران ارشد امنیتی در کمپ ‌دیوید برای تعیین خطوط اصلی استراتژی آمریکا در افغانستان به ‌جایی نرسید.سارا ساندرز، سخنگوی رئیس جمهور آمریکا شب گذشته به خبرنگاران گفت، آخرین گزارش‌ها درباره سیاست‌های آمریکا در افغانستان در اختیار رییس جمهور قرار گرفته است. به گفته ساندرز، ترامپ در حال ارزیابی گزینه‌های مختلف است و در زمان مقتضی آن را اعلام خواهد کرد.

تی .آر.تی ترکیه:  پس از سفر سرتیپ سرلشکر محمد حسین باقری رئیس نیروهای مسلح ایران به ترکیه، این بار والری گراسیموف رئیس نیروهای مسلح روسیه و جیمز متیس وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا عازم آنکارا هستند. وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا «پنتاگون» با انتشار بیانیه ای اعلام کرد، جیمز متیس وزیر دفاع این کشور در تاریخ 23 آگوست به ترکیه سفر می کند.

پارس تودی: نماینده ویژه سازمان ملل در یمن، گزارشی درخصوص وضعیت این کشور در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار داد.به گزارش پارس تودی، «اسماعیل ولد الشیخ احمد» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن در این گزارش به حمله عربستان به بندر حدیده یمن نیز اشاره کرد و هشدار داد: میلیون ها یمنی با خطر قحطی مواجه هستند.وی افزود: هرچه زمان درگیری ها در یمن طولانی تر می شود، تهدید ناشی از تروریست ها و همچنین حضور و نفوذ آنها  در این کشور هم بیشتر می شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *