جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

عقب نشینی کاخ سفید : تظاهرات در دانشگاه های آمریکا مسالمت آمیز باشد

تهران-ایرنا- پس از دستگیری بیش از ۶۰۰ نفر در چهار دانشگاه آمریکا، کاخ سفید روز یکشنبه تاکید کرد که تظاهرات‌ حامیان فلسطین که در هفته‌های اخیر دانشگاه‌های آمریکا را تحت تاثیر قرار داده‌اند، باید مسالمت‌آمیز باقی بماند.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

Loading
رصد اندیشکده‌ها

از منابع ناامنی در مالدیو تا رویکرد اروپا در قبال مجارستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تضاد در سیاست آمریکا در قبال جزایر اقیانوس آرام، رویکرد اروپا در قبال مجارستان، انتخابات ریاست جمهوری قزاقستان، دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل، مواضع جنگ طلبانه اروپای مرکزی و اروپای شرقی در قبال چین، کره جنوبی به عنوان الگویی برای جهان در مبارزه با همه‌گیری در آینده، منابع ناامنی در مالدیو و فرصت برای بهبود روابط ژاپن -کره جنوبی از جمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

کارنگی

چرا روسیه معامله غلات اوکراین را به مخاطره می‌اندازد؟: با توجه به ضدحمله موفق اوکراین، جنگ اوکراین مطابق خواست روسیه پیش نمی‌رود. وضعیت عرضه گاز در اروپا آن طور که روسیه تبلیغ می‌کند، وخیم نیست. در این شرایط پوتین متوجه می شود که راه‌های زیادی برای فشار بر غرب در اختیار ندارد. تهدید به برهم زدن  معامله غلات از معدود گزینه های باقی مانده اوست.

تضاد در بطن سیاست آمریکا در قبال جزایر اقیانوس آرام: در حالی که واشنگتن و پکن بر مسائل مربوط به دفاع و امنیت تمرکز می‌کنند، جزایر اقیانوس آرام خواستار اقدام در مورد تغییرات آب و هوا است.

وظیفه دشوار بایدن در سازمان ملل: رئیس جمهور در سخنرانی خود در مجمع عمومی باید تاکید کند که یک نظم جهانی باز مبتنی بر نهادهای جهانی تنها راه قابل دوام برای صلح است.

آیا اروپا در قبال مجارستان ملایم برخورد می‌کند؟: اتحادیه اروپا برای مدتی طولانی حمله ویکتور اوربان به ارزش‌های بنیادی این اتحادیه را نادیده گرفته است. بروکسل باید از اهرم مالی خود برای متوقف کردن زوال دموکراتیک مجارستان استفاده کند.

انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری قزاقستان: ضربه ای به دموکراسی؟: جنگ اوکراین این امکان را به توکایف، رئیس جمهور قزاقستان داد که خود را به عنوان یک شخصیت حقیقتا مستقل از نو بسازد؛ به شکلی که دیگر به نظربایف، رئیس جمهور قبلی این کشور و یا پوتین، رئیس جمهور روسیه متکی نباشد. اکنون توکایف امیدوار است که موقعیتش را مستحکم کند.

رابطه هوش مصنوعی و امنیت سایبری: بررسی رویکرد اتحادیه اروپا: اکوسیستم امنیت سایبری اتحادیه اروپا در حوزه هوش مصنوعی بسیار نامنسجم است. این بلوک به منظور تحقق جاه‌طلبی‌هایش برای رهبری در حوزه فن‌آوری‌ باید میان هزاران ابتکار، روند و سهامدار بی‌شمار خود پیوند برقرار کند.

چرا تونس نمی‌تواند ایجاد منطقه آزاد تجاری مرزی را به تاخیر بیندازد: برنامه منطقه آزاد تجاری تونس در بن گوردان در حالی متوقف شده است که پروژه‌های مشابه در لیبی پیشرفت کرده‌اند. اگر مقامات تونس به سرعت برای احیای این طرح اقدام کنند، می‌توانند اقتصاد را تقویت و جمعیت مرزنشین را امیدوار کنند.

بروکینگز

دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل چیست؟: سه اولویت اصلی مجمع عمومی سازمان ملل در سال جاری  شامل جنگ روسیه و اوکراین، تغییرات اقلیمی و کمبود مواد غذایی خواهد بود. بروس جونز درباره دیپلماسی در نیویورک، تنش میان تمرکز کشورهای غربی بر ژئوپلیتیک و نیاز کشورهای جنوب برای پیشرفت در تغییرات اقلیمی توضیح می‌دهد.

آلمان باید به عادت بهانه‌ آوردن برای انفعال پایان دهد: تصمیم آلمان برای ارسال تانک‌های لئوپارد-2 به اوکراین، پیامی قدرتمند را به کرملین ارسال می‌‌کند.

چتم هاوس

مواضع جنگ طلبانه اروپای مرکزی و اروپای شرقی در قبال چین: خروج اخیر کشورهای حوزه بالتیک از فرمت «17+1» نشانگر تغییر در برداشت‌ این کشورها در خصوص چین به دلیل ابهام پکن در قبال جنگ اوکراین است. در حالی که حمله روسیه به اوکراین تاکیدی بر دیدگاه اروپای مرکزی و شرقی در مورد روسیه بود، اما بر روابط آنها با چین نیز تأثیر می‌گذارد. اگرچه این روابط قبلا هم به دلیل وعده‌های اقتصادی محقق نشده چین به کشورهای اروپای مرکزی و شرقی و وجود نشانه‌های فزاینده از تلاش‌ چین برای تأثیرگذاری بر سیاست داخلی آنها پیچیده شده بود، اما حمایت چین از روسیه حتی باعث دورتر شدن اروپای مرکزی و شرقی از این کشور می‌شود.

آیا روسیه برنده جنگ است؟: جیمز نیکسی احتمال پیروزی یا عدم پیروزی روسیه در جنگ با اوکراین را تشریح می کند. جیمز می‌گوید در حال حاضر هیچ‌کس برنده این جنگ نیست و هر دو طرف هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف دارند. اوکراین دارای تعداد نیروی برتر، عزم و روحیه بهتر و حمایت بین‌المللی است، در حالی که روسیه تسلیحات و انبارهای مهمات برتر را در اختیار دارد.

رند

آیا کره جنوبی می‌تواند جهان را برای شکست همه گیری بعدی یاری دهد؟: همانطور که کشورهای سراسر جهان همه‌گیری طولانی و ویرانگر کووید-19 را پشت سر می‌گذارند و در مورد خسارات و راه‌های پیش رو فکر می‌کنند، می‌توانند به پاسخ تقریباً کامل کره جنوبی به این بیماری به عنوان الگویی برای مقابله با بحران‌های بهداشت عمومی در آینده نگاه کنند.

مرکز تحلیل سیاست اروپا

از نظر روسیه، نیروگاه های هسته‌ای، بمب هسته‌ای هستند: در حمله روسیه به اوکراین، برای اولین بار، به نیروگاه‌های هسته‌ای به عنوان اهداف راهبردی در یک درگیری نظامی نگاه می‌شود.

بنیاد پژوهشی آبزرور

فقر، جنایت، افراط گرایی؛ منابع درهم تنیده ناامنی در مالدیو: جزایر مالدیو در شمال مرکزی اقیانوس هند، بهشت مسافران از سراسر جهان محسوب می‌شود. با این حال، مردم این کشور درگیر ناامنی هستند. این گزارش به بررسی تهدیدات مختلف برای امنیت در مالدیو می‌پردازد که اصلی ترین آنها نابرابری درآمدی است. همچنین ضمن ترسیم تاریخچه سیاسی و مذهبی این کشور، تأثیر آنها بر ناامنی کنونی مالدیو را بررسی می‌کند.

موسسه امور بین الملل ژاپن

باید فرصت را برای بهبود روابط ژاپن -کره جنوبی مغتنم شمرد: آغاز به کار دولت یون به عنوان یک فرصت برای بهبود روابط ژاپن و کره جنوبی تلقی می‌شود. هنوز دیدگاه‌های محتاطانه‌ای در این باره وجود دارد که آیا این تمایل با توجه به ضعف سیاست داخلی دولت یون و ماهیت مسائل بین ژاپن و کره جنوبی در نهایت واقعاً به بهبود منجر می‌شود یا خیر.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *