جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

Loading

رقابت آمریکا و چین و نگرانی بازیگران متعدد در آسیای جنوب شرقی

شورای راهبردی آنلاین-رصد: رقابت آمریکا و چین برای کسب جایگاه قدرت بزرگ، اغلب در قالب روابط دو جانبه آنها دیده می‌شود و دیگر مناطق جهان صرفا به عرصه‌هایی برای این رقابت تلقی شده‌اند. این واقعیت اغلب نادیده گرفته شده که گرچه ممکن است برخی کشورهای ثالث از آمریکا یا چین ضعیف‌تر باشند، اما اینگونه نیست که کاملا درمانده باشند، هیچ اهرمی نداشته باشند و یا توان محدودی برای اقدام مستقل داشته باشند.

«آلیس با» در تحلیلی که در وب سایت «موسسه صلح ایالات متحده» منتشر شد، نوشت: با توجه به این که آسیای جنوب شرقی محل تلاقی و برخورد این قدرت ها با یکدیگر است، کشورهای منطقه برای حفظ تعادل در روابطشان با آنها با چالش مواجهند اما در عین حال از گزینه‌هایی برای چگونگی مدیریت ریسک‌ و فرصت‌هایی که این رقابت برایشان فراهم می‌کند، برخوردارند.

در واقع رقابت آمریکا و چین در آسیای جنوب شرقی به موضوعی پرتکرار در اخبار اخیر تبدیل شده است. در ماه ژوئیه، اهمیت آسیای جنوب شرقی برای آمریکا و چین در نشست‌های مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) با حضور آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و وانگ‌یی، دیپلمات ارشد چین، در کانون توجه قرار گرفت. هر دو دیپلمات تلاش می‌کردند کشورهای آسیای جنوب شرقی را متقاعد کنند تا از دیگری فاصله بگیرند.

در سال‌های اخیر بارها شاهد چنین رویدادهایی بوده‌ایم. تحلیلگران و سیاستگذاران آمریکایی به دفعات درباره «روند صعودی اقدامات ناسودمند، قهری و غیرمسئولانه چین در دریای چین جنوبی» و تهدید این اقدامات برای منافع دریایی کشورهای آسیای جنوب شرقی صحبت کرده‌اند. تحلیلگران و سیاستگذاران چینی نیز در گفتگو با همتایان خود در آسیای جنوب شرقی بر خطرات مربوط به تحریکات موسوم به «جنگ سرد» توسط آمریکا و سیاست‌های اقتصادی بی‌ثبات کننده آمریکا تاکید داشته‌اند. این امر نشان می‌دهد که تنش‌های آمریکا و چین منجر به اعمال فشاری روبه‌رشد به کشورهای آسیای جنوب شرقی شده است تا یکی از این دو رابطه را انتخاب کنند.

اما دولت‌های جنوب شرق آسیا چگونه به رقابت رو به گسترش آمریکا و چین پاسخ می‌دهند؟ تا چه اندازه گزینه‌های خود را در برخورد با آنها محدود می‌بینند یا نیاز به ارزیابی مجدد را احساس می‌کنند؟ اغلب تحلیگران به جای بررسی این موضوع که دولت‌های جنوب شرقی آسیا چطور این رقابت را مدیریت می‌کنند و روابط را به نفع خود و در جهت اولویت‌های شان شکل می‌دهند، بر این مساله متمرکز می‌شوند که آمریکا و چین چه اقداماتی در برخورد با کشورهای آسیای جنوب شرقی انجام می‌دهند.

با تشدید تنش‌ میان آمریکا و چین، این سوال مطرح است که دولت‌های آسیای جنوب شرقی چگونه می‌توانند و چطور باید به این تنش‌ها پاسخ بدهند. این کشورها می‌توانند توانایی آمریکا و چین را برای دستیابی به اهداف راهبردی خاص، پیچیده یا تسهیل کنند. چشم انداز کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز می‌تواند از جایگاه و مشروعیت برنامه‌های آمریکا و چین حمایت کند یا این که آن‌ها را تضعیف کند.

توجه آمریکا و چین به آسیای جنوب شرقی و همچنین تلاش ژاپن، کره جنوبی و کشورهای اروپایی برای تعامل با کشورهای آسیای جنوب شرقی، بر نکته‌ای تأکید می‌کند که اندرو اسکوبل، کارشناس مسائل چین در «موسسه صلح ایالات متحده» نیز در اوایل ماه ژوئن در کارگاهی در مالزی به آن اشاره کرد: «آنچه در آسیا در حال وقوع است بسیار بزرگ‌تر از یک بازی دو نفره است.»

با این وجود، کشیده شدن تنش‌های آمریکا و چین به حوزه‌های اقتصادی بیشتر، به‌ویژه سیاسی‌سازی زنجیره‌های تأمین، تأثیرات این تنش بر آسیای جنوب شرقی را گسترش می‌دهد. برای همه کشورهای آسیای جنوب شرقی، اقتصاد زیربنای مشروعیت و ثبات رژیم در نظر گرفته می‌شود؛ بنابراین برخلاف دریای چین جنوبی، تاثیر سیاست‌های اقتصادی آمریکا و چین در سراسر این منطقه به طور گسترده احساس می‌شود. اگرچه آ.سه.آن در خصوص پاسخ به چالش‌ها در دریای چین جنوبی دچار اختلاف نظر است، اما اعضای آن درباره نیاز به حفظ شرایط برای رشد اقتصادی به شکلی گسترده با یکدیگر همسو هستند.

رقابت آمریکا و چین روندهای ادغام چهار دهه گذشته و پایه‌هایی را که کشورهای آسیای جنوب شرقی بر اساس آن به درجات بسیار ارزشمندی از ثبات منطقه‌ای، شکوفایی اقتصادی، جایگاه دیپلماتیک و مشروعیت دست یافته‌اند، متزلزل کرده است. باید دید که کشورهای جنوب شرق آسیا به این بی‌ثباتی چگونه پاسخ خواهند داد و  آیا سیاست‌های جدیدی را برای مقابله با این رقابت رو به گسترش اتخاذ خواهند کرد یا خیر؟

0 Comments