جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روزهای روشن در تعامل با قاره سیاه

تهران-ایرنا- آفریقا بعد از آسیا، دومین قاره بزرگ و دومین قاره پرجمعیت جهان و سرشار از فرصت های اقتصادی و تجاری است. سهم ایران از این بازار ۱۰۰۰ میلیارد دلاری، کمتر از یک و نیم میلیارد دلار است. در هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ مقامات سیاسی و اقتصادی قاره سیاه به تهران آمده اند تا مسیر تجارتشان را هموار کنند.
اما باید دید روابط ایران با افریقا تاکنون چطور بوده است؟

ابراز نگرانی دوشنبه از وضعیت دشوار شهروندانش در فرودگاه‌های مسکو

تهران – ایرنا – وزارت امورخارجه تاجیکستان در بیانیه‌ای وضعیت شهروندان این کشور را که در فرودگاه‌های روسیه گیر افتاده‌اند، همچنان دشوار عنوان کرد و خواستار همکاری مسکو برای تسهیل ورود آنها به این کشور شد.

لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد

سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» از دولت جو بایدن خواسته است تا توافقنامه‌ای را برای برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای کمک به ایجاد زمینه برای توافق صلح با فلسطینی‌ها انجام دهد.

Loading

تمرکز بر مبارزه با گسترش افکار افراطی، راه اساسی مقابله با تروریسم

شورای راهبردی آنلاین- رصد: در حالی که مرگ ایمن الظواهری، سرکرده القاعده در واقع یک پیروزی برای دولت بایدن است، اما الظواهری و گروه تروریستی که او رهبرش بود، مدت‌ها قبل از مرگ او دیگر تهدید امنیتی برای آمریکا محسوب نمی‌شد. تهدیدهای توخالی ظواهری در طول 11 سالی که سکان‌دار القاعده بود، باعث تمسخرش در محافل افراطی می‌شد، زیرا او کنترل بر گروه‌های وابسته مانند جبهه النصره در سوریه را هم از دست داده بود.

شهیرا امین در گزارشی که در وب سایت اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک منتشر شد، نوشت: استقبال از اخبار مربوط به کشته شدن ظواهری در آمریکا جای تعجبی ندارد، اما در مصر، زادگاه الظواهری، واکنش به این خبر نسبتاً کمرنگ و محدود به تعدادی از فعالان رسانه‌های اجتماعی بود. سکوت مصر با توجه به دست داشتن الظواهری در چندین حمله تروریستی در این کشور امری گیج‌کننده است.

الازهر، عالی‌ترین مرجع اسلام سنی، به طور علنی به این خبر واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای آشوب داخلی در القاعده و تضعیف بیشتر این سازمان تروریستی را پس از مرگ ظواهری پیش‌بینی و پیشنهاد کرد: «تلاش‌های ضد تروریسم آمریکا باید به موازات نابودی رهبران تروریست‌ها، تفکر افراطی را نیز هدف گیرد و به دنبال از بین بردن منابع و علل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بنیادگرایی باشد.»

اگرچه این بیانیه از سوی نهادی است که لیبرال‌های مصر آن را به گسترش بنیادگرایی متهم می‌کنند، اما دولت بایدن نباید این پیشنهاد را نادیده بگیرد. دولت بایدن باید به جای تلاش برای از بین بردن تهدید تروریستی با ترور فردی مانند الظواهری یا از بین بردن یک گروه تروریستی منسوخ مانند القاعده، تمرکزش را بر مبارزه با گسترش افکار افراطی معطوف کند.

تبعیض علیه مسیحیان قبطی در مصر به شکلی نظام‌مند و گسترده صورت می‌گیرد. سرکوب امنیتی السیسی و سرکوب بی‌سابقه باعث تقویت افراط‌گرایی، به‌ویژه در میان جوانان شده است. زندان‌های مملو از جمعیت مصر، در حال تبدیل شدن به محل سربازگیری برای داعش است، همان‌طور که زندان‌های آمریکا در عراق پس از تهاجم آمریکا به اردوگاه‌های آموزشی برای نیروهای داعش تبدیل شد.

اگرچه قاهره می‌گوید که به کمک سالانه 1.3 میلیارد دلاری آمریکا بیشتر برای اقدامات ضد تروریسم در شبه جزیره سینا نیاز دارد، اما بهتر است آمریکا به جای مسلح کردن نیروهای امنیتی مصر با تسلیحات بیشتر، تاکتیک‌های موثر ضد شورش را به آن‌ها آموزش دهد.

استفاده افراطی از زور و شیوه‌هایی نظیر تخریب منازل ساکنان شمال سینا و اخراج اجباری ساکنان سینا، باعث منزوی شدن مردم محلی شده است که حمایتشان کلید پیروزی در برابر شبه‌نظامیان داعش است.

 

پرورش یافتگان تفکرات افراطی در مصر و عربستان، عاملان حملات 11 سپتامبر

هدف از همکاری با مصر در زمینه مبارزه با تروریسم، تغییر نظام آموزشی ناکارآمد این کشور از طریق آموزش معلمان و نوسازی برنامه‌های درسی مدارس است. محتوای رسانه‌ای که اغلب حاوی سخنان تنفرآمیز علیه اقلیت‌ها و افرادی با دیدگاه‌های مخالف یا غیرمتعارف است نیز به همان اندازه مهم است. مشارکت دادن رهبران مذهبی در مبارزه با افراط‌گرایی نیز امری حیاتی است. در همین حال، کاهش فضای آزادی بیان یکی دیگر از دلایل نگرانی آمریکا است. حصول اطمینان از رعایت حقوق بشر و اصول دموکراتیک که در قانون اساسی مصر تضمین شده است، می‌تواند در حفاظت از جامعه در برابر نفوذ نیروهای افراطی موفق عمل کند.

علاوه بر این، دولت بایدن باید از فرصت گفتگوی ملی که در حال انجام است، برای اعمال فشار برای آزادی زندانیان سیاسی استفاده کند. 60 هزار زندانی که در پشت میله‌های زندان در این کشور به سر می‌برند در معرض خطر افراط‌گرایی قرار دارند.

در نهایت، آمریکا باید اطمینان یابد که بخش عمده‌ای از کمک به مصر صرف بهبود زندگی مردم محروم شود. شکی نیست که فقر و کمبود فرصت‌های اقتصادی مردم را به ناامیدی سوق می‌دهد و به اهدافی آسان برای جذب افراط‌گرایان تبدیل می‌کند.

دولت بایدن به جای نگرانی درباره این چشم‌انداز بعید که القاعده تحت ریاست جانشین الظواهری برای حملات جدید علیه آمریکا آماده می‌شود، باید در سیاست خود در قبال کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا تجدید نظر کند تا اقدامات مؤثری برای مبارزه با ایدئولوژی افراطی و مقابله با ریشه‌های تروریسم انجام گیرد. سرکرده القاعده دیگر وجود ندارد، اما نباید فراموش کرد که تروریست‌هایی که حادثه 11 سپتامبر را شکل دادند در مصر و عربستان به دنیا آمدند، بزرگ شدند و به افراط‌گرایی کشیده شدند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *