جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

مقامات رژیم صهیونیستی باید مجازات شوند

کمیته وزارتی سران کشور‌های عربی و اسلامی اعلام کرد ساز و کار قانون بین الملل برای محاکمه و مجازات مقامات اسرائیلی به علت ارتکاب جنایات جنگی باید پویا شود

Loading

جنگ اوکراین به کدام سو می‌رود؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: درحالی‌که سه ماه از آغاز حمله نظامی گسترده روسیه به اوکراین سپری شده است، روس‌ها هنوز نتوانسته‌اند به اهداف مدنظر خود دست یابند.

وب‌سایت اندیشکده آمریکایی بروکینگز در یادداشتی نوشت: مقامات آمریکا اکنون انتظار دارند جنگ فرسایشی تشدید شود، چراکه هیچ‌یک از طرفین روسی و اوکراینی قادر به پیشرفت نظامی واقعی نبوده‌اند. از همین رو، پیش‌بینی چگونگی پایان جنگ هنوز دشوار است.

نیروهای روسیه از سمت شمال، به‌ویژه از بلاروس، از جنوب و از شرق به اوکراین حمله کرده‌اند. محورهای متعدد حملات نشان می‌دهد که ارتش روسیه قصد داشته پایتخت اوکراین را به‌سرعت تصرف کند، دولت منتخب این کشور را سرنگون کند و نزدیک به دوسوم از مناطق شرقی اوکراین را به اشغال خود درآورد؛ اما نیروهای روسیه در حومه کی یف شکست خوردند و مجبور به عقب‌نشینی شدند.

اخیراً نیز، نیروهای روسیه به خارکف، دومین شهر بزرگ اوکراین که در 25 مایلی مرز روسیه قرار دارد، حمله کردند، اما تنها توانستند به حومه شهر وارد شوند. اینک پس از عقب‌نشینی از کی یف و شمال اوکراین، نیروهای روسیه عمدتاً در منطقه دونباس در شرق اوکراین مستقر شده‌اند. اگرچه روس‌ها در جنگ اوکراین پیشرفت‌هایی هم داشته‌اند، اما در برابر مقاومت اوکراینی‌ها مجبور به پرداخت هزینه‌های زیادی شده‌اند. در شرایط کنونی، تحلیلگران نظامی به این فرضیه می‌اندیشند که آیا فرسایشی شدن جنگ، ارتش روسیه را برای ادامه اجرای عملیات نظامی بزرگ ناتوان خواهد کرد؟

مقامات آمریکا شاهد هستند که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه سرسختانه به جنگ ادامه می‌دهد و چون هیچ مسیر مذاکره‌ای نیز برای کوتاه‌مدت ترسیم نمی‌شود انتظار یک جنگ فرسایشی بسیار زیاد است، چراکه هیچ‌یک از طرفین نمی‌توانند پیروزی قابل‌توجهی کسب کنند.

در حال حاضر دیگر هیچ‌کس باور نمی‌کند ارتش روسیه بتواند کی یف را تصرف کند یا دوسوم خاک اوکراین را اشغال نماید. همچنانکه اوکراینی‌ها برای ازسرگیری زندگی عادی در حال بازگشت به پایتخت خود هستند؛ بنابراین اگر جنگ به پایان برسد، کشور مستقل اوکراین همچنان در نقشه اروپا باقی خواهد ماند.

نیروهای نظامی اوکراین که با جریان فزاینده تسلیحات از سوی غرب تقویت شده‌اند، ضد حمله‌های موفقیت‌آمیز و همچنین دفاع قدرتمندی انجام داده‌اند. بااین‌حال، تبدیل دفاع به یک ضد حمله تمام‌عیار برای بیرون کردن روس‌ها از اوکراین کار چندان ساده‌ای نخواهد بود؛ و اگر این روند به تأخیر بیفتد، موضع ارتش روسیه به‌تدریج تقویت خواهد شد؛ بنابراین، یک بن‌بست نظامی طولانی‌مدت که حتی ممکن است برای ماه‌ها ادامه یابد، محتمل‌ترین سناریو به نظر می‌رسد.

در این وضعیت، مذاکره می‌تواند بهترین راه‌حل برای پایان جنگ باشد. در ماه مارس، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، آماده سازش در مورد مسائل کلیدی بود، ازجمله آنکه، پیشنهاد داد کی یف سیاست پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را کنار بگذارد و بی‌طرفی را بپذیرد؛ اما همتای روسی او از ایجاد یک اوکراین بی‌طرف و شاید دستاوردهای دیگر استفاده نکرد.

با نگاهی به گذشته، به نظر می‌رسد برخی فرصت‌ها برای مسکو ازدست‌رفته‌اند. نگرش اوکراین نسبت به مذاکرات از ماه مارس سخت‌تر شده است که ناشی از اعتماد فزاینده ارتش اوکراین به توانایی‌های خود و افزایش خشم آن‌ها نسبت به برخی اقدامات نظامی روسیه، مانند تخریب بی‌رویه ماریوپل است. ضمن آنکه افزایش خشم عمومی آزادی عمل زلنسکی در مذاکرات برای بررسی امتیازات احتمالی را محدود خواهد کرد. درحالی‌که کی یف در ماه مارس حاضر به سازش درباره کی یف بود، اکنون مقامات اوکراین بر احیای کامل مرزهای اوکراین اصرار دارند؛ اما این‌که آیا کی یف در صورت طولانی شدن جنگ این موضع خود را حفظ خواهد کرد یا نه هنوز مشخص نیست.

اما اینکه جنگ اوکراین به چه سرنوشتی دچار خواهد شد قابل پیش‌بینی نیست، هرچند که زلنسکی درها را برای دیپلماسی باز گذاشته است. اگر مسکو رویکرد خود را تغییر دهد و به سمت یک مذاکره جدی حرکت کند، زلنسکی باید همه جوانب ازجمله ضرورت حفاظت از مواضع اصولی کی یف را بسنجد تا مانع از دادن امتیازات بیش‌ازاندازه به روس‌ها شود.

به نفع غرب است که کرملین در تلاش خود برای سلطه بر اوکراین و محروم کردن اوکراینی‌ها از حق تعیین سرنوشت خود شکست بخورد. این به معنای ادامه حمایت‌های غرب از اوکراینی‌ها برای دفاع از کشورشان و عقب راندن ارتش روسیه است. این همچنین به معنای تشدید تحریم‌ها برای تسریع ویرانی ناشی از تصمیم‌های فاجعه‌بار پوتین به اقتصاد روسیه است.

و در آخر اینکه، نتیجه مطلوب جنگ برای غرب این است که اوکراینی‌ها روس‌ها را وادار به عقب‌نشینی کنند یا حداقل، مسکو را مجبور به توافق با یک راه‌حل مذاکره با شرایط قابل‌قبول کی یف کنند. از همین رو، اطمینان از شکست روسیه و دستیابی اوکراین به یکی از این نتایج از اهداف اصلی غرب خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *