جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

بایدن در تماس با نتانیاهو با عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالفت کرد

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک‌شنبه نهم اردیبهشت، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ،بر «موضع شفاف» خود درباره عملیات برنامه‌ریزی شده اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه تاکید کرد.

وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد

وزیر امور خارجه اردن امروز (دوشنبه) در سخنانی در دیدار با همتای فرانسوی خود در ریاض گفت که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال جنگ است و خواستار صلح نیست.

Loading

تشدید وابستگی به چین؛ نتیجه راهبرد اشتباه اروپا در حوزه انرژی

شورای راهبردی آنلاین- رصد: سال‌هاست که تصور بروکسل درباره سیاست انرژی، بر اساس محیط‌زیست‌گراییِ سیاسی شکل گرفته است. بسیاری انتظار داشتند که اروپایی‌ها برای مقابله با بحران انرژی ناشی از حمله روسیه به اوکراین رویکرد واقع بینانه‌تری اتخاذ کنند.

استفانو گراتزیوسی و جیمز جی کارافانو در یادداشتی که در وب سایت اندیشکده آمریکایی هریتیج منتشر شد، نوشتند: این افراد باید خودشان را برای ناامید شدن آماده کنند. پارلمان اروپا اخیراً به ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی تا سال 2035 رأی داد. در واقع اتحادیه اروپا همچنان در عالم هپروت انرژی غوطه‌ور است. آیا گذار سبز به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر منجر به رسیدن به انرژی قابل اتکا، مقرون به صرفه و فراوان تا سال 2050 خواهد شد؟ خیر. آیا انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال 2050 به صفر خواهد رسید؟ خیر. بزرگ‌ترین اثر این دستور کار سبز قبلاً مشاهده شده و این بوده که این امر امنیت اروپا را کاملاً به خطر انداخته است.

بله، پارلمان اتحادیه اروپا فقط «برخی» پروژه‌های گازی و هسته‌ای را «سرمایه‌گذاری سبز» نامید، اما نه به این دلیل که قبول دارد تامین انرژی جهان از طریق باد و خورشید یک هدف غیرممکن است. آن‌ها به سادگی نام تجاری این پروژه‌ها را تغییر داده‌اند تا این خیال را که هنوز در مسیر سبز شدن هستند، حفظ کنند.

اولویت‌های نادرست بروکسل در سیاست بلندمدت در زمینه انرژی همین حالا هم باعث کمبود انرژی شده است. این سیاست‌ها از نظر اقتصادی، به ویژه برای اروپاییان طبقه کارگر، ویرانگر بوده است. این امر به نوبه خود باعث تشدید تنش‌های اجتماعی ناشی از بیماری کرونا شده است. با این حال، بروکسل فکر می‌کند که راه حل آن، کمتر شدن دسترسی به حمل و نقل برای اروپایی‌هاست.

آخرین اقدام بروکسل نه تنها در مقابله با تهدید روسیه برای امنیت انرژی اقدامی اشتباه بود، بلکه باعث بروز مشکل در رابطه با چین نیز می‌شود. ممنوعیت استفاده از خودروهایی که با سوخت کربنی کار می‌کنند، اروپا را بیشتر به پکن وابسته خواهد کرد که کنترل بازار باتری مورد استفاده در خودروهای برقی را در اختیار دارد. انتظار نمی‌رود این امر دچار تغییری شود، زیرا جمهوری خلق چین به سرعت در حال خرید حقوق مربوط به ذخایر لیتیوم در آفریقا و آمریکای لاتین است.

وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا ممنوعیت مصوب پارلمان اروپا را به درستی «هدیه‌ای به چین» توصیف کرد. او مدت‌هاست که از نفوذ فزاینده پکن در اروپای غربی ابراز نگرانی می‌کند و اغلب مانع از تصاحب صنعتی چین در ایتالیا شده است، اما در بروکسل، او فقط مانند صدایی است که در بیابان گریه می‌کند.

بروکسل برخلاف منطق حرکت می‌کند. حتی با وجودی که قصد دارد از طریق تحریم‌ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را مجازات کند و وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش دهد، در حال افزایش وابستگی خود به چین است که روابط نزدیکی با مسکو دارد و تهاجم روسیه را نیز محکوم نکرده است. علاوه بر این، حزب کمونیست چین برای افزایش نفوذ سیاسی خود در چندین کشور اروپایی بر روابط تجاری متکی است. تحریم مسکو و نزدیک شدن به پکن منطقی نیست.

متأسفانه این وضعیت، جای تعجبی ندارد. یک سیاست کوته‌بینانه در زمینه انرژی باعث شد اتحادیه اروپا بیش از حد به گاز روسیه وابسته شود، این رویداد نتیجه آمیزه‌ای از جنجال‌های فعالان محیط زیستی متعصب مانند گرتا تونبرگ و اشتباهات جدی آنگلا مرکل است که آلمان (و کل اتحادیه اروپا) را وادار به سبز شدن و در عین حال نادیده گرفتن خطرات برخورد با مسکو کرد.

آیا اروپا واقعاً چیزی یاد گرفته است؟ اگر مرکل معیار باشد، پاسخ منفی است. صدراعظم سابق آلمان اخیراً به جای عذرخواهی برای این مصائب، از سیاست‌های گذشته خود دفاع کرد، طوری که گویی قابل پیش بینی نبود که امکان دارد پوتین برای واداشتن اروپا به تبعیت از اراده سیاسی خود از تهدید به قطع انرژی استفاده کند.

وابسته شدن به انرژی، بازدارندگی غرب را در برابر روسیه تضعیف، و در نتیجه به حمله روسیه به اوکراین کمک کرد. اکنون به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا آماده است تا با ممنوع کردن خودروهای بنزینی و دیزلی تا سال 2035، خود را در آغوش چین بیندازد: روشن است که اروپایی‌ها چیزی از درس روسیه-اوکراین نیاموخته‌اند.

لازم است جامعه ترانس‌آتلانتیک دست زدن به انتخاب‌هایی سخت را آغاز کند. غرب به انرژی نیاز دارد، بدون آن که به دشمنان خود وابستگی پیدا کند. غرب همچنین به نفت، گاز و انرژی هسته‌ای برای رفاه، تضمین امنیت انرژی، و حفاظت از سیاره زمین و محیط زیست نیاز خواهد داشت.

برای تحقق این امر، اروپا به سیاست‌هایی مسئولانه‌ در حوزه انرژی نیاز دارد که نوآوری و راه‌حل‌های بازار آزاد را ترویج کند، نه یک برنامه سیاسی که در مورد آینده انرژی خود خیال‌پردازی کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *